2009 Aralık Anneleri

bugün öğleden sonra sonuçlarımı aldım tsh denilen bi test var tavan yapıp 60 olmuş,gebeliğin 6. ayında baktırdığımda normaldi yani 4 tü...ft3 ve ft4 nerdeyse vücudum da hiç kalmamış sıfırlamış...bulunduğum yerde endokrinoloji olmadığından dahiliye uzmanı ile görüştüm,tiroid ultrasonu çekildi ve ilaç başlandı..sonuç lohusalığa bağlı haşimato yani hipotiroidinin bi çeşidi...
bu ilacı ömür boyuda kullanabilirmişim geçicide bunu ileri ki tarihlerdeki durumum karar verecekmiş...
sebebine gelince tabiii öncelikle genetik çok etkili bi faktör ve
Lohusalık
Genel bir tanımlama ile, kadınların doğumdan sonraki ilk 6 ayına lohusalık denmektedir. Bir çok kadında tiroid hastalığı lohusalıktan sonra ortaya çıkmaktadır. Özellikle Haşimato hastalarının çoğunda hastalığın başlangıcı lohusalıktan sonraki ilk 6 ay içinde ortaya çıkmaktadır. Yine aynı şekilde, bir çok kadın hastada, tiroid nodülü ve zehirli guatr (hipertiroidi) lohusalıkta daha sık görülmektedir. Lohusalıkta tiroid hastalıklarının sık görülmesinin (bu dönemde başlamasının) nedeni henüz tam olarak anlaşılamamış olmakla beraber hamilelik sırasında kadının vücüdunun ve özellikle de tiroidin ağır stres altında kalması, hamilelikte yoğun bir hormonal yüklenmeye maruz kalması, hamilelik sonlandıktan sonra lohusalık döneminde annenin bütün hormonlarında aniden dramatik bir değişikliğe uğraması, anneliğin gerektirdiği yoğun fiziksel yorgunluk ve uykusuzluk bu bağlamda sıralanabilecek faktörlerdir
Lohusalık dönemine dikkat!

Gebelik ve lohusalık dönemleri tiroidde bazı fizyolojik değişikliklerin (büyüme, hormonal değişiklik gibi) olduğu ve bu dönemlerin sona ermesiyle bu değişikliklerin de düzeldiğini bilmekteyiz. Ancak gebelik ve lohusalık tiroid hastalıklarına eğilimin de oldukça arttığı iki dönem. Üstelik bu dönemlerde yaşanan olağan yakınmalarla tiroid hastalıklarına bağlı yakınmaların benzemesi zaman zaman tiroid hastalıklarının tanısının gecikmesine neden olmakta. Doğumdan sonraki özellikle ilk 6-9 ayda ‘lohusalık tiroiditi’ dediğimiz hipertiroidi tablosu ortaya çıkabilir. Çarpıntı, terleme, çabuk yorulma, halsizlik, kilo kaybı ya da aşırı kilo alımı gibi yakınmaları olan anne bu yakınmaları lohusalığa bağlar ve genellikle dayanılmaz hale gelmedikçe önemsemez. Oysa lohusalıkda ortaya çıkan bu özel tablo sonrasında da hipotiroidiye dönebilmekte ve durumu daha da karmaşık hale sokabilmekte. Bu nedenle doğum sonrasında yukarıdaki yakınmaları ortaya çıkan ve devam eden kadınlarımızın mutlaka hekime başvurmalarını önermekteyiz.
link:Tiroid Hastalıklarının Nedenleri ve Oluştuğu Koşullar - Ezberim
aman dikkat arkadaşlar...:KK43:(((senağlama
çok üzgünümsenağlama

canım çok geçmiş olsun Allahım acil şifalar versin...benimde hemen yaptırmam lazım ben babamı tiroidden kaybettim :KK43:((

bendede var ama benim yanlizliktan kaynanam bile olsa razim tek basima cok zor ya hamilelikteki yuksek tansiyon halen devam ediyo uykumu almassam basim catliyo tansiyon firliyo ve sinirleniyorum dun okadar sinirlendimki kizima vurdum sonra tabi vicdan azabindan uyyamadim ama basim cok catliyodu silada aglayip susmuyodu amann ALLAH HEPIMIZIN YARDIMCISI OLSUN sempatiksalakcinni

canım gurbet bi yandan , yanlızlık bi yandan haklısın....çok sinirlendiğin anlarda la havle çek, Allah ın isimlerini zikret faydası olur...

