2009 Ekim Anneleri

canım benim hadi bi terslik olursa plesenta zarar görürse....?allah göstermesinde.......
benim cnm komşum hemşire ve alttan muaneye kesinlikle karşıııı....

canım benim hadi bi terslik olursa plesenta zarar görürse....?allah göstermesinde.......

canım tamam o dediğin son dönemler için belki tehlikeli olabilir ama bu daha minicik kese zaten ...benim çevremde herkese alttan bakıyorlar...sen ilk defamı duydun bilmiyorum ama başka arkadaşlarada sorabilirsin...CADIARZU hem o zaman eşinlede hiç ilişkiye girmiyceksin çünkü aynı kapıya çıkıyor...:eek:

al canım bak sana bir dr sitesinden alıntı yazı

Halk arasında her ne kadar bilinç düzeyinin artması ile azalsa da gebelik kontrollerine 4. aydan sonra gitmek gibi bir eğilim vardır. Özellikle, büyükler erken doktora gitmenin karşısındadır. Bundaki temel endişe doktorun vajinal muayene (halk arasında alttan muayene) yapmasıdır. Vajinal muayene veya vajinal ultrasonun kesinlikle gebeliğe zararı yoktur. Gebelikte cinsel ilişkiye bile izin verilmektedir ki cinsel ilişkiye göre vajinal muayene çok daha az travmatiktir. Zaten, hiç bir doktor bile bile size ve gebeliğinize zarar verecek bir yaklaşımda bulunmaz.

Unutmamalıdır ki gebelik testinin pozitif olduğunu saptamak yeterli değildir. Dış gebelik, boş gebelik (gebelik kesesi olmasına rağmen embriyo gelişmemesi), düşük (abortus) ve üzüm gebeliği (mol gebeliği) gibi birçok anormal ve hatta annenin hayatını riske atabilecek durumlarda da gebelik testi pozitif olabilir. Bu durumların erken saptanması vajinal muayene ve ultrasonla mümkün olur ki anne için hayati risk boyutuna ulaşmadan tanı konmuş olur. Ayrıca, erken dönemde yapılan ultrason gebelik yaşının 2-3 gün yanılmayla kesine yakın tespitinde de yararlıdır. Bu ileri gebelik dönemlerinde bebeğin gelişimini değerlendirirken son adet tarihini yanlış hatırlama, adet ve dolayısıyla yumurtlama düzensizliğine bağlı yanılgıları önler ve gerektiğinde bebeğinize doğru zamanda müdahale imkanı tanır.

canım tamam o dediğin son dönemler için belki tehlikeli olabilir ama bu daha minicik kese zaten ...benim çevremde herkese alttan bakıyorlar...sen ilk defamı duydun bilmiyorum ama başka arkadaşlarada sorabilirsin...CADIARZU hem o zaman eşinlede hiç ilişkiye girmiyceksin çünkü aynı kapıya çıkıyor...:eek:

cnm:asigim: çok ilginççç.....ve ben yinede tekrarlıyorum kesinlikle alttan baktırmam ...osaman ultrason neden var???yerimseniben
birde demir parçasıyla ve o anki stresle cinsel organı bir tutmamak lasım dimi ama:asigim:

Merhaba,
Ben Temmuz annesi olacağım kısmetse. Sizler neler yapıyorsunuz diye merak ettim. Hep aynı heyecanlar, yazışmalar. Çok güzel bir dönem sizi bekliyor. Kah sevinip kah endişeleneceksiniz. Konular, meraklar aylara göre değişecek. Biz bu vajinal mi abdominal mi görüntüleme kızmını tartışmıştık. Kimse vajinal istemez. Ama ilk 3 ay vajinal bakmayı tercih eden dr çok. Görüntü daha net oluyor. Abdominal için dr'a gitmeden önce 1- 1,5 lt su için arkadaşlar. İdrara sıkışıksanız o zaman bebişi görebiliyorlar. Wn azından şansınızı deneyin derim. Benim düşük riskim vardı ama vajinal görüntüleme yaptılar. Hatta şiddetli kanamam olduğu gün bile vajinal bakmak zorunda kaldı. Bebeğe zarar vermese de anne için tercih edilen bir yöntem değil. Herkese hayırlı hamilelik dönemi diliyorum. Kendinize ve bebişlerinize iyi bakın.

