2009 Aralık Anneleri

günaydın millet.....

Günaydınnnn...canım valla bugün yarabandi yapistirdim artık kaç kere istedi gösterdim acimis dedi geri gitti fakat uyku problem işte suan çok uykusu var fakat uyuyamiyor bekliyorum artık bisekulde uyuyacaktir.aynen dediğin gibi kıymet annemlerin evde beni hiç aramıyor hiç aklına gelmiyo emmek fakat hastalıktan yeni çıktı ya gitmek istemiyorum bi yere annemlerin evde soğuk oluyor .artık başladım bugün zor olacak ama kararlıyim,zamann geçtikçe daha da düşüyor emmeye.dua edin bana.ben en çok geceden korkuyorum zaten.dediğin gibi uykudayken emziricem üç gün bakalım nasi olucak

günaydın millet.....

Günaydınnnn...canım valla bugün yarabandi yapistirdim artık kaç kere istedi gösterdim acimis dedi geri gitti fakat uyku problem işte suan çok uykusu var fakat uyuyamiyor bekliyorum artık bisekulde uyuyacaktir.aynen dediğin gibi kıymet annemlerin evde beni hiç aramıyor hiç aklına gelmiyo emmek fakat hastalıktan yeni çıktı ya gitmek istemiyorum bi yere annemlerin evde soğuk oluyor .artık başladım bugün zor olacak ama kararlıyim,zamann geçtikçe daha da düşüyor emmeye.dua edin bana.ben en çok geceden korkuyorum zaten.dediğin gibi uykudayken emziricem üç gün bakalım nasi olucak

canım ben yaz başı bıraktırdım. şöyle oldu. geceleri zaten kızım süt emmeyi kesmişti uyuyordu. ama gündüz istiyordu. bende bırakmayı istiyordum ama kıyamıyordum. bir gün yazlığa gittik komşumuz kulakları çınlasın devlet teyze. aaaa daha emiyormu kız çocuklarını fazla emzirmeyeceksin ağızı kokarmış dedi. gerçi pek inanmadım ama o beni teşvik etmeye yetti. (ben zaten biri bana rahatsız olduğum konuda bişi söylesin hemen iyiye çevirmek için var gücümle savaşırım. ) neyse ilk gün kızım yine emmek istiyor açmadım mememi istedi ağladı vermicem dedim. 1 hafta sürdü belki huysuzluğu ama unuttu hiç bir şeyde kullanmadım bıraktırmak için. ben şunu anladım çocuklar çok istedikleri şeyleri 1 hafta verme unutuyorlar istemiyorlar. baktın olmadı diğer yöntemleride deniyebilirsin. ben bırakalı 4-5 ay oldu belki seninkinin unutması daha zorlaşabilir. benim inatçı kızım unuttuysa herkez unutur diye düşünüyorum:KK1:

canım ben yaz başı bıraktırdım. şöyle oldu. geceleri zaten kızım süt emmeyi kesmişti uyuyordu. ama gündüz istiyordu. bende bırakmayı istiyordum ama kıyamıyordum. bir gün yazlığa gittik komşumuz kulakları çınlasın devlet teyze. aaaa daha emiyormu kız çocuklarını fazla emzirmeyeceksin ağızı kokarmış dedi. gerçi pek inanmadım ama o beni teşvik etmeye yetti. (ben zaten biri bana rahatsız olduğum konuda bişi söylesin hemen iyiye çevirmek için var gücümle savaşırım. ) neyse ilk gün kızım yine emmek istiyor açmadım mememi istedi ağladı vermicem dedim. 1 hafta sürdü belki huysuzluğu ama unuttu hiç bir şeyde kullanmadım bıraktırmak için. ben şunu anladım çocuklar çok istedikleri şeyleri 1 hafta verme unutuyorlar istemiyorlar. baktın olmadı diğer yöntemleride deniyebilirsin. ben bırakalı 4-5 ay oldu belki seninkinin unutması daha zorlaşabilir. benim inatçı kızım unuttuysa herkez unutur diye düşünüyorum:KK1:

