2009 Aralık Anneleri

pelin bayıldım bu fikre ben ,bende varım inş sureklılığı olur.

burdayım duydum sesını sibellllll:)eşeğimiz geldı ya azra bayıldı tabı,hatta ılk ıkı gun hıç ınmedı ustunden diyebilirim,hala da azra nereye eşşek oraya durumlar:)yalnız bende cok sevdım ya azradan fırsat buldukça zıpırdıyorum ustunde.:)

çok sevindim sevmesine :) bi de at varya bizde naz ona biniyo bazen ben eşeğe öyle oynuyoruz :)) hayret zaten bi onlardan sıkılmadı atı da çok seviyo naz..

selam bugün oyun grubuna yazıldık hafta sonlarıyarım gün.hafta içide 3-5 gün var ama anne ile değil şimdilik bunu deneyelim
bakalım nasıl gidicek.
sibel neşe erbekine de gittik görüşmeye haftada 3 yarım gün 550 dediler ama anne kalamıyor onun için o iptal oldu.ve ordakileri beğenmedim çocuklara sert davranıyolar herhalde
eşimle bi kaç bişi gördük buz gibi soğudum.

zaten pahalı da.. benim gönderceğim yer 200 demişti ama şuan okadar bile yok durumumuz.. aslında çok istiyorum naz resmen huy değiştirdi.. delirtiyo beni.. tabi içten deliriyorum :) okadar inatçı aksi şımarık bişey olduki anlatamam.. herkes aynı şeyi söylüyo.. (konu komşu arkadaş) onlar söyledikçe daha da üzülüyorum.. bi pedagoğa götürcem biraz para ayarlayabilirsem..

ben de plates eşeği arıyorum bulamadım hepsi tükenmiş dedi

canım burdan da alabilirsin Oyucak alveri,Vip hediye, Hediye gnderimi , online hediye,Oyuncak,selay oyuncak,varlk oyuncak,uzaktan kumandal Oyuncak,Ucuz Oyuncak, ben burdan da çok alışveriş yaptım bi sıkıntı yaşamadım..

yalnız melike alcak olursan kafasında tutma yeri olanlardan tercih et.. geyik eşek vs.

ee meme bırakma nası gidiyo.. naz bugün tutturdu meme diye valla kaç kere.. zaten canıma okuyodu.. bu olaydan sonra iyice huyu suyu değişti napıcam bilmiyorum.. elindekini fırlatma, vurma, yere yatıp tepinme, itme, sıkma, söylediğnin tersini gözünün içine baka baka yapma.. sürekli bi ağlama mızırdama.. memnuniyetsizlik.. umarım geçici bi durumdur.. yoksa ben kendimden geçicem.. arkadaşı var işte melis kızın canına okuyo.. allahtan o sakin bi kız.. kız eline neyi alsa çekip alıyo.. istediğini yapmasın vuruyo itiyo elini kolunu sıkıyo... evdede ben kızım ağzına sokma oyuncaklarını ağzın pis olur bak onlar şöyle böyle anlattım anlatmaz olaydım herşeyi yalıyo ağzına sokuyo.. inadından ölcek yani.. söylediğim hiçbişeyi yapmıyo.. ama hiçbişeyi..!! giydirmek sorun, altını değiştirmek sorun uykusu sorun yemek zaten yemiyo.. bana yapışık sürekli oyun oynamak istiyo.. su içmeye kalksam ağlıyo.. he bi de yeni huyu kızınca çığlıık atıyo.. offff offff...!!!

Selam arkadaşlar bugün girdim yazamadım bir türlü..
ben de aktivitelere katılmak isterim tabiki.ama her gün olması beni materyaller ve fikir üretebilme konusunda düşündürdü.evden sağlayabileceğimiz şeylerde sıkıntı olmaz ama dışarı çıkıp almam gereken şeyler olursa ben çıkıp alamam hergün.bi çoğumuzunn da öyle olduğunu düşünüyorum.oyun grubuna gidenler için belki o kadar sıkıntı olmaz tabi de.. birde efe ne kadar ilgilenir bilemiyorum işi daha da zorlaştırır o da bana ödev gibi gelebilir hergün.denemek lazım:)

