2009 Ağustos Ayında Doğum yapacaklar buraya.

canım çok sevindim yaa
allah sağlıklı bi şekilde tamamına erdririr inşallah.
ben bişey sorcam en kısa sürede cevaplarsanız sevinirim.bir hafta önce doktora gittin keseyi gördük kalp atışlarını duymak için iki hafta sonra gel ve bi kaç tahlil verdi dün tahlilleri yaptırdık.diyorum ki bir hafta daha bekleyeyim mi bugün sonuçarı gösteriimmi acaba kalp atışlarını duyabilir miyiz şu an 8. haftanın içindeyim (7+2).
 
merhaba arkadaşlar,
3 gündür giremiyordum siteye. geriye dönük okudum tüm msjlarınızı. maaşallah herkesin kontrolü iyi geçmiş. çok sevindim. darısı benim başıma. ben de 29 aralık pazartesiye randevu aldım. aslında doktor 26 aralığa al demişti ama 27 aralık haftasonu hoş bir organizasyonumuz var. keyfim yerinde olsun istiyroum. belki doktor kötü bişey söyler diye korkuyorum. keyfim kaçacaksa da haftasonundan sonra kaçsın. sizce hata mı ediyorum. acaba 26 sına mı çeksem randevuyu?
 

vajinal ultrasonla 6.haftada bile duyuluyor kalp atışı. ama karından bakınca ne zaman duyulur bilmiyorum.
 
Ebrar06 kullanıcısından alıntı
ya ciddi bi durum var. şimdi bi test gönderdi sonucu 15 gün içinde belli olacak. o sonuca göre bebek alınabilirmiş. dua edin çok strese girdim canım bişye yapmak istemiyor

canım suan ne halde oldugunu tahmın edebılıyorum kaybetme korkusu cok fenadır.ama dedıgımı tekrar yınelıyorum ünversite hastanesınde riskli gebelık uzamanı bı profesöre grünmelın bence.çünkü bütün doktorlar bu prof.ların elınden gecıyor ve daha bılgılı oldukları bı muhakkak.enazından ilerisi için şüphen kalmaz.gercı 15 gun sonra test sonucun cıkacakmıs inşalah doktorun umdugundan daha guzel bı sonuc cıkar ve inşallah sorun büyümeden hamılelıgıne tekrar devam edersın canım


saol minik kelebek siz yaptırmadınız mı bu testi bi de alınması şart değildir herhalde kendine kalmış bişey çünkü % 100 demiyor %3-5 oranında diyor. bilmiyorum ki napcam Allah'dan hayırlısı ama beni perişan etti. bütün doktorlar da yapmıyormuş bu testi benimki gittiğim gün yaptı.
 
Canım geçmiş olsun, nedir bu ciddi durum? Ne oldu? Doktorun ne dedi? Kanama falan mı? İyi düşün iyi olsun tatlım. Dualarımız seninle:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

saol canım hamile olduğumu anladım ve doktora gittim. beta hcg 4239 du o gün. bebeğin kesesi 5 mm çıktı. bi de elisa testi istedi doktor yaptırdım sonuçta CMV diye bi enfeksiyon pozitif çıktı. bu hastalığı 2-3 ay içinde geçirmişsem bebeğe de geçermiş bu da sakatlığa sebep olabilirmiş .avidite istedi bundan belli olcak 2-3 ay içinde geçirip geçirmemem. ki inş öncesindedir. 2-3 ay içinde geçirmişsem bebeği alırız dedi. bilmiyorum ki bütün doktorlar alıyor mu yoksa bi çaresi var mı? sonucu bekliyorum dua edin ne olur.
 
vajinal ultrasonla 6.haftada bile duyuluyor kalp atışı. ama karından bakınca ne zaman duyulur bilmiyorum.

canım ben 6+2 de karın üstünden duydum kalp atışını. ama sanırım doktorun kullandığı ultrason cihazının niteliği önemli.
 
