2009 Aralık Anneleri

Ogle uykusu bence gerekli daha cok kucukler
Dis falanmi cikariyo acaba sibel yemiyo uyumuyo demissin aklima o geldi yada baska bi sikintisi falan mi varki
Gozun aydinKiymet kurtulmussunuz memeden:)
Hepatit a asisi var bizde pztsi sali gideriz artik

kızlar biz memeyi bıraktık sonunda. doğum günü ve saati geçince vermeyi bıraktım tam 2 yılı doldurdum yani:) ne yaptığıma gelince. meme ucuna azcık kan görüntüsü versin diye pembe gıda boyası sürdüm ve bant yapıştırdım. istedikçe gösterdim başta uf olmuş anne dedi. her meme dediğinde göstermeye devam ediyorum. düne göre bugün 3 kez sordu . dün gecemizde fena geçmedi. gece 3 civarı iyice huysuzlanınca yarım bardak süt verdim kendi isteğiyle yarısnı içti bardağı uzatıp sen bitir dedi:) ve döndü arkasını yattı tabi sabaha kadar kalkmalar devam etti , koyun koyuna bi gece geçirdik. şimdi her meme deyişinde açıp gösteryorum memede süt bitmiş biz artık ineklerin sütünden içicez diyorum tamam diyo bakalım ne kadar sürecek tamamen unutması...

gözünaydın siz atlattınız darısı bizlere,peki sende durumlar nasıl
ben en çok ondan korkuyorum hani ilk günlerde çok fazla şişiyordu ağrı acı sanki yine öyle olucakmış gibi geliyo bana

Ogle uykusu bence gerekli daha cok kucukler
Dis falanmi cikariyo acaba sibel yemiyo uyumuyo demissin aklima o geldi yada baska bi sikintisi falan mi varki
Gozun aydinKiymet kurtulmussunuz memeden:)
Hepatit a asisi var bizde pztsi sali gideriz artik

ya evet aşı demişken bizim doktorda su çiçeğ,ni 2 yaşında yaparız demişti bide hepatit a var galiba dimi başka aşısı var mı daha menenjit falan

yok ben iki aşısı var diye biliyorum..

Selam kizlar tesekkur ederiz tebrikler icin
Atlattik dogum gununu.guzel gecti.ama cok yoruldum ya.canm annemin belinde fitik var birkac gun once tutuldu beli yine hi kimildayamiyrdu birazcik duzelmisti o haliyle yardim etti cnm benm o olmasa hayatta yapamam dogru duzgun bisey.ama gunduz pasta borek yapinca aksam agrisi artti:KK43: oturdu.hep kosturdum vallayoruldum.ablamokuldan geldi cocuklarla sagolsun yerinden kalkmiyo gorumcemde oyle:KK43: dogrudurust oturmadim ama guzledi oglus buyumus kuzenleriyle oynadi genelde oyonden rahatti biraz..foto
Yuklemek istyrm ama makineden bilg.aktarmak zor geliyo simdi.telle cektiklerimizdenbikacini eklerim belki
Beyaz show da candan ercetin varcok guzel sarkilarr

hadi bakalım darısı bize nazancım.. ne güzel büyüdüler dimi ya onları öyle görünce çok hoşuma gidiyo benim.. naz da ablamın abimin kızlarıyla oynuyo neyapsalar aynısını yapıyo çok şekerler..

yok diş filan çıkardığını sanmıyorum.. ama düzenimiz bi karıştı yarın tekrar sabah erken kaldırıp eski düzenimize dönmeye çalışıcam bakalım..

gözünaydın siz atlattınız darısı bizlere,peki sende durumlar nasıl
ben en çok ondan korkuyorum hani ilk günlerde çok fazla şişiyordu ağrı acı sanki yine öyle olucakmış gibi geliyo bana

artık ben hiç sütüm yokmuş gibi hissediyorum nazı anneme bırakıp eve geliyorum saatlerce ayrı kalsakta öyle bi şişlik filan hissetmiyorum..

