2009 Ekim Anneleri'nden Bursa 'da yaşayanlar

Maşallah yavruna canım Allah uzun ömürler versin
neden erken geldi yavrun doğum hikayeni dinlemek isteriz

biraz geç oldu ama başka biyere yazmıştım ordan kopyaladım doğum hikayemi

kızlar heralde en ilginç doğum hikayesi benimkidir....normalde 3ekimdi doğumum ankarada 4haftalık bi eğitim vardı ben telekomda çalışıyorum santral eğitimleri uzun oluyor neyse doktoruma sordum gidebilirsin dedi...3ağustosta ankaraya gittim güsel bi otelde kalıodum 2dk mesafede idi siemens eğitim merkezi çok rahattım öğle aralarında gelip yatıodum odamda hiç bi şikayetim yoktu hatta ankarada kontrole gittim gayet iyi bebek biraz irice normal doğum yapamazsın falan dedi dr...
neyse 28ağustosta artık evime dönecektim eşime beni almaya gelme otobüsle gelirim dedim bursadan bi arkadaşım daha vardı ona güvendim neyse....
27ağustos akşamı oteldeyim valizimi hazırladım evime döncem heycanlıyım duş aldım giyindim suyum geldi az az anlamadım önce bekledim baktım gelmeye devam edio eşimi aradım hemen doktorumu aramamı söyledi , dr um hemen büyük doğum evine git dedi özel hastane vardı otele yakın oraya gitsem dedm hayır devlet hastanesi olsun mutlaka dedi..öyle deyince ben başladım ağlamaya sonra toparladım kendimi oteldeki arkadaşımı aradım o diğer arkadaşları toparlamış hemen çıktık bi arkadaşın arabası vardı lobideki çalışan sürdü arabayı ankarayı bilmioz ya o götürdü akşam 21.30sıralarıydı ama bende sancı falan yok güle oynaya gittik alttan muane ettiler nst ye bağladılar sancı yok doğum başlamamış gidebilirsin ama daha çok suyun g elirse mutlaka gel dediler...orda beklerken bi hastaya kağıt imzalatıolardı onu gördüm bebek için solunum cihazı mı ne o yokmuş mesuliyet kabul ediyorum diye...arkadaşlar da görmüşler bunu neyse bidaha gelirse suyum gelmeyiz buraya dedik otele döndük lobide oturuoz muhabbet gır gır çay içioz bana meyve suyu getiriolar saat 23 e yaklaştı odalarımıza çıktık kızlar benm odamdalar kalalım yanında diolar yok dedim gerek yok nasıl olsa aynı oteldeyiz ararım bişey olursa demeye kalmadan foşşşşşşşşş diye bi su geldi yatağın üstünde oturuodum bi kalktım biraz kan da vardı tekrar toparlandık haydiiiiiiiiii hastaneye bu defa zekai tahir burak hast.sine gidioz ama bi arkadaş doktor ablasını arıo nereye gidelim die bi arkadaş ambulans arıo bize yolu tarif et diye bu defa korku vardı içim çok su geldi bebeğime bişey mi olcak die neyse beni muane ettiler yatışım yapıldı tabi eşim yolda geliodu zaten beni almaya die onu haberdar ettik o annemleri aramış annemler abimler çıkmış yola ist.dan