Sibel atma huyu Efe de de var uzun zamandır.bugün 2kez telefonumu fırlattı.kafama gözüme sürekli bişey atıyo.sonra gelip öpüyo.geçen yeğenimle oynarken kızın gözüne oyuncak attı ağlattı çok seviyo onu birde.o ağlayınca da geldi bana sarıldı kendi de ağladı kimse ona bişey demediği halde.sonra da sarılıp öpüp durdu.. şimdi üzgün tabi Naz annesiyle en yakın bağından uzaklaştırıldı..sana daha çok sarılıp sevmeye ihtiyacı var..kusura bakma ama pedagog dan önce eşinin bi psikologa gitmesi lazım iki yaşındaki çocukla inatlaşılır mı !

çok sevindim sevmesine :) bi de at varya bizde naz ona biniyo bazen ben eşeğe öyle oynuyoruz :)) hayret zaten bi onlardan sıkılmadı atı da çok seviyo naz..

zaten pahalı da.. benim gönderceğim yer 200 demişti ama şuan okadar bile yok durumumuz.. aslında çok istiyorum naz resmen huy değiştirdi.. delirtiyo beni.. tabi içten deliriyorum :) okadar inatçı aksi şımarık bişey olduki anlatamam.. herkes aynı şeyi söylüyo.. (konu komşu arkadaş) onlar söyledikçe daha da üzülüyorum.. bi pedagoğa götürcem biraz para ayarlayabilirsem..

canım burdan da alabilirsin Oyucak alveri,Vip hediye, Hediye gnderimi , online hediye,Oyuncak,selay oyuncak,varlk oyuncak,uzaktan kumandal Oyuncak,Ucuz Oyuncak, ben burdan da çok alışveriş yaptım bi sıkıntı yaşamadım..

bizim gideceğimiz yer 100 lira bizimde durumlar sıkışık ama ben sırf evden çıkalım diye istiyorum nabıyım 1 gün 1 gündür.buraya bu yaz taşındık görüştüğüm 1 tek kişi bile yok
çocuğu gündüz çıkarabileceğim bi ortam yok park yok bütüngün 4 duvar arasındayız çok bunaldık ayda bir eski yerdeki ark.larla görüşüyoruz hafta sonrarı bazen dışarı çıkabiliyoruz malum kış.
o anlattıklarının çoğu bizde var. onun için çok istedim kalabalık ortama girsin paylaşmayı öğrensin vs.

bugün sınıfa aldılar onu tabi bensiz girmedi oyuncaları görünce birden kendini kaybetti:) sonra bi üst sınıflar odaya daldılar bizimki ürktü kalabalığı görünce sonra alıştı
sonra öğt.bana sen yavaş yavaş çık bakalım ne yapıcak dedi.çıktım umrunda bile olmadı gitmem.ordan ayrılırken gitmek istemedi ağladı zor ikna ettik sonra bilgiler aldık okulu gezdık çok hoşuma gitti bi çok aktivite var ama en küçükleri biziz malesef
yazın bahçede oynuyolarmış bisürü hayvanlar vardı bahçeye çocuklar bişiler ekiyolarmış bale,müzik.dans,seramik daha bi çok şey var ama şuan hiçbiri bize uymuyo