Ay canım ben vermucem dediğim de yirtiyor kendini azra bugün yarabandi yapistirdim ya o işe yaradı ucu olmayınca istemiyor haliyle az evvel bütün bebeklerini ve anneannesini yatirdikta yere o da öyle uyudu kaldı ,annem bugün gidiyor bakalım nasi oyalicam azra sultani...senin cimcimenin gece emmemesi büyük avantaj olmuş sana bence..azra gece dakka başı emmese bu kadar biraktirmaya heveslenmezdim .dün gece deli oldum artık emiyor bırakıyor beş saniye sonra tekrar istiyor sabaha kadar böyle,iyice cozuttu artık yani.gece yemin ettim bu son diye .bakalım gecemiz nasıl geçecek :26:

Ay canım ben vermucem dediğim de yirtiyor kendini azra bugün yarabandi yapistirdim ya o işe yaradı ucu olmayınca istemiyor haliyle az evvel bütün bebeklerini ve anneannesini yatirdikta yere o da öyle uyudu kaldı ,annem bugün gidiyor bakalım nasi oyalicam azra sultani...senin cimcimenin gece emmemesi büyük avantaj olmuş sana bence..azra gece dakka başı emmese bu kadar biraktirmaya heveslenmezdim .dün gece deli oldum artık emiyor bırakıyor beş saniye sonra tekrar istiyor sabaha kadar böyle,iyice cozuttu artık yani.gece yemin ettim bu son diye .bakalım gecemiz nasıl geçecek :26:

inşallah iyi geçer canım. allah kolaylık versin.

hadi kolay gelsin canım inş. zorlanmadan ve huysuzluğu olmadan atlatısınız bu dönemide darısı başımıza...

Azra yi sütten kesmeye karar verdim şu hastalığın bıraktığı huysuzluklari geçsin aralığı beklemicem kesicem.fakat nasıl kesecem bilemiyorum kizlar,,geçenlerde çok ama çok bunaltmisti sirke sürdüm verdim önce iiyykkk dedi sonra tekrar aldı emdi bana misin demedi ya inanamadım ben kokusundan bayılacaktım ama o emdi yinede .eşim gülme krizine girdi bende sinir krizine .biraktiran arkadaşlar nasıl başardınız buraya yazın lütfen ,hangi yönteme basvurdunuz çocuğa nasıl anlattiniz geceleri ne kadar ağlaması doğru ,lütfen paylasin..aklı erdikce daha da düşkün oluyor emmeye,bi an once kesmem lazım .

ayy fatma geldi o zor günler allah bize sabır güç sağlık versin :s benim arkadaşım sirke sürdü başka bi arkadaşımda salça ikisi de işe yaramıştı ama :KK43: ben de hep öyle yaparım diyodum.. naz da öyle memeye aşık resmen.. gece çok sık emiyo gündüzde öyle hiçbişey de yemiyo.. ben nasıl bıraktırıcam çok merak ediyorum..

daha vakit var diyorum ama bende düşünmeden edemiyorum fatmacım. salça süreni ,elektrik bantı yapıştıranı, boğazlı kazak giyeni ,acı biber süreni bide aktardan alınıyomuş bi toz gibi bişey süt kesmek için diyomuşsun adını bilemedim şimdi bebeğede zararı yok o var aklıma gelen bunlar bizim byükler bide şey derler memeden kesince 3 gece derin uykuda emzirecekmişin hakmış o bilmem artık ne kadar doğru ne kadar zırva.1 haftada alışır diyolar ama görücez bakalım bide annen var sanırım yanında bu ara .o varken başla isterse(ama huysuzluk geçsin diyosun) gece falan oyalar gündüzde aklına düştükçe bilmem artık. ben hatırlıyorumda amcamın kızları falan sütten kesmeye annesine gelirlerdi gündüz bi şekilde oyalanır belki ama gece yardımcı olsun diye. kolay gelsin canım şimdiden :26:

yaa benim yanımda kimse yok ben zaten sinirli bi insanım ve zaten iyice tahammülsüzleştim nası yapıcam bilmiyorum :KK43: enginin hiç işi olmaz zaten bana bulaştırma diyo o derece yani.. mümkünse ben şehir dışındayken bıraktır dedi ya..

