2009 Ekim Anneleri'nden Bursa 'da yaşayanlar

soruyu hem yeşimpat a özelden sorucam hem burdan soruyorumki hepimiz öğrenelim.
yeşimcim biliyorum artık fazla oldun dicen ama napalım bilmediğimiz merak ettiğimiz konular bi bilenide buldukmu sormadan edemiyoruz.
1-) lavman nasıl yapılıyor herkese gerekiyormu?
2-) sonda takımı nasıl yapılıyor oda herkese gerekiyormu?
3-) bazılarının doğum esnasında çok bulantısı oluyormuş hatta çıkarabiliyormuş böle bi durumda bebek artık geliyorsa ne yapabiliriz?
4-) kasılmaların gerçek doğum kasılmaları olduğunu nasıl ayırt edebiliriz? (yok dakka tutun falan diyolarda bilmediğimiz şeyin dakkasını nasıl tutalım neye benziyo bu kasılmalar )
5-) son olarakta bize kısaca doğum olayını ve hastahanede hangi işlemlerden geçiceğimizi kısaca anltabilirmisin?
şimdiden teşekkürler canım...

Canım benim en iyisi sırayla başlıyayım
1)Lavman genel olarak hastaların %90'nına yapılıyor.Sebebi ise Allah muhafaza normal doğumda eğer lavman olmaz ise ıkınma ile istenmeyen şeyler olabilir.Sezeryanda ise ameliyatın steril geçmesi için yapılır.Kızlar Yani bundan kaçış yok!
2)Sezeryanda sonda uygulaması yapılıyor ama normal doğumda olmuyor.
3)Şimdiye kadar böyle bir durumla karşılaşmadık ama bulantı olursa bulantı önleyici serum takarız ve öğürmeyi engelleriz.Ama genel olarak hastalarımız aç olduğu için kusma hiç olmadı.
4)Kasılmalarda ise şöyle diyebilirim;Kasılmaların sıklığı artıp kasılı kalma süresi gittikçe uzuyorsa bu doğum başlıyor demektir.Bunun dışında kasılmalar arasıra geliyor bir uzun bir kısa 10 dk geliyor 15 dk yok yani düzensiz ise bu yalancı doğum ağrısıdır.Rahim bu yalancı doğum ağrıları ile kendini gerçek doğuma hazırlar.
5)Genel olarak hastane uygulamalarında ise hasta Kliniğe gelince normal doğum ise hastanın rahim açıklığı tam olana kadar beklenir.Eğer bebekte veye annede bir sıkıntı olacak ise acilen sezeryana alınır.Sezeryanda ise hasta hazırlıkları tamamlanınca (serum takılır,lavman yapılır)ameliyathaneye gönderilir.Ameliyat bitince kata gelir.Kendini iyi hissedince bebek anneye verilir ve ilk emzirme gerçekleştirilir.Kızlar bu bence yani ilk emzirme ilk kavuşma dünyanın en güzel olayı Allah herkese yaşatsın hele bir emişler oluyor cak cak diye sormayın bazen ben bile ağlıyorum...

ayyy uyuzcimcime aynı şeyi benimkide yapıp duruyo bu aralar hele sabah ezanınına yakın ha çıktı ha çıkcak demeye başlıyom.üfff kafam çok karışık sürekli beklemeye başladım bi işaret gelirse diye tel elimin altında :))) ay az kaldı yaa iyice panik başladı artık. ama son gidişimizde jale hanım normal olabilir demişti.artık eli kulağında ondan yapıyo zaten eğer zamanı geldiyse mutlaka anlıcaksın Allah öyle bi hazırlamışki beyni haber veriyo dediydi.bu arada şu doğuma başkasının girme olayınıda ben kendisiyle görüştüğümde ne olursa olsun kendim giricem doğuma demişti bana.ama benim özel durumdanda kaynaklı bunu sölemiş olabilir. eski bi rahatsızlığım var bundan dolayı da sölemiş olabilir biraz karışık bi durum çünkü bizimki.[/QUOTE

canım ben sordum jale hanıma gene tel. açtı dayanamadım :)hıçkırık tutuyormuş diğer bir deyimle sonlara yaklaştıkça ciğerlerini geliştirmek içinmiş yani iyi bişey ama dedğin gibi sonlara geldikçe insan herşeye panikliyor...bende doğum olayını çok önceden konuşmuştum :)) ne olursa olsun ilk ben görücem annesi korkma oğlunu dedi..bnde rahatım ama çok fazla olay duyuyorum bu aralar ??? antikacım ne zaman dedi jale hanım doğum için sana normal olur inş.buralara kadar geldin ne sancılarla sen becerirsin normali alıştın :))

yeşimpat Allah seni korusun :)) çok sağol ya keşke her hemşire senin kadar tatlı olsa...ilk ağızdan duymak başımıza gelecekleri bilmek insanı rahatlatıyor.TEŞEKKÜRLER