herkese günaydınnnn valla bizim asılar bitti saglık ocagı öyle dedi ilkokula kadar yok ası diye en son 18 ay asısını vurdular hepatitleride bizim dr erken vurdu .Benim kızın sapıtması bitti uyku konusunda bu hafta :nazar: en gecc 11.30 da bayıldı normalde gece 1 de uyuyordu üstelik bizim öglen uykumuz yok biliyorsunuz .Hanımefendi simdi uyuyor uyansın gezmeye gidecegiz arkadaslara orda iyice kudurursa erken yatar ve benim kız dün ilkkk defa yagda yumurta yedi hemde ekmegin içiyle ve yanında kocaman beyaz peynir sasırdım :KK53: ekmegin tadını bile bilmiyordu insallah 2 yasından sonra yemek sorunu düzelir.Kıymet meme operasyonun basarılı gidiyormus gözün aydın afferin zeynep hanıma bu arada pastalarına bayıldım özellikle sarı olana ellerine saglık

herkese günaydınnnn valla bizim asılar bitti saglık ocagı öyle dedi ilkokula kadar yok ası diye en son 18 ay asısını vurdular hepatitleride bizim dr erken vurdu .Benim kızın sapıtması bitti uyku konusunda bu hafta :nazar: en gecc 11.30 da bayıldı normalde gece 1 de uyuyordu üstelik bizim öglen uykumuz yok biliyorsunuz .Hanımefendi simdi uyuyor uyansın gezmeye gidecegiz arkadaslara orda iyice kudurursa erken yatar ve benim kız dün ilkkk defa yagda yumurta yedi hemde ekmegin içiyle ve yanında kocaman beyaz peynir sasırdım :KK53: ekmegin tadını bile bilmiyordu insallah 2 yasından sonra yemek sorunu düzelir.Kıymet meme operasyonun basarılı gidiyormus gözün aydın afferin zeynep hanıma bu arada pastalarına bayıldım özellikle sarı olana ellerine saglık

günaydın canım.. bizim de sağlık ocağı aşılarımız bitti de özel aşılar var işte iki tane.. iki yaşında demişti doktor.. ay şu uyku sorununu bennaz doğduğundan beri çekiyorum o yüzden illallah ettimm.. ablamın kızı şuan 9 yaşında hala uykuyu çok sever bebekliğinde küçüklüğünde hep öyleydi.. kendi yatar uyur.. nası özeniyrum öyle çocuklara :KK43:

naz hala haşlanmış yumurta yiyo sabahları.. omlet yapıyorum, yağda yapıyorum, krep yapıyorum vs. hiçbişey yemiyo :KK43: maşallah zeynoya.. ekmeği biz de çorbanın içine doğrarsam yiyo bazen okadar işi yok yoksa.. ah amiinn eda şu yemekle uyku olayı bitsin bidaha başka bi konudan şikayet etmicem ergenlik dönemine kadar :))

günaydın canım.. bizim de sağlık ocağı aşılarımız bitti de özel aşılar var işte iki tane.. iki yaşında demişti doktor.. ay şu uyku sorununu bennaz doğduğundan beri çekiyorum o yüzden illallah ettimm.. ablamın kızı şuan 9 yaşında hala uykuyu çok sever bebekliğinde küçüklüğünde hep öyleydi.. kendi yatar uyur.. nası özeniyrum öyle çocuklara :KK43:

naz hala haşlanmış yumurta yiyo sabahları.. omlet yapıyorum, yağda yapıyorum, krep yapıyorum vs. hiçbişey yemiyo :KK43: maşallah zeynoya.. ekmeği biz de çorbanın içine doğrarsam yiyo bazen okadar işi yok yoksa.. ah amiinn eda şu yemekle uyku olayı bitsin bidaha başka bi konudan şikayet etmicem ergenlik dönemine kadar :))

