Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
dün akşam o kadar stres oldum ki cerenin gaz sancısı tutunca, ondan mı bilmem sütüm azaldı. resmen doymadı kızım. cıyak cıyak emmeye çalışıyor, sonra da sinirle kafasını sağa sola sallayıp bırakıyordu mememi. sağıp bi göreyim dedim. o da ne 20ml anca birikti. çok moralim bozuldu ve hemen mama verdik yaladı yuttu kızım. gece emzirdim doydu gibi. sonra sabah tekrar test pompalaması yaptım. normalde 20dakikada 100ml birikirken bu kez yarım saatte 80ml ancak birikti. tabi sütüm azaldı diye biraz endişelendim. o sırada kızım uyuyordu. ben de sağdığım sütü dolaba koymak için mutfağa gittim e biberonun kapağını kapatayım derken sütü tezgaha boca ettim. zar zor sağdığım sütüm öylece tezgahtan süzülürken gözlerim doldu. resmen paha biçilmez bir şeydi o. dünyaları ersen alamıyorsun. sağana kadar zaten meme uçlarım acıyor. kendimi tutamayıp ağladım. çok koydu kızlar bana. şimdi gögüslerimin tekrar dolmasını bekliyorum. ne güzel mama ermiyorduk kaç gündür. dün e bugün yeniden vermek zorunda kaldık. moralimi bozmamaya çalışıyorum ki sütüm tekrar çoğalsın. ve çoğalacağına da gerçekten inanıyorum. tek kaygım mama ereyim derken kızımın biberona alışması.
sütü az gelen tüm arkadaşlara allahtan BOL SÜT DİLİYORUM.
tekrar çok geçmiş olsun amin canım inşallah çabuk iyileşir
nasıl anlaşıldı kan testi filanmı yapıldı biz doktora gidiyoruz normal muayene boy kilo ve nasıl beslendği soruluyor herşey yolundaki birşey denmiyor benimde kafama takıldı şimdi
bebekler ilk doğduğunda alt dizden aşağısı içe doğru yamuk durur anne karnında çapraz bişekilde durduğu için zamanla normale dönüyor sana yamuk olduğunu doktormu söyledi esra geçmiş olsun inşalalh normaldir paşanın bacişleri
bebekler ilk doğduğunda alt dizden aşağısı içe doğru yamuk durur anne karnında çapraz bişekilde durduğu için zamanla normale dönüyor sana yamuk olduğunu doktormu söyledi esra geçmiş olsun inşalalh normaldir paşanın bacişleri
dün gece hiç uyumadık dakka başı mızıklandı bende 40 çıktı normale döndü diye hayal kuruyordum ama nafileeeeeeeeeeeeeeee
tekrar çok geçmiş olsun amin canım inşallah çabuk iyileşir
nasıl anlaşıldı kan testi filanmı yapıldı biz doktora gidiyoruz normal muayene boy kilo ve nasıl beslendği soruluyor herşey yolundaki birşey denmiyor benimde kafama takıldı şimdi
ALLAH ALLAH nedir bu ya ammada kafa karıştırdılar ya yazık değilmi minick çbebek nasıl yanlış çekerler doktorda süpermiş yani yoruma bak sen en iyisi sağlam bir ortopediste götür derim iyice karışmış işler için rahat etmesi için doğru bir cevap alana kadar uğraşmak zorundasın zira bebeğinin geleceği var işin içinde
bunlar doktormu doktor bozuntusumu
bence eşin haklı canım..zaten 0-18 kg arası için üretilmiş modeller bunlar.bir de geriye yatıyor oturuyor gibi olmuyor. ben kızmı tanırım rahatsız olsa hemen belli eder.sıkıya gelemiyor hiç.DİDE, bizim oto koltuğu (anakucağı) maxicosi cabriofix. ceren içinde iki büklüm gibi duruyor. bana çok rahatsızmış gibi geliyor. ama o gayet keyifli uyuyor. eşim de diyor ki; ana karnında da böyle iki büklüm durduğu için rahatsız olmuyor, alışık o ... ben yine de doktora soracağım. gerekirse boyu uzayıncaya kadar poposunun altına battaniye filan koyup yükseltirim.