Merhaba,
Ben Temmuz annesi olacağım kısmetse. Sizler neler yapıyorsunuz diye merak ettim. Hep aynı heyecanlar, yazışmalar. Çok güzel bir dönem sizi bekliyor. Kah sevinip kah endişeleneceksiniz. Konular, meraklar aylara göre değişecek. Biz bu vajinal mi abdominal mi görüntüleme kızmını tartışmıştık. Kimse vajinal istemez. Ama ilk 3 ay vajinal bakmayı tercih eden dr çok. Görüntü daha net oluyor. Abdominal için dr'a gitmeden önce 1- 1,5 lt su için arkadaşlar. İdrara sıkışıksanız o zaman bebişi görebiliyorlar. Wn azından şansınızı deneyin derim. Benim düşük riskim vardı ama vajinal görüntüleme yaptılar. Hatta şiddetli kanamam olduğu gün bile vajinal bakmak zorunda kaldı. Bebeğe zarar vermese de anne için tercih edilen bir yöntem değil. Herkese hayırlı hamilelik dönemi diliyorum. Kendinize ve bebişlerinize iyi bakın.

teşekkürler canım....sende kendine ve bebişine ii bakkkk:asigim::nazar:

cnm:asigim: çok ilginççç.....ve ben yinede tekrarlıyorum kesinlikle alttan baktırmam ...osaman ultrason neden var???yerimseniben
birde demir parçasıyla ve o anki stresle cinsel organı bir tutmamak lasım dimi ama:asigim:

Canım benim de ilk muayenem vajinal olarak yapıldı, doktorum şu anda ancak vajinal ultrasonla net görüntü alabiliriz dedi yani düşünsene daha 1 cm bile değil büyüklüğü, Allah'ın izniyle hiç bişey olmaz bizim pıhtıcanlara:sm_cool:

Kıssslllaaarr bu arada benim kabızlık problemim vardı , kanamam bile olmuştu artık dayanamadım bugün doktorumu aradım, bana bir şurup verdi, bizim de istemedğimiz bir durum kabızlık dedi.. Aklınızda olsun da başınıza gelirse doktorunuza haber verin mutlakahihoyyyt

Görüşürüz şekerlerrrrr

alltan muayenenin hiçbir sakıncası yok kızlar, netten de araştırıp ya da doktorunuza da sorup öğrenebilirsiniz.nasıl bir zararı olabilirki zaten ultrason ses dalgalarıyla çalışan bir alet sadece. zararlı olsaydı cinsel ilişkiyi de yasaklardı doktorlar ki cinsel ilişki çok daha tehlikeli kalır 15-20 sn lik bir vaginal muayenenin yanında.hemşire olan komşuya da ayrıca şaştım yani.:eek:

Son düzenleme:
selam kizlar. Hemen konuya dalayim bende. Alttan muayne cok yapiliyor ilk zamanlarda duyuyorum hep. Cunku cok kucuk hersey karindan gorulecek gibi degil. Zaten muayne etmeden once doktor sorar kasik agrin, kanaman, lekelenmen vs. var mi diye. Var derseniz ona gore bakmaz. Hersey normalse ve erken gidilmisse o zaman bakiyorlar alttan.

alltan muayenenin hiçbir sakıncası yok kızlar, netten de araştırıp ya da doktorunuza da sorup öğrenebilirsiniz.nasıl bir zararı olabilirki zaten ultrason ses dalgalarıyla çalışan bir alet sadece. zararlı olsaydı cinsel ilişkiyi de yasaklardı doktorlar ki cinsel ilişki çok daha tehlikeli kalır 15-20 sn lik bir vaginal muayenenin yanında.hemşire olan komşuya da ayrıca şaştım yani.:eek:

aynen katılıyorum canım..tabi bu birazda görüş meselesi belki bazılarımız alttan muayene olmak istemeyebilir hoş bir şey deil gerçekten ama bir tehlikesi olmadığını bilmemiz önemli...

