2009 Aralık Anneleri

merhaba kızlar,

dün ankaraya gittim psikiyatriste :KK43: ve maalesef depresyonda olduğum kesinleşti....postpartum ve burn out denilen bir durum...kayınvalide çok büyük bir etken dedi ve bissürü şeyler....:KK43:( hep insanların mutluluğu için yaşamışsın daha ne kadar sürücek dedi...aliylede konuştu...

hafif bi antidepresan başlattı...sütü etkilemeyen....

benden haberler böle.....
,nolur sizler iyi olun herkese hak ettiği cevabı anında yapıştırın içinize atmayın nolurrrrrrrrrrrrr.....

canım dıkkat et kendıne hayatta en önemlı kışı sensın gibi davran sen ıyı olacaksın kı duru ve ömer bıde ali enişte ıı olacak tınlama mılat yap kendıne kendını düşün ilk önce ve bıranönce dön buraya özluyoruz senı :1hug:

yorucu bır haftasonundan sonra merhaba arkadaslar
pazar gunu aksam 15 kısı mısafırım vardı 4 ü cocuk
ayyy ev curcunaya döndü.gelenler cok yakın arkadaslarımız onlarla bırlıkde kutladık sevgılıler gununu anlayacagınız.ama ne sevgılıler gunu kımı aglar kımı acıkır kımı kırar döker offfff fecıydı ama eglencelıydı.
tabı acaıp yoruldum o yuzden dunde anneme gıttım sagolsun ona gıdınce cok dınlenıyorum bugunde camasır vs evde ıslerım vardı.gercı iş hıc bıtmıyorda bır kısmını hallettım dıyelım.
bızde durumlar boyle umarım

oo sen tecrubelı anneymışsın gelseydınerken bılgınden faydalanırdık
artık gıtme bari :)

uzun zaman geçtiği için unutmuşum birçok şeyi ama şu bir gerçek ikincide daha rahat oluyorsun. benim kızım kolikti, oğlumda gazlı ama kızımdaki kadar stres yapmıyorum kendime.

gitmem gitmem :) yeter çok uzak durdum zaten niyeyse :lülülülülülü

Son düzenleme:
merhaba kızlar,

dün ankaraya gittim psikiyatriste :KK43: ve maalesef depresyonda olduğum kesinleşti....postpartum ve burn out denilen bir durum...kayınvalide çok büyük bir etken dedi ve bissürü şeyler....:KK43:( hep insanların mutluluğu için yaşamışsın daha ne kadar sürücek dedi...aliylede konuştu...

hafif bi antidepresan başlattı...sütü etkilemeyen....

benden haberler böle.....
,nolur sizler iyi olun herkese hak ettiği cevabı anında yapıştırın içinize atmayın nolurrrrrrrrrrrrr.....

geçmiş olsun Burcu....

En azından Duru ve senin deyiminle sepet Ömer için bir an önce toparlaman gerekiyor,
inşallah bir an önce atlatırsın. :KK43:((((

Burcu,

cok gecmis olsun canim. Haddim olmayarak depresyon tanisi icin ilac kullanmadan once biraz arastirma yapmani tavsiye edecegim. Ben depresyon konusunda klinik arastirmalar yapan bir merkezde calisiyorum ve bu ilaclarin yarardan cok zarar verdigini sana soyleyebilirim. Senin durumun gordugum kadariyla klinik vak'a degil. tedavisi cok basit.

Yerinde olsam seni strese sokan butun etkenleri cevremden uzaklastiririm oncelikle. bu kayinvalideyse senden uzak duracak, esinse senin suyuna gidecek, cocuklarinsa bir baskasi onlarla ilgilenecek. sonra da dogal yontemlerle tedavi olmaya calis. eger firsatin varsa icinde bulundugun ortamdan 1-2 haftaligina uzaklas. temiz hava alabilecegin, spor yapabilecegin, dogal beselenebilecegin, dinlenebilecegin bir yere git. Eger yer tavsiyesi istersen Kusadasi'nda Natur-Med'den cok memnun kalacagini soyleyebilirim. cocuklarinla da gidebilirsin buraya.

