günaydın millet.....
günaydın millet.....
Günaydınnnn...canım valla bugün yarabandi yapistirdim artık kaç kere istedi gösterdim acimis dedi geri gitti fakat uyku problem işte suan çok uykusu var fakat uyuyamiyor bekliyorum artık bisekulde uyuyacaktir.aynen dediğin gibi kıymet annemlerin evde beni hiç aramıyor hiç aklına gelmiyo emmek fakat hastalıktan yeni çıktı ya gitmek istemiyorum bi yere annemlerin evde soğuk oluyor .artık başladım bugün zor olacak ama kararlıyim,zamann geçtikçe daha da düşüyor emmeye.dua edin bana.ben en çok geceden korkuyorum zaten.dediğin gibi uykudayken emziricem üç gün bakalım nasi olucak
canım ben yaz başı bıraktırdım. şöyle oldu. geceleri zaten kızım süt emmeyi kesmişti uyuyordu. ama gündüz istiyordu. bende bırakmayı istiyordum ama kıyamıyordum. bir gün yazlığa gittik komşumuz kulakları çınlasın devlet teyze. aaaa daha emiyormu kız çocuklarını fazla emzirmeyeceksin ağızı kokarmış dedi. gerçi pek inanmadım ama o beni teşvik etmeye yetti. (ben zaten biri bana rahatsız olduğum konuda bişi söylesin hemen iyiye çevirmek için var gücümle savaşırım. ) neyse ilk gün kızım yine emmek istiyor açmadım mememi istedi ağladı vermicem dedim. 1 hafta sürdü belki huysuzluğu ama unuttu hiç bir şeyde kullanmadım bıraktırmak için. ben şunu anladım çocuklar çok istedikleri şeyleri 1 hafta verme unutuyorlar istemiyorlar. baktın olmadı diğer yöntemleride deniyebilirsin. ben bırakalı 4-5 ay oldu belki seninkinin unutması daha zorlaşabilir. benim inatçı kızım unuttuysa herkez unutur diye düşünüyorum
Ay canım ben vermucem dediğim de yirtiyor kendini azra bugün yarabandi yapistirdim ya o işe yaradı ucu olmayınca istemiyor haliyle az evvel bütün bebeklerini ve anneannesini yatirdikta yere o da öyle uyudu kaldı ,annem bugün gidiyor bakalım nasi oyalicam azra sultani...senin cimcimenin gece emmemesi büyük avantaj olmuş sana bence..azra gece dakka başı emmese bu kadar biraktirmaya heveslenmezdim .dün gece deli oldum artık emiyor bırakıyor beş saniye sonra tekrar istiyor sabaha kadar böyle,iyice cozuttu artık yani.gece yemin ettim bu son diye .bakalım gecemiz nasıl geçecek :26:
Günaydınnnn...canım valla bugün yarabandi yapistirdim artık kaç kere istedi gösterdim acimis dedi geri gitti fakat uyku problem işte suan çok uykusu var fakat uyuyamiyor bekliyorum artık bisekulde uyuyacaktir.aynen dediğin gibi kıymet annemlerin evde beni hiç aramıyor hiç aklına gelmiyo emmek fakat hastalıktan yeni çıktı ya gitmek istemiyorum bi yere annemlerin evde soğuk oluyor .artık başladım bugün zor olacak ama kararlıyim,zamann geçtikçe daha da düşüyor emmeye.dua edin bana.ben en çok geceden korkuyorum zaten.dediğin gibi uykudayken emziricem üç gün bakalım nasi olucak
Azra yi sütten kesmeye karar verdim şu hastalığın bıraktığı huysuzluklari geçsin aralığı beklemicem kesicem.fakat nasıl kesecem bilemiyorum kizlar,,geçenlerde çok ama çok bunaltmisti sirke sürdüm verdim önce iiyykkk dedi sonra tekrar aldı emdi bana misin demedi ya inanamadım ben kokusundan bayılacaktım ama o emdi yinede .eşim gülme krizine girdi bende sinir krizine .biraktiran arkadaşlar nasıl başardınız buraya yazın lütfen ,hangi yönteme basvurdunuz çocuğa nasıl anlattiniz geceleri ne kadar ağlaması doğru ,lütfen paylasin..aklı erdikce daha da düşkün oluyor emmeye,bi an once kesmem lazım .
