2009 Eylül Anneleri

Benim gibi bebişlerini erken sünnet ettirmeyi planlayan erkek anneleri varmı. yada çevresinde bu kadar minik bebeğe sünnet yaptıran. Tecrübelerini paylaşırmı??

Benim gibi bebişlerini erken sünnet ettirmeyi planlayan erkek anneleri varmı. yada çevresinde bu kadar minik bebeğe sünnet yaptıran. Tecrübelerini paylaşırmı??

bizde düşünüyoruz canım fazla hareketlenmeden ama nezaman yaptırırız bilmiyorum....

merhabalar... şu domuz gribi yüzünden eve kapanmaya karar verdim. alışverişe bile eşim de babanem gitsin ben bebeğimle kalcam. gittiğimiz yerde çocuklar oluyor. elletmesek te aynı havayı soluyoruz. millet sürekli yüzünü sevmeye çalışıyor. eve kapanırım daha iyi.
kızlar bu arada haftaya işe başlıyorum. oğlumu da yanımda götürcem bir süre. allahtan ofiste eşim ben ve bir arkadaş var sadece. gelen gidenimiz de pek olmuyor.

Dün 2 aylık aşılarımızı olduk. Sol omuz 2 bacak olmak üzre 3 yerden deldiler yavrumu. Kalbura döndü. Emince süt akıyor heryerden:)) Makattan ateşi 38 dereceye çıktı 1 çay kaşığı şurup verdim fazla huysuzluğu olmadı bu işide atlattık Diğer aşımız 2 ay sonra. Darısı sizin başınıza.
Oğlum 6300 olmuş boyuda 66 santim Maşallah anası babası gibi uzun boylu olacak. Haftayada sünnetini halledebilirsem ne mutlu bana bayram sonrası iş başı yapacağım çünkü..

Dün 2 aylık aşılarımızı olduk. Sol omuz 2 bacak olmak üzre 3 yerden deldiler yavrumu. Kalbura döndü. Emince süt akıyor heryerden:)) Makattan ateşi 38 dereceye çıktı 1 çay kaşığı şurup verdim fazla huysuzluğu olmadı bu işide atlattık Diğer aşımız 2 ay sonra. Darısı sizin başınıza.
Oğlum 6300 olmuş boyuda 66 santim Maşallah anası babası gibi uzun boylu olacak. Haftayada sünnetini halledebilirsem ne mutlu bana bayram sonrası iş başı yapacağım çünkü..

maşallah canım ya kocaman olmuş oğlun...sünnet için zorunlu olmadıkça şu an yapmazlar diye biliyodum.demek ki yapılıyomuş

dilekcim walla ben düşmanıma bile yapmam öyle şeyler. insanın evladı en hassas noktası ya. yok çok üstünü örtüyorsun yok kucağa alışmış bu falan. alla alla ağlayan çocuğu sırf kucağa alışmasın diye yatağında mı bırakayım? herkes psikolog herkes çocuk doktoru yani... ay dellendim fena. bi daha kimseye gitmem yoksa fena kalp kırcam. bi de ver bana diyorlar allahım çocuk ağlıyo sen napcan ben meme vercem ki sussun dimi ama...

baharcım hafta sonu bozulan sinirlerim aklıma geldi yine.

kayınvalidemin arkadaşları geldiler bebek gormeye diye.. kadının biri kayınvalideme demezmi bilmem kimi neden çağarmadın? bu ay ki para gününü burda yapalım dedik ya diye.. ayy ben bunu duydum asfalyalarım attı tabi. düşünsene bana gün yapmaya geliniyor ve benim haberim yok. 3 kişi gelecekdi oldu 8 kişi !! saat 2 de gelip 6 da gittiler, insanlar bebek görmeye degil, baya baya oturmaya geliyor. bu ne düşüncesizlik!!