canım bız gıttıgımızde kese cok küçüktü doktor bıdahakı gelısınde testlerı yaparız duruma göre demıstı,carsamba gıdıcem inşallah bende.canım doktorun herseyın enıyısını bılıyordur mutlaka ama inşallah hersey yoluna gırer.tabı eger mutlaka alıcaz derse ozaman baska bı doktorunda fıkrını alırsın sonucda ciddi bir sey söz konusu. dualarımız senınle canım


canım eger vaktınde döllenme olmuıssa gözükür muhtemelen,cunku 8.haftanın içine gırmıssın suan ve daha gıtmene 4 gun daha var ee tabı bırde ultrason cihazının etkısıde buyuk.yenı cıkanlar zaten cok daha duyarlı.
 
hayırlısı bakalım. Rabbim belki de imtihana tabi tutuyor ilkinde düşük ikincisi böyle her şeyde vardır bi hayır. çıkmadık candan ümit kesilmez. çok saol canım ilgin için bebeişin çok şanslı böyle pozitif i annesi var
 
saol ebrarcım evet hersey bı sınav bızım için ama Rabbım evlat acısıyla sınamasın hiçbirimizi inşallah.

hem dogru dedın cıkmadık candan ümit kesilmez bence bebişin birazcık nazlı olcak galıba , şu sıralar yoruyo annesini birazcık,15 gün sonra iyi bi haber alacagınıza inanıyorum.sende inan ve duanı eksık etme.dünyanın duayla döndüğü bi gercek bence :))
 
evet ben de buna inanıyorum. hep bebeğime anneni bırakma sıkı sarıl diyorum. Rabbim yardımcımız olsun. hayırlısıyla isteyen herkes bebeğini sağsalim kucağına alsın.
 

Allah yardımcın olsun canım,inşallah hastalığı eskiden geçirmişsindir ve bebeğin seninle kalır...
 

Kıyamam size yaaaa.... "çogu gece esim ben ve bebegimiz aglamıstık aynı anda:)"

hep aynısı olcak değil ya, endişelenme üzülme... canımm yaaa bi garip oldum yazdıklarını okuyunca.
 
Dostlar, yeni aldığım duyumlara göre.. fındık,ceviz, kuru üzüm karışımı bebeğin anne karnında gelişimini hzılandırıyormuş, bu konuda başka duyumu, bilgisini olan var mı?

Paylaşırsanız şahane olur..
 
evet evriscim bende duydum o yuzden gunde 5 adet ceviz yiyorum cok fazlada yememeye gayret ediorum malum kilo sorunu yuzunden .birde badem cok etkili diye biliyorum
 
Hmm bademi duymamıştım babymom... bunlar aynı zamanda bebeğin zeka gelişimi için de gerekliymiş. Ama adet konusunda haklısın.. yukarı tükürsen sakal, aşağı tükürsen bıyık sendromu bizimkisi..
 
ben de cevizin beyin gelişimi için çok faydalı olduğunu okudum sabah aç karnına 3-4 tane ceviz içi yiyorum. meslek icabı özürlü çocuklarla çalıştığım için daha da dikkat etmeye çalışıyorum.Biz üzerimize düşeni yapalım takdir Allahın'dır.
 
Vallahi Didecim haklısın, böyle böyle birbirimizle paylaşalım ne biliyorsak.. bugun bizim guruptan kimse yok gördüğüm kadarıyla...
 
Ben varım ben.... Ben de sabah aç karna ceviz yiyorum. Ama öle 5 adet filan değil. 2 adet ceviz 10 adet badem yiyorum daha doğrusu yemeye çalışıyorum. Aksadığı oluyor tabi ki. Ama kuru üzümden şüpheliyim. Bakıyorum pek bi kirli görünüyor gözüme. Normalde takmazdım bu tür şeyleri hatta yerden bulduğumu bile yiyen biriydim ben ama şimdi söz konusu bebeğim olunca iki kere düşünüyorum. Acaba diyorum mikrop varsa üstünde... Acaba yıkayıp mı yemek lazım kuru üzümü
 
Bi de benim canım sürekli hamurişi yemek istiyor. örneğin salçalı makarna. Her öğün yiyebilirim. Sabahları da ekmeğime salça sürüp yiyorum. Likopen ihtiyacım mı var acaba?
 
çok uykum geliyor arkadaşlar. Bankada uyuyup kalacağım. Bu da yeni başladı. Sürekli uyumak ya da istirahat etmek istiyorum. Havaların da etkisi vardır.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…