bana depresyon demeyin, bende ciddi obsesif kompulsif bozukluk var...inanılmaz mükemmelliyetçiyim, hayatım hep istediğim doğruda gitsin istiyorum...bu babamın vefatından sonra ortaya çıktı...herşeyi kontrol edebiliyodum ama ölümü asla...Allah ne derse o oluyo...hamile kaldığımdada cipram kullanıyodum ve cüzdanımda panik atağa karşı xanax :KK43:( ömer sürpriz bir bebek olduğu için ilk 7 hafta cipram kullandım farkında olmadan...neyse sonra aşamalı olarak bıraktım...çok sıkıntılarım oldu hamilelğim boyuncada sürdü :KK43:( doğumdan sonraki 2.gün yine paniğim tuttuğunda doktoruma xanax içip içemeyeceğimi sordum, o da içebileceğimi söledi onun bunu sölemesi bile rahatlatıyo beni hamileliğimdede aynı şeyi sölemişti...ve sonuçta hiç içmedim...bu aralar yine nasıl pırpır kalbim size anlatamam...ya kontrolümü kaybedersem, ya kötü şeyler yaparsam die devamlı kendimi yiyorum :KK43:( biliyorumki hiç bişi olmıcak ama bu düşünce hali offfff.....artık ilaç içmek istemiyorum, hayatıma ilaçsız devam etmek istiyorum...nasıl olucak nasıl edicek bilmiyorum ama ......

Allah hepimize sabır, güç kuwet versin...dualarımızı eksik etmeyelim birbirimziden....

Valla bende de ufaktan depresyon belirtileri cikmaya basladi. Keyfim yok canim surekli sıkkın en ufacik seye patlayasim geliyor . Cekip gidesim geliyor valla buralardan

yaaaaa neoluyo aralik annelerinin basligini 2009 aralik depresyonlu lohusalar diyemi yazsakk titreyip kendimize gelelim bi yaz gelseydi cikip dolasip alisveris yaparsak kendimize geliriz insallah yaza kadarda herkes istegi kiloya ulasir tamam zor ama en azindan önde sarkan göbus olmasa bile yeeterbayanssulusmile

Kizlar umarim dilerim hatta yalvaririm Allaha gecici degildir bu durum . Valla sizde de ise yararsa dua edersiniz bana . Kolik 2007 diye bir cd var . Ben netten buldum Eylüle hemen dinlettim bi sarkisini . Once gulmeye basladi sonra direk uyudu . Karni ac olmasina ragmen. Su an da onu dinliyoruz . Emmesi gerekiyordu su an ortaligi yikmasi gerekiyordu ama tik yok . Umarim gecici degildir. Hemen deneyin kizlar.

Kizlar umarim dilerim hatta yalvaririm Allaha gecici degildir bu durum . Valla sizde de ise yararsa dua edersiniz bana . Kolik 2007 diye bir cd var . Ben netten buldum Eylüle hemen dinlettim bi sarkisini . Once gulmeye basladi sonra direk uyudu . Karni ac olmasina ragmen. Su an da onu dinliyoruz . Emmesi gerekiyordu su an ortaligi yikmasi gerekiyordu ama tik yok . Umarim gecici degildir. Hemen deneyin kizlar.