buarada biz de dün akşam kızımı ilk defa ev gezmesine götürdük. kayınvalidem pek hoş karşılamadı, 40ı çıkmayan çocuğun ev gezmesinde ne işi var diye ama biz yine de götürdük. 2 saat oturduk döndük. orda uyudu sıpa. rahattı yani.
dün akşam o kadar stres oldum ki cerenin gaz sancısı tutunca, ondan mı bilmem sütüm azaldı. resmen doymadı kızım. cıyak cıyak emmeye çalışıyor, sonra da sinirle kafasını sağa sola sallayıp bırakıyordu mememi. sağıp bi göreyim dedim. o da ne 20ml anca birikti. çok moralim bozuldu ve hemen mama verdik yaladı yuttu kızım. gece emzirdim doydu gibi. sonra sabah tekrar test pompalaması yaptım. normalde 20dakikada 100ml birikirken bu kez yarım saatte 80ml ancak birikti. tabi sütüm azaldı diye biraz endişelendim. o sırada kızım uyuyordu. ben de sağdığım sütü dolaba koymak için mutfağa gittim e biberonun kapağını kapatayım derken sütü tezgaha boca ettim. zar zor sağdığım sütüm öylece tezgahtan süzülürken gözlerim doldu. resmen paha biçilmez bir şeydi o. dünyaları ersen alamıyorsun. sağana kadar zaten meme uçlarım acıyor. kendimi tutamayıp ağladım. çok koydu kızlar bana. şimdi gögüslerimin tekrar dolmasını bekliyorum. ne güzel mama ermiyorduk kaç gündür. dün e bugün yeniden vermek zorunda kaldık. moralimi bozmamaya çalışıyorum ki sütüm tekrar çoğalsın. ve çoğalacağına da gerçekten inanıyorum. tek kaygım mama ereyim derken kızımın biberona alışması.
kıyamam ben size inanın gözlerim doldu.Alah yardımcımı olsun hepimizin.benim de akşamları azalıyor sütüm nedeni bence nevanın akşam huysuzlukları ve benim stres olmamofff nazan tahmin edebiliyorum bende sağdım sağdım ağlaya zırlaya ne hallerde ama kan karıştı süte dökmek zorunda kaldım kahroldum resmen
sonra sağdım sağdım yine aynı acılarla bu seferde almadı biberonu ne yaptıysam çok zorladım genzine kaçtı resmen kokrtum boğulucak diye Allahım sen koru
benimde sütüm sanki azaldı gibi acıdanmıdır psikilojikmi bilmem offf şu göğüslerim bi iyileşseydi
offf nazan tahmin edebiliyorum bende sağdım sağdım ağlaya zırlaya ne hallerde ama kan karıştı süte dökmek zorunda kaldım kahroldum resmen
sonra sağdım sağdım yine aynı acılarla bu seferde almadı biberonu ne yaptıysam çok zorladım genzine kaçtı resmen kokrtum boğulucak diye Allahım sen koru
benimde sütüm sanki azaldı gibi acıdanmıdır psikilojikmi bilmem offf şu göğüslerim bi iyileşseydi
göğüslerimmmm
hala çok kötüler acı çekmeye devam ediyorum uçlarını kan topladı sağamıyorum çok ama çok acı çekiyorum sağarken bu yüzden o acıyı emzirirken çekmeye razıyım sağdığımda kanda geliyor bu sefer kanlı sütü veremiyorum kaldıki biberonu almıyor çok uğraştım..tazeburcum şırınga ile ver dedi denedim ama doymuyor ağlıyor sürekli bende mecbur mememi veriyorum ağlaya zırlaya..
ama bi arkadaş fito diye bi krem önermişti dünden beri onu sürdüm sanki iyi gelicek gibi son emzirmede çok canm yandı ama ağlamadım belkide alışkanlık etti bu acı ondan ağlamadım bilemiyorum...
özlem geçmiş olsun canım inşallah bi sorun çıkmaz
benim bebişinde ayaklarında yamukluk varmış dizden ayak bilekleri arası içeri doğru yamuk futbolcu olucak heralde diyorum ultrason çekilcek doktora gitmem gerek..