SİBEL MEME hiçistemiyor ama hele uykudan kalkması tam işkence zeynep çok kucak seven bir bebek olmadı doğduğundan bu zamana kadar ama şimdi göğsüme yatıyor sarılıyor durduk yere gelip gidip öpüyor eşim dün bana sarılıp tv izliyorduk diye koşupbir atladı itii babayı öptüöptü eşim onu itityor anne benim diye ögü sen dit ciciannem diyor deli
mutsuzluk inat huysuzluk bağırma acayip saçma şeylere ağlama aman aman daha neler ama geçecektir çünkü zeynebe hiç benzemiyor bu aralar belli sıkıntısı var
ben de gece uyumaalarından şikayetçiyim saat 2 uyuyalı anca yarım saat oldu ama gece kalkmıyor :nazar: o yüden dinleniyorum
babaya taktı bu aralar canı sıkkınsa adamı istemiyor ki çok şevişirlerdi daha babası çünkü bir kere kızmadı ona ben arada sabrım tükeniyor sesim yükseliyor ama hemen ya şaka yapmış gibi yapıyorum güldürüyorum ya başka şeye bağırıyormuş gibi yapıyorum bak şuna kızdım gel sen de kız gibi bazen de özür diliyorum öpüşüyoruz ama adam sabırlı eee bir de sürekli dip dibe değiller ve sadece oynuyorlar yemek oyun hep benimle
yemek sıfır günde birkaç bardak portakal suyu içiyor vermezsem yıkıyor ortalığı o tok tutuyor demekki bu akşam ıspanak yedi deli oldum mutluluktan o yüzden tam bitirmediği halde istemiyor musun tamam annem dedim kaldırdım tabakları sonra fıstık keyfi yaptık

günaydın bizimki babası giderken kalktı gidip kahvaltı hazırlayım artık her sabah bu saatlerde kaldırmam lazım 10 günden beri gece 2-3 te yatıyor :KK43:

Selam kizlar size ihtiyacim var :) bugune kadar iyi kotu.birseyler.paylastik.cocuklarin nerdeyse.hepsi konusuyor.yiyor kendi.basina yuruyor kosuyor.yani.bireyler gazidir emmesidir daha oncesi karnimizda hareketiydi dogmasiydi doymasiydi.derken baya bir yol.katettik beraberce ve paylasimlar yavas yavas azaldi kimine sogukluk.girdi kimi zaman.ayiramadi simdi.zaman.toplanma zamani cocuklara aktivite yazaagiz gunluk hergun biranne gunun annesi olacak ertesi gun icin oyun aktivite yazacak mataryeller o gun temin edilip.ertesi gun cocuklara oynatilacak illa muhabbet etmek gerekmiyor siteye girip acikcasi buna pek vakit yok o yuzden slm verdim almadin ben birsey dedim.cvp vermedinkimse birsey yazmiyor bana diye beklentisi olmayan cocugunla vakit gecirme secengi arayan anneler buraya listeye eklesin paxar gunu ilk aktiviteyi yazarim pazartesi oynamaya baslar kuzular lutfen asagi listeye ekleyin kendinizi ve siraya gore gun gun yazin aktivitenizi umarim ne anlatmk istedigimi anlatabilmisimdir

çok güzel, dediğin doğru doğumdan sonra ben pek vakit ayıramadım ama artık buralardayım. tabisi şu 15 tatil bitince :) malum tatil başlıyo biryerlerde oluruz biz hergün. ama sonra katılırım bende. sürekli birşeyler bulamam belki ama destek olurum bende.

Sibel atma huyu Efe de de var uzun zamandır.bugün 2kez telefonumu fırlattı.kafama gözüme sürekli bişey atıyo.sonra gelip öpüyo.geçen yeğenimle oynarken kızın gözüne oyuncak attı ağlattı çok seviyo onu birde.o ağlayınca da geldi bana sarıldı kendi de ağladı kimse ona bişey demediği halde.sonra da sarılıp öpüp durdu.. şimdi üzgün tabi Naz annesiyle en yakın bağından uzaklaştırıldı..sana daha çok sarılıp sevmeye ihtiyacı var..kusura bakma ama pedagog dan önce eşinin bi psikologa gitmesi lazım iki yaşındaki çocukla inatlaşılır mı !

ya işte nazın hiç yoktu fırlatma kırma gibi huyları memeyi bırakınca başladı.. engine hep söylüyorum git diye.. onun hayli hayli gitmesi lazımda.. hani pedagoğa gidersem bana yol gösterir ne yapmam konusunda diye istiyorum..

bizim gideceğimiz yer 100 lira bizimde durumlar sıkışık ama ben sırf evden çıkalım diye istiyorum nabıyım 1 gün 1 gündür.buraya bu yaz taşındık görüştüğüm 1 tek kişi bile yok
çocuğu gündüz çıkarabileceğim bi ortam yok park yok bütüngün 4 duvar arasındayız çok bunaldık ayda bir eski yerdeki ark.larla görüşüyoruz hafta sonrarı bazen dışarı çıkabiliyoruz malum kış.
o anlattıklarının çoğu bizde var. onun için çok istedim kalabalık ortama girsin paylaşmayı öğrensin vs.