[eşimin köylüsü kurtköy orhanlıdan da bi şehidimiz varmış haber geldi Allah rahmet eylesin hepsini ailelerine sabırlar versin

allah rahmet eylesin allah kalanlara sabır versin..

günaydın millet cumanız hayr olsun....

fatma gelirsen yaz nasıl geçti geceniz?

Ay kizlar masallah diyeyim de gecemiz hiç korktuğum gibi degildi.ilk kalktığında zaten tok olduğu için istemedi sonrasında istedi yine gösterdim yara olmuştu ya kızım dedim hiç aglamadi fakat uykuya dalamadi yine ayağımda salladim bayadir sallamiyordum tekrar uyandığında su istedi.çok sukur hâlâ istemiyor azra .arada soruyor tam sorarken aklına geliyor zaten yara diyor sonra da tamam diyo sarılıyor bana.üzülüyor sanırım yara diyince ama başka çarem yok sirke falan bende de işe yaramadı sibel .yalnız üç gece emzirmekten vazgeçtim azra ne kadar derin uykuda olursa olsun emdigini anladı dün çok şişti bi kere verdim gece o sondu işte.ayy çok istiyodum biraktirmayi ama bi garip oldum ya dün gece emzirirken nerdeyse vazgeciyodum biraz daha mi devam etsem dedim mbit daha dediğime inanmaz diye vazgeçtim.süt olayimiz bitti yani kızlar.:)

günaydın kızlar...

hadi bakalım fatma gözün aydın darısı başımıza.. ama ben çok üzülücem biliyorum :KK43:

Uzulucem derken sibel ? Biraktirdigina diyosan valla bende bu kadar uzulecegimi sanmıyordum nerdeyse vazgeçiyordum.son emzirme sanki ilk emzirmem gibiydi aynı duyguları hissettim.ilk doğduğu günü hatırladım kokusu geldi burnuma resmen.
Biraktirma sürecinde uzulecegini düşünüyorsan ins sende benim gibi şaşırırsin kolayca sona erer canım.

Uzulucem derken sibel ? Biraktirdigina diyosan valla bende bu kadar uzulecegimi sanmıyordum nerdeyse vazgeçiyordum.son emzirme sanki ilk emzirmem gibiydi aynı duyguları hissettim.ilk doğduğu günü hatırladım kokusu geldi burnuma resmen.
Biraktirma sürecinde uzulecegini düşünüyorsan ins sende benim gibi şaşırırsin kolayca sona erer canım.

çok sevindim canım ya. artık zamanıydı. sibel sende inşallah amacına ulaşırsın. ama fazla geciktirme canım. sende yara bandı olayına gir bakalım ne olacak. bi tanıdığım daha salça sürüp yara oldu diye kesmişti. yarabandıyla sende dene bakalım.

bıraktırdıktan sonra üzülücem seviyorum ben emzirmeyi çünkü :) ağlarım bile heralde :))

yok nurcan benimki yarabandı filan kesmez.. kavlatmaya çalışır..