Dedigim gibi, ilac konusunda dikkatli ol lutfen...

Sevgiler

helal sana canım yaaaa tam takipteymişsin herşeyi hatırlıyorsun dayanamaman iyi olmuş :))))) hoşgeldinnnnnnnnnnnnnn[/QUOTE]

bende fil hafızası var Melike :)

senin bebişin kıyafetleri annendeydi, hatta kardeşin askerden izine geldiği için bayağı geç aldın kıyafetleri.
Arzu ve senin kardeşin hemen hemen aynı zamanda izne geldi hatta,
Minanın erken doğmasını Pelinin zor günlerini ( dua ederek ), bilgenin yoğurt meyve saatlerini hatırlatmasını, Burcunun son güne kadar çalışıp, hatta nerdeyse işte doğuracak olmasını, diğer Burcunun Ankara sevgisini, Durusunu, Ömer'ini, Meral'in Öyküsünü, Arzunun oğluna Arda ve Eren adını koyarken yaşadığı stresi, daha buraya yazamadığım birçok şeyi.

neyse hepsini yazmaya kalkarsam işimiz var, şimdilik kızımdan ve oğlumdan fırsat bulduğum kadar burdayım ...

tekrar hoşbuldummmmm :)))

helal sana canım yaaaa tam takipteymişsin herşeyi hatırlıyorsun dayanamaman iyi olmuş :))))) hoşgeldinnnnnnnnnnnnnn

senin bebişin kıyafetleri annendeydi, hatta kardeşin askerden izine geldiği için bayağı geç aldın kıyafetleri.
Minanın erken doğmasını Pelinin zor günlerini ( dua ederek ), bilgenin yoğurt meyve saatlerini hatırlatmasını, Burcunun son güne kadar çalışıp, hatta nerdeyse işte doğuracak olmasını, diğer Burcunun Ankara sevgisini, Durusunu, Ömer'ini, Meral'in Öyküsünü, Arzunun oğluna Arda ve Eren adını koyarken yaşadığı stresi, daha buraya yazamadığım birçok şeyi.

neyse hepsini yazmaya kalkarsam işimiz var, şimdilik kızımdan ve oğlumdan fırsat bulduğum kadar burdayım ...

tekrar hoşbuldummmmm :)))[/QUOTE]

olumunekankayizsmile kaydirigubbakcemile5

helal sana canım yaaaa tam takipteymişsin herşeyi hatırlıyorsun dayanamaman iyi olmuş :))))) hoşgeldinnnnnnnnnnnnnn

ya vallahi helal olsun herşeyi bu kadar mı hatırlar bir kk üyesikaydirigubbakcemile5 hoşgeldin o halde

hoşgeldinkaydirigubbakcemile3

canim kundaklamayi denedin mi? bu yastaki bebekler kundagi severler cunku ana karnini hatirlatir, rahatlatir. sana tavsiyem su:

once bebegini kundakla. bacaklari cok onemli degil ama kollari yanlarina yapissin. sonra senin kollarinin uzerinde sol yuanina yatir bebegi. basi avuclarinin icinde olsun. bu sekilde sola saga sallarken kulagina shhhhhhhhhhhhhh diye seslen. senin cikardigin ses onun aglamasini bastirmali. eger bir sikayeti yoksa bu onu rahatlatir, kisa sure sonra uykuya dalar. uykusu derinlestikten sonra yerine yatir, yuzustu yatmasin, basi sola ya da saga yatsin. uyudugu odada bir radyo bulundur statik bir kanal bul, sesini ac. fon makinasi ya da elektrikli supurge sesi de olur. benim kizim radyo sesini seviyor.

