2009 Aralık Anneleri

ahhh ahhhh.... ben hem tekim hem de bu hafta çalışmaya başlayacağım:sinifsinif:

Calismak diyince tek dusuncem bu . Annem bakacakti Eylülü. Mart 15 -Nisan gibi ise baslayacaktim . Annem elinden ameliyat oldu . Sinirlerde sorun varmis. Doktor bundan sonra 3 kg dan fazla tasimayacaksin demis. Ne yapicam ne edicem hic bilmiyorum . Anneme cok yakin degilim . Ona korsan taksi ayarlicaktim . Sİmdi birde bakici bulmam lazim . Tek basina bakici ile birakmak istemiyorum . Hem anneme korsan taksi ki cokta ucuza gelmiyor 600-700 civari + bakici parasi. Eee calismama gerek kalmadi su durumda. Kafayi yicem.

Canım ne kadar ne desem de olay sende bitiyor ne güzel dünyalar tatlısı sağlıklı herşeyleri düzgün 2çocuğun var ne kadar çok bebek hasreti çeken insanlar var çok şanslıyız bu konuda.Ekonomik durumun iyi anladıım kadarıyla annen,eşin yanında..Bunlar bile mutlu huzurlu olmamız için birer etken.Rahat olmaya çalış kafan sıkıldığında gez dolaş sen benden daha iyi bilirsin ne yapman gerektiğini..Dualarım seninlekaydirigubbakcemile5
Valla bende de ufaktan depresyon belirtileri cikmaya basladi. Keyfim yok canim surekli sıkkın en ufacik seye patlayasim geliyor . Cekip gidesim geliyor valla buralardan
Ben de arada çekip gitmek istiyorum ne yalan söyleyeyim.bu gün okadar bunaldım ki hep evdeyim biyerlere gitmek istiyorum
Canım hangi siteden dinlettin ben aradım bulamadım bir ara merak ediyorum etkisini.
Ben gitmiştim canım yaz sonuydu 3tl ye tişörtler,9tl ye alt üst takım almıştım oğluma ordan çok da güzeller inş. olur bu yaza.migrostaydı sanırım orası pek bilmem ank.ama eşim alışveriş merk.gidecez diye öyle kandırıp götürürdü beni ank.istemiyorum çünkü gitmeyi peksempatiksalakcinni

Geçmiş olsun canım allah onunla korumuşyerimseniben Maşallah kızına da canım güzel kilo almış.
Bizimkinde de var değişiklik 2buçuk gibi uyurdu artık 3buçuk gibi uyuyoakannehirdelikafadulden

Son düzenleme:
Annem canım annem canımdan çok sevdiğim ne yapsam hakkını ödeyemem, doğumdan beri de çok yardımcı o olmasa kafayı yerdim.ama çok alıngan ya nasıl konuşacağımı şaşırır oldum.eşim de şakacı iyi niyetli bir insandır konuşur aklına geldiği gibi,ona da çok alınıyor bana da anlatıyor şöyle dedi falan diye.bazen okadar geriliyorum ki arkadaşlar bir tatsızlık çıkacak diye aklım çıkıyor

ben bu gün bir değişiklik yaptım akşam bebeği bırakıp yemekli şık bir nişana gittim çok iyi geldi açıldım biraz bazı fırsatları değerlendirmek gerek

muhallebiden kurt çıkmış eylül anneleri yazmış

Son düzenleme:
herkese merhaba
bebeğimin burnu tıkalı geceleri daha kötü oluyor.gifrer,serum fizyolojik kullandık düzelmedi buhar makinası aldık birkaç gündür kullanıyoruz ama hala düzelme olmadı.bu makinayı kullanan arkadaşlar ne kadar sürede etkisini gösterdi sizde.suyunu ne sıklıkla değiştiriyorsunuz.ne kadar süre kullanıyorsunuz.genelde 2 saat kullanılıyormuş ama sizde bilgi verirseniz sevinirim.
birde oda sıcaklığı 22-24 civarı bebeğimi giydirirken çıtçıtlı badi üzerine penye takım giydiriyorum acaba yelek falan giydirsemmi çokmu ince oluyor.yine penye battaniyeye sarılı oluyor ama tereddütte kaldım.siz nasıl giydiriyorsunuz..
cevaplar için şimdiden teşekkürler..

canım benim sadece ilkk doğduğu günlerde oldu o da burun yapısındanmış hemen geçti ben buhar mak. kullandım soğuk buhar bir de eşim pimpirikli oda 24-25 derece badi üzerine penye ve yelek gidiriyorum uyanınca terli oluyor diye ama tıkanıklık üşütmekten olmamıştır heralde ama tabii sen bebişini daha iyi bilirsin ben buhar mak. suyu bitene kadar çalışıyor oda çok sıcak olduysa su ekleyip devam ediyorum eğer oda iyiyse nem yerindeyse su ekleyip ayarını minimuma çeviriyorum oda nemi 40% olmalıymış galiba ama ben nemi ölçemiyorum

Dr. Özlem Karahasanoğlu Bebeğin yattığı oda 22 derece olmalıdır.Gereksiz yere çok sıcak yapılan odalar bebeğin sağlığını bozabilir.Solunum sisteminin uygun fonksiyonunu gösterebilmesi için oda içi nemin %45 ler civarında olması gerekir..Oda çok ısıtıldığında nem oranı %15 lere düşer. Bu da solunum yollarını kurutarak hastalıklara zemin hazırlar.