bende aynı senin durumundayım canım hiç bişeyden çekmedim yemekle uykudan çektiğim kadar ve kaan baya zayıf yaşıtlarından öğlen uykusu uyumazsa ki bazen h.sonları özellikle uyutmuyorum akşam 9-9.30 gibi yatar öğlen uyuduysa eğer 10.30 11 12 artık kaç olursa çok geç yatıyo hala kucakta sallanarak ve 1 saat sallıyorum bazen bi ben yorulunca bi babası öyle sallıyoruz düşün yani tek kişinin sabrı tükeniyo çoğu zaman neyse allah başka dertler vermesin

artık ben hiç sütüm yokmuş gibi hissediyorum nazı anneme bırakıp eve geliyorum saatlerce ayrı kalsakta öyle bi şişlik filan hissetmiyorum..

benimde aynı zaten eskisi gibi çok sütte yok bu aralar yiyiyor maşallah diyeyim bence memeyi alışkanlık olduğu için istiyor yok karnı doymaz azıcık sütle
ilk gün zaten bişi olmaz 2-3 günler illaki bi şişkinlik olucak benim korkum ondan çok çektim çünkü çocukla başetmekten korkmuyorum :)
bizimki yağda da seviyor haşlanmışta seviyor yağda yaptığım zaman içine peynirde koyuyorum sadece krem peynir seviyo bizimki öylelikle peyniride götürüyo
bu aralar çorbayı hiç yemiyor ama yoğurdu seviyor. okul dönemine kadar bizdede aşı yok aşı kartlarını saklıcakmışık okulda gerekliymiş öyle söylemişlerdi.

bende aynı senin durumundayım canım hiç bişeyden çekmedim yemekle uykudan çektiğim kadar ve kaan baya zayıf yaşıtlarından öğlen uykusu uyumazsa ki bazen h.sonları özellikle uyutmuyorum akşam 9-9.30 gibi yatar öğlen uyuduysa eğer 10.30 11 12 artık kaç olursa çok geç yatıyo hala kucakta sallanarak ve 1 saat sallıyorum bazen bi ben yorulunca bi babası öyle sallıyoruz düşün yani tek kişinin sabrı tükeniyo çoğu zaman neyse allah başka dertler vermesin

valla öğlen uyutmazsam saat 3-4 gibi sapıtıyo bu sefer de o saatte uyutursam akşam hayatta yatmaz abuk bi düzenimiz olur o yüzden mecbur öğlen uyutuyorum.. ama en geç 1,5 saat sonra uyandırıyorum kendisi kalkmazsa.. ona rağmen akşamları 11 den önce yatağa giremiyoruz...bizimkide hamakta sallanarak uyuyo.. gerçi kucak eminim daha zordur.. ama işte bizde yeri geliyo 1,5 saat sallıyorum..

benimde aynı zaten eskisi gibi çok sütte yok bu aralar yiyiyor maşallah diyeyim bence memeyi alışkanlık olduğu için istiyor yok karnı doymaz azıcık sütle
ilk gün zaten bişi olmaz 2-3 günler illaki bi şişkinlik olucak benim korkum ondan çok çektim çünkü çocukla başetmekten korkmuyorum :)
bizimki yağda da seviyor haşlanmışta seviyor yağda yaptığım zaman içine peynirde koyuyorum sadece krem peynir seviyo bizimki öylelikle peyniride götürüyo
bu aralar çorbayı hiç yemiyor ama yoğurdu seviyor. okul dönemine kadar bizdede aşı yok aşı kartlarını saklıcakmışık okulda gerekliymiş öyle söylemişlerdi.

kesinlikle bazen yemek sofrasından kalkıyoruz hemen meme diyo :KK37: ama işte doğru düzgün de bişey yemiyoki naz.. o yüzden de durmadan meme meme!! ben ilk altı ayın her ayı mastit oldum.. ve meme ucum yara oldu.. hem de neyaralar.. sonuçta emzirmicez ama ilk zamanlar sağcaz heralde.. yani ben sağarım.. önce günde bi kez sonra iki üç günde bi filan derken azalır biter..