eger bu yontem ise yaramazsa muhakkak bir sikayeti vardir. doydugundan emin olmalisin. memelerin bosaliyor mu? emdikten sonra yuzunde huzurlu bir ifade beliriyor mu? yoksa uyanik ve hareketli mi? emerken yutkunma seslerini duyuyor musun?

evet canım eğer doluysa boşalıyor ama benim göğüslerim çok nadir dolu oluyor yoksa hep yumuşak.emdikten sonra her ikiside oluyor.bazen duyuyorum yutkunma sesini her zaman değil.yani anlamadım gitti ya bu kadar kısa sürede nasıl bu kadar çabuk huy değiştiriyor.bir günü diğer gününü tutmuyor.ilk zamanlar daha iyiydi şimdi iyice huysuzlaştı.inşallah düzene girer.

ga sıkıntısına benzıyor bence doktor emdıkten hemen sonra bırkaç kere agzdn çıkarmalı dmişti bana

gaz sıkıntısını anlıyorum ama bacaklarını çekiyor gazı çıkarana kadar ağlıyor vs.bu durum daha farklı.emiyor tam yatırıyorum ağlıyor annemin kucağında durur annem konuşurken dinlerdi şimdi hiç durmuyor yine ağlıyor.sadece memede susuyor.onun harici ağlıyor.kırkından sonra huymu değiştirdi yoksa anlamadım..

Tüm Aralık annelerine merhaba :) bende bir aralık annesiyim ve topiğiniz uzun süredir takip ediyorum. hepinizide ve tanıyorum :) Pelin' i Arzu' yu Burcu'yu Meral'i Bilge'yi, Nazan'ı Dilek' i, Berna'yı Melike'yi Öznur'u, Seray'ı yani hepinizden kaygılarınızdan sorunlarınızdan sevinçlerinizden doğumlarınızı nasıl ve ne şekilde yaptığıızdan kısacası herşeyden uzun süredir haberim var ama bugüne kadar niyeyse sadece okudum hemde hergün ne yaptılar diye merak ederek okudum ama Pelin yukarıdaki sözü " yani yazmayan herkes doğum kilosune geri dönsün" diyene kadar :) şimdi bende yazmaya karar verdim...

bende 3 Aralıkta 3230 gr bir erkek bebek doğurarak aralık annesi oldummmm :

şu andaki kilomu açtığın konuya üzülerek yazıyorum Pelinnnn :KK43:

inşallah en kısa sürede aldığımız kiloları veririz

bu arada Melikeyi çok kıskandım nasıl döndün o kiloya hemen sırrını bizimlede paylaşır mısın acep ??????
bende 3 aralıkta dogum yaptım. ayn gün dogurmuşuz ne güzell, benimde kızım var :ecrin_bebek:

canim kundaklamayi denedin mi? bu yastaki bebekler kundagi severler cunku ana karnini hatirlatir, rahatlatir. sana tavsiyem su:

once bebegini kundakla. bacaklari cok onemli degil ama kollari yanlarina yapissin. sonra senin kollarinin uzerinde sol yuanina yatir bebegi. basi avuclarinin icinde olsun. bu sekilde sola saga sallarken kulagina shhhhhhhhhhhhhh diye seslen. senin cikardigin ses onun aglamasini bastirmali. eger bir sikayeti yoksa bu onu rahatlatir, kisa sure sonra uykuya dalar. uykusu derinlestikten sonra yerine yatir, yuzustu yatmasin, basi sola ya da saga yatsin. uyudugu odada bir radyo bulundur statik bir kanal bul, sesini ac. fon makinasi ya da elektrikli supurge sesi de olur. benim kizim radyo sesini seviyor.

eger bu yontem ise yaramazsa muhakkak bir sikayeti vardir. doydugundan emin olmalisin. memelerin bosaliyor mu? emdikten sonra yuzunde huzurlu bir ifade beliriyor mu? yoksa uyanik ve hareketli mi? emerken yutkunma seslerini duyuyor musun?