:nazar: aman amannnnnn .....umarım devamı gelir cd etkisinin :) burcu arada parol iç sende inan o da işe yarıyo...ben dün akşam yatarken içtim bugün öğleden sonra 1.5 saat uyudu ve ben alışveriş merkezine gidebildim...sositososito

kızlar,

bugün bi arkadaşımın tavsiyesi üzerine c&a die bir mağazayı gittim...belki sizler biliyorsıunuzdur ben ilk defa gittim...lcw ayarında ama yabancı bir mağaza....bebek ürünleri güzel, dışarda giyilmesede evde giyebileceği güzel şeyler var bebeklerin...size de tavsiye ederim fiyatlar çok çok uygun...

selam kızlar herkese,

Maraton gibi geçen bi günün ardından anca ayaklarımı uzatabiliyorum. Bugün öğlen kızı babasına bırakıp dışarda hava alıp, kafamı dağıtayım dedim, arabayı dağıttım. Kafam da dalgındı, radyoyu ayarlarken aniden duran bi araca arkadan çarptım, ilk kazam ödüm patladı, bütün gün de uğraştık durduk.
Neyse günün sonu güzel bitti, doktor kontrolümüz vardı, kızım 3 haftada 800 gr. almış. Hala mamaya devam ama... Herneyse sizde durumlar nasıl?? Bebişler uslu mu yaramaz mı? Kırkından sonra benim kızım değişti, daha az ağlıyo.

bugün öğleden sonra sonuçlarımı aldım tsh denilen bi test var tavan yapıp 60 olmuş,gebeliğin 6. ayında baktırdığımda normaldi yani 4 tü...ft3 ve ft4 nerdeyse vücudum da hiç kalmamış sıfırlamış...bulunduğum yerde endokrinoloji olmadığından dahiliye uzmanı ile görüştüm,tiroid ultrasonu çekildi ve ilaç başlandı..sonuç lohusalığa bağlı haşimato yani hipotiroidinin bi çeşidi...
bu ilacı ömür boyuda kullanabilirmişim geçicide bunu ileri ki tarihlerdeki durumum karar verecekmiş...
sebebine gelince tabiii öncelikle genetik çok etkili bi faktör ve
Lohusalık
Genel bir tanımlama ile, kadınların doğumdan sonraki ilk 6 ayına lohusalık denmektedir. Bir çok kadında tiroid hastalığı lohusalıktan sonra ortaya çıkmaktadır. Özellikle Haşimato hastalarının çoğunda hastalığın başlangıcı lohusalıktan sonraki ilk 6 ay içinde ortaya çıkmaktadır. Yine aynı şekilde, bir çok kadın hastada, tiroid nodülü ve zehirli guatr (hipertiroidi) lohusalıkta daha sık görülmektedir. Lohusalıkta tiroid hastalıklarının sık görülmesinin (bu dönemde başlamasının) nedeni henüz tam olarak anlaşılamamış olmakla beraber hamilelik sırasında kadının vücüdunun ve özellikle de tiroidin ağır stres altında kalması, hamilelikte yoğun bir hormonal yüklenmeye maruz kalması, hamilelik sonlandıktan sonra lohusalık döneminde annenin bütün hormonlarında aniden dramatik bir değişikliğe uğraması, anneliğin gerektirdiği yoğun fiziksel yorgunluk ve uykusuzluk bu bağlamda sıralanabilecek faktörlerdir
Lohusalık dönemine dikkat!

Gebelik ve lohusalık dönemleri tiroidde bazı fizyolojik değişikliklerin (büyüme, hormonal değişiklik gibi) olduğu ve bu dönemlerin sona ermesiyle bu değişikliklerin de düzeldiğini bilmekteyiz. Ancak gebelik ve lohusalık tiroid hastalıklarına eğilimin de oldukça arttığı iki dönem. Üstelik bu dönemlerde yaşanan olağan yakınmalarla tiroid hastalıklarına bağlı yakınmaların benzemesi zaman zaman tiroid hastalıklarının tanısının gecikmesine neden olmakta. Doğumdan sonraki özellikle ilk 6-9 ayda ‘lohusalık tiroiditi’ dediğimiz hipertiroidi tablosu ortaya çıkabilir. Çarpıntı, terleme, çabuk yorulma, halsizlik, kilo kaybı ya da aşırı kilo alımı gibi yakınmaları olan anne bu yakınmaları lohusalığa bağlar ve genellikle dayanılmaz hale gelmedikçe önemsemez. Oysa lohusalıkda ortaya çıkan bu özel tablo sonrasında da hipotiroidiye dönebilmekte ve durumu daha da karmaşık hale sokabilmekte. Bu nedenle doğum sonrasında yukarıdaki yakınmaları ortaya çıkan ve devam eden kadınlarımızın mutlaka hekime başvurmalarını önermekteyiz.
link:Tiroid Hastalıklarının Nedenleri ve Oluştuğu Koşullar - Ezberim
aman dikkat arkadaşlar...:KK43:(((senağlama
çok üzgünümsenağlama

