2009 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

açelya madlen delfindora mozijiku hepinize tekrar teşekkür ederim
madlen arada bi sancı olması normalmiş bide dr a gitmen için niye erken onu anlayamadım arkadaşım:KK43:

hoşbulduuuk canım ben 31-12-2008 günü öğrendim hamile olduğumu:CüvCüv: burayı bugün buldum ama kaydirigubbakcemile3

ii yapmışın bulmaklada.. burda aile gibiyiz.. (gördüğün gibi) bi derdin sıkıntın falan olursa paylaş hepimiz gibi.. bu arada en çok merak edilen şeyi ben sorıyım :) bulantın varmı??

Bende sigara içiyordum. Öğrendiğimden beri hiç içmedim. Artık içmem zaten. Sen kullanıyomusun hala sigara?

Ben hiç sigara kullanmam. Sigara içen insanların yanında da durmamaya özen gösteririm her zaman.Zaten ailemden hiç kimse eşimde dahil olmak üzere sigara kullanmıyorlar.
Ama dün bir tanıdığım çok ısrar etti. Bir iki tane içicem odadan çıkmana gerek yok diye.
Misafirimde olduğu için kıramadım. Ama dün içim içimi yedi. Herhalde 2 tane sigara içen birinin yanında durmaktan sorun çıkmaz di mi?

Ben hiç sigara kullanmam. Sigara içen insanların yanında da durmamaya özen gösteririm her zaman.Zaten ailemden hiç kimse eşimde dahil olmak üzere sigara kullanmıyorlar.
Ama dün bir tanıdığım çok ısrar etti. Bir iki tane içicem odadan çıkmana gerek yok diye.
Misafirimde olduğu için kıramadım. Ama dün içim içimi yedi. Herhalde 2 tane sigara içen birinin yanında durmaktan sorun çıkmaz di mi?

canım benim etrafımda sigara içenler var ama hamile kaldığımdan bu yana benim olduğum hiçbir ortamda bir tane bile sigara içilmiyor. ben bir yere gideceksem ben gitmeden havalandırıyorlar. bence sen de aynı özeni iste çevrendekilerden. zaten eşim de bıraktı sigarayı benimle beraber:CüvCüv:

bu arada kızlar sigara konusu açılmışken.. ben hala devam ediorum ama günde 5 i geçmio.. başkası içince tiksiniorum ama açık havada içiom valla.. dr um 5 e kadar zararsız dedi.. utanıom kendimden :KK43: ama bırakamıomda lanet şeyi.. ablamlarda 2.ayında tiksinirsin dediler.. inşş dedimm...

canım benim etrafımda sigara içenler var ama hamile kaldığımdan bu yana benim olduğum hiçbir ortamda bir tane bile sigara içilmiyor. ben bir yere gideceksem ben gitmeden havalandırıyorlar. bence sen de aynı özeni iste çevrendekilerden. zaten eşim de bıraktı sigarayı benimle beraber:CüvCüv:

Doğru canım haklısın. Bunu gelen misafirin söylemesi lazım işte. O da ısrar ederse , ev sahibi olarak kıramıyorsun mecburen:KK43:((

ama bebişlerimiz misafirperverlikten kibarlıktan dostluktan daha önemli. sana bu yüzden kırılacaksa zaten seni öenmsemiyordur. sen de onu önemseme o zaman. tabiki karar senin ama bu da benim naçizane fikrim. umarım kırmamışımdır seni

bu arada kızlar sigara konusu açılmışken.. ben hala devam ediorum ama günde 5 i geçmio.. başkası içince tiksiniorum ama açık havada içiom valla.. dr um 5 e kadar zararsız dedi.. utanıom kendimden :KK43: ama bırakamıomda lanet şeyi.. ablamlarda 2.ayında tiksinirsin dediler.. inşş dedimm...

nihalcim ben de ilk bebeğimde bırakamıştım önce. drum bana 1 taneye bile izin vermemişti. sonra bana dediki. o zaman bebeğin doğunca otur karşısına yak bir sigara ve her dumanı yüzüne üfle nasıl olsa karnında bebeğini buna alıştırıyorsun dedi. o gece rüyalarıma girdi ve emzirme dönemim bitene kadar ağzıma sürmemiştim.