annem sarma yapmış yollamış ayıptır soylemesi bol kimyonlu benim için. gazı alsın diye.
kaynanam onu gordu, pişirelim iyi olur dedi. gitti bir tencere sarmam. afiyet olsun da kadın benim için yapmış, ben zaten iki arada bir derede kek, börek ve kurabiye yaptım ikram için. neyine yetmiyor milletin. ya ben gidiyorum çok kişi hazır alıp koyuyor 2 çeşit o kadar. kendisi de gelirken yanında patates haşlamış, bir de buraya geldi, kocamı yeşillik almaya yolladım ve patates salatası da yaptık. ayyy hangi birini anlatayım. o kadar çok dedim ki bebek görme ziyareti 1 saat olur diye kendisine, eşim de soyledi. anlamıyor yaa deli ediyor beni.

daha da sayıyor, şu gelicek bu gelicek diyeee:eek:klava:

ayrıca oyle kucaktan kucaga vermeyin bebegi diye tembih ettim yok anacım sanki ben demedim.
birkaç kişi aldı, nazar olmasın diye okudu, kokladı verdiler bana. amaaa biri vardı kii bana "grip çok yaygın aman dikkat et" diyor sonra bebegi aldı yavrum cıglık cıglıga agladı geri aldım 2 dk icinde cocugumun elleri parfum icinde kokuyordu ve yanagı ruj olmustu. deli oldummm ya ben dogumdan beri parfum sıkmıyorum. omuzuma bile yatırırken mendil koyuyorum agzına sokuyor, deyiyor diye. tam giderlerken kızım uyuyordu annemin kucagında hoop diye bebegi bir aldı kucagına daha vermemeye fırsat kalmadan resim cekilcekmis. yaw cocuk uyuyor gerizekalıııııııı ve yine cocugum sıcradı aglayarak uyandı. zaten esime de soyledim bir daha aynı sey olursa birini paralarım artık diye. fırsatım olmadı kayınvalidemi bir goreyim aynen soyliycem ve kızıcam bu defa...

tubacım geçmişolsun canım .. bu kayınvalideler hepsi aynı... bizimkide şu gelicek bu gelicek diyordu dedimki ben kimseyi istemiyorum mevlüte gelselerdi... benim bebeğim gazlı durmuyor ağlıyor...ve normal ev işimi bile zarzor yapıyorumm valla birazdaha kati ol bence yumuşak olursan çıkmazlar senden...
ayy az önce oğlum üstüme ve koltuğa cırrrttt bırakıverdii kakasını yapsın diye bekliyordum hafif popoyu kaldırdımm Allahtan yüzüme gelmedi.. bebeğim rahatladı şimdi uyudu.. ama gukgık sesler geliyor yine...

mecbur kalmadıkça kızlar dışarı çıkmayalım şu virüs belası bitsin... çok korkuyorumm yaa..

ayrıca oyle kucaktan kucaga vermeyin bebegi diye tembih ettim yok anacım sanki ben demedim.
birkaç kişi aldı, nazar olmasın diye okudu, kokladı verdiler bana. amaaa biri vardı kii bana "grip çok yaygın aman dikkat et" diyor sonra bebegi aldı yavrum cıglık cıglıga agladı geri aldım 2 dk icinde cocugumun elleri parfum icinde kokuyordu ve yanagı ruj olmustu. deli oldummm ya ben dogumdan beri parfum sıkmıyorum. omuzuma bile yatırırken mendil koyuyorum agzına sokuyor, deyiyor diye. tam giderlerken kızım uyuyordu annemin kucagında hoop diye bebegi bir aldı kucagına daha vermemeye fırsat kalmadan resim cekilcekmis. yaw cocuk uyuyor gerizekalıııııııı ve yine cocugum sıcradı aglayarak uyandı. zaten esime de soyledim bir daha aynı sey olursa birini paralarım artık diye. fırsatım olmadı kayınvalidemi bir goreyim aynen soyliycem ve kızıcam bu defa...