Bende biraktirirken salca surmustum uf olmus demistim ise yaramisti.uzuluyotlar gercekten ama yapacak visey yok.once gunduzleri azalttim sonra gunduz biraktirdim gece 3 gun falan devam ettim en son emzirince bende cok kotu olmustum aglamistim kac kez..
Sut icmedi birkac gun sonra bakti yapacak bisey yok aldi biberon.biberonu sevdirdim once ordekler vardi ustunde cok guzel bak vakvaklardan sut icelimmi falan dedim.. Ama siz bardaga alistirin bence begenecegi guzel bir bardak kupa falan alabilirsiniz yada pipetli bardaklar var onlardan falan.simdiden sonra biberona alismamasi daha iyi...
Herkese kolay gelsin, gozun aydin Fatma:KK66:

ya kızlar bıraktırırken çocuklarla uğraşıyorsunuzda siz ne durumdasınız peki ağrı sızı olmuyormu göğüste
ilk bi kaçgün çok ağrılı geçiyormuş diye biliyorum.
yarın annem geliyor bende düşünüyorum bıraktırmayı eşimle öyle konuştuk bu akşam..
hiç bişi yemiyor bizimkide

yaa benim yanımda kimse yok ben zaten sinirli bi insanım ve zaten iyice tahammülsüzleştim nası yapıcam bilmiyorum :KK43: enginin hiç işi olmaz zaten bana bulaştırma diyo o derece yani.. mümkünse ben şehir dışındayken bıraktır dedi ya..

..

sibel annenle yakın oturmuyormuydun sen ablam falan da var diyodun ne şanslısın ondardan neden yardım almıyorsun

Siskinlik sansigin kadar cok olmuyor eger olur rahatsiz ederse elinle sagarsin zamanla cekiliyor zaten sut.ben once gunduz biraktirdigim icin ilk gunler sislik olunca gectim yan odada sagdim tabi gunde bir kez o sutu de icirmeye calistim kasikla falan..hem tadina alisik daha kolay sut icmeye alisir hem de sut ziyan olmaz diye dusundum

çok sevindim canım ya. artık zamanıydı. sibel sende inşallah amacına ulaşırsın. ama fazla geciktirme canım. sende yara bandı olayına gir bakalım ne olacak. bi tanıdığım daha salça sürüp yara oldu diye kesmişti. yarabandıyla sende dene bakalım.

Bende biraktirirken salca surmustum uf olmus demistim ise yaramisti.uzuluyotlar gercekten ama yapacak visey yok.once gunduzleri azalttim sonra gunduz biraktirdim gece 3 gun falan devam ettim en son emzirince bende cok kotu olmustum aglamistim kac kez..
Sut icmedi birkac gun sonra bakti yapacak bisey yok aldi biberon.biberonu sevdirdim once ordekler vardi ustunde cok guzel bak vakvaklardan sut icelimmi falan dedim.. Ama siz bardaga alistirin bence begenecegi guzel bir bardak kupa falan alabilirsiniz yada pipetli bardaklar var onlardan falan.simdiden sonra biberona alismamasi daha iyi...
Herkese kolay gelsin, gozun aydin Fatma:KK66:
çook sağolun arkadaşlar,ben bardağa alıştırmıştım zaten ıkı yanı kulplu ıneklı bı bardağı var ona sadece sut koyuyorum içiyor.biberonu oldum olası sevmedı zaten bende sevmedım temızlığı zoruma gitti:))
yalnız cok enteresan kızlar azra süt seçiyor resmen danone süt içiyor yörsan dost pınar falan aldım içmeden bıraktı danoneyi çok içiyor.sizdede var mı boyle bişey..
ha bıde anne sütünü kesince tereddutte kaldım ben devam sütü mü içirsem daha mı faydalı yoksa normal sütten mı devam etsem bilemedım,siz napıyorsunuz???
ya kızlar bıraktırırken çocuklarla uğraşıyorsunuzda siz ne durumdasınız peki ağrı sızı olmuyormu göğüste
yarın annem geliyor bende düşünüyorum bıraktırmayı eşimle öyle konuştuk bu akşam..