bugün sınıfa aldılar onu tabi bensiz girmedi oyuncaları görünce birden kendini kaybetti:) sonra bi üst sınıflar odaya daldılar bizimki ürktü kalabalığı görünce sonra alıştı
sonra öğt.bana sen yavaş yavaş çık bakalım ne yapıcak dedi.çıktım umrunda bile olmadı gitmem.ordan ayrılırken gitmek istemedi ağladı zor ikna ettik sonra bilgiler aldık okulu gezdık çok hoşuma gitti bi çok aktivite var ama en küçükleri biziz malesef
yazın bahçede oynuyolarmış bisürü hayvanlar vardı bahçeye çocuklar bişiler ekiyolarmış bale,müzik.dans,seramik daha bi çok şey var ama şuan hiçbiri bize uymuyo

benimde canım etrafımda hiç konu komşum arkadaşım yok.. yani arkadaşlarımın hepsi çalışıyo.. ben de tek sıkılıyorum bana da naza da iyi gelirdi aslında.. ve ençokta paylaşmayı öğrenmesi için istiyorum bende..

biz de deneme dersine katılmıştık.. aynen önce beraber girdik sınıfa ama bacaklarımın arasından hiç çıkmadı.. ki bir sürü oyuncak vardı naz çok sever halbuki.. sonra yakınımda bi iki şeyle oynadı sonra ben odadan çıkınca başladı ağlamaya zaten gidelim diye sonra bidaha da durmadı çıktık..

aktiviteleri de iyiymiş canım fiyatıda.. hayırlı olsun..

SİBEL MEME hiçistemiyor ama hele uykudan kalkması tam işkence zeynep çok kucak seven bir bebek olmadı doğduğundan bu zamana kadar ama şimdi göğsüme yatıyor sarılıyor durduk yere gelip gidip öpüyor eşim dün bana sarılıp tv izliyorduk diye koşupbir atladı itii babayı öptüöptü eşim onu itityor anne benim diye ögü sen dit ciciannem diyor deli
mutsuzluk inat huysuzluk bağırma acayip saçma şeylere ağlama aman aman daha neler ama geçecektir çünkü zeynebe hiç benzemiyor bu aralar belli sıkıntısı var
ben de gece uyumaalarından şikayetçiyim saat 2 uyuyalı anca yarım saat oldu ama gece kalkmıyor :nazar: o yüden dinleniyorum
babaya taktı bu aralar canı sıkkınsa adamı istemiyor ki çok şevişirlerdi daha babası çünkü bir kere kızmadı ona ben arada sabrım tükeniyor sesim yükseliyor ama hemen ya şaka yapmış gibi yapıyorum güldürüyorum ya başka şeye bağırıyormuş gibi yapıyorum bak şuna kızdım gel sen de kız gibi bazen de özür diliyorum öpüşüyoruz ama adam sabırlı eee bir de sürekli dip dibe değiller ve sadece oynuyorlar yemek oyun hep benimle
yemek sıfır günde birkaç bardak portakal suyu içiyor vermezsem yıkıyor ortalığı o tok tutuyor demekki bu akşam ıspanak yedi deli oldum mutluluktan o yüzden tam bitirmediği halde istemiyor musun tamam annem dedim kaldırdım tabakları sonra fıstık keyfi yaptık

ya naz hala meme diyo.. sürekli gelip mememi öpüyo istiyo bakmak istiyo.. oyuncaklarını emziriyo.. aykızımın psikolojisi altüst oldu :) kıyamıyorumda ya canım benim.. zaten bana yapışıktı iyice yapıştı benimkide.. nazın genel hali babasını hiç yaklaştırmaz zaten bana.. hımm zeynepte de varsa öyle tavırlar memesizlik başlarına vuruyo demek..nasılki sigarayı bırakınca insan bi müddet sinir yapıyo onlarda öyle ... de umarım geçicidir..