Selam arkadaslar
Cok yagmur var burda oglen oglusu uyutup disari cikacaktim cikaniycam
Hersey bitti de okul zamani yaklasti oglanin okul zamanini tartisiyoruz bizde durduk da .. 16 aralik senenin bitmesine 15 gun kalmis 2009 lularla dgil 2010 lularla okula yollarim ben dedim babasinin pek gonlu yok gibi sinir oldum iri cocukmus cok farkli kalirmis yok erken baslamak avantajmis.ablamdan biliyrm o bile agustosta dogan oglunu bir sene sonra yolllamadigi icin pisman olmustu cunku gecen senenin araliginda dogan cocuklar vardi cok fark vardi aralarinda.. Siz ne dusunuyosunuz?sacma simdiden ama merak ettim

selam kızlar zeynoşum uyudu bu saatte artık kalkınca kaçta yatar bilinmez öğlen uykusu konusuna gelince çok faydalıolduğunu biliyorum hatta anaokulunda bile yatırıyorlar öğlen çocukları ama bazen böyle geç yatınca sorun oluyor gerçi erken öğlen uyusa bile en erken 12 de uyuyor benim gece kuşum ama 9 dan öncede uyanmıyor
yarın kv ve kaynımı bakırköye götüreceğim dünya göze kaynımın kontrolü var bakalım nasıl gideceğim

selam milletbu hafta bir koştrmacadır gidiyor. aslında zeynebi memeden kesince bi müddet evden çıkmam diyodum ama tersine evde durmaz oldum aslında ii oldu. kalabalık ortamlarda daha az geldi aklına çocuklarla oynamak diyemiycem çünkü oynamıyo anca gerginlik itiş kakış öyle böyle vakit geçti işte biz gittik arkdaşlara oturmaya onlar bize geldiler yatıya derken yeni bi haftaya giriyoruz işte.

meme opresyonu ii gidiyor artık nadir soruyor ve ben meme bitti süt bitti artık diyip göstermiyorum da ama bantları ne zaman çıkartırım bilmiyorum:) bide ben sütlerin geri gitmesi için hiç bişey yapmadım şükür bişey olmadı şimdiye kadar sadece göğüslerimi terse doğru ovdum aklıma geldikçe beze yapmasın süt birikirse diye ilaç falan kullanmıştı arkdaşlar benim ama doktoru bi arayamadım ve soramadım ilacıda kafama göre kullanmak istemedim. neyse öyle işte

şimdi memeyi bıraktıran arkdaşlar bi kaç sorum olacak cevaplarsanız gördükçe;

1-en son akşam yemeğyile mi yatıyolar yoksa yatmadan bişley yediriyo musunuz?

2-ne zaman kesintisiz uyumaya başladı sizinkiler yada 1 kez kalkmayıda kabul ediyorum:) ne kadar sürecek yani?(tabi hiç kesintisize dönemeyebilirde ama umutluyum işte)

3-memeyi ne zaman sürede unuttular tmamen görünce falan istmez konumunda yani?

Selam arkadaslar
Hersey bitti de okul zamani yaklasti oglanin okul zamanini tartisiyoruz bizde durduk da .. 16 aralik senenin bitmesine 15 gun kalmis 2009 lularla dgil 2010 lularla okula yollarim ben dedim babasinin pek gonlu yok gibi sinir oldum iri cocukmus cok farkli kalirmis yok erken baslamak avantajmis.ablamdan biliyrm o bile agustosta dogan oglunu bir sene sonra yolllamadigi icin pisman olmustu cunku gecen senenin araliginda dogan cocuklar vardi cok fark vardi aralarinda.. Siz ne dusunuyosunuz?sacma simdiden ama merak ettim

benim öğretmen çok arkadaşım var ve kesinlikle 2010 lularla gönder diyorlarki kesinlikle ben de öyle düşünüyorum.. geri kalıp kendini kötü hissetmesi daha da geri kalmasına yol açar.. ocak doğumlularla resmen aralarında 1 yaş olacak ben 2010 lularla göndericem..