traver odası diye bi odaya yatırdılar beni benden başka 6kadın daha vardı hepsi erken doğum riskli gözetim altındalar allahm hepsi horul horul uyyo bana zaman geçmek bilmedi...saat gece 1 oldu eşim gelmiştir diye düşündüm nöbetçi dr la konuştum genç bi bayandı telaşımı anladı niye böyle oldu erken doğum riski de yoktu falan dedm ultrason cihazını yatağımın yanına getirdi bak bebeğin çok iyi korkma 2.5kg suyu da ona yetcek kadar var canı erken gelmek istemiş dedi bana moral verdi saolsun...eşim gelmiştir aşağıda merak ediodur 2haftadır da görmedi beni yukarı çıkabilir mi dedim devlet hastanesi ya izin vermiolar gece hasta yakını...tamam çağırın dedi hemşireye koridorda görüştük elimde serum üzerimde hasta geceliği eşimi görünce ağladım annemleri aradı konuştuk onlar da yoldaymış hepimiz şoktayız ama...neyse 12saat sancımın gelmesi beklendi sabah 12-1gibi sancım gelmeyince suni sancı verildi ama çok berbat bişey 3de artık dayancak halim kalmadı kıvranıyorum sezeryana alın beni diye bağırcam ama gıcık bi dr var bu arada sürekli saat başı muane ediolar açılmaa var mı bakıolar bebeğin ciğerleri gelişsin diye 2doz iğne yapıldı serumlar antibiyotikler falan........saat 16da nöbet değişimi oldu çok cici genç bi bayanla erkek dr geldiler muane ettiler beni aaaaaaaa bebek gelio artık doğuma alcaz hazırlayın dediler tabi ben yatarken nefes egzersizleri yapmıştım...girdik doğuma tek kişilik doğumhane idi bi evin odası gibi bana moral vererek doğuma başladık başarcaksın bak ççok kolay olcak dedi dr ıkın ıkın 3-5ıkınmadan sonra oğlumun sesini duydum ağlarak doğdu hani poposuna vurmaya gerek kalmadı hemen gösterdiler bana ben şoktayım hala dikişlerim falan atıldı kerem karşımda yatıo ağlıo ölçümleri yapıldı biyandan bana söylüo hemşire 2540gr 46cm ..35+0da dünyaya geldi arda keremim 16.25de....kucağıma aldım tekerlekli sandalyede odama gittik eşim özel oda tutmuş annemler falan odayı süslemişler sanki özel hastanede hissettim kendimi odama girince abim dolabı doldurmuş süt olsun diye...girdik odamıza kerem ağlıo bende süt yok sıkıoz masaj yapıoz gelsin die ama erken doğduğu için ancak 2.gün akşamı geldi süt...hemşireler mama getirdi içti keremcik....ertesi gün öğlen 12de taburcu olduk ankaradan bursaya döndük allahtan normal doğum yaptım da yola dayanabildim...en büyük korkum da o hastanede bebek ölümleri olmuştu ya enfeksiyon kaparız diye korktum ama küveze gerek kalmadığı için bişey olmadı çok şükür...işte bu da bizim hikayemiz aslında anlatcak çok detay var da en kısa böyle özetledim