bebek.com: - Bebeğin giyiminde dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?
Dr. Özlem Karahasanoğlu Bebekler kışın aşırı giydirilip sarılmamalıdır.Erişkinlerden sadece bir ince kat daha fazla giydirilmelidir.Kundak yapılmamalı, hava almayan tüylü, sentetik battaniyeler kullanılmamalıdır.Pamuklu battaniyeler tercih edilmelidir.
Yaz aylarında ince penyeler giydirilmelidir.Ilıman zamanlarda içe bir zıbın veya body, üzerine ince bir tulum giydirilmelidir.Çok sıcak havalarda ise sadece yarım kollu bir body ve ayakta çoraplarla tutulmalıdır.Ya-kış şapka giydirilmemelidir.Devamlı şapka kullanımı saçlı derinin havalanmasını engelleyerek konak ve pullanma oluşumuna yol açabilir.Serin akşamlarda çok ince bir penye tulum giydirilebilir.Kullanılan battaniye mutlaka penye olmalıdır.

canım geçmiş olsun, ömerde geçtiğimiz hafta aynı durumdaydı...2.ay kontrolü için götürdüğümüzde doktor öksürüğe dönmemesi lazım dedi...ve sabah akşam yarım ölçek calpol verdi...4 gün kullanın ateş olmazsa sorun yok demektir dedi...ayrıca gifrer serumu günde 5 tüp olarak uyguladım ben...buharıda yarım saatlik aralarla gündüzleri yaptım odayı soğutmasın die...ben 24 derece de yelek giydirmiyorum sadece uykudan uyanınca ve banyoluysa yelek kullanıyorum...buhar makinası ortamı soğutuyo dikkat etmek lazım...
de

benim de kaynanamdan ümidim vardı kalır diye ama kayınpeder durmadı gittiler gecen hafta. bir arkadaşın hanımı çalışmıyor. ona rica ettik bakacak. haftada üç gün dersim var. artık sütümü sagıp bırakacağım. şimdi de sıkıntım; yeri geliyor ben bile sakinleştiremiyorum kızımı. kadın nasıl baş edecek bilmiyorum...alsanaalsanasmile hayırlısı napalım...:sinifsinif:

cevaplarınız için teşekkür ederim

Bana da annem sütünden bir damla damlat demişti saçma gelmişti korkmuştum da dha kötü olur diye doğruymuş meğersebilmiyorumkismile

canım oncelıkle gecmıs olsun.benım bebegımınde burnu oldukca fazla tıkanıyor.doktorumuz burun delıklerıının kucuklugunden kaynaklanıyor dedı.tonımer baby sprey aldık ama emmeyı engellemedıkce pek kkullanmayın dedı doktorumuz.
buhar makınesıne gelınce bızde soguk buhar makınesı aldık ama hem odayı sogutuyor hemde 2 saatın uzerınde calısırsa bakterı olusumu yapıyormus.
bır tavsıye uzerıne kettle da su kaynatıp kapagını acıp odaya bırakıyorum artık gunde 1 defa.bayada işe yaradı artık o kadar sık tıkanmıyor.

slm arkadaşlar bazı akadaşlar calpol kullandıklarını söylüyorlar hatırlarsınızki bi zamanlar calpol toplatılmışdı 2 yaş altı çocuklarda beyin felcine yol açtıgını söylüyorlardı .

silaninda bazen tikaniyo burnumuz biraz kucuck acaba ondanmi ama cok degil

KIZLAR HERKESE ıYı AKŞAMLAR NASILSINIZ
BEN PEK GıREMıYORUM UYUDUĞU ZAMANLARI HALLETMEM GEREKN ıŞLERE AYIRIYORUM.. BAZEN DE TEMBELLıK EDıP TV NN KARŞISINDA KALAKALIYORUM..
REZENE ANASON KARIŞIMI BEBE ÇAYINI KULLANAN VARMI BEN DEMLEYıP BıBERONUNA KOYUYORUM.. 30 cc KADAR VERıYORUM SıZLER NASIL YAPYOSUNUZ.. BıRAZ ıYı GELıYOR SANKı BENDE ıÇıYORUM..

burun tıkanıklığından bahsedilmiş bende o okyanus suyu serumlarından her iki burun deliğine de damlattıktan sonra doktorumuzun önerdiği otri bebe aspiratörüyle burnundakileri ağzımla çekiyorum.. hortumu çok uzundu nefesim yetmiyordu biraz kısaltıp denedim çok daha iyi çekiyor baya bişeyleri temizliyor.. denemeyenlere tavsiye edebilirim.. odasında da buhar makinası var ama her ece açmıyorum ne biliyim odayı soğutuyor gibi hissediyorum aslında odası baya bi sıcak oluyor.. binada da mantolama olduğu için gayet iyi ısınıyor evimiz.. her an çalıştırsam belki tıkanmaz bilmiyorum..

kızlar birde arda bazen öksürüyor neden oluyor acaba fikri olan yada başına gelip doktoruna danışan varmı

selamlar Calpol'u ben de duydum.. burun için bile bişey kullanmayacağım ya. tuzlu su yapıp vericem valla. ateş düşürücülerde bile boyar maddeler saolsun kanserojen!!! sütüm yeter benim bebişime. bu ne yaaa

burnumuz bizim de tıkanıyor. buhar çalışmasına rağmen. zeytinyağı , anne sütünü okumuştum. denemek isterseniz deneyin. hatta zeytinyağı anne sütünden daha etkiliymiş.

benim kide öksürüyordu ama ağzının içi salya doluydu boğulur gibi öksürüyordu düz yatırdığım zaman sağlık ocağında hemşire tükürük bezlerinin hızına yetişemiyor yutamıyor ondan merak etme dedi belki senin de öyledir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…