Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
kızlar ya bu kasık ağrıları ve ağrım nolacak çatlıyorum valla ağrıdan dün akşam doktora sordum anormal bişi yok dedi kaslardan kaynaklanıyo dedi ama varmı benim gibi ağrı çekeniniz ben anllayamadım bu olayı yaa bide bütün gün ayakta çalışıyorum bana yardım edin napmalıyım ...
evet bende ilaç veriliyomu diye soracaktım dr lar vitamin falan vermiyormu.folic gebe kalmadan başlanması lazım diyorlar ben kalabileceğimi düşünmediğim için hiç ilaç almadım. şimdi sadece süt düzenli içiyorum
bu arada kızlar ben hamile kaldığım günden itibaren günlük tutmaya başladım.:))
ilk sayfaya positif çıkan idrar testini yapıştırdım, sonnra kan tahlili kağıdını, sonra da ultrasondaki kese görüntü kağıdını yapıştırdım.hihoyyyt. hamilelik dönemim boyunca içimden gelenleri , neler hissettiğimi, bütün duygularımı yazacağım bebişime. Büyüyüp aklı erebilecek bi yaşa geldiğinde de en güzel bir doğum günü hediyesi olarak vericem ona inşallah görelim o günleri..:CüvCüv:
folik asidi kesinlikle ihmal etmeyin kızlar, içmiyorsanız eczaneden alıp içmeye başlayın derhal. 1-2 milyonluk bişey zaten fazla pahalı bişey de değil. bebeğin merkezi sinir sistemi gelişimi için folik aside ihtiyacı var. ve bu yüzden ortaya çıkacak olası anormallikleri %80 oranında folik asit engelliyor. ihmale gelmeyecek kadar önemli bir destek vitamindir. haberiniz ola kuşlar.[/QUOTE
Merhaba,
Arkadaşlar folik asit konusunda ben de bir şey söylemek istiyorum...Hamile olduğumu farkedince doktorumu aradım ancak kendisiyle görüşemedim yanında çalışan hemşire hanım bana hemen folik asit al içmeye başla dedi, ben de adı ne dedim fol biol muydu neydi eczaneden aldım 1-2 milyonluk bir şeydi. Daha sonra doktora ilk muayeneme gittim, doktorum onu kullanma en az 400 mg olması lazım folik asidin dedi şu anda Solgar'ın Folacin'ini kullanıyorum, daha pahalı (13 tl gibi bişey) ama feda olsun pıttıcan'ıma :dance:
ben kan testinde pozitifi gorunce dr mı aradım. bana hemen folik plus a basla dedi.sabah aksam tok karnına 1 tane. bende basladım. adetin 5-6 gun gecince gel dedi.bende ctesi gidicem adetim 11 gun gecmis olacak ozaman şutarafagitti
bilgiler icin tesekkurler kac mlg iciyorsunuz bana eczaneden 0.5mlg verdiler bir arkdas 2mlg ictigini soyledi bende bu hapa 4.haftada baslayacagim icin az mi ki?
canım folik plusta d vitamini ve kalsiyumda var. 8 tl ye almıstım.90 tablet var.folik asit icin 2 deger yazıo.
Quantity 400mcg
RDA 200mcg
hangisi anlamadım. ama sen dr ne sor oyle kullan.
ben de korunmayı bıraktığımızda doktora gitmiştim kontrole..ozaman folic plus wermişti..hamile kalabilmen kaç ay sürerse sürsün iç bunu günde 3 kez demişti..2 kutu bitirdim..3. de hamişş oldum..başka bi drye gittim ilk kontrole öğrendiğimde..çok fazla içmişsin gereksiz dedi..günde 2ye düşür 2 hafta daha kullan bırak dedi..anam bende anlamadım
amanda aman biz baya büyümüşüz bebkleriniz hayırlı olsun kızlar allah sağlıcakla kucağımıza almayı nasipe etsin rabbim bende haziran annesiyim
kızlar vücudun günlük folik asit ihtiyacı 5 mg. plus olanlarını doktorunuz verirse için bence. sorun doktorunuza. kafanıza göre içmeyiiiiinnn kuşlaaarr[/QUOT
canim bana dr verdi zaten