maşallah oğluşuna ama korkuttun kız bizi ya bizim yaramazlarda acelecilik yaparlarsa diye :) hoş biz zaten leyla gibiyiz erken doğum ihtimali verdiler,ha bu gün ha yarın deyip duruyoz :KK43: ayy ne zor şeymiş böle beklemek bide belirsizlikler içinde olmak.benimde ilk yalancı sancım bundan iki ay önce oldu uzak ta deil hastahanemize 22 kilometre mesafedeydik o gü dedim töbe Allah'ım bidaha bu kadar uzaklaşırsam :))sende iyi cesaret varmış taaaa ankaraya kadar bide seminere gitmişsin maşallah valla.

özkeremcim hikayen gerçekten farklıymış ama maşallahki size sağlıkla oğlunla yuvanıza dönmüşsünüz
evet kimbilir eşin ankaradan bursaya nasıl geldi o yol ona işkence gibi gelmiştir

soruyu hem yeşimpat a özelden sorucam hem burdan soruyorumki hepimiz öğrenelim.
yeşimcim biliyorum artık fazla oldun dicen ama napalım bilmediğimiz merak ettiğimiz konular bi bilenide buldukmu sormadan edemiyoruz.
1-) lavman nasıl yapılıyor herkese gerekiyormu?
2-) sonda takımı nasıl yapılıyor oda herkese gerekiyormu?
3-) bazılarının doğum esnasında çok bulantısı oluyormuş hatta çıkarabiliyormuş böle bi durumda bebek artık geliyorsa ne yapabiliriz?
4-) kasılmaların gerçek doğum kasılmaları olduğunu nasıl ayırt edebiliriz? (yok dakka tutun falan diyolarda bilmediğimiz şeyin dakkasını nasıl tutalım neye benziyo bu kasılmalar )
5-) son olarakta bize kısaca doğum olayını ve hastahanede hangi işlemlerden geçiceğimizi kısaca anltabilirmisin?
şimdiden teşekkürler canım...

Merhaba kızlar.Ben de Bursalıyım.Zübeyde hanıma gidiyorum.Doktorum Bülent KAYHAN.

merhaba..benım de doktorum bülent kayhan,ikinci doğumum olacak kısmetse..ilkinde çok memnun kalmıstım inşallah bu da öyle olur...doğumu hangi hastanede yapacaksın? normal mi sezaryan mı bellı oldu mu?

antikacım harikasın inş. cevabını alırız benimde çok mrak ettiğim sorular bunlar :))) bir tane de benden olsun bir soru ??? kendi doktorumuz hangi şartlarda doğuma giriyor ??? geçenlerde bir arkadaşımın doğumuna girmemiş gülin hanım da merak ettim ???

arkadaşlar hemen hemen aynı zamanlarda doğurucaz inş.bişey sorucam size randevum jale hanımda cumartesi günü bekliyemiyeceğim osaate kadar....yaklaşık 10 gündür oğluşumun tak tak diye iki saniyede bir makata doğru vurduğunu hissediyorum..kalp atışımız bir olmuş sanki bi taraflarımda atıyor :))) 3 dakika filan sürüyor bu....pıt pıt şu anda da oluyor mesela yaaaaaaaaaa ne olur bilgisi olan yazsın NELER OLUYOR ?????

merhaba..benım de doktorum bülent kayhan,ikinci doğumum olacak kısmetse..ilkinde çok memnun kalmıstım inşallah bu da öyle olur...doğumu hangi hastanede yapacaksın? normal mi sezaryan mı bellı oldu mu?

Merhaba.Ben daha önce sezaryan istediğimi söylemiştim.O da doğuma 3 hafta kala karar verelim dedi.Ama illa sezaryan dersen sezaryan yaparız dedi.2 gün önce doktordaydık.3 hafta sonra çağırdı.Muayene edecek doğuma karar vereceğiz.Ama ben sezaryandan yanayım.Doktoruma çok güveniyorum.Zaten eşim sağlıkçı.Çevresindekilerin tavsiyesi ile Bülent Beye geldik.Doğumumda doğumevinde olacak.Tabi bir terslik olmazsa.
Senin doğum ne zaman?Benim normal tarih 10 ekim.Allah kolaylık versin hepimiz.

ayyy uyuzcimcime aynı şeyi benimkide yapıp duruyo bu aralar hele sabah ezanınına yakın ha çıktı ha çıkcak demeye başlıyom.üfff kafam çok karışık sürekli beklemeye başladım bi işaret gelirse diye tel elimin altında :))) ay az kaldı yaa iyice panik başladı artık. ama son gidişimizde jale hanım normal olabilir demişti.artık eli kulağında ondan yapıyo zaten eğer zamanı geldiyse mutlaka anlıcaksın Allah öyle bi hazırlamışki beyni haber veriyo dediydi.bu arada şu doğuma başkasının girme olayınıda ben kendisiyle görüştüğümde ne olursa olsun kendim giricem doğuma demişti bana.ama benim özel durumdanda kaynaklı bunu sölemiş olabilir. eski bi rahatsızlığım var bundan dolayı da sölemiş olabilir biraz karışık bi durum çünkü bizimki.

X