çok saolasın Allah razı olsun yeşimcim sana nasıl teşekkür etsek azdır. ve ne kadar şanslıyızki sana bire bir ulaşabiliyoruz.üstelik hastahanemizin hemşirelerinden birinden bu bilgileri alabilmek çok daha güzel Allah'ın sevgili kuluymuşuz uyuzcimcime :))
cimcimecim eğer başka bi doktor olsaydı belki aklımda soru işaretleri olabilirdi ama jale hanımla asla aklımda hiç bir soru işareti yada korkum yok.kaç yıldır neler yaşadık sayesinde neleri atlattım, Allah bin kere razı olsun bir kez olsun beni yarı yolda bırakmadı.her ihtiyacım olduğunda bazen bi arkadaş gibi bazen bir anne gibi yanımızdaydı ve beni anladı.ve çok iyi biliyorumki iki eli kanda olsa yinede hiçbir hastasını muzdarip etmez.çünkü o hastalarına kağıt parçası deil (para) insan gözüyle bakmayı bilen nadir doktorlardan.tam tarihi beklerse 12 ekimde gelmesi lazım prensimin ancak oğluşumda vücudumda artık kendini hazırlamış bekleyebilirde her an gelebilirde Allah'ın taktirini bekliycez artık dedi.ve yapılan kontrollere göre normali garantiledik gibi yani son anda ters bişey olmassa inş. normal bir şekilde alıcam oğluşumu kucağıma.bu arada doğru diyon valla neler yaptı kaç aydır bu velet bana o yüzdende ne korkum var ne endişem 3 ay aralıksız sancı çeken biri olarak 6-10 bilemedin 24 saati sallamıyorum bile onu mu kaldıracam ben deyip duruyorum kendime gülerek. hem Rabbim vericek sabrını biiyorum.

Allah hepimizin yardımcısı olsun kolay ve rahat doğumlar nasip etsin cümlemize.ve hepimize böle ale hanım gibi doktorlar, yeşim hanım gibi hemşirelerle karşılaşmayı nasip etsin inş.son bişey daha seni kutluyorum yeşimcim ne güzel söylemişsin ne güzel bir yürekle yaklaşmışsın bebek ve annenin buluşmasına Rabbim yüreğindeki nuru yüzünede yansıttın.

Canım siz anneler gerçekten kutsalsınız ve ben bunu biliyorum kızlar tüylerim diken diken oldu yapmayın böyle şeyler valla ağlarım

tezelcim özel bi durumdan dolayımı yoksa korku falanmı neden sezeryan istiyosun???

CANIM HEM KORKUYORUM HEM DE BEBEĞİMİZ ZOR OLDU O YÜZDEN.SEZERYAN ONUN İÇİN DAHA GÜVENLİ GELDİ BANA.bİR DE BU KONUDA DOKTORUM ÇOK İYİ ONA GÜVENİYORUM O YÜZDEN.EBELERLE OLMAKTANSA DOKTORUM YANIMDA OLSUN OLAYA O MÜDAHALE ETSİN İSTİYORUM

evet çok şanslıyız antikacım :)) yeşimcim hastanede uğraş eve gelince bizlerle uğraş valla ne sabırmış sende ki :))) arkamızda seni hissetmek çok güzel :) inş. doğum yaptığım gün sen hemşiremiz olursun :)) antikacım senin ki 2 gün beklerse yada benim ki 2 gün erken gelirse beraber doğum yapıcaz şaka derken gerçek olucak galiba bana da 14 ekim verdi jale hnm :)) hem jale hanım gibi bir doktorumuz olduğu için hemde yeşim gibi bir arkadaş bulduğumuz için bu topiktekiler çok şanslı :)) ANTıKACIM SENıN PRENSıN BENıM OĞLUŞUMU BEKLıYECEK ıÇıME DOĞDU :)))))))

kızlar jimere giden varmı
ben normalde istanbulda yaşıyorum ama 2 haftadır annemlerdeyim sırf muayene tarihim geldi diye dönmek istemiorum..jimerde tavsiye edebileceğiniz doktorlar var mı bayan olucak ama

aybikecim benim doktorum jale gürlüler gitmek istersen...jimerde gidebileceğin en iyisi emin ol :)) özellikle benim gibi pimpirikliysen :) emin ol doğuma kadar burda kalmak istiyeceksin :))

anlıyorum tezelcim tabiki psikoloji ve sağlık çok önemli.inş. sağlıcakla alıcaz bebişlerimizi kucağımıza.ayy inş. cimcimecim hoş bu aralar pek bi uslulaştı çözemiyom,yoruldu artık heralde :)))ama beklesin beklesinde aynı saate gelmesinler yoksa jale hanımın halini düşünemiyorum,iki doğumhane arasında çıldırır heralde :)))
aybike'cim bu arada bende Jale hanımın hastalarındanım ve Jale hanım bence mukemmel bir doktor,bir jinekologta arayabileceğin tüm özelliklere sahip.samimi,sıcak, anaç, güleryüzlü ve en önemlisi güven veren bir doktor.hiç düşünmeden tavsiye ederim.ama sölediğin kafamı karıştırdı genemi pembe maviye geçmiş ? böle giderse zaten jimerle pembe mavi arasında doğurcaz cimcimecim haberin ola :)))

aybikecim o eski bir haber olsa gerek :) ben daha dün jimerde jale hanımın yaındaydım bişey demedi olsaydı derdi mutlaka...özelden gidersen 100 tl sgk lı gidersen 22 tl ödüyorsun...ayyy valla ne şanslı veletler di mi antikacım hastaneler paylaşamıyor..biri diyor bende doğ diğeri diyor yok bende :)) valla jale hanım nereye giderse oraya yok olmadı eve çağırırız artık doğumda:))))))

canım benim yaaa :))) hakkatten onlar şanslı paylaşılamıyoda şanssız olan biziz pinpon topu gibi bi oraya bi buraya olduk baksana :)ayrıca evet evde iyi fikir aslında öylemi yapsak acep :p aman doktorumuz başımızda olsunda nerde olduğunun hiç önemi yeterki jale hanım yanımızda olsun.hele bide onca sorundan sonra kesinlikle başka bir doktora güvenemem onun eline doğsun prenslerimiz inş.

inş. canım bence:))) yok canım ben arayıp jimere sordum BÖYLE BıŞEY SÖZ KONUSU DEĞıL dediler şu anda 3 hafta sonrası bile doluymuş randevuların amcamın kızı için randevu istemişler....

X