Canım çok geçmiş olsun, bi ara bende de hipotiroidi çıkmıştı ve daha sonra düzelmişti, doktor dönemsel olabilir dedi, hamilelikte de heop normal çıktı, lahusalığa bağlıdır, üzme kendini. bidaha ne zaman gideceksin??

DOĞUMDAN İKİ GÜN SONRA

Karın, göğüs ve kalça kaslarını şekillendirici ve bel inceltici egzersizler

1

Sırt üstü yere uzanın. Tabanlarınız yere değecek şekilde dizlerinizi bükün. Kollarınızı kalçalara doğru uzatın. Bel sabit olacak şekilde kasıkları yukarı doğru sıkıştırın. 8-10 saniye kadar pozisyonda kalın.

2

Sırt üstü yere uzanın.Tabanlarınız yere değecek şekilde dizlerinizi bükün. Kollarınızı kalçalara doğru uzatın. Dizleri göğüse doğru yaklaştırmaya çalışın. Bu pozisyonda nefesinizi tutarak 8-10 saniye kadar kalın.

Lohusa,doğumdan 2 gün sonra hamilelik döneminde en çok yıpranan karın, göğüs ve kalça kaslarını çalıştırarak bazı egzersizleri uygulamaya başlayabilir.

3

Bir önceki egzersizdeki gibi dizleri göğüse yaklaştırırken aynı anda başınızı öne doğru kaldırın. Bu şekilde göğüs kaslarının da çalışmasını sağlamış olursunuz.

4

Sırt üstü yere uzanın. Tabanlarınız yere değecek şekilde dizlerinizi bükün. Kollarınızı öne doğru uzatarak başınızı dizlere doğru getirmeye çalışın. 8,10 saniye kadar bu pozisyonda kalın.

EVİNİZDE

Bel inceltici egzersizler

5

Bacaklarınızı hafifçe aralayarak ve kollarınızı aşağı doğru sarkıtarak ayakta dik durun. Belinizi esneterek kollarınızı önden yukarı doğru uzatın. Bedeninizin üst kısmını kollarınızla birlikte aşağı doğru sarkıtıp ellerinizle ayak parmak uçlarına dokunmaya çalışın.

6

Eller ensede bağdaş kurarak oturun. Kollarınızı avuçlar dışarı bakacak şekilde yukarı kaldırın ve bacaklarınızı iki yana açın. Vücudunuzun üst kısmını öne doğru esnetmeye çalışın. Nefesinizi tutarak 8-10 saniye kadar bu pozisyonda kalın.

Hamilelik sırasında vücudun dengesini sağlamak amacıyla omurga yapısı değişikliğe uğrar. Görülen egzersizler bu durumun normale __ dönmesine yardımcı olmaktadır.

7

Aynı egzersize bacaklarınızı öne doğru uzatarak başlayabilirsiniz.

8

Eller ensede bağdaş kurarak oturun ve vücudunuzun üst kısmını bu şekilde öne doğru esnetin. (Esneme 8-10 saniye sürmelidir.)

Karın kasları için yatay egzersizler

9

Sırt üstü yere uzanın. Tabanlarınız yere değecek şekilde dizlerinizi bükün. Kollarınızı kalçalara doğru uzatın. Dizleri göğüse doğru çektikten sonra gergin bir şekilde uzatın. 8-10 saniye kadar nefesinizi tutarak bu pozisyonda kalın. Tekrar başlangıç pozisyonuna geçin.

10

Sırt üstü pozisyonunda avuç içleri yere bakacak şekilde kolları iki yana açın. Bacaklarınızı,vücudunuzla dik açı sağlayacak şekilde yukarı uzatın, iki yana hafifçe sallayın.

