- 2 Eylül 2008
- 565
- 0
maşşallah seline bayıldım fotolarına allah nazardan korusun.
yusuf paşada tam paşa.bakışları yeter maşşallahEki Görüntüle 145978 Eki Görüntüle 145979 uykudan uyanmış gözleri mahmur..
koltuklarını güle güle kullan deryacım bende çok beğendim.koltuk takımım gelmedi daha..ama kendileri bunun morlu takımı orcinal sitedesinde resmi yok(Eki Görüntüle 145991
adayada maşşallah.kilosu falan çok iyi.demek tuvalet eğitimine başla dedi.bende hemen bi lazımlık alayım ozaman.günü doktor kontrolümüz vardı. aşımızı olduk bacaktan ve ağızdan. bacak biraz yumru gibi oldu ama kızarıklık 2 gün sonra geçti. o yumru da geçer heralde. 88 cm 14.700 olmuşuz. şişko şişko yani. neyse boyu da uzun onun için sorun değil dedi doktoru. 3 ayda 1 kilodan az almış zaten. aşırı hızlı da değil yani.
rutin yapılan otizm testi yaptı. yani sorduğu sorulardan ben otizm sonucunu çıkardım. testi, en yuksek puanla geçtik. sorun yok yani çok şükür.
tuvalet eğitimine yavaştan başlayın dedi. lazımlığa şimdilik sadece kıyafetleriyle otursun önce oturmayı öğrenecek dedi. aldık hemen esrakonun aldığı lağzımlıktan. pek sevdik, oturuyoruz gidip gidip.
kan testi de yaptırmıştık. herşey normal ancak tsh yine yüksek çıktı 5 martta çocuk endokrincimizden randevu aldık gidicez. sanırım bu sefer ilaç başlıcak.. bunun olması bekleniyordu tabii ama çok erken tanıştı kuzum.. neyse önemli olan hemen teşhis edilebilmiş olması. çünkü doktor dedi ki, bu çocukta tiroid hastalıpı belirtisi kesinlikle yok, siz hasta olmasanız test bile yapmayız normalde, gözden kaçacaktı dedi. bizden haberler böyle işte..
çocuk felci aşısı ilki enjeksiyon sonra ağız ve 18.ayda olanı ağız yoluyla oldu çınarın.gizem sizin dr çocuk felci asısnı hep mi agızdan uyguladı yoksa oncekiler enjeksiyon bu umu sadece oral yoldandı?
simdi netten baktım çunku biim dr rota asısı haricinde hiç agızdan daml aseklinde ası yapmadı aklıma takıldı çocuk felci asısı iki tur mus enjeksiyon seklinde olan olu mikrop barındıran ası imis agız yoluyla olan canlı ası, ama en ideali ilk dozların enjeksiyon son 18. ay pekistirme dozunun oral yolla verilerek her iki ası turununde ardısık kullanılması imis bizim artık bu imkan geçti adam karma olarak hepsini 18 ayda enjeksiyonla uyguladı
sizler hepiniz oral yolla mı yaptırdınız tum dozları bu konuda dr u birsey anlatan vs varmı ?
massallah tosun kızıma bu arada boyu kilosu gayet guzel tombul kusum yaa
ece hala nerde kıvırcık saclı kız bebek gorse adaa adaa diyip duruyor .))
allah allah ben geçirdimmi acaba hemen anneme sorayım.topikten biride olmuştı dimi kızamık.zaten salgında varmışgünaydın...
yusuf mir paşam çok tatlısın. ne güzel çocuklar doğurmuşuz ya... koltuk takımında oldukça güzel çok beğendim güle güle kullan. ama yatak odanı da merak ediyorum bir ara eklersen sevinirim canım.
gizem maşallah ada'ya, otizm testini bende cok merak ettim sibel gibi..
çingenemin yorumuna bende koptum, hakkaten huysuzluk dedeye çekmiş yanında kala kala. yakında kavgaya da başlar iki huysuz.
sibelim karanıkta yalnız mutfağa gitmek haa. korkusuz cocuklardan cok korkarım ben. benimki iki adımını yalnız atsa koşa koşa yanıma geliyo el kalbinde hooo korku korku diyo :)
1975-1990 yılları arasında doğanlara kızamık aşısı yapılmamış mı? ben geçirmedim şimdi annem aradı git yaptır bugün mutlaka dedi. bilgisi olan var mıdır?
[