selam kızlar zeynoşum uyudu bu saatte artık kalkınca kaçta yatar bilinmez öğlen uykusu konusuna gelince çok faydalıolduğunu biliyorum hatta anaokulunda bile yatırıyorlar öğlen çocukları ama bazen böyle geç yatınca sorun oluyor gerçi erken öğlen uyusa bile en erken 12 de uyuyor benim gece kuşum ama 9 dan öncede uyanmıyor
yarın kv ve kaynımı bakırköye götüreceğim dünya göze kaynımın kontrolü var bakalım nasıl gideceğim

ya bugün ilk kez naz doğduğundan beri bir rekora imza atıp onbuçukta uyandı sabah.. ben de öğle uykusuna yatırmadım hem denim dedim.. ayy akşamım kabusa dönüştü.. yok yok ben öğle uykusuna devam.. sabah 8 de kaldırıcam nazı eski düzenimize dönelim hemen.. hadi bakalım kazasız belasız canım..

selam milletbu hafta bir koştrmacadır gidiyor. aslında zeynebi memeden kesince bi müddet evden çıkmam diyodum ama tersine evde durmaz oldum aslında ii oldu. kalabalık ortamlarda daha az geldi aklına çocuklarla oynamak diyemiycem çünkü oynamıyo anca gerginlik itiş kakış öyle böyle vakit geçti işte biz gittik arkdaşlara oturmaya onlar bize geldiler yatıya derken yeni bi haftaya giriyoruz işte.

meme opresyonu ii gidiyor artık nadir soruyor ve ben meme bitti süt bitti artık diyip göstermiyorum da ama bantları ne zaman çıkartırım bilmiyorum:) bide ben sütlerin geri gitmesi için hiç bişey yapmadım şükür bişey olmadı şimdiye kadar sadece göğüslerimi terse doğru ovdum aklıma geldikçe beze yapmasın süt birikirse diye ilaç falan kullanmıştı arkdaşlar benim ama doktoru bi arayamadım ve soramadım ilacıda kafama göre kullanmak istemedim. neyse öyle işte

2-ne zaman kesintisiz uyumaya başladı sizinkiler yada 1 kez kalkmayıda kabul ediyorum:) ne kadar sürecek yani?(tabi hiç kesintisize dönemeyebilirde ama umutluyum işte)

oh hadi bakalım kıymet gözünüz aydın.. valla ben henüz bıraktırmadım ama bıraktırınca akşam yemeğiyle yatırmam.. yatmadan süt veririm diye düşünüyorum..

benim arkadaşım 6 aylıkken bırakmıştı memeyi şuan o da aralık doğumlu ve geceleri hiç kalkmıyosa 5 kez kalkıyomuş :) yani o memeyle değilde çocukla alakalı sanırım biraz..

3. yü bende çok merak ediyorum :))

1-Biz aksam yemek yerken efe de az atistiriyo zaten oyle cesit yemez hala anayemegimiz corba:KK43: pilav kofte seviyo ben de kofte yapiyrm yarim kilo kiymadan buzluga atiyrm hergun cikarip yediriyrm allahtan sevdigi o var.biz 6 da yiyoruz onla yatamaz ustune yogurt veriyrm 9-9,30 gibi corba yediriyrm uyumadan da sut bir bardak kadar
Gece surune bal koymayin disleri curuturmus oglen uyumadan verdigim sute bal koyuyorum..
2- arada uyanmadigi oluyr ama genelde bir kez uyanyr ilk basta mutlaka uyanip sut iciyodu simdi salliyrm geri uyuyo yada aramiza aliyrm uyumazsa sut veriyrm..
3- soru neydi:)
Hee bir iki ay sonra bile sormustu cok sasirmisti simdi bile giyinirken geliyo bazen memem diyo sut yok diyrm sevip gidiyo:)