biz bir tarti aldik. 3 gunde bir kilo aldigindan emin olmak icin tartiyorum.

aynen caNım sana katılıyorum bende öyle yapıyorum ve acaip işe yarıyor nekadar ağlasada sarıp kucağımda biraz sallayınca susuyor hemen ..

kızllarrr bihter son 2-3 saattır sapur supur elını emmeye basladı
aranızda bunu yasayan varmı
ay esımle sok ıcındeyız daha neler gorucez bakalım bu bebışlerle allahım
hatta elıını yumruk yapıyor hepsını agzına sokmaya calısıyo sokamayıncada basıyor cıglıgı
nasıl garıpsedım bu durumu sıze anlatamam

selam herkese pek kimseler yok ama:))
1 haftadır pek gelemiyorum hergün okuyorum ama merak etmeyin:))
zeynep gün geçtikçe daha iyi oluyo gibi sizinkilerde varmı değişiklikler? artık oyuncaklarla filan daha çok ilgileniyo dönencesine bakı bakım gülücükler atıyo yarım saat filan oyalanıyo onunla sanki biraz gazıda azaldı çok şükür inşallah yine eskiye dönmeyiz .. akşamki huysuzluıkları devam ediyo ama uyuyana kadar mızır mızır hep. onada alıştık artık ama daha rahat geçiriyoruz biraz bezini açıyorum öyle rahat rahat tepiniyo çok mutlu oluyo biraz pilates topunda zıplıyoruz biraz sallıyorum sonrada 12 gibi yogun düşüyo bende uyutuyorum..
bugün 2.ay kontrolümüz ve aşılarımız vardı..920 gr almış kızım boyuda 60 cm olmuş. gelişimi gayet iyi dedi doktor amcası ama bakıyorumda bazı bebişler baya kilo almış bizimki zayıf onların yanında....
aşılarımızıda olduk sadece verem aşısı kaldı onuda cuma yapıyorlarmış gidip yaptırıcaz. inşallah ateşi olmaz kuzumun gerçi ilaçlarını verdim ama bakalım ilerleyen saatler göstericek durumu.

bu arada arzu burcu ve pelin c.tesi bekliyorum ona göre bi aksilik olmaz umarım..

size güzel bide habeeer kardeşimde hamileymiş ekim annesi olacak oda binşallah ben çok sevindim sanki kendiminmiş gibi sizinlede paylaşayım istedim:)))))

hatta elıını yumruk yapıyor hepsını agzına sokmaya calısıyo sokamayıncada basıyor cıglıgı

zeynepte aynı canım merak etme yumruk ağzında yalanıp duruyo bide sesler çıkarıyo çok komik ve çok sevimli..

zeynepte aynı canım merak etme yumruk ağzında yalanıp duruyo bide sesler çıkarıyo çok komik ve çok sevimli..

evet gercekten seslerde tavırlarda cok komık
bu arada kardesının bebegı hayırlı olsun allah sagsalım kucagına almayı nasıp etsın
artık sen tecrubelısın ona daha ıyı yardımcı olursun ne guzel

cok normal! ve de cok iyi! el kol koordinasyonu gelisiyor demek bu. sakin engellemeye calismayin emsin elini, bu emzige alismasini da engeller. kendi kendini sakinlestirmeyi de bu sekilde ogrenir!

:ecrin_bebek:

cok normal! ve de cok iyi! el kol koordinasyonu gelisiyor demek bu. sakin engellemeye calismayin emsin elini, bu emzige alismasini da engeller. kendi kendini sakinlestirmeyi de bu sekilde ogrenir!

:ecrin_bebek:

hergun buyuyorlar hergun yenı bırsey kesfedıyorlar onlarla bırlıkte bızde tabı
zaten emzık vermıyorum daha dogrusu denedım ama almadı bende ugrasmadım
tesekkurler yorumun ıcın

X