naz hiç istemez babasını sürekli giiitt şeklinde.. engin de akşamdan akşama 1 saat ya görüyo ya görmüyo ama o süreyi de kıza bağırıp azarlamak el kaldırmakla geçiriyo.. çok sinirli çok tahammülsüz..

nazın da yemesi henüz düzene girmedi ama ha bire süt istiyo.. ben de her istediğinde vermek istemiyorum.. bide çok kriz anlarında çukulata veriyorum inşallah bağımlılık yapmaz ama başka türlü susturamıyorum (çukulata dediğim şu stickler varya onlardan bi tane bitter)

ay az önce bi haber aldım mutluluktan uçuyorum.. daha kimseye söyleme dedi ama siz yabancı diilsiniz ;p ablam hamileeee :))

hadi gözünüz aydın sibel :))))))))
selam herkeşlere. yine hazırlanıyorum samsuna gitmek için her cuma olduğu gibi :KK37:

sağol selvercim, ay hiç sorma yaaaaa feleğim şaşıyo şaşı bakıyo cumaları :KK53: :KK9:
ama gidincede iyi oluyo insan yüzü görüyorum değişiklik oluyo.

teşekkürler kızlar.. valla ablamın bi kızı var 9 yaşında 2. yi istemiyodu aslında.. hele kızı hiiiiççç kardeş istemiyo.. şimdi kara kara düşünüyo nası söylicem ve napıcam diye... bi benle eniştem mutlu yani :) bide evleri 2 oda erkek olursa iremle aynı odada olmaz vs. irem zaten odasında istemez bebekken naapıcam filan filan..

benimde halamın kızının 12 yaşında kızı var 2009 aralıkta bi oğlu oldu kızı tam yeni alışmıştı varlığına
şimdi 3.ü geliyomuş şaka gibi kızı çıldırıyo onca sene rahatlıktan sonra 2 çocuk çok zor

hayırlı olsun bebişler sibel ve selver :) Rabbim isteyen herkese nasip etsin

biz ilk karnemizi aldık bugün zeynep getirdi elime verdi baaak anne kayneme diye gözlerim doldu bi anda .gerçek karnelerini aldıklarınıda görelim inş.:)

ay kıymet ne güzel bi duygu evet allah o günleride göstersin sağlıkla inşallah..

valla ablama çooook zor olacak çünkü ben ablamın kızı gibi bir bebek ve çocuk görmedim hayatımda.. çok düzenli temiz sorunsuz biridir.. ikinci öyle olmazsa ablam çıldırır :) iremin ne gaz problemi oldu ne uyku ne yemek.. herşeyi yerdi heryerde uykusu gelince uyurdu sesiz sakin bi bebekti.. şimdide herşeyi yer kendi işini kendi yapar temizdir ablama yardım eder.. hiç odasının dağıtılmasına oyuncağının kırılmasına evin pislenmesine tahammülü yoktur.. bide tabi alıştı her istediğnin olmasına şimdi 2. olunca mecbur bazı şeyleri kısacaklar.. ana kız fena yani.. ayy ama ne güzel ikinci.. işin ilginci geçen rüyamda gördüm ablama anlattım dedim hamileymişsin 2,5 aylık oğlun oluyomuş dedim içime doğmuş demek.. ki bence erkek olcak..

neyse çenem düştü.. bugün çokyoruldum.. nazla sabah sekizbuçuktan beri evdeyiz ve başbaşayız.. yorgunluktan sırt ağrısından ölüyorum.. şimdi babası sallıyo ama ihale birazdan yne bana kalır ben devralırım.. bütün gün meme diye yapıştı açtı açtı baktı.. offf.. nezaman geçcek acaba..

selver ve s'bel hayirlı ve sağlıklı bebişler olsun
ayy ne güzeldir karne almak ben de olsam kesin ağlardım

günaydıın kızlar sağolun inş. bigün bizimde 2.i bebişlerimiz olur çocuklarımız tek başına büyümesin kardeş iyidir ama ileride tabi:emir_bebek:
biz bugünde erkenciyiz kahvaltı yapıp çıkıcaz bakalım bugün ilk günümüz oyun g. da inş. güzel geçer

X