sabaha kadar ece yatırmadı.. gece cok huysuzlandı kakasını yapamadı benide yedi bitirdi..hem ittirio hem cekio ınga ınga cınlattı evi heryeri. tam sızıo yerine yatırıorum bende yatıorum 15 dk sonra uyanıo basıo yaygarayı belki 6-7 kez boyle oldu deli oldum sinirlerim gerildi resmen. sahur sırası uyudu ancak sonrada 6da uyandı hala anca 9a dogru sızdı kakasını yaptı kendi kendine sızdı .. ben hala ayaktayım uyumak istemiorum evde isler beni beklio resmen zamanla yarısıorum.
wcye girmek bile sorun dun yatırdım wcye gittim girmemle cıkmam bir oldu bastı yaygarayı ..Allah yardımcımız olsun
Aynen dun gece tam bir kabustu, gram uyumadik, kucakta uyuyor, yatakta basliyor viyaklamaya, memede uyuyor, yatakta uyaniyor, surekli ikiniyor, kakasini yine yapamadi, emerken hem memeyle kavga edip hem ikiniyor,kabus gibiydi, sabah sizi, bi iki saat uyudu erin, 10da yine kalkti, daha yeni uyuttuk
(ama cok derin uyumuyor, ya sicriyor, ya geriniyor,ya ikiniyor
(
sana kolaylık sağlayacak bir yöntem anlatayım suyu kaynatıyorum ben sonra termosa dolduruyorum biberonlarıda steril edip her ikisinin içinede termostaki sudan 40 veya 50 ml e kadar doldurup ağızlarını kapatıyorum onlar soğuyor öylece sonrada mama yapacaığım zaman suyun ml tamamlamak için üzerine temosatn kaynar su ekliyorum sonrada mamayı katıyorum böylece mamanın içilme sıcaklığıda ideal olıuyor gecede aynısını yapıyorum hiç zorda olmuyor hemen mama hazır oluyor yavrucak tam uyanmadan hazırlayıp yediriyorum böyle dene istresen suyun mutlaka kaynamış ılıtılmış olarak hazır olmalı canım içme suyu olmaz
her seferdede steril etmiyorum kaynamış suyla temizliyorum sabah akşam steril ediyorum yetiyor bana göre
deryacim anliyamadim; icme suyu kullanmiyayimmi?yada icme suyunuda mi kaynatayim??ozel sisede aliyorum icme suyunu ben, her daim yanimda yani..burda cesme suyu cok kirecli kaynatsamda guvenemiyorum; kettle bile safi kirec oluyor
(
kızlar bana akıl fikir verin ne olur çok çaresizim göğüslerim kanıyor her emzirmede ağlamaktan harap oldum 20 gün boyunca ne göğüs ağrım oldu ne bişey son 3 günde kahroldum resmen emzirmek istemiyorum acıdan 3 saat dolsun diye bekliyorum acıkmasın ne olur diye dua ediyorum niye böyle oldu anlamadım
kullanmadığım krem kalmadı lansinoh evicap karbonatlı su ayva çekirdeği hiçbiri işe yaramıyor slikon uçla emzirmeyi beceremedim
bi arkadaş fito diye bi ilaç yazmış bugün mamiye onu aldırıcam sütüm var bebeğim emmek istiyor ama ben emzirirken çile çekiyorum resmen
emmedği anlarda bile ölüyorum ağrıdan sanki göğsümdeki damarlar çekiliyor sancıdan ölüyorum
canim benim eve cikinca hastaneden kabus gibiydi 1 hafta bende elimi isiriyordum acidan, ama pompayla sagdigimdan beri aaldi, bi muddet pompayla sag ve lansinoh sur ben cok faydasini gordum, bi kac gun dinlensin goguslerin, ve ustundeki kabuk soyuldu, rahatladim, simdi acisi gecti emziriyorum, arada sagiyorum..insallah onuc alirsin..
selam arkadaşlar. aklıma takılan bir kaç soru var. ben doğru yapıyormuyum emin olamadığım şeyler. sizler gerek hemşireler ololsun gerekse büyüklerinizden yada ilşk bebek deneyimlerinizden bana yardımcı olursanız sevinirim. bebişimin göbeği düşmeden annem evine döndüğü için banyo işini eşimle halletmeye çalıştık. ilk banyosu yarım yamalka olmuştu ama her seferinde daha iyi beceriyoruz sanki. mesela banyo suyunun derecesini nasıl ayarlıyorsunuz. terkos suyu mu içme suyu mu kullanıyorsunuz. yıkarkern (üstünü çıkarınca çok sinirleniyor bizimki) en çabuk halletmek için hangi sırayı izliyorsunuz.
ben hastaede bana ogrettikleri gibi yikiyorum hala..kuvetine sadece duru suyunu hazirliorum, banyo termometresini icine atip 37 derecede ayarliyorum suyu..yanda alt acma minderimizi koyuyorum, bebegi mindere yatiriyorum soyup,bezi once duru suyla islatip yuzunu siliyorum boynunu kulakarkalarini, sonra bezi tekrar silatip sampuanini kopurtup yine minderdeyken once kafasini sonra vucudunu kopuklu bezle siliyorum..bu sirada annem yardimci oluyor, sonra kucaklayip kuvetinin icinde, duru suyla vucudunu kafasini kopukten arindiriyorum, minderinin ustune havlusunu serip koyup kuruluyorum..cok pratik oluyor..