benım bu 3.gun ılk ıkı gun cok fazla şişti benım çok ağrıdı valla,ılk gece son kez emzırırm dıye sağmamıştım gece uyuyakalmışım sabaha karşı agrısıyla uyandım aldım emzırdımbu seferde dığer taraf şişti gıttım yarım saat sağdım ,ertesi gunde akşam sağdım yanı gunde bı kez mutlaka sağ yada sıcak duşa gir elınle akıt yoksa cok rahatsız olursun benım agrısı hala gecmedı canım:26:bende bardağına koyup verıyorum sağdığım sütü once mırın kırın edıyo tadına bakınca tek nefeste içiyo azra:KK9::KK9:sağarken kac kez şükrettım Allah a sağmak sağdığını daha sonraya ayırmak ısıtmak onu ıçırtmek falan ne zor ne zahmetlıymış cok şukur ıkı yıl cok rahat emzırdım sıcacık sütü hazırdı hep bende,ne büyük nimetttt.çok şükür.
eger hıç bışı yemıyosa bıraktırmayı hıç gecıktırme çunku hakkaten iştah farkedıyor,,azra maşallah uc gundur sureklı bışıler yıyor oyalanacağı bı meme olmayınca çareyi yiyeceklerde arıyor:KK1:

sibel annenle yakın oturmuyormuydun sen ablam falan da var diyodun ne şanslısın ondardan neden yardım almıyorsun

ahhh ah ne sen sooor ne ben anlatim.. bizimkilerin bana bi hayrı yok canım.. anca yalvar yakar 1 saat bırakırsam bi duş alıp evimi süpürebiliyorum okadar..

ya ben göğsümün şişeceğini filan hiç sanmıyorum okadar sütüm olduğunu da sanmıyorum çünkü.. ama günde bi kere sağarım sağdığımı da içer zaten naz alışık (çalışırken öyle yapıyoduk) zaten öyle öyle bi iki haftada biter diye düşünüyorum..

ah fatma ah o süt sağma olayında ne çektim ben.. 4 saatte bi git odaya sıra bekle milletle beraber sağ.. poşetle koy dolaba çıkışta al.. buzluğa at.. ertesi gün görümcem ısıtsın versin.. evde olmak gibisi varmı ya.. kızım nezaman isterse emdi çok şükür sonradan..

fatmacım valla ben zaten süt veriyorum bayadır naza.. önceleri sadece akşamları biberon veriyodum bayadır kahvaltıda pipetli bardaklardan içiyo.. aslında normal bardaktan da içiyoda benim yardım etmem gerekiyo dökmesin diye.. önce ben de devam sütü aldım naz hiiiççç sevmedi.. (gerçi bizim dr gerek yok demişti ama ben dahamı sağlıklı olur diye düşünmüştüm) sonra hep günlük süt içtik.. hatta dr keçi sütümü verim dedim aynı farkı yok dedi farkı olması için gerçekten keçiden sağılmış doğal süt olması gerekir ambalajlandıktan sonra farketmiyo besin değeri dedi.. kısaca biz yorsan yada sekin günlük sütünü içiyoruz.. dışarı çıkarken yanıma pınarın organik sütünü alıyorum küçük pipetlilerden bazen sokakta içmek istiyo çünkü..

benim emzirmeyi bıraktığımda hiç ağrılı geçmedi. zaten fazla sütüm yoktu.
çook sağolun arkadaşlar,ben bardağa alıştırmıştım zaten ıkı yanı kulplu ıneklı bı bardağı var ona sadece sut koyuyorum içiyor.biberonu oldum olası sevmedı zaten bende sevmedım temızlığı zoruma gitti:))
yalnız cok enteresan kızlar azra süt seçiyor resmen danone süt içiyor yörsan dost pınar falan aldım içmeden bıraktı danoneyi çok içiyor.sizdede var mı boyle bişey..
ha bıde anne sütünü kesince tereddutte kaldım ben devam sütü mü içirsem daha mı faydalı yoksa normal sütten mı devam etsem bilemedım,siz napıyorsunuz???

ben yaz sonuna kadar dost devam sütü veryordum. artık normal bizim içtiğimiz dost süt veriyorum. sabahları 1 fincan içiyor. okadar.

X