- 17 Ekim 2008
- 2.687
- 0
aman aman maşallah sana DEFNEcim, ne güzel şeyler yazmışsın. her işin hep böle rast gitsin. ben yarın sabah tekrar tartılacağım. kaç gündür tartılmıyorum sinirim bozulmasın diye. resmen kocaman göbek duruyor önümde, hamileyken bile daha rahat yatıyordum. bi de diyordum ki "bana izin verin de doğum 3 gün kadar sonra şöleeeee yüzüstü bi zaanayım yatağa, dokunmayım uyuyayım 2-3 saat yüzüstü" meğer ne büyük bir hayalmiş. doğumdan 3 gün sonra "uyusam yeter nasıl olursa olsun" diyordum. yani yan yatmayı bile özlemiştim.sadece sırt üstü yatabiliyordum. neyse ki yavaş yavaş rahatladım yatarken. artık yanıma da yatabiliyorum.selam arkadaşlar
bu arada ben sezaryenden çok memnunum. normal doğum yapamazmışım, üsteli,k ikinci günden beri bırakın yatmayı oturmadım bile emzirmeler hariç, 12 kilo verdim bence çoğu ödemdi, ayaklarım normal boyutlara eve döndüğümde gelmişti.
.
suni sancıya çok rahat dayandım. epey şiddetli sancılar başlamıştı aslında, hatta doktor doğumun yaklaşmış olması gereken ağrı şiddetinde bile bebeğin kafasının kanala girmemesi üzerine sezeryana karar verdi ve yönlendirdi. yoksa sancıya dayanabiliyordum. gerçekten şiddetli bir sancı ama ortada doğum filan yokken de insan utanıyor cıyak cıyak bağırmaya inlemeye filan. gıkımı çıkarmadım valla. elimle yatağın kenarını sıktım sıktım bıraktım.canım ben 40 ın içindeyim henüz ama dr.um da aynı şeyleri söyledi bana geçen hafta..senin bu çocuğunun rahatı iyi çıkası yok dedi..perşembe tekrar muayene olcam bakalım..suni sancı nasıl oluyo neler yaşadın..çok mu kötü..biraz anlatsan
nazoom benim sol göğsümde acı oluyo zaman zaman çünkü ona çok yüklenmiştim ilk başlarda şimdi dengelendi acı yok krem kullanmayı ihmal etme sakın yara olursa yanarız
abimlerde nasıl gelsin iki küçük çocuk yolda 3 vesait çok ters zaten umrumdada diil artık
bugün daha iyiyim şükürler olsun
yarın doktora gidicez bakalım ne kadar kg kaybı var oğlumun
ben lansinohu elimden düşürmüyorum. benim de sol göğsüm daha çok acıyor. hep sağla emzirmek geliyor içimden ama olmaz tabi...
bana da devit i 15 günlükken kullanmayabaşlayacaksın demişlerdi galiba. aklımda öle kalmış. şimdi kullanmıyoruz.defnem hoşgeldin canım ben davit kullanmaya başladım eve gelince doktor verdi kullan dedi??
sen 15 gün sonra yazmışsın ama CADIARZU
.......ama kalkan benim için iyi fikir bepanten surüyorum pedle kapatıncsa hep nemli kalıyor oda hoşuma gitmiyor, lansinohada devam ediyorum. birde tabi kahverengi yeri olabildiğince bebeğin ağzına almasını sağlamak gerekiyor biliyorsundur.
kalkanın ne olduğunu bilmiyorum canım. ama evet göğsün koyu renk olan kısmının tamamını alıyor ağzına. sadece ucu alınca ememiyor zaten. kızım biliyor teyzesi bu işi. ilk ağzına alışında bile direk komple kavrayınca hemşire bile şaşırdı "ceren hanım biliyor bu işi, aktif emici" dedi. ne demekse aktif emici....