2009 Eyll Bebek odalar

Ebrucum ve Gülaycım ve Demetçim odalarınız çok güzel olmuş , Gülaycım baya emek harcamışsın , süslemek için :)))

Allah hepimizin bebelerini en güzel günlerinde , o odalarda büyütmeyi nasip eder inşallah....

sağolun kızlar, demetcim çok tatlı olmuş, güle güle kullan ama ben yine de ağacın resmini istiyorum belki ben de bişeyler çizebilirim duvara.

Odalar çoook güzel olmuş.Bebişler sağlıklı günlerde kullansınlar inşallah.Acayip heveslendim ben biraz geç kaldım galiba daha boya badana işim var umarım doğuma yetişir.

Demet çiğim çok güzel olmuş güle güle büyüsün Erdenay Paşa içinde :nazar:

Bebek odasının vazgeçilmezleri

1- Kaymayan parke seçin
Parkeyle mobilyaların renginin uyumlu olmasını düşünüyorsunuz. Evet, renk önemli ama uyumun yanı sıra kaygan olmaması da gerekiyor. Aksi halde 6 ay sonra oturmaya 7-8 ay içinde de emeklemeye başlayan bebeğinizin, kayarak düşmesi mümkün. Zemin konusunda güvenli 2 seçeneğiniz var: Mantar ve ahşap döşeme. Mantar, yumuşak olduğu için halı koymayabilirsiniz. Ahşap, laminant parke gibi döşemeleri tercih edecekseniz, sertliğini halı koyarak engelleyebilirsiniz.

2- Hatlar yuvaklar olmalı
Bebeğin neredeyse bir yetişkin gibi, epeyce mobilyaya ihtiyacı vardır. Ama endişelenmeyin! Mağazalarda birbirinden güzel ve renkli mobilyalar bulmanız mümkün. Kimi zaman bir otomobil yarışçısı kimi zaman bir denizci odası yaratabilirsiniz. Geriye keyfinize ve odanızın büyüklüğüne göre seçim yapmanız kalıyor. Ama hemen hatırlatalım; ahşap mobilyaları tercih edin. Metal soğuk göründüğü gibi, ilerde paslanabilir, dökülebilir üstelik bebeğiniz çarpabilir. Ayrıca mobilyaların hatlarının yuvarlak olması gerekiyor. Sivri köşeler, bebeğin sık sık çarpma tehlikesi yaşaması demektir.

3- Eşyaları doğru yere koyun

Bebeğinizin yatağını pencere kenarına koymayın. Pencereler bebeğin soğuk ve sıcaktan olumsuz etkilenmesine neden olur. Daha büyük bir risk var; hızla büyüyen bebeğiniz, pencereye tırmanıp açma denemesi yapabilir. Pencere kenarındaki perdeler de risktir. Bebeğiniz bu perdeleri ya da püsküllerini emmek isteyebilir. Bu da boğulma tehlikesi demektir. Pencere altına karyolası olmayacağı gibi, üzerine tırmanabileceği şifonyer ya da oyuncak kutusunu da konulmamalı.
Gardıropları mutlaka duvara monte ettirin. Ve üstüne düşebilecek hurç ya da valiz gibi eşyalar koymayın. Her hangi bir sallantı anında düşebilirler.

Mobilya alırken çekmecelerine dikkat etmelisiniz. Çekmecelerdeki ray sisteminin kendiliğinden ve yavaşça kapanacak tarzda olması, ileride elini sıkıştırmasının önüne geçebilir. Ayrıca çekmecelerin ya da gardırop kulplarının kolay çıkarılabilir ya da kopabilir olmamasına özen göstermelisiniz.

4- Sağlıklı boya kullanılmalı

Odasının boyasını seçerken içinde bakteri barındırmayan ve su bazlı olanlarını tercih edin. Duvar kağıdı kullanacaksanız, silinebilir olanlarını almalısınız. Mobilya boyalarının önemli olduğunu belirtelim. Çünkü bebekler karyolayı yalamaktan, ısırmaktan haz alırlar. Mobilyada da kanserojen madde içermeyen ve anti alerjik boyalar kullanılmış olması gerekiyor.

5- Yatağında önlem alın

Karyola, bebeğin en çok kullandığı eşyadır. Güvenlikli olması çok önemlidir. Karyolada bebeğin düşmesini engelleyecek parmaklıklar bulunmalıdır. Parmaklıklar katlanabilir olursa, bebeğiniz büyüdüğünde uzun halini kullanabilirsiniz. Parmaklıkların arası 10 cm kadar olmalıdır. Bebek için ne uzun ne kısa olan bu aralıklar, merakla elini kolunu, bir yerlere sokmaya çalışan yaramazın sıkışmasını engeller. Parmaklıklarda mutlaka bir güvenlik mandalı da bulunmalı. Böylece siz, mandalı kapattığınızda bebeğin düşmeyeceğinden emin olabilirsiniz. Yatağının karyolayla uyumlu olması yani yatak konulduğunda kenarda bir boşluk olmaması gerekir. Aksi halele bebeğiniz bu boşluğa sıkışabilir. Yatak örtülerinde ise boncuk, püskül gibi emebileceği süslememeler bulunmamalıdır.

Odasını hazırlarken nelere dikkat etmeli?