daha vakit var diyorum ama bende düşünmeden edemiyorum fatmacım. salça süreni ,elektrik bantı yapıştıranı, boğazlı kazak giyeni ,acı biber süreni bide aktardan alınıyomuş bi toz gibi bişey süt kesmek için diyomuşsun adını bilemedim şimdi bebeğede zararı yok o var aklıma gelen bunlar bizim byükler bide şey derler memeden kesince 3 gece derin uykuda emzirecekmişin hakmış o bilmem artık ne kadar doğru ne kadar zırva.1 haftada alışır diyolar ama görücez bakalım bide annen var sanırım yanında bu ara .o varken başla isterse(ama huysuzluk geçsin diyosun) gece falan oyalar gündüzde aklına düştükçe bilmem artık. ben hatırlıyorumda amcamın kızları falan sütten kesmeye annesine gelirlerdi gündüz bi şekilde oyalanır belki ama gece yardımcı olsun diye. kolay gelsin canım şimdiden :26:
[eşimin köylüsü kurtköy orhanlıdan da bi şehidimiz varmış haber geldi Allah rahmet eylesin hepsini ailelerine sabırlar versin
Uzulucem derken sibel ? Biraktirdigina diyosan valla bende bu kadar uzulecegimi sanmıyordum nerdeyse vazgeçiyordum.son emzirme sanki ilk emzirmem gibiydi aynı duyguları hissettim.ilk doğduğu günü hatırladım kokusu geldi burnuma resmen.
Biraktirma sürecinde uzulecegini düşünüyorsan ins sende benim gibi şaşırırsin kolayca sona erer canım.
Uzulucem derken sibel ? Biraktirdigina diyosan valla bende bu kadar uzulecegimi sanmıyordum nerdeyse vazgeçiyordum.son emzirme sanki ilk emzirmem gibiydi aynı duyguları hissettim.ilk doğduğu günü hatırladım kokusu geldi burnuma resmen.
Biraktirma sürecinde uzulecegini düşünüyorsan ins sende benim gibi şaşırırsin kolayca sona erer canım.
yaa benim yanımda kimse yok ben zaten sinirli bi insanım ve zaten iyice tahammülsüzleştim nası yapıcam bilmiyorumenginin hiç işi olmaz zaten bana bulaştırma diyo o derece yani.. mümkünse ben şehir dışındayken bıraktır dedi ya..
..
çok sevindim canım ya. artık zamanıydı. sibel sende inşallah amacına ulaşırsın. ama fazla geciktirme canım. sende yara bandı olayına gir bakalım ne olacak. bi tanıdığım daha salça sürüp yara oldu diye kesmişti. yarabandıyla sende dene bakalım.
çook sağolun arkadaşlar,ben bardağa alıştırmıştım zaten ıkı yanı kulplu ıneklı bı bardağı var ona sadece sut koyuyorum içiyor.biberonu oldum olası sevmedı zaten bende sevmedım temızlığı zoruma gitti:))Bende biraktirirken salca surmustum uf olmus demistim ise yaramisti.uzuluyotlar gercekten ama yapacak visey yok.once gunduzleri azalttim sonra gunduz biraktirdim gece 3 gun falan devam ettim en son emzirince bende cok kotu olmustum aglamistim kac kez..
Sut icmedi birkac gun sonra bakti yapacak bisey yok aldi biberon.biberonu sevdirdim once ordekler vardi ustunde cok guzel bak vakvaklardan sut icelimmi falan dedim.. Ama siz bardaga alistirin bence begenecegi guzel bir bardak kupa falan alabilirsiniz yada pipetli bardaklar var onlardan falan.simdiden sonra biberona alismamasi daha iyi...
Herkese kolay gelsin, gozun aydin Fatma
ya kızlar bıraktırırken çocuklarla uğraşıyorsunuzda siz ne durumdasınız peki ağrı sızı olmuyormu göğüste
ilk bi kaçgün çok ağrılı geçiyormuş diye biliyorum.
yarın annem geliyor bende düşünüyorum bıraktırmayı eşimle öyle konuştuk bu akşam..
hiç bişi yemiyor bizimkide
sibel annenle yakın oturmuyormuydun sen ablam falan da var diyodun ne şanslısın ondardan neden yardım almıyorsun
ya kızlar bıraktırırken çocuklarla uğraşıyorsunuzda siz ne durumdasınız peki ağrı sızı olmuyormu göğüste
ilk bi kaçgün çok ağrılı geçiyormuş diye biliyorum.
yarın annem geliyor bende düşünüyorum bıraktırmayı eşimle öyle konuştuk bu akşam..
hiç bişi yemiyor bizimkide
çook sağolun arkadaşlar,ben bardağa alıştırmıştım zaten ıkı yanı kulplu ıneklı bı bardağı var ona sadece sut koyuyorum içiyor.biberonu oldum olası sevmedı zaten bende sevmedım temızlığı zoruma gitti:))
yalnız cok enteresan kızlar azra süt seçiyor resmen danone süt içiyor yörsan dost pınar falan aldım içmeden bıraktı danoneyi çok içiyor.sizdede var mı boyle bişey..
ha bıde anne sütünü kesince tereddutte kaldım ben devam sütü mü içirsem daha mı faydalı yoksa normal sütten mı devam etsem bilemedım,siz napıyorsunuz???