2009 Austos'da evlenecekler, bu da bizim aymz diyenler bekliyorum

simdi cikmaliyim fotolari yarin silerim
bana iyi uykular size de iyi sohbetler öpüldünüz

bu arada hazırlıklara yeni başlayanlar için benim hazırladığım listeler var ayrıca, netten yaptığım araştırmalr ve eklemelerimle oluşturdum organizasyon programım var. nişandan başlıyor..... biraz uzun ama...
ıLK AŞAMA ---KIZ ıSTEME---

• Önce çikolata alınacak -özel kutululardan-
• Sonra canlı çiçek yaptırılacak -görücü için-
• Şık elbise giyilip-tercihen erkek için takım, kız için etekli gömlekli bir kıyafet, traş olunmalı, kuaföre gidip fön çekilecek tabii
• Hacıbabada kahve çektirilmeli, fincanlar hazırlanmalı
• Gelecek kişilere göre poça, tatlı çay hazırlanmalı
• Kahveye Dikkat  tuzu fazla kaçmış olabilir. Önerim soğut ve tek yudumda alabildiğin kadar çok kahve iç 

ıKıNCı AŞAMA ---NıŞAN---

Nişan Sürecinde Alınacak ve ayarlanacaklar
• Bilezik
• Yüzükler
• Künye
• Saatler
• Bir tane de küçük altın (kurdeleyi keserken isterlerse, yanında bulunsun, bazıları parayla yetinir, bazıları da illa küçük altın ister, parayı kabul ederse altın kalır)
• Nişan kıyafeti, ayakkabısı
• Metro grosmarketten kutu ayran alınacak
• Tatlı dağıtılmalı, lokum-bisküvi ideal…
• Tabaklar, peçete ayarlanacak,
• Yapma çiçek yaptırılacak
• Çevik kuvvette lahmacun yaptırılacak
• Müzik seçilecek cd ler hazırlanacak
• Yüzüğün kesileceği tepsi, makas, tepsi örtüsü, kurdele hazırlanmalı
• Kamera, fotoğraf makinesi hazırlanmalı, piller ve şarjları tamamlanmalı
• Dua okuyacak ve yüzükleri kesecek biri ayarlanmalı (erkek tarafından, güvenilir, sevilir, sayılır bir büyük)
• Nişan tepsisini tutacak biri ayarlanır (kız tarafından bekar bir kız)
• Dini nikahı kıyacak biri ayarlanmalı
• Çağrılacak kişilere haber verilmeli
• Nişan saat 1-2 gibi başlamalı, muhtemelen 4-5 gibi biter.

Nişan Süreci
• Oğlan tarafı gelince salona alınır. Kalabalık olursa kadınlar ayrı erkekler ayrı yere geçer. Aileler arası kaynaşma sağlanır.
• Kaynaşma sağlama sürecinde müzik devreye girer, 1 saat kadar oyun oynanıp sohbet edilir. Saat 3 gibi herkes salona davet edilir ve nişanlılar yerini alıp yüzük kesip dua okuyacak kişi yanlarına gelir. Nişan tepsisini kız tarafından bekar bir kız tutar. Nişanı kesen kişi, iyi niyetlerini sunar, hoş şeyler söyler, hayırlı olsun diye kurdeleyi keser. Gerçi önce makas kesmiyor parası alır. Parayı alınca keser (kızın arkadaşları kurdeleyi daha çok talep edecektir. Bayanın kurdelesinin daha zuzun bırakılması iyi olur). Daha sonra alkışlar devreye girer ve dua edecek kişi dua eder, amin yapılır. Sonra büyüklerin eli öpülür. Bütün bu süreçte fotoğraflar çekiliyordur tabii. Daha sonra, takılar takılıp, hediyeler (iç çamaşırı, patik, çorap, yemeni tarzı şeyler) verilir.daha sonra hediyeler içeri alınır ve bekarlara kurdeladan küçük parçalar kesilerek dağıtılır. Bu sürede kız çikolatasından bekarlara dağıtır. Bu sürede, pideler, lahmacunlar hazırlanır ve servis yapılır. Herkes bir şeyler yerken sohbet eder. Yiyecekler bitmeye yakın oyun havaları yeniden devreye girer. Bir süre daha oyun+sohbet olur. Daha sonra misafirler gönderilir. Bir süre sonra oğlanın anne-baba-abi-yenge-ablası gelir (dini nikah için) akşam yemeği yenir ve muhtemelen saat 20.00 gibi dini nikah kıyılır.
Not:
• NıŞAN BOHÇASI VE BıLMENıZ GEREKENLER; Nişanlanacak olan çiftlerin karşılıklı olarak nişan bohçası hazırlamaları çoğu yörelerimizde adettendir. Nişandan önce kız ve erkek tarafı diğer tarafa süslenmiş birer bohça gönderir. Nişan bohçalarının içinde bulunması gerekenler ve veriliş şekli yöreden yöreye farklılık gösterebilir.
• Erkek tarafının hazırladığı bohçada neler bulunur: gecelik takımı, iç çamaşırları, sabahlık, parfüm, makyaj seti, çanta, ayakkabı, etek ve ceketten oluşan bir takım veya elbise ile terlik...
• Kız tarafının hazırladığı bohçada neler bulunur: pijama, iç çamaşır takımı, tıraş seti, terlik, gömlek, kravat, kemer, çorap ile parfüm...
• Tüm bunlara ilaveten kayınvalide ve kayınpederlere de hediyeler gönderilir.
• Nişan töreninde geline takı takılması adettendir.