Hamilelik döneminde genişleyen rahim, karın kaslarını da Gevşetir.Böylece karında çatlamalar meydana gelir. Bu egzersizlerin uygulanması halinde lohusa tekrar eski formuna ulaşabilir.

11

Bir önceki pozisyonda bacakları sağdan yere değdirmeye çalışın. Tekrar dik duruma getirdikten sonra aynı hareketi soldan deneyin.

12

Pozisyonunuzu bozmadan bacakları iki yana açıp kapayın.

Kalçalar için egzersizler

13

Sırt üstü yatarak, tabanlarınız yere değecek şekilde dizlerinizi bükün ve aralayın. Baseni yerden yukarı doğru kaldırarak kalça kaslarınızı sıkıştırın, bu pozisyonda 8-10 saniye kadar kalın.

14

Dört ayak pozisyonunda bacaklardan birini gergin olarak kaldırın.

Bacağı dizden bükün. Hareketi bacak değiştirerek tekrarlayın

Kalça kaslarının şekillendirilmesi estetik olmanın yanı sıra baldır içi [ kasları için de çok önemlidir. (Bkz. 27-28-29 no.lu egzersizler)

15

Bacaklarınızı öne doğru uzatarak yere oturun. Avuçlar yere değecek şekilde kollarınızı yanlara açın. Sağ kolunuzdan kuvvet alarak sol kalçanızı yerden kaldırıp öne doğru ilerlemeye çalışın. Hareketi diğer kolunuzun üzerinde deneyin.

Tüm hareketler kalça kasları sıkıştırılarak yapılmalıdır.

Göğüs kasları için egzersizler

16

Bağdaş kurarak oturun. Avuç içleri yukarı bakacak şekilde kollarınızı iki yana açın ve gergin olarak geriye doğru esnetin.

17

Aynı pozisyonda kolları yukarı uzatın. Gergin bir şekilde geriye doğru esnetin.

Bu egzersizler hamilelik ve süt verme dönemlerinde göğüslerin sarkmasını önlemektedir.

18

Ayakta durarak bacaklarınızı iki yana açın. Yumruklarınızı sıkıp kollarınızı öne doğru çapraz uzatın. Kollarınızı değiştirip harekete devam edin.

19

Bağdaş kurarak oturun. Kollarınızı dirsekten yukarı doğru bükün. Geriye doğru esnetin.

Bacaklar için egzersizler

20

Ellerinizi duvara dayayarak ayakta durun. Bir ayağınızı kaldırarak diğer ayağınızı gergin bir şekilde yana uzatın. Hareketi ayak değiştirerek tekrarlayın.

21

Bir önceki egzersizin zıplayarak uygulanması daha etkilidir.

Hamilelik sırasında bacaklarda meydena gelen varisler, bir takım egzersizler ve yapılacak yürüyüşler sayesinde giderilebilir.

22

Bir önceki pozisyonu bozmadan ayağınızı gergin tutarak içeri doğru sallayın.

Bel çevresi için egzersizler

23

Ayakta durarak bacaklarınızı iki yana açın. Ellerinizi belinize koyarak vücudunuzun üst kısmını yanlara doğru esnetin.

24

Ayakta durarak bacaklarınızı iki yana açın. Kollarınızı dirsekten kırarak göğüs hizasında birleştirin. Bu pozisyonda bedeninizi sağa ve sola çevirin.

Hamilelik sırasında değişikliğe uğrayan kadın, bu egzersizlerle eski görünümüne kavuşabilir.

25

Sol dizinizin üstünde durarak sağ bacağınızı gergin bir şekilde yana açın. Vücudunuzu gergin bacağa doğru esnetin. Aynı hareketi sağ dizinizin üstünde tekrarlayın.

26

Kollarınızı göğüs hizasında kavuşturarak diz çökün. Pozisyonunuzu bozmadan sağa ve sola oturun.

