Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
burun tıkanıklığından bahsedilmiş bende o okyanus suyu serumlarından her iki burun deliğine de damlattıktan sonra doktorumuzun önerdiği otri bebe aspiratörüyle burnundakileri ağzımla çekiyorum.. hortumu çok uzundu nefesim yetmiyordu biraz kısaltıp denedim çok daha iyi çekiyor baya bişeyleri temizliyor.. denemeyenlere tavsiye edebilirim.. odasında da buhar makinası var ama her ece açmıyorum ne biliyim odayı soğutuyor gibi hissediyorum aslında odası baya bi sıcak oluyor.. binada da mantolama olduğu için gayet iyi ısınıyor evimiz.. her an çalıştırsam belki tıkanmaz bilmiyorum..
kızlar birde arda bazen öksürüyor neden oluyor acaba fikri olan yada başına gelip doktoruna danışan varmı
slm arkadaşlar bazı akadaşlar calpol kullandıklarını söylüyorlar hatırlarsınızki bi zamanlar calpol toplatılmışdı 2 yaş altı çocuklarda beyin felcine yol açtıgını söylüyorlardı .
canım oncelıkle gecmıs olsun.benım bebegımınde burnu oldukca fazla tıkanıyor.doktorumuz burun delıklerıının kucuklugunden kaynaklanıyor dedı.tonımer baby sprey aldık ama emmeyı engellemedıkce pek kkullanmayın dedı doktorumuz.
buhar makınesıne gelınce bızde soguk buhar makınesı aldık ama hem odayı sogutuyor hemde 2 saatın uzerınde calısırsa bakterı olusumu yapıyormus.
bır tavsıye uzerıne kettle da su kaynatıp kapagını acıp odaya bırakıyorum artık gunde 1 defa.bayada işe yaradı artık o kadar sık tıkanmıyor.
Burun tikanikligi bizde de var serum fiz. filan ama faydasi da olmuyor . Nemlendirici var ama super etkili degil. Tukuruk ise cok cok bol . Bogulur gibi oluyo insanin odu patliyor
arkadaşım calpolü ben kullanıyorum... ank tıp yeni doğan hocası prof saadet hanımın tavsiyesi ile kullanıyorum...ayrıca burdan hiç bir bebeğe ilaç tavsiyesi yapmam, sadece aynı durum şayet bizdede varsa doktorun bize önerdiklerini yazıyorum... prof olan bir doktorunda bu kadar ciddi yan etkisi olan bir ilacı tavsiye edeceğinide düşünmüyorum...
benım kardeşimde doktor o da calpol kullan dedi fitil kullanma dedi
biz zaten burda ilaç olan şeyleri bırbırımıze tavsıye etmıyoruz kı kullandım iyi geldi veya kullan dedı doktor dıyoruz herkes kendı doktoruna sorsun ilaç vermeden önce
sonuçta ben doktoruma guvendıgım için onu tercıh ettım hepinizde oyledır emınım
evet pelin aynen bizimki de fitil kullanmayın dedi...bu arada küçük kuzunun 3.ayı kutlu olsun sositososito
burcu şarkı bır işe yaramadı
depresif durumlardan bahsetmışsiniz bana gezme çok iyi geliyor valla :) evden çıkınca süper iyi hissediyorum kendımı
ya kızlar az önce mınayı emzırırken meme ucum çok acıdı baktım neoluyor diye beyaz bırşey gördum süt zannettım degil silince geçmedı acı ve sızlama hıssı veriyor tam meme ucunda hatta delıgın bıraz içinde sayılır beyaz iltahapmı acaba oldum umarım degildir mınayı nasıl emzırırım o zaman ben
naber pelincim, oinşallah iltihap değildir canım ya hiç de bilmiyorum ki bişey diyim..