DÜĞÜNE HAZIRLIK TAKVıMı

6 ay önce
• Düğün / Nikah
• Düğün
• Belediye ışlemleri
• Davetli Listesi
• Düğün Mekanları +
• Gelinlik Seçimi
4 ay önce
• Düğün Mekan Rezervasyon +
• Gelinlik / Terzi
• Organizasyon / Catering
2 ay önce
• Damatlık
• Düğün Mekanı +
• Davetiye
• Balayı
• Gelinlik
• Müzik
• Gelin Arabası
6 hafta önce
• Davetiye Dağıtım
• Nikah Şekeri
• Balayı Organizasyon
• Kuaför / Makyaj
• Gelin Aksesuarları
• Güzellik
• Nikah Şahitleri
• Düğün Pastası
• Stüdyo Fotoğrafı
• Düğün/Nikah - Kına gecesi yapmayı düşünüyorsanız alışverişinizi yapın.
• Alyans

2 hafta önce
• Gelin Buketi
• Düğün Oturma Düzeni
• Müzik - Düğün müziklerini seçin. Müzik organizasyon şirketleri bu konuda size bir çok öneride bulunacaktır. Sizin için özel olan şarkılardan liste yapmayı tercih ederseniz, DJ inizle veya müzik grubuyla görüşmeden önce Giriş-ılk Dans ve Pasta merasimi sırasında çalınacak müzikleri listeleyin. Bu arada çalınmasını özellikle istemediğiniz parçalar varsa bunları da listenize eklemeyi unutmayın.
• Gelinlik - Gelinlik için son provanıza gidin.

1 hafta önce
• Alyans - Alyanslarınızı kuyumcudan teslim alın.
• Gelinlik / Damatlık - Gelinliğinizin tüm detaylarını ve damatlık kıyafeti son kez gözden geçirin. Terzinizden veya satın aldığınız firmadan kıyafetlerinizi teslim alın. Herşeyin düzgün olduğundan emin olmak için gelinliğinizi, aksesuarlarınızı ve ayakkabılarınızı giyerek herleyi kontrol edin.
• Balayı Valizi - Balayı için bavullarınızı hazırlayın.
• Balayı Odası Çantası - Düğün gecesi otelde kalmayı düşünüyorsanız otel için ayrı bir çanta hazırlayın. Düğün ertesinde otelden çıkarken giyeceğiniz kıyafetlerinizi, pijamanızı ve iç çamaşırlarınızı unutmayın. Gelin makyajınızı çıkarmak için makyaj temizleyicilerinizi de çantanıza önceden yerleştirin.
• Güzellik - Vücut ve cilt bakımınızı yaptırın.
• Kına Gecesi - Kına gecesi düzenlemeyi düşünüyorsanız düğünden önceki hafta içinde bu organizasyonu gerçekleştirebilirsiniz.