Baldır kasları için egzersizler

İdrar kaçırma ve genital bölgede meydana gelen genişlemeleri önlemek amacıyla uygulanan bu tür egzersizler bir kadın hastalıkları ve doğum hekimine danışarak yapılmalıdır.

27

Günde bir kez idrarınızı yaparken tutmaya çalışın.

28 ve 29 no.lu egzersizler günde 5 kez tekrar edilmelidir.

28

Sırt üstü pozisyonda ayaklarınızı hafice yana açarak dizlerinizi kırın. İdrarınızı tutmaya çalıştığınızı düşünerek 5 saniye kadar kendinizi kasın. Daha sonra 10 saniye kadar dinlenin. Rahatlama sırasında nefes alıp, kasılma sırasında nefes verin.

29

Sırt üstü yere yatın. Kalçalarınızın altına bir yastık yerleştirin. Bacaklarınızı çapraz olarak dizden bükün. Dizlerinizin arasına çapı aşağı yukarı 20 cm olan bir top sıkıştırın, kalçalarınızı yukarı doğru kaldırmaya gayret edin.

Bu bölüm Abdi İbrahim İlaç Firmasının Hazırladığı “Doğum Sonrası Egzersiz Rehberi” broşüründen yararlanılarak hazırlanmıştır.

[

tek basımayım önümüğzdekı 3 gun boyunca kızlar ve şimdiden perte çıktım evde sadece oglum ve ben napıcam uyumuyoda sıpa

:nazar: aman amannnnnn .....umarım devamı gelir cd etkisinin :) burcu arada parol iç sende inan o da işe yarıyo...ben dün akşam yatarken içtim bugün öğleden sonra 1.5 saat uyudu ve ben alışveriş merkezine gidebildim...sositososito

hemen deneyim . ya bu arada bisey sorcam benim gousg ucuma sanci giriyo var mi bole sizde de

o kadar yorgun ve halsızım kızlar heryerım agrıyor
yatmaya korkuyorum sankı hıssedıyo,tam yataga gırıp yorganı ustume cekmemle aglamaya baslaması bı oluyo kuzunun nasıl bısey bu anlamadım ama defalarca denedim
offf uyumak ıstıyorum mafoldumben

o kadar yorgun ve halsızım kızlar heryerım agrıyor
yatmaya korkuyorum sankı hıssedıyo,tam yataga gırıp yorganı ustume cekmemle aglamaya baslaması bı oluyo kuzunun nasıl bısey bu anlamadım ama defalarca denedim
offf uyumak ıstıyorum mafoldumben

Valla Hande super durumda degilim bende . Eylül reflu oldu o yuzden surekli fiskirma seklinde kusup tikaniyor ki acillik bile olduk . O yuzden odada 1 dakika bile yanliz birakamiyorum . Wc ye bile eylülü bebek arabasina koyarak gidebiliyorum gerisini sen dusun . Uyku yemek yeme gibi seyleri unuttum artik nerdeyse .

herkese merhaba
benim kız meme almada zorlanıyor özellikle uyandıktan hemen sonra emiyorsa.sürekli sağa sola çekiştiriyor,uzatıyor kafasına göre takılıyor memede.şöyle sakin sakin emsin istiyorum ama yok.zaten çok acıyor böyle emince dahada kötü oluyor.birde arada çenesini titretiyor emerken.aynı durumda olan var mı

ayynen benımkı de oyle...kac defa dıyorum oglum onu ıstedıgın yere alıp goturemezsın bana bagımlı dıye ama anlamıyo,metrelerce sündürmek istiyo.bi de çok sinirlenıyo memeyı tutarken şimdiden kök söktürüyo benımki :emir_bebek:

Valla Hande super durumda degilim bende . Eylül reflu oldu o yuzden surekli fiskirma seklinde kusup tikaniyor ki acillik bile olduk . O yuzden odada 1 dakika bile yanliz birakamiyorum . Wc ye bile eylülü bebek arabasina koyarak gidebiliyorum gerisini sen dusun . Uyku yemek yeme gibi seyleri unuttum artik nerdeyse .

canım yaaa
az kaldı hepsı düzelecek bu canavarların boyle kalacak degıller ya sonsuza kadar

X