Canım benim de ilk muayenem vajinal olarak yapıldı, doktorum şu anda ancak vajinal ultrasonla net görüntü alabiliriz dedi yani düşünsene daha 1 cm bile değil büyüklüğü, Allah'ın izniyle hiç bişey olmaz bizim pıhtıcanlara:sm_cool:

Kıssslllaaarr bu arada benim kabızlık problemim vardı , kanamam bile olmuştu artık dayanamadım bugün doktorumu aradım, bana bir şurup verdi, bizim de istemedğimiz bir durum kabızlık dedi.. Aklınızda olsun da başınıza gelirse doktorunuza haber verin mutlakahihoyyyt

Görüşürüz şekerlerrrrr

canım sevindim drunun ilaç vermesine en azından rahatlatır biraz.... seni çok iyi anlıyorum ilk hamileliğimde ağlıyodum resmen karnım davul gibiydi...bu seferde biraz öyle ama ilki gibi deil çok şükür...

aynen katılıyorum canım..tabi bu birazda görüş meselesi belki bazılarımız alttan muayene olmak istemeyebilir hoş bir şey deil gerçekten ama bir tehlikesi olmadığını bilmemiz önemli...

evet zeynepçim, alttan baktırmak istememek ayrı şey, birşeyi yanlış bilip anlatmak farklı şey.:CüvCüv:

Merhaba kızlar ben bugün idrar testi yaptımm pozitif çıktı.Yani nasip olursa bende ekim annesi olucam. kızlar ya yarın kan testi yaptırcam inşallah değer normal çıkar.Benim belim ağrıyor bu normal mi kızlar.

Merhaba kızlar ben bugün idrar testi yaptımm pozitif çıktı.Yani nasip olursa bende ekim annesi olucam. kızlar ya yarın kan testi yaptırcam inşallah değer normal çıkar.Benim belim ağrıyor bu normal mi kızlar.

laluz canım hoşgeldin..bak erkek infertilitesi yavaş yavaş buraya taşınıyo...normal çıkar canım hiç merak etme...bu dönem bel kasık ağrısı hepimizde oluyo

Son düzenleme:

merhaba canııım sen de hoşgeldiin:)) hayırlı olsun öncelikle allah sağlık sıhhat versin ikinize de.bel ağrısı normal canım endişelenme. ilk aylar bel ve kasık ağrısı oluyor dönem dönem. zorlama kendini bol bol dinlen.

ekım degılım ama sızlerıde takıp edıyorum ara ara..erkek ınfertılıtesınden sanırım 4 kısı oldunuz...zeynepcım:CüvCüv:
eylul annelerındede 3 kısıyız ama onlarda ucuz bebk bekledıgı ıcın cok gorusemıyoruz...
nasıl gıdıyor bakalım hamıslık..ceren ve laluzda geldı buraya..ay bıttmedı henuz erkek ınfertılıtesıınden ınsallah bır kac kısı daha ekım annesı olur...:Saruboceq::Saruboceq:

alttan muayenenın bencede hıc bır zararı yokkk.. kese gozukmesse mecbur alttan bakacaklar..en azından dr soyluyor...rahmın cevresınde kanam vermı yokmu dıyee
tedavı boyunca alttan bakıldıgı ıcın nede olsa alıskınım.:eek: :çok üzgünüm::çok üzgünüm:

ekım degılım ama sızlerıde takıp edıyorum ara ara..erkek ınfertılıtesınden sanırım 4 kısı oldunuz...zeynepcım:CüvCüv:
eylul annelerındede 3 kısıyız ama onlarda ucuz bebk bekledıgı ıcın cok gorusemıyoruz...
nasıl gıdıyor bakalım hamıslık..ceren ve laluzda geldı buraya..ay bıttmedı henuz erkek ınfertılıtesıınden ınsallah bır kac kısı daha ekım annesı olur...:Saruboceq::Saruboceq:

hoşgeldin canım aslında bende arada eylül annelerine uğrasam fena olmaz ben sezeryanlı olduğum için dr um eylül sonuda olabilir dedi..bakalım görücez...şimdilik pek bi şikayetim yok canım sen nasılsın...

inşallah daha bir çok arkadaş gelir ...henüz ekim anneleri bitmedi...

ben kacıyorum ara ara alt komsularımı zıyaret ederım...:eek:
en cıcı ekım annelerı ınsallah bebıslerınıze hayırlısıyla kucaklarımıza alcazz:Saruboceq:

X