Çizgi film kahramanlarını odaya taşıyan mobilyalar arasında hayvanları sevenler için kelebek kanadı, macera düşkünleri için uzay gemisi gibi tasarımlar da var. Ama belki de en çok dikkat etmeniz gereken şey kanserojen madde içeren malzemeyle yapılmamış olmaları

Yeni bir anne adayı olarak dünyaya getireceğiniz bebeğiniz için hazırlıklara nereden başlamanız gerektiğini bilemiyorsanız bize kulak verin. İşte onun sağlığını kollayan bir oda için yapmanız gerekenler...

Doğrudan güneş alsın
İşe oda seçiminden başlayın. Öncelikle yatak odanıza yakın ve doğrudan güneş alabilen odayı seçmelisiniz. Mobilya ve perde tercihinizi de açık renk ve kolay temizlenebilenlerden yana kullanın. Aydınlatmada kullanılan lamba ise ışığı tavana yansıtanlardan olmalı. Odanın sıcaklığına gelince ibre, günün her saatinde 16-25 derece arasında olmalı.

Sert bir yatak tercih edin
Keskin ve sivri köşeleri olmayan, aralarında 6 santimetreden fazla mesafe bulunmayan parmaklıklı bir karyolanın içine oturtulmuş düz ve sert bir yatak tercih edin. Yumuşak yatak bel kemiğini eğriltebilir. Sıkı doldurulmuş pamuk ve yün yataklar istenilen sertliği sağlar. Yatağın sertliği sizi tatmin etmiyorsa, bir battaniyeyi birkaç kat katlayıp üzerine çarşaf geçirerek de kullanabilirsiniz.

Karyolası hazırlanırken yatağın üzerine büyük bir muşamba, üzerine de ıslaklığı emmesi için pamuklu örtü serin. Böylece bebeğiniz altını ıslatınca bütün yatağı ıslatmamış olur.

Kuş tüyü yorgan kullanmayın
Çocuklar için hazırlanacak bir yorgan hiçbir zaman kalın ya da kuş tüyünden olmamalı. Kuş tüyü fazla sıcak tutar ve terletir. Üstelik bebeğinizin tüylere karşı alerjisi de olabilir.

Yastık şart değil
Yastık bebek için gerekli değil. Bebeği yastıksız yatırmak, daha derin soluk almasını ve göğsünün genişlemesini sağlar.

demetcim odanız çok güzel görünüyor sağlıkla yatsın içinde kuzucun canımm
ama şu meşhuurr ağacımız nerdeee göremedim :))

Rabbim hayırlı güzel etsin.
Oda yapmadım ben imrendim görünce .
Maşşallah dedirtin hanımlar.

sagolun kizlarrrrrrrrrrrrrrrropuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

isde agacimiz seker oda cok guzel oldu su dekorunuda yapsadik turkiyeden birkacsey gelecek onu bekliyorummmmopuyorumnanaktan

bunlarda odamin ugurlariiiiiiiiihihoyyythihoyyyt eseklerimmmmmmm:lepi::lepi::lepi:

ya kizlar bu arada icimde kalani sizlerle paylasiyim ben bu oda takimini genc takimi olarakda kullanacagim icin fazla abartili almadim sade yani ama simdi sizinkileri gordummmmmmm keske bende mavi bebekli melekli seyler alsaydim diyorummmmmmmmmafoldumbenmafoldumben

sagolun kizlarrrrrrrrrrrrrrrropuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

isde agacimiz seker oda cok guzel oldu su dekorunuda yapsadik turkiyeden birkacsey gelecek onu bekliyorummmmopuyorumnanaktan

bunlarda odamin ugurlariiiiiiiiihihoyyythihoyyyt eseklerimmmmmmm:lepi::lepi::lepi:

ya kizlar bu arada icimde kalani sizlerle paylasiyim ben bu oda takimini genc takimi olarakda kullanacagim icin fazla abartili almadim sade yani ama simdi sizinkileri gordummmmmmm keske bende mavi bebekli melekli seyler alsaydim diyorummmmmmmmmafoldumbenmafoldumben

hic icinde kalmasin demetcim cok guzel olmus odaniz bence
hem bizimkisininde yatagi buyuk yatak, daha sonrada kullaniriz dedik o zamanda o susler duvardan cikacak :)

hic icinde kalmasin demetcim cok guzel olmus odaniz bence
hem bizimkisininde yatagi buyuk yatak, daha sonrada kullaniriz dedik o zamanda o susler duvardan cikacak :)

saol canim yaaaaaa cok tatlisin walla bazen boyle susuluseyleri gorunce icim gidiyor ama bunu genc odasi olarakda kkullanabiliyor benimkininde yatagi buyuyorrrrrrr hayirlisiyla bir dogsalardi sagliklica surda 4-5hafta anca kaldiiiiiiiiiiiiiiopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

Of olmadı ...

Eklentiler

• $efe_oda_02.jpg
    $efe_oda_02.jpg
    89,8 KB · Görüntüleme: 72
  • $efe_oda_05.jpg
    $efe_oda_05.jpg
    93,6 KB · Görüntüleme: 80
  • $efe_oda_04.jpg
    $efe_oda_04.jpg
    90,2 KB · Görüntüleme: 60
Yasemin çok güzel olmuş ya maşallah :nazar: oğlun bu güzel odada güle güle büyüsün kocaman olsun ellerinize sağlık

X