minanın 3. ayı da dolmuş.. allah binlerce aylar nasip etsin canım size.. sğlıklı huzurlu uzun ömürler olsun inşallah.. bende daraldım bu aralar.. annem akşamları geliyor biliyorsunuz, bize çok yardımı oluyor.. cumartesi ve bugün akşama kaar annem dayımlardaydı eşim de bende dün kendimzi çok değişik yeni evlenmiş gibi hissettik hatta eşim evde yanlız olmak çok tuhaf ya dedi.. yani artık sanki rahatsız oluyor.. e bende kayınvalidemden rahatsız oluyorum o haftada bir kere geliyor ama o bile yetiyor da artıyor o gittikten ancak 3-4 saat sonra sinirlerim kendine geliyor.. e herkes de gelmek istiyor napiim ben bişey de pelin.. kaynanam ev hanımı sonuçta gündüz gelip sevip gidebilir ama annem hem çalıştığı için hemde şuan kendi evinde kalamadığı için geliyor.. eşim son derece de saygılı saygı bitmesin sevgi bitmesin benim yaşadığım bıkkınlığı yaşamasın istiyorum.. az önce eşim banyodayken annem de bilmeden mutfakta sıcak suyu kullanmış eşim baya gerilmişti.. napcam ben.. annem zaten çok ezik hissediyor kendini.. asla kaynanalık yapmaz arkadaş gibi şakalaşırlar filan.. yanındaistediğimiz gibi konuşur istediğimz gibi hareket ederiz ama bayadır her akşam bizde eşimi bıktırmak istemiyorum.. ama şimdi arada torun da oldu bişey diyemiyom kimseye önceden sadece hafta sonları geliyordu annem.. şimdi o bana yardımcı olduğu için geliyor.. ama ben de annesine soğuğum ya ondan da oluyo birz ..of napcam bu konuda beni çok geriyo.. bir de şu var akşamları bazen çıkıp geziyoruz annem bakıyor bebeğe onu aklına hiç getirmiyormu acaba.. bilmiyon ya of
burcu döndun sanırım Ankara'dan
bir dahaki tatile kadar gün sayarsın artık sen
pelin kaç saatte bir emziriyosun?? MAŞALLAH diyim bu arada umarım düzeniniz devam eder...
benimkide son 4-5 gündür yeni bir adet çıkardı, emziği itip baş parmağını emiyo...görüntü öle şahaneki hiç müdahale etmiyorum, kendinden geçiyo sepet :)) biraz araştırdım zararıda yokmuş emzin bari yazık :))
döndüm canım bugün 9 da ( annem gelemedi daha sonra gelicek bende bu arada belmuşumla (kayınvalidem olur) aşk yaşıcam
bende aynen senin gibi düşünüyorum pelin. sonuçta kardeşim allahın izniyle gelicek martın ilk haftası o zaman evlerine geçekeler inşallah.. gelir giderler ben giderim ama o zamana kadar inan kafayı yiycem.. annem de her gün geliyor diye zaten kendide rahatsız ragat edemezsiniz belki diye.. geçen gün ne oldu biliyon mu kaynanam burdaydı perşembe günü geldi kaldı sabah kalktı temizlik yaptı bende onun yattığı yorganı yastığı çarşafı tekrar hurca kadırıyodum kalıyım mı gidiyim mi bilmiyorum ki dedi çekinerek bende duymamazlıktan gelip hurcu kapatıp üstüne de yerleştirceklerimi yerleştirdim.. cuma 4 e geliyod gidiyim bari dedi çıktı gitti..kal dememi bekledi.. ama rahat edemiyorum napiim alışmasını da istemiyorum biyandan.. hem hiç birşekilde rahat edemiyorum.. iki de bir diyor çalışırsan bakarım diye.. ya kadın ben boşuna mı taşındım senin alt katından başka semte.. yardımını isteseydim zaten orda kalırdım atardım çocuğumu sana gider keyfime bakardım..kaydirigubbakcemile3 valla cadı gelinliğim tuttu yatağını yorganını kaldırdım.. heh heehehehesagol cnm darısı basınıza inşallah
bence konuş eşinle annemın olmasından rahatsızmısın de o olmazsa dışarı çıkamayacagız ıkımız ardayla basetmeye çalışacagız de yardımcı olabılecekmısın bana de rahatsızsa ona göre çözum bulursun ama ınan çok zor annen olmasa arzu ben mına eve geldıgı ılk gunden berı yalnızım bılıyorsun ve acayıp zorlandım halada arada bunalıyorum eşimin işten gelme saatını beklerken dk.sayıyorum resmen gelince egere adam yarım saat ılgılenmezse kıyamet koparıyorum eger o gun gerıldıysem mına benı yorduysa minaya hıç kızmamaya çalışıyorum stresımı almasın etkılenmesı kışılıgı dıye o yuzden akşama kadar içime atmaktan şişiyorum bazen eşime patlıyorum ki onlar çalışıyor yorgun gelıyor analık ve babalıkta çok farklı şeyler o yuzden eşinlede bozuşabilirsin annen gidince annen sana kıyamadıgı için ardayla işten geldıgı halde ılgılenıyor ama emın ol aynı derece ılgıyı eşinden bulacagını sanmıyorum istedıgı kadar ilgilensın eşin iyi eş iyi baba olsun o radde ılgılenemez sonuçta annenle buyutecek degılsın bu çocugu hep amahiç olmazsa 1 ay daha kalsın bıraz buyusun arda
annenı de sakın kusturmeyın bence annen gıderse eşin yardım etsın dıye kaynananı getırır sana yardım etsın dıye