1 gün önce
• Güzellik - Hamama gidin veya bir güzellik salonunda bakım ve masaj yaptırıp rahatlayın.
• Gelin Buketi - Gelin buketinizin bozulmaması için son anda getirecek birini organize edin.
• Gelin Ayakkabısı - Gelinliğinizle giyeceğiniz ayakkabıyı evde bir süre kullanıp yumuşatın.
• Gelin Arabası - Gelin arabası süslenecekse bu konuda bir yakınızı veya arkadaşınızı görevlendirebilirsiniz. Unutmayın, sokaklarda gelin arabasını yolunu kesmek isteyen kalabalıklarla karşılaiacaksanız. Bu durumda, gelin arabasının çok dikkat çekmesini istemeyebilirsiniz.
• Güzellik - Geç yatmayın, uykunuzu almaya çalışın.

Düğün Günü
• Güzellik - Ilık bir banyo yapın, rahatlayın.
• Güzellik - Damat traş olmak için berbere, gelin de saç yapımı ve makyaj için kuaföre düğün saatinden önce gerekli zamanı ayırmalıdır.
• Fotoğraf Çekim - Gelinlik ve damatlıklarınızı giydikten sonra fotoğraf çekiminizi gerçekleştirin.
• Nikah töreni saatinden bir saat önce nikahın kıyılacağı mekana gidin.
• Kendinizi rahat bırakın ve bu güzel günün keyfini çıkarın. Düğün organizasyonu sırasında karşınıza çıkabilecek ufak tefek aksaklıkları duymayın ve sürekli gülümseyin! MUTLULUKLAR!

…… AŞAMA ---NıKAH ıŞLEMLERı & HUKUKSAL KONULAR---

Belediye Nikah ışlemleri
Evlilik tek tarafın beyanıyla yapılamayacağı için çiftlerin ilk başvuruda beraber bulunmaları zorunludur. Nikah işlemleri için damat veya gelin adayının bağlı bulunduğu semtin nikah memurluğuna çiftlerin şahsen başvurmaları gerekmektedir. Sadece bir kez birlikte gidip imzalarınızı attıktan sonra işlemleri taraflardan biri takip edebiliyor.

Başvuruda ıstenen Evraklar
1. Evlenme beyannamesi (bu beyanname dört kopya olarak düzenlenir). - Fotoğrafları yapıştırmadan önce mutlaka sorun, hepsine yapıştırmanız gerekmiyor).
2. Nüfus cüzdanları ve fotokopileri (Fotoğraflı olması gerekiyor).
3. Sağlık raporu/resmi sağlık kurulu raporu: Hükümet Tabibliği, Sağlık Ocağı veya Kadıköy Belediye Başkanlığı Sağlık ışleri Müdürlüğü'nden onaylanmış evlenme raporu (Evlenmeye engel hastalığın bulunmadığını gösteren sağlık raporu)
4. ıkametgah Belgesi: Çiftlerden birinin ilgili ilçede oturduğunu belgeleyen ikametgah (Fotoğraflı)
5. Vesikalık Fotoğraf: Verilecek 7şer adet fotoğraf
6. Nüfus kayıt örneği: Nüfus Müdürlüğü'nden alınmış son medeni hallerini belirten nüfus kayıt örnekleri, kişinin tam künyesi ile nüfus açısından evlenmesine engel bir halinin bulunup bulunmadığını gösterdiği için evlenme ehliyet belgesi olarak kabul edilir.

Bunları Unutmayın:
1. Yukarıda listelenenler zorunlu olarak tüm belediyeler tarafından istenen evraklar, ancak bazı belediyeler bunların yanında bir adet dosya veya 2YTL lik pul gibi eklemeler yapabilir, ikametgahınızın bulunduğu belediyeye telefon açarak listeyi temin edebilirsiniz.
2. Nikah daireleri başvuruları saat 11.00’e kadar kabul ediyorlar, öğlen saatini geçirirseniz başvuru masası kapanmış olacaktır.

Beyannameyi doldururken dikkat edilmesi gerekenler:
Evlenme Beyannamesi'nin bütün bölümleri okunaklı kitap harfleri ve dolmakalem, pilot kalem veya daktilo ile doldurulur. Doğum tarihleri gün, ay ve yıl olarak tam yazılır.

Gelinin Acil Durum Çantası
Düğün organizasyonu hazırlıkları sırasında aklınıza gelmeyen ufak aksaklıklara engel olmak için yanınızda ufak bir çanta bulundurmakta yarar var. Gelin odasında ya da salonda ailenizin masasında bırakabilirsiniz.

