2009 ekim anneleri çanta hazırlamaya başladınız mı?

evla

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2009
104
0
Kıslar bende ekim annesiyim şuan 27+6 yız.Son günlerde bu çanta konusu kafamı karıştırmaya başladı,ne koyucaz kaç tane koyucaz ne zaman hazırlamaya başlamalı vs ...
Tecrübeli anneler veya araştırmış anne adayları paylaşırsa bizde tecrübeleneriz :)

Canım mantıken hazrılaman gerekenler ikiye ayrılıyor,senin eşyaların ve bebeğinin eşyaları..
1)Senin eşyaların:
-Tercihine göre 2 adet gecelik(2 pijama da olabilir,iki gecelik de olabilir,ben bir sabahlık gecelik takımı aldım,bir de normal bir gecelik.)
-ıki adet emzirme sütyeni,
-3-4-5 adet hamile kilodu yada hamilelilkte giyebildiğin rahatlıkta iç çamaşır,
-3-4 adet çorap
-Bir yada tercihine göre 2.çift terlik
-8-10 adet göğüs pedi,
-1 paket hijyenik pet
-Bir yelek ya da bir şal (lohusalıkta zaman zaman titremeler ve üşümeler dolayısyla tavsiye ediyorlar)
-Tercihine göre makyaj çantan,içine tarağını,diş fırça ve macununu,tercihe göre şampuan,saç kremini,losyonunu koyabilirsin)
-Arzuya ya da yatacağın hastanenein imkanlarına göre havlu,banyo havlusu,lif
-Elektrikli ve manuel süt sağma pompaların,

2)Bebeğin için:
-Duruma göre 2 takım hastane çıkışı,
-ıki adet biberon(tercihen gaz problemi olmaması adına Dr.Brown tavsiye ediliyor)
-Kalacağın hastanenin durumuna göre 15-20 adet 1 numara bebek bezi(hastaneden de temin edebiliyorlar)
-Yine kalacağın hastanenin durumuna göre,bebek şampuanın,pişik kremin, gibi hijyen malzemeleri,,,,

CADIARZUdüşünüyorum,aklıma gelenler bunlar canım,ben de kafamda eksiklerimi düşünüp tamamladım,şimdi yavaştan yerleştiriyorumm
önce ihtiyaçlarının bir listesini yap,
hastane çantasının üzerinde bulunsun,
istersen bebeğinin ve kendi çantanı ayrı da yapabilirsin,bebeğin çantasını tüllerle falan da süslüyorlar bazıları,o da tercihe kalmış
eksiklerini tamamladıkça listenden üzerlerini çiz ve yavaş yavaş tamamla canım..

DOĞUM ÇANTASI
v Pürel (gelen giden ellerin temiz olması gerekiyor)
v Kolonya, Islak Mendil, sabun
v Gecelik, Sabahlık, pijama takımı
v Yelpaze
v Kalın çorap, İç çamaşırı, lif
v Ped
v 2 takım hastane çıkışı
v Ağız silme ve omuz mendilleri
v Bebek bezi
v Pişik önleyici krem
v Göğüs pedi
v Loğusa kurdelesi
v Terlik
v Çıkarken giymek için eşofman
v Makyaj çantası
v Emzirme sutyeni
v diş fırçası, diş macunu, tarak, küçük bir ayna,toka, nemlendirici gibi kişisel bakım ürünleri
v kirli çamaşırları koyabileceniz poşet torba tarzı bir şey
v 2 adet yumuşak küçük havlu
v 2 adet hastane çıkışı
v Bebeği örtmek için tülbent
v eldiven
v süt pompası
v havlu peçete
v baby kolonya
v telefon şarj aleti
v

Ben henüz hazırlamadım ama listemi çıkardım.

- gögüs ucu kremi almayi unutmayin cok lazim oluyor
- emzirme cayi
-ben emzirdigim icin ne süt pompasi ne biberon lazim oldu. Lazim olsaydi o zaman
alirdim. Böyle bosuna para harcamadim cünkü sonrada hic lazim olmadi.

valla kıslarr tam bir liste hazırladınız yaa ben de sizden kopiş çekcemm HAHAHAHHHHH

önümüzdeki hafta bebeğimin kıyafetlerini yıkıyıp ütüleyip çantamızı hazırlıycam ben de.nolur noolmaz hazır dursun..hem de heycan yapıyorum bian önce hazırlamak için...

belki çok erken ama ben hazırlarım ve kapının ordada duruyor ne olur ne olmaz acaba arabanın bagajınamı koysak

şekerim sende baya hızlısın sakin ol arabanın bagajı için erkenn henüz daha bence

bnde daha hazırlamadım bişey erken değil mi daha ? ama liste için teşekkür kopya cekerim kaydirigubbakcemile3

ben 29+6 haftalik hamileyim ne benim cantam nede bebegin malzeleri hic biri yok daha:bbo:

biz 28+3. haftamızdayız.bizim çantamızda gardorobumuzda hazır. cicilerimiz yıkandı ütülendi yerleşti bilem.şu andada dedemizle babmız bebişimizi kurmaya çalışıyo :)) bu arada 2009 ekim anneleri önemli bilgiler topiğinde çanta için gerekenlerle ilgili bilgileri bulabilirsiniz.

ya kıslar ben daha hiçbişey hazırlamadım,aslında alışverişte yapmadım doğru düzgün erken diye,geçmi kaldım yoksa daha 12 hafta var .:sm_confused: Hemen başlamalıyım sanırım:uhm:

ben de bi cok seyi hazirladim. Ufak tefek eksikliklerim var sadece. camasirlarini yikayip ütüleyip bi güzel dolabina yerlestirdim. Bebisin elbiselerini yikayip asinca öyle tatliydilardi minnacik camasirlikta gidip gelip sevdim yani.

benım bebeişimin daha odası hazır degıl yıksam ütülesem dolap yok nereye asayım..alınsın oyle düşünüyorum doa agustos sonunu bulur sanırım..sımdıden ahzırlasamda ınsan gelıp gıdıp sevıyor daha sabırsızlasıyor gunelr gecmıyor ben aldıklarımı dolabın içine koydum bakmamaya calsıyorum bırd eyerlestırsem nasıl dayanırım bılmem... ama cantamı agustos ayı basına hazırlamayı düşünüyorum

ben henüz çok erken diye düşünüyorum son haftalarda hazırlarıım artık 36.haftadan sonra..

benim kizim erkenci oldugu icin, buda böyle olabilir diye son haftalara birakmak istemiyorum, ama hem sicaklar biraz gecsin birde kislik sezon gelsin o zaman baslarim artik cantayi hazirlamaya.

Bende erken die düşünenlerdenim,hem henüz alışverişte yapmadm.Eylülde biraz serinlesin havalar hemde kışlıklar çıksın diye oyalanıyorum.

kızımın çoğu eksiğini tamamladık sanırım. yani umarım öyledir kaydirigubbakcemile3 kendime dair hiçbirşey almadım henüz. çantamız hazır değil. ağustos' un ilk haftası taşınıyor muyuz yoksa kalıyor muyuz belli olacak inşallah. duruma göre ya evi toplayacağız ya da kızımın eşyaları yıkanıp yerleşecek opuyorumnanaktan.. hayırlısı bakalım..:Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…