Esracim gecmis olsun tatlim, insallah krem iyi gelir, o aci cok fena tahmin ediyorum, ben 1 hafta ellerimi isirdim emziriken, etimden et kopmustu, bikac gun saginca duzeldi, simdi tekrar meme agirlikli basladim ama yine acimaya basladi eskisi kadar degil ama...
Buarad kaka yaptigimizdan beri deliksiz uyuyoruz, bi emmek icin uyandi, birazda mama verdim zeytin yagli ki onu begenmedi bi kismini kustu..simdi yine uyuyor..
Babamizda geldi seyahatten sabah yanimiza ugradi bi 20dk sonra ise gitti yine, acil bisey olsa icim rahat artik:))
Ebrucum bizdede surekli bir miyaklama durumu mevcut, huzursuz..birde resmen yatakta igne batiriyorlar, cocuk yatagina yatirilinca aninda uyaniyor, kucakta uyuyor..aynen memeyi de emzik niyetine kulaniyor...
offf nazan tahmin edebiliyorum bende sağdım sağdım ağlaya zırlaya ne hallerde ama kan karıştı süte dökmek zorunda kaldım kahroldum resmen
bende anlamadım cnm işte şans.... bende olsa zaten... pazartesi götüreceğiz artık rahatlamak iyi haberler duymak istiyorum :Saruboceq:Kızlar valla üzüldüm, ama hiç moralinizi bozmayın. Bu süt meselesi tamamen moral ile ilgili biliyorsunuz! Biraz rezene, biraz incir ama mutlaka yüksek moralle bu süt işi yoluna girer kaydirigubbakcemile5
ÖZLEM canım, sen nasıl insanların eline düştün öyle yaa... Hemen bir çocuk ortopedisti bul ve ona muayene olun. alla allaa ! kasap mı bu insanlar ?
10. gün kanamam durmuştu çok sevinmiştim uzun sürmedi diye - zaten öye aşırı da olmadı
ancak bugün 15. günümüzde tekrar başladı heme epey şiddetli bir şekilde - biraz temizlik yaptım sabahtan süpürge toz vileda felan acaba zorlandım mı içerden bişeyler mi kopuştu Öye ağırım felan yok gayet normal hissediyorum nerden çıktı şimdi anlamadım ki
Endişelenmem gerekiyo mu onu da bilmiyorum doktoru da aramadım beklemek istedim biraz bakalım devam edecek mi diye - şimdilik ediyo - yarın da pazar - sizce ciddi bişey mi yoksa normal mi?
kızlar açıyorum sayfayı ama yazabilene helal olsun hep mızırdanıyor...
kucağımda şimdi tek elle yazma sanatımı geliştiriyorum...
göğüslerimmmm
hala çok kötüler acı çekmeye devam ediyorum uçlarını kan topladı sağamıyorum çok ama çok acı çekiyorum sağarken bu yüzden o acıyı emzirirken çekmeye razıyım sağdığımda kanda geliyor bu sefer kanlı sütü veremiyorum kaldıki biberonu almıyor çok uğraştım..tazeburcum şırınga ile ver dedi denedim ama doymuyor ağlıyor sürekli bende mecbur mememi veriyorum ağlaya zırlaya..
ama bi arkadaş fito diye bi krem önermişti dünden beri onu sürdüm sanki iyi gelicek gibi son emzirmede çok canm yandı ama ağlamadım belkide alışkanlık etti bu acı ondan ağlamadım bilemiyorum...
Esracim gecmis olsun tatlim, insallah krem iyi gelir, o aci cok fena tahmin ediyorum, ben 1 hafta ellerimi isirdim emziriken, etimden et kopmustu, bikac gun saginca duzeldi, simdi tekrar meme agirlikli basladim ama yine acimaya basladi eskisi kadar degil ama...
Buarad kaka yaptigimizdan beri deliksiz uyuyoruz, bi emmek icin uyandi, birazda mama verdim zeytin yagli ki onu begenmedi bi kismini kustu..simdi yine uyuyor..
Babamizda geldi seyahatten sabah yanimiza ugradi bi 20dk sonra ise gitti yine, acil bisey olsa icim rahat artik:))