Güzel Bir Gelin Makyajının Sırları
• Çok parlak renkler yerine mat tonları kullanın. Yoksa resimlerde pırıl pırıl parlayabilirsiniz!
• Fondöteninizi boyun renginize uyan natürel tonlarda seçmelisiniz.
• Yuvarlak bir yüze sahipseniz allığı, elmacık kemiklerinin altından şafaklara doğru ve şakaklara sürerek daha ince gösterebilirsiniz. Köşeli bir yüzde ise allık, elmacık kemiklerinin üzerine ve çenenin alt-yan sınırına sürülmeli.
• Gözler yüzün en dikkat çekici bölgelerinden biridir. Göz makyajınızı yaparken açık renk farınızı göz kapağına sürdükten sonra, gölge yapacağınız renkte far ile göz kapağının bitiminden kaşa paralel çukurluğa hafifçe sürün.
• Kirpikler... Bakışlarınıza yoğunluk veren dolgun kirpikler için yapışkanlı ve son derece natürel duran takma kirpikler kullanabilirsiniz. Böylece çok daha etkileyici bakışlara sahip olabilirsiniz.
• Dudaklarınızı ön plana çıkarmak istiyorsanız rujunuzu uygun renkte bir dudak kalemi ile ortadan uçlara doğru dudaklarınızı çevreleyin. Dudaklarınız ince ise açık renk rujlar kullanarak dudağınızı daha dolgun gösterebilirsiniz. Aynı şekilde kalın dudaklar da koyu renkli rujla daha ince gösterilebilir. Gelinlerin ruj seçiminde dikkat etmesi gereken özellik ise kalıcılık. Uzmanlar düğün boyunca kalıcılığın sağlanması için rujun altına bir kat pudra sürülmesini tavsiye ediyor. Diğer bir ipucu ise dudaklarda gece boyu canlı bir görünüm için tam dudakların ortasına parlatıcı sürmeleri.

SON KONTROLLER VE ACıL DURUM ÇANTASI:
• Nikah yüzükleri
• Nikah memurunun cep telefonu numarası
• Para ve küçük takıların takılmasında kullanılabilecek geniş bir kurdele (kırmızı veya beyaz - gelin ve damadın boynuna asılabilir) ve takı kesesi
• Yedek fotoğraf makinesi
• Makyajınızı usta ellere emanet ederseniz, makyaj tazelemek için yedek malzemelere ihtiyaç duymazsınız. Fakat yine de rujunuzu tazelemek durumunda kalabileceğinizi düşünerek makyözünüzden bir parça ruju kulak pamuğuna sürerek alabilirsiniz.
• Bol miktarda bozuk para (zarf içinde tercih edebilirsiniz)
• Islak mendil - Selpak mendil
• Bebe pudrası (gelinliğinizde oluşabilecek lekeler için - lekenin üzerine su sürüp pudrayla kaplayabilirsiniz)
• Deodorant – Parfüm
• Yedek tel toka (saçınız bozulursa el yordamıyla toplayabilirsiniz).
• Tükenmez Kalem ve not kağıdı
• Olası söküklere veya damadın ceket düğmesi kopmasına karşı küçük dikiş seti ve çengelli iğne
• Toplu iğne
• Damat için yedek düğme (hazır damatlık alırsanız damatlığın iç etiketinde veya cebinde yedek düğme olacağını unutmayın).
• Rahat ayakkabı (giydiğiniz ayakkabı vurursa giymek için)
• Küçük makas
• Ağrı kesici
• Sakinleştirici
• Yara bandı
• Boğaz pastili veya nane şekeri
• Tampon ya da hijyenik ped
• Ayrıca mevsimin durumuna göre yanınızda şemsiye veya benzeri malzeme de bulundurmak isteyebilirsiniz.

EVLıLıK GENEL ıHTıYAÇ LıSTESı

• MOBıLYA VE AKSESUARLAR (20,500)
1. Oturma grubu 2,500
2. Salon Takımı 3,000
3. Yemek odası takımı 2,000
4. Yatak odası takımı 2,500
5. Sehpa takımı 300
6. Vestiyer 500
7. Mutfak masa ve sandalyeleri 300

• DEKORATıF AKSESUARLAR (2,100)
1. Halı ve kilimler 1,500
2. Lambalar 300
3. Perdeler 1,750

• ÖRTÜLER BEYAZ EŞYALAR
Masanız için;
1. Günlük yemek örtüsü ve peçeteleri
2. Özel günler için yemek örtüsü ve peçeteleri
3. Amerikan servisler
4. Sehpa örtüleri (&#215
5. Nevresim takımları (&#215
6. Yatak örtüsü (&#215
7. Battaniye (&#215
8. Yorgan (&#215
9. Pike (&#215
10. Yastık