Canım bence bir an önce bırakmaya çalış. Bana baksana 2 tane sigara içen kişinin yanında bir kez durdum diye nasıl endişeleniyorum. Tam olarak hatırlamıyorum ama kansere yol açan bir madde var "dioxin" olması lazım. O vücuda bir kez alındığında
atılması mümkün değil. Atmanın tek bir yolu varmış oda emzirerek. Yani anneden bebeğe geçiyor, yani çocuk doğar doğmaz o savunmasız vücudunda güçlü bir kanser maddesiyle savaşmaya başlıyor . Ve kansere karşı en güçsüz kişiler bebekler ve yaşlılar.
Allah korusun canım ama bunlarda gerçekleri...Bir an önce bırakmanda fayda var....

ama bebişlerimiz misafirperverlikten kibarlıktan dostluktan daha önemli. sana bu yüzden kırılacaksa zaten seni öenmsemiyordur. sen de onu önemseme o zaman. tabiki karar senin ama bu da benim naçizane fikrim. umarım kırmamışımdır seni

Kırmak ne demek?? Elbette haklısın.. Bundan sonra daha kararlı olurum. Ama inşallah o iki tane hiç zarar vermemiştir bebeğime:KK43:((

sanmıyorum canım sen o kadar çok kendini psikolojik olarak cezalandırmışsın ki zaten Yüce Rabbim korumuştur küçük meleğini.

Hepinize merhaba,
Allahım nasip ederse bende eylül 7 gibi anne olacağım, doktor 3-4 hafta arası dedi, bebişi erken olduğu için ultrasonda göremedik,10 gün sonraya randevu verdi, o kadar mutluyum ki, Allah isteyen herkese hayırlısıyla nasip etsin,
Sizlerden beslenme konusunda yardım isteyeceğim, internetten bulduğum şeyler var sizlerinde önerileri varsa cevaplarınız bekliyorum

Hepinize merhaba,
Allahım nasip ederse bende eylül 7 gibi anne olacağım, doktor 3-4 hafta arası dedi, bebişi erken olduğu için ultrasonda göremedik,10 gün sonraya randevu verdi, o kadar mutluyum ki, Allah isteyen herkese hayırlısıyla nasip etsin,
Sizlerden beslenme konusunda yardım isteyeceğim, internetten bulduğum şeyler var sizlerinde önerileri varsa cevaplarınız bekliyorum

cnm öncelikle aramıza hoşgeldin. bebeğin hayırlı olsun Allah kucağında görmeyi nasip etsin. beslenme konusunda ise. topicimizin biraz daha başlarında bu konuda ne yiyip ne yemediğimizi yazmıştık. dilersen bir göz at sonra sormak istediklerin varsa seve seve yardım ederiz.kaydirigubbakcemile3

Anne Adayımız. .....................SAT..............Tahmini Doğum Tarihi
1- burko(burcu)..............24 Kasım.............2 Eylül
2- pushing(zeynep):)........27 kasım .............3 eylül
3-bengiii(Emel)...............3 Aralık..............8 Eylül
4- açeyla.......................30 Aralık.............6 Eylül
5-kedinihal.....................2Aralık............. .8Eylül
6-delfindora...................27 Kasım.............3 Eylül
7-Candy5.......................28 Kasım.............4 Eylül
8-ayderim......................24 Kasım.............2 Eylül
9-zeynepsz.....................3 Aralık..............8 Eylül
10-telli.........................27 Kasım.............3 Eylül
11-farsena.....................28 Kasım.............4 Eylül
12-aylin20.....................29 Kasım.............5 Eylül
13- Yasemin-66...............7 Aralık………………….13 Eylül
14-Mozijiku ..................01 Aralık...............7 Eylül
15-MadLen ....................09 Aralık..............15 Eylül
16-Okyanus84.................01 Aralık.............7 Eylül

Birşey olmamıştır cnm merak etme. Ama artık sigara içilen ortamda bulunmamamız gerekir.

canım aralık 9 son adet tarihim

Cnm sen bilirsin ama kese görünmeyebilir henüz. İstersen 1 hafta daha bekleyip öyle git.

Çok kötü cnm ya. Yapma lütfen. Minik bebeğini düşün. Ona asla zarar vermek istemezsin. O doktorada çok kızdım gerçekten şimdi. :eek:klava:Onlar bizden daha iyi bilirler zararlarını

Hepinize merhaba,

Hoşgeldin cnm. Tebrikler a.s.

X