Selam arkadaslar

bizde 20 aralık doğumluyuz ama ben zaten nüfusa ocak 2010 yazdırdım o yüzden zaten meburen 2010 lularla göndercem gerçekten 2 bile çocukta çok farkediyo bence aralık doğumluluların 2010 doğumlulularla okula gitmesi gerekli arkadaşımın eylül 2009 doğumlu oğlu var onunla bile aralarında fark oluyo ki düşünün o sınıfta şubat mart doğumlularda olcak onlarla fark baya büyük olcak başarısını etkiler diye düşünüyorum

1- akşam 7de yemek yiyor, 9da 250 cc süt içiyor.
2- memeyi bıraktıktan 1 hafta sonra 1 kez kalkmaya başladı, ama arada tekliyor. örneğin geçen 10 gün boyunca çok sık kalktı korkuyormuş, geçen sabah 5:30 da kalktı ama tabiki memeli halimizden iyiyiz.
3- 4-5 günde istememeye başladı, ama hala giyinirken görsün meem nerde emcem diyo (1 ay oldu) boşver sen artık şişedeki sütü içiyosun diyorum gidiyo :)

kv ler otobüsle gittiler gerçi iyi oldu çünkü zeynep dün geceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee 4 te uyudu akşam üstü uyumuştu 11 de uyandı tam uyandı 9 da çıkmamız gerekiyordu evden sabah 7 de eşim döndü arabanın anahtarı istedi eeee ben dedim otobüsle gideceklermiş dedi sevindim hiç kalkacak ataköye gidecek halim yoktu kız uyanacaktı sıkıntı yapacaktı yolda aman aman
zeynep gene pişik ama bu sefer öyle böyle değil kaçgündür resmen deri tamamen soyuldu her an yapsın yapmasın açıyorum yıkıyorum kremliyorum ama tam biraz düzelir gibi olmuştu öğlen gene açtım baktım gene kötüleşmiş eczacı madecassol diye bir krem vermişti onu sürersem çığlık çığlığa ağlıyor demin gene aynısını yaptı hemen sildim popolin omega sürdüm imdi eşime trosyd veya trevacort al dedim iyiymiş o da geçsin başka isteğim yok lavaboda yıkıyorum diye 3 günde koca şişe çam.suyunu bitirdim

Oglusun atesi var kustu :KK43: tam hazirlandik evden cikacaktk bi baktm atesli sonrada cikardi ne oldu anlamadim son kok dislerin 3 unun uclari gozukmus minicik ondan oldu herhalde gece de uyumadik zaten:KK43:

kv ler otobüsle gittiler gerçi iyi oldu çünkü zeynep dün geceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee 4 te uyudu akşam üstü uyumuştu 11 de uyandı tam uyandı 9 da çıkmamız gerekiyordu evden sabah 7 de eşim döndü arabanın anahtarı istedi eeee ben dedim otobüsle gideceklermiş dedi sevindim hiç kalkacak ataköye gidecek halim yoktu kız uyanacaktı sıkıntı yapacaktı yolda aman aman
zeynep gene pişik ama bu sefer öyle böyle değil kaçgündür resmen deri tamamen soyuldu her an yapsın yapmasın açıyorum yıkıyorum kremliyorum ama tam biraz düzelir gibi olmuştu öğlen gene açtım baktım gene kötüleşmiş eczacı madecassol diye bir krem vermişti onu sürersem çığlık çığlığa ağlıyor demin gene aynısını yaptı hemen sildim popolin omega sürdüm imdi eşime trosyd veya trevacort al dedim iyiymiş o da geçsin başka isteğim yok lavaboda yıkıyorum diye 3 günde koca şişe çam.suyunu bitirdim

hakiki zeytin yağı bire bir geliyor ben hiç pişik kremi kullanmadım pamukla sür en etkili ilaç o

X