• Banyonuz için;
1. El ve yüz havluları (&#215
2. Vücut havluları (&#215
3. Ayak havlusu (&#215
4. Lif, kese ve sabunluk (&#215
5. Bornoz takımı (&#215
6. Klozet takımı (&#215
7. Makine örtüsü (&#215

• BEYAZ EŞYALAR (6,000-6,500 Civarı)
1. Buzdolabı (&#215
2. Bulaşık makinesi (&#215
3. Aspiratör (&#215
4. Fırın (&#215
5. Çamaşır makinesi (&#215
6. Ütü (&#215
7. Klima (700)

• ELEKTRONıK EŞYALAR (3000)
1. Televizyon 1,750
2. Müzik seti 700
3. Ses Sistemi 700
4. Telefon/telreter (&#215

• EV GEREÇLERı
1. Alet kutusu (&#215
2. ılk yardım çantası
3. Ecza dolabı
4. Ütü masası (&#215
5. Bavul seti (&#215
6. Portatif merdiven (&#215
7. Süpürge ve faraş (&#215
8. Paspas
9. Çamaşır kurutmalığı
10. Çamaşır sepeti, ipi ve mandalı

• MUTFAK GEREÇLERı
1. Çaydanlık (&#215
2. Güveç kapları (&#215
3. Kek kalıpları (&#215
4. Saklama kapları (&#215
5. Erzak kavanozları (&#215
6. Baharat takımı (&#215
7. Sebze sepetleri (&#215
8. Yumurta çırpıcı (&#215
9. Yumurta fırçası (&#215
10. Fırın tutacağı (&#215
11. Yemek önlüğü (&#215
12. Yemek Takımı (&#215
13. Kaşık-Çatal Takımı (&#215
14. Kahvaltı Takımı (&#215
15. Kahvaltı Seti (&#215
16. Günlük Kaşık-Çatal Takımı
17. Çay Bardağı
18. Su Bardağı (&#215
19. Çay ve nescafe fincanları (&#215
20. Kahve fincanları (&#215
21. Servis tepsileri (&#215

• ELEKTRIKLI MUTFAK ALETLERI, MUTFAK AKSESUARLARI
1. Tost makinesi (&#215
2. Kahve /çay makinesi
3. Su ısıtıcısı (&#215
4. Mikser/ mutfak robotu (&#215
5. Mikro dalga fırın (&#215
6. Termos (&#215
7. Ekmek kutusu (&#215
8. Ekmek tahtası (&#215
9. Cezve takımı (&#215
10. Makarna süzgeci (&#215
11. Çay süzgeci (&#215
12. Sarımsak ezici (&#215
13. Narenciye sıkacağı

• TENCERE VE TAVA TAKIMLARI
1. Düdüklü tencere
2. Kızartma tenceresi
3. Çelik tencere takımı
4. Teflon tava takımı

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLIK AŞAMASI FıYAT LıSTESı

Sıra ış Ödenen miktar Ödenecek miktar Toplam ödenecek miktar
1 Davetiye
2 Gelinlik
3 Gelin, kına gecesi Ayakkabısı
4 Kına Gecesi Saz Ekibi
5 Kına Gecesi Kıyafeti
6 Kına
7 Kuaför
8 Makyaj
9 Masa, Sandalye
10 Kına Gecesi Yiyecek
11 Kına Gecesi Işık Sistemi ve kamera
12 Gelin Albümü, Fotoğraf Stüdyosu
13 Çerez, Meyve Suyu
14 Damatlık
15 Damat Ayakkabısı, Kemeri
16 Kişisel Ödemeler
17 Damat Kuaförü
18 Kına Gecesi Kamera Çekimi
19 Pullu, Gelin Ve Damat Örtüsü
20 Mum, Maytap, Meşale,Mum
21 Gelin ıç Çamaşırı
22

şeklinde fiyat ve ödemelerin olduğu liste hazırladım. nişanlımın ailesi bana para gönderip istediğimi almamı, yapılması gerekenleri yapmamı istedi ben de fiyatların olduğu liste hazırladımki nereye ne kadar hazırladığımı bileyim. problem halinde sunayım:)

teşekkür ederim dalina:) ben de çok beğenerek seçtim modeli. nişanlım uzun oluncakabarık model ve çaprz kollu modelleri eledim:)

Kızlar biz de bugün düğün mekanını kesin olarak ayarladık. Sözleşme imzaladık. Kokteyl menü ile kır düğünü olacak. Tam istediğim gibi olcak :asigim: Mobilyalara da büyük ölçüde karar verdik.

