2009 Aralık Anneleri

bugün öğleden sonra sonuçlarımı aldım tsh denilen bi test var tavan yapıp 60 olmuş,gebeliğin 6. ayında baktırdığımda normaldi yani 4 tü...ft3 ve ft4 nerdeyse vücudum da hiç kalmamış sıfırlamış...bulunduğum yerde endokrinoloji olmadığından dahiliye uzmanı ile görüştüm,tiroid ultrasonu çekildi ve ilaç başlandı..sonuç lohusalığa bağlı haşimato yani hipotiroidinin bi çeşidi...
bu ilacı ömür boyuda kullanabilirmişim geçicide bunu ileri ki tarihlerdeki durumum karar verecekmiş...
sebebine gelince tabiii öncelikle genetik çok etkili bi faktör ve
Lohusalık
Genel bir tanımlama ile, kadınların doğumdan sonraki ilk 6 ayına lohusalık denmektedir. Bir çok kadında tiroid hastalığı lohusalıktan sonra ortaya çıkmaktadır. Özellikle Haşimato hastalarının çoğunda hastalığın başlangıcı lohusalıktan sonraki ilk 6 ay içinde ortaya çıkmaktadır. Yine aynı şekilde, bir çok kadın hastada, tiroid nodülü ve zehirli guatr (hipertiroidi) lohusalıkta daha sık görülmektedir. Lohusalıkta tiroid hastalıklarının sık görülmesinin (bu dönemde başlamasının) nedeni henüz tam olarak anlaşılamamış olmakla beraber hamilelik sırasında kadının vücüdunun ve özellikle de tiroidin ağır stres altında kalması, hamilelikte yoğun bir hormonal yüklenmeye maruz kalması, hamilelik sonlandıktan sonra lohusalık döneminde annenin bütün hormonlarında aniden dramatik bir değişikliğe uğraması, anneliğin gerektirdiği yoğun fiziksel yorgunluk ve uykusuzluk bu bağlamda sıralanabilecek faktörlerdir
Lohusalık dönemine dikkat!

Gebelik ve lohusalık dönemleri tiroidde bazı fizyolojik değişikliklerin (büyüme, hormonal değişiklik gibi) olduğu ve bu dönemlerin sona ermesiyle bu değişikliklerin de düzeldiğini bilmekteyiz. Ancak gebelik ve lohusalık tiroid hastalıklarına eğilimin de oldukça arttığı iki dönem. Üstelik bu dönemlerde yaşanan olağan yakınmalarla tiroid hastalıklarına bağlı yakınmaların benzemesi zaman zaman tiroid hastalıklarının tanısının gecikmesine neden olmakta. Doğumdan sonraki özellikle ilk 6-9 ayda ‘lohusalık tiroiditi’ dediğimiz hipertiroidi tablosu ortaya çıkabilir. Çarpıntı, terleme, çabuk yorulma, halsizlik, kilo kaybı ya da aşırı kilo alımı gibi yakınmaları olan anne bu yakınmaları lohusalığa bağlar ve genellikle dayanılmaz hale gelmedikçe önemsemez. Oysa lohusalıkda ortaya çıkan bu özel tablo sonrasında da hipotiroidiye dönebilmekte ve durumu daha da karmaşık hale sokabilmekte. Bu nedenle doğum sonrasında yukarıdaki yakınmaları ortaya çıkan ve devam eden kadınlarımızın mutlaka hekime başvurmalarını önermekteyiz.
link:http://www.ezberim.com/kadin-hastal...staliklarinin-nedenleri-ve-olustugu-kosullar/
aman dikkat arkadaşlar...:KK43:(((senağlama
çok üzgünümsenağlama