aaaayyy tubacım yok artık kim olursa olsun yaa ben anneme bile vermiyorumm doğru düzgün canım verme kimseye bebeğini küserler küssünler...valla çok kızdımm sana... :eek:klava:

ay tubacım kıyamam ya . ben olsam kesin kovalardım sen bir de ikram hazırlamışsın millete. o sarma tenceresini geçirirdim birinin kafasına. olaya bak ya. altın günü yapıyorlar evde :)))

kızlar buarada bugün doktora gittim smear testimin sonucunu aldım şükür temiz çıktı. giderken parkta kadının biri yere oturmuş kucağında bizim bebeler kadar bir bebecik.arabada giderken biranlık gördüm bebişin ellerini falan.o zamandan beri ağlıyorum çok moralim bozuldu. biz bebeklerimizi nasıl daha iyi bakarız diye düşünürken o maksum bu soğukta açmı altı temizmi offffff... ay gene ağlıyorum babanem dövcek artık yaaaa....

arkadaşlar merhaba,
ben hamileliğimin başından beri forumları takip ediyorum.Yazışmalarınızı okuyorum ama işyerinde yazmak pek mümkün olmuyordu. 19 eylül'de bizim de bir oğlumuz oldu. 4.gününde sünnet yaptırdık hiçbir problem çıkmadı çok şükür. 6 aya kadar yapılması hem sizin hem bebek için daha avantajlı. Sadece lokal olarak uyuşturup operasyonu yapıyorlar. 3 gün boyunca bir krem sürüyorsunuz ve banyo yaptırmıyorsunuz o kadar..
sevgiler..

bahar evet bende görünce içim gidiyor ve nasıl hasta olmuyorlar diye şaşırıyorumm.. off çok duygusalız zaten...canım neden işe başlıycan sen erken değilmi...
buarda iyice bi süslendim bugün içimden geldii... ohhh...beaaa..

selam kizlar
bende dun oglumu doktora goturdum usuttuk diye doktor bu bebegin bisey yok dedi sadece burnu tikaliymis damla verdi
cok zulmustum hasta ettim diye sukur biseyi yokmus
15 gunde 800 gr almis oglus kocaman oldu artik
hastanede emzirme odasinda 1 aylik bir bebekle 24 gunluk ikiz bebekler vardi
bizimki resmen dev gibi duruyodu yanlarinda abi oldu artik :)

simdide uykuya dalmaya calisiyor mizikliyor surekli
siz nasilsiniz
baharcim sen neden bu kadar erken basliyorsun ise 5 haftani sonraya aktarmamismiydin sen
aramizda en gec vakte kadar sen calismistin diye hatirliyorum cunku de
bende bugun dusundum dogum sonrasi iznimin yarisi bitti bugun geriye kaldi bi bu kadar daha
insallah 3 ay ucretsiz izin alabilirim sorun cikarmazlar :KK43:

burdayim aysecim yatagina yatirdim uyusun diye bekliyorum bende hemen cumburlop atlicam yataga cunku
resmen uyku saatim aksam 7 oldu
kocisle gorusemiyoruz birlikte yemek yiyemiyouz valla
alis uyuyunca bende uyuyorum cunku yoksa yandim
aksam yemeginide kacta uyanirsa o zaman yiyorum mecburen artik gece 12 mi 1 mi kac olursa :)
gaz sancilarimiz biraz azaldi gibi bizim insallah tamamen gecer yaaa bu arada kakasi cok kokuyor benim bebisin senin nasil doktora dun sordum ama lafin arasinda kaynadi gitti

gündüz girdim ama konuşabilene aşk olsun ben sıpa 5 dk uyuyo kalkıyo hiç derin uyumuyo manyak oldum valla haaa
ebrucum maşallah :nazar::nazar::nazar:canım alişeee ne kadar taksak az gelır kaç kılo oldu 6 oldu harelde benım yavrumda 1 ayda 700 gr almışşş çok üzüldümmmmsenağlama

selam kızlar bana yardımcı olun lütfen..

oğlum bu sıralar çok kusuyor hemde hep süt...eskiden kesik yoğurt gibiydi ama artık sürekli süt kusuyor normalmi acaba...

birde kakası çok fazlalaştı sarı renk ama çok cıvık ishal olabilir mi?.y.

dilide beyazlaşmış ne yapmam lazm göğsümü zorla veriyorum almak istemiyor bundan mıdır?...2 gündür noldu oğluma anlamadım göğsümü durmaksızın emen bebek emmek istemiyor ağlıyor...

bana yardımcı olun ...

X