Amaaa gelinlik işi hala duruyor. Bu hafta da araştırıp gelecek hafta diktirmeye başlıcam sanırım. Geç kalmadım değil mi?

oleyyyyyy yine yanlızım ayy kızlar beni tek başıma bırakıpta yatıyonuz ben yine uzun ve bütün yorumlara kendimce cvplar vereyim ilk once yeni arkadaslara hoşgeldiniz ve sizlerde bir omur mutlu olursuunuz diyorum kızlar maşallah işleri hafifletiyorsunuz benim kociş burda olmadığı icin ben oturuyom kına keselerin çok seker canım şu bustiyer işi benimde kafamı karıstırıyo ben iç çamaşırı o gün giyecegimle denemedim çünkü aklıma gelmedi şimdi alcam ve tekara gitcem inş kötü olmaz üstümde kızlar jartiyerli takım düşünen varmı benim kociş çok şanssız adet günüme denk gelcek dügünüm dua ediyo olma diye eeeee 8 sene bekleyince ehhhe ehh neyse dogum kotrolu için haziran sonu hap kullanmaya başlasam fayda eder heral igne 3ve 6 aylık olanı var ama ben korkuyorum 10 gün sonda nikah işlemlerine başlıyacagız kısmetse iyi olmus serapbayraktar bilgilerin için en azından saat olayı diğer bilgilerin için de emegine saglık FMK cım canım aklımı çelme valla fotoyu ayarladık bunları görünçe ayy keşke bizde degişklik yapsaydık dedim ama güzel oluyor dimi kızlar sıradanın dışında sen peki fotocuya pozları göstersen yapamazlarımı pek anlamam bu işten ama inş senin istediğinden daha güzeli olur küçük gögüslülere bi tavsiyem var ama sadece gördügümü söylüyorum aktarcılarda bitkilerle büyütmek mümkün diye bi losyon görmüştüm belki faydası olur bizim teyze kızında sizdeki kadar bile yoktu 10 sene once dügünde gelinligin içine yarım paket pamuk teptigimi bilirim hala soyler güleriz eşin görmeden nasıl çıkardın diye ne dedin dedik o da eve gelince makyajımı silmeye pamuk bulamazsam diye koymustum dimiş garibim iki çoçuk dogurdu hala ilk gün gibi demeki yapı meselesi takmayın derim evlilerden duydugum kadarıyla evlenince bir beden büyüyormuş zati ayyyy kıslar kimse yok ya kendimi kotu hissetim gözlerim kanlanmış bide zorla yazıyorum ben yatıyım en iyisi kib öpüldünüz canlarım muçkkkkkkkkkkkkkk

günaydin is yerindeyim benim sectigim fotolari simdi yazdiracgim ve yanimda götürecegim.

bende sonunda eve geldim...bugün ilk provam oldu...oleyy....ikinci provam 5 haziranda ayakkabı ile olucak....gelinlikçim benim için şöyle bir yorum yaptı...kızımız güzel boy posda var ama meme yok.....
kader jartiyer takımı demişsin...benimki büstiyerli jartiyer takımı...ama onları kullanmayı düşünmüyom....
serap aramıza hoşgeldin canım......

hadi bakalım seninde gelinliğin hayırlı olsunalkisalkisalkis

tşkr ederim kızlar. ben gelinliğin ilk provasını yaptım. ilk provada bile düğünde giyeceğim iç çamaşırıyla alıyorlar ona göre dikmeleri gerekiyormuş ki potluk oluşmasın. ben bustiyer jartiyer takım aldım gelinlikçimden onun önerisi de bustiyer oldu. hem gelinliğin dönmesini önlüyormuş, hem gelinlikte potluk ve bozulma olmuyormuş. kalıp gibi duruyormuş. hem de hem de :) hafif toplu :) balıketi gelin adyları için vazgeçilmezmiş. ee vücudu topluyormuş tercihim hemen bustiyer takkım oldu:)

o kartla bazı alışveriş mağazalarında indirim olacakmış...ayrıca forumda onların girebileceği yerler olcakmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…