Son düzenleme:
bugün öğleden sonra sonuçlarımı aldım tsh denilen bi test var tavan yapıp 60 olmuş,gebeliğin 6. ayında baktırdığımda normaldi yani 4 tü...ft3 ve ft4 nerdeyse vücudum da hiç kalmamış sıfırlamış...bulunduğum yerde endokrinoloji olmadığından dahiliye uzmanı ile görüştüm,tiroid ultrasonu çekildi ve ilaç başlandı..sonuç lohusalığa bağlı haşimato yani hipotiroidinin bi çeşidi...
bu ilacı ömür boyuda kullanabilirmişim geçicide bunu ileri ki tarihlerdeki durumum karar verecekmiş...
Lohusalık
Genel bir tanımlama ile, kadınların doğumdan sonraki ilk 6 ayına lohusalık denmektedir. Bir çok kadında tiroid hastalığı lohusalıktan sonra ortaya çıkmaktadır. Özellikle Haşimato hastalarının çoğunda hastalığın başlangıcı lohusalıktan sonraki ilk 6 ay içinde ortaya çıkmaktadır. Yine aynı şekilde, bir çok kadın hastada, tiroid nodülü ve zehirli guatr (hipertiroidi) lohusalıkta daha sık görülmektedir. Lohusalıkta tiroid hastalıklarının sık görülmesinin (bu dönemde başlamasının) nedeni henüz tam olarak anlaşılamamış olmakla beraber hamilelik sırasında kadının vücüdunun ve özellikle de tiroidin ağır stres altında kalması, hamilelikte yoğun bir hormonal yüklenmeye maruz kalması, hamilelik sonlandıktan sonra lohusalık döneminde annenin bütün hormonlarında aniden dramatik bir değişikliğe uğraması, anneliğin gerektirdiği yoğun fiziksel yorgunluk ve uykusuzluk bu bağlamda sıralanabilecek faktörlerdir

Gebelik ve lohusalık dönemleri tiroidde bazı fizyolojik değişikliklerin (büyüme, hormonal değişiklik gibi) olduğu ve bu dönemlerin sona ermesiyle bu değişikliklerin de düzeldiğini bilmekteyiz. Ancak gebelik ve lohusalık tiroid hastalıklarına eğilimin de oldukça arttığı iki dönem. Üstelik bu dönemlerde yaşanan olağan yakınmalarla tiroid hastalıklarına bağlı yakınmaların benzemesi zaman zaman tiroid hastalıklarının tanısının gecikmesine neden olmakta. Doğumdan sonraki özellikle ilk 6-9 ayda ‘lohusalık tiroiditi’ dediğimiz hipertiroidi tablosu ortaya çıkabilir. Çarpıntı, terleme, çabuk yorulma, halsizlik, kilo kaybı ya da aşırı kilo alımı gibi yakınmaları olan anne bu yakınmaları lohusalığa bağlar ve genellikle dayanılmaz hale gelmedikçe önemsemez. Oysa lohusalıkda ortaya çıkan bu özel tablo sonrasında da hipotiroidiye dönebilmekte ve durumu daha da karmaşık hale sokabilmekte. Bu nedenle doğum sonrasında yukarıdaki yakınmaları ortaya çıkan ve devam eden kadınlarımızın mutlaka hekime başvurmalarını önermekteyiz.
link:Tiroid Hastalıklarının Nedenleri ve Oluştuğu Koşullar - Ezberim
çok üzgünümsenağlama

canım cok gecmıs olsun
umarım geçici bır sorundur ve bıran once saglıkgına kavusursun
annelık bır okadar tatlı ama bır o kadar vucudumuza eksılerı var ıste
aslında dogumdan sonra hepımızı kontrollerımızı yaptırmamız gerek ama
suan acıl seyler dısında kendımızle ılgılenecek vakıt yok malesef

selamlar!!!

Nazan , Ebru foto yorumları için tşkler ederim saygı ve sevgilerimi iletirim..

Hay Allaaahhh, Seray ın durumu okumaya geldik de Arya ıh mıh yapıyor.. herkes iyi mi?

gelirim birazdan yine..

Serayim geçme ihtimali varmış ya öyle düşün ki öyle olsun. bedenen ruhen darmadağın olduk nerdeyse ama hepsi geçer. sen bugünün anlam ve önemini dşünüp mutlu ol. bırak haşemoyu falan =)

seray cnm çok geçmiş olsun Allah dermansız dert vermesın sakın sıkma canını ilaç tedacısıyle emınım gecıcektır kendını uzup sutunude etkıleme canım arkadasım

kızlar
pekı benım bu dobişliğim nedir yani ?hayır daha nereye kadar enıne genıslemeye devam edıcem.gobegım kasıklarımın ustunde resmen bir yaratık mı desem,ahtapot mu desem kara,tuhaf,sarkık bısey halınde ve damla erımıyo.dogum yapalı 40 gun oldu 15 kılo fazlam ve ben harp halınde yasamaya devam edıyoruz...uyku yok dogru duzgun yemek yemeye fırsat bıle yokken bı de rejım yapıp ıyıce gucten düşmek ıstemıyorum ama valla resmen dunyaya küstüm....
ayrıca haftaya pazar agbımın dugunu var daha kıyafet bakmadım bıle;hücum botu gibıyım ne bakıcam kı zaten baksam da hıc bısey olmuycakk..
offf çok çirkınım çookk çirkin ve şişko mafoldumben

oyoyoyy al benden birtane daha sabır gerekıyor sanırım eskı hale dönmek için :KK43:

ebru canberkın derdıde buyuk ıhtımal gaz o zaman saat bası uyanma canı yanıyor gıbı aglama hepsi bızdede oldu bugun rahattık çok şukur emzırdıkten 40 dk sonrayı buldu gazı çıkarmaı ugrastırıyor ama rahat etmesı için göze alıp agızdan gazı çıkarttırdım mınaya sende yılmadan çıkartmayı dene ebru o da rahatlasın sende cnm
bu arada ilacı aldı eşim bir baktık içeriği birebir metsılle aynı dırek geri verdık eczaneye metsıl 4 tl o ilaç 26 bu arada adamların uyanıklıga bak doktorunda ilaç yazma bahanesıne metsıl işe yaramazmış bu ıyıymış içindekı bırebır aynı

ben geldim sen gittin berna
bende yatarak beyaz showa bakayım bari
ya bıde ne sorcm az önce oldu 15 gunde 1 oluyor gögusumde damar sertleşmesı gıbı bışey oluyor çok cnm acıyor sıcak ve soguk uygulayarak ve emzırerek zor geçiyor emzırırkende çok acıyor gecene kadar sut bırıkmış kalmış desem daha yarım saat oldu emdı mına duzenlı sırayla emıyor neden oluyorkı bu sutyen taktım bugun normal sutyen ondanmı acaba dedım ama ?????yoksa üşütüyormuyum bilgisi olan varsa alayım ltfn
hepinizin bebişlerine ve tabıkı sıze ıyıuykular

huuu ben burdayım be cnmm... böyle üst kısımda mı o sertleşme? arasa bana da olyor...

bu arada tuturdun, yükledim kuzuyu bakıver :)

kzlar sutum bırden azaldı,,neden acba,,her 3 saate bı taş gıbı oludu fazlasını sağardım oyle emzırırdım şimdi sonduler,,sağiyırum cok az gelıyo...nıye boyle oldu bırden..
benım kızda alışmış cekmeden gelmesıne şimdi o cok cekmıyo uyarılmıyoda gogsum...napcam...
bıde kızım hıç gazdan aglamazdı 2 gundur aglıyor,,gazı bı kaç defa cıtıgı halde agzından,,duphalac surup kullanıyorum acaba sutum bu yuzden gazlı mı cocugu rahatsız edıyo...off herşey ıyıydı bırden bozuldu butun duzen,,napıcamm yaaaa

seray çok geçmiş olsun..
bende de yakındır böyle bişey, kafayı yemek üzereyim.. sanırım ben depresyona giriyorum veya da girdim.. herşyden bıkmış durumdayım ya

seray çok geçmiş olsun..
bende de yakındır böyle bişey, kafayı yemek üzereyim.. sanırım ben depresyona giriyorum veya da girdim.. herşyden bıkmış durumdayım ya

bende cnm ya yapmıyım diyorum sıkmıyım canımı ama hala kaynanam burdayken ve gitmeye hiç nieti yokken nasıl olucakki:KK43::1no2:

Lohusalık

link:Tiroid Hastalıklarının Nedenleri ve Oluştuğu Koşullar - Ezberim
çok üzgünümsenağlama

cok cok gecmiş olsun canım Allah şifalar versin inşallah . .
:nazar: Bebeklerimiz ve anneleri Allah korusun . .

seray çok geçmiş olsun..

Bu depresyon kısmına katılıyorum artık hiç birseye tahammulum yok . .çekip gitmek istıorum arada yok olmakda ama bebemsiz olmaz . .onunla ilgili hiç bişeyden şikayetci degılım onun haricindeki tum laflar yapılan hareketler kasıyor beni . .ustelık buna bide 2 aya yakındır hiç araıksız 8 saatlik bi uyuyamama da eklenince tam körükleniyor . .
Ama çok sinirliyim canım evde konuşmak bile istemiyor konuşunca canım sıkılcak yine bişeye diye yani iyce tozutum galibaa imdaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat . .zemuszemus

bendede var ama benim yanlizliktan kaynanam bile olsa razim tek basima cok zor ya hamilelikteki yuksek tansiyon halen devam ediyo uykumu almassam basim catliyo tansiyon firliyo ve sinirleniyorum dun okadar sinirlendimki kizima vurdum sonra tabi vicdan azabindan uyyamadim ama basim cok catliyodu silada aglayip susmuyodu amann ALLAH HEPIMIZIN YARDIMCISI OLSUN sempatiksalakcinni

ben geldim sen gittin berna
bende yatarak beyaz showa bakayım bari
ya bıde ne sorcm az önce oldu 15 gunde 1 oluyor gögusumde damar sertleşmesı gıbı bışey oluyor çok cnm acıyor sıcak ve soguk uygulayarak ve emzırerek zor geçiyor emzırırkende çok acıyor gecene kadar sut bırıkmış kalmış desem daha yarım saat oldu emdı mına duzenlı sırayla emıyor neden oluyorkı bu sutyen taktım bugun normal sutyen ondanmı acaba dedım ama ?????yoksa üşütüyormuyum bilgisi olan varsa alayım ltfn
hepinizin bebişlerine ve tabıkı sıze ıyıuykular

canım aynı sorun bir kaç gün önce bende de oldu gögüslerim derli toplu dursun diye dar sütyen giymiştim iki gögüsümde de sıkışan yerde sanki parmak kalınlığında bir beze oldu emzirdim geçmedi pompa ile orayı hafif kaldırarak boşaltım geçti sanki ezilmiş gibi çok ağrıyordu

boşaltıkdan sonra geçti çok şaşırdım çünkü ezik gibi ağrıyordu sanırım çamaşır süt kanallarından birinin üzerine denk geliyor orada süt sıkışıyor ama pompalayınca geçiyor bir dene canım

bendede var ama benim yanlizliktan kaynanam bile olsa razim tek basima cok zor ya hamilelikteki yuksek tansiyon halen devam ediyo uykumu almassam basim catliyo tansiyon firliyo ve sinirleniyorum dun okadar sinirlendimki kizima vurdum sonra tabi vicdan azabindan uyyamadim ama basim cok catliyodu silada aglayip susmuyodu amann ALLAH HEPIMIZIN YARDIMCISI OLSUN sempatiksalakcinni

hişt hişt sakin ol sinirlerine hakim olalsanaalsanasmile.............ilk bebeğimde bende çok tahammülsüzdüm bunda o kadar değil alışırsın canım

X