canim bizim burasi soguk oluyor kalorifr yansada gece soguk, tulumunun icine bir kat daha alt tulumu ince giydiriyorum..penye battaniyeyle ya sariyorum ya ortuyorum, ustune besiginin minik yorgani var onu ortuyotum eger kulak ve burunlari soguksa bi katta orme battaniyesi var onu ortuyorum yarim..günaydınnnn....uyumak uyumak uyumak istiyorummmmirmirmirmirmirmirmirmirmirmirmirmir
selin sabaha kadar nerdeyse uyumadı hep kımıl kımıl kafasını bir oyana bir buyana sallıyor sesler çıkarıyor ama gözler kapalı hep bir kımıltı şeklindeydi beşinde sallamaktan kollarım tutuldu sabah okadar zor geldiki yataktan kalkmak ama iş beni bekliyor malesefklava: birde burnu tıkalı selinin serum fizyolojik kullanıyorum ama fayda etmiyor onun yerine kullansam bilemiyorum......
arkadaşlar size birkaç sorum var.....
***** bebeklerinizin gece uyurken üstüne ne örtüyorsunuz yorgan falanmı yoksa kalın bir battaniyemi ( ben polar battaniyeyi ikiye katlayıp örtüyorum ama acaba incemi geliyor diyede düşünmeden edemiyorum)
****** geceleri bebekleriniz nerde yatıyor...... yani o odasında sizde kendi yatak odanızdamı yatıyorsunuz yoksa siz onun yanındamı yatıyorsunuz...... biz selin doğduğundan beri yatak odamızda yatmayı unuttuk selin hanımın odasındaki kanepede yatıyoruz ama pek rahat olduğumuz söylenemez.....
***** gece yatarken yastık kullanıyormusunuz bebeklerinize....
***** hikaye yada masal kitabı okuyormusunuz isimleri neler vs....
şimdilik aklıma gelenler bunlar anacım daha gelirse sorarım engin fikirlerinize ihtiyacım vara.s
kızlar sizin bebeklerde elini emiyor mu?
3 gündür berat buna başladı,emziği atıyor elini başlıyor emmeye,işaret parmağı kıpkırmızı oluyor.
ama bir mutlu oluyor şapır şapır sesler çıkarıyo çok komik sanırım parmakları bal katkılı oğlumun lülülülülülücokacimcoook
günaydınnnn....
***** bebeklerinizin gece uyurken üstüne ne örtüyorsunuz yorgan falanmı yoksa kalın bir battaniyemi ( ben polar battaniyeyi ikiye katlayıp örtüyorum ama acaba incemi geliyor diyede düşünmeden edemiyorum)
****** geceleri bebekleriniz nerde yatıyor...... yani o odasında sizde kendi yatak odanızdamı yatıyorsunuz yoksa siz onun yanındamı yatıyorsunuz...... biz selin doğduğundan beri yatak odamızda yatmayı unuttuk selin hanımın odasındaki kanepede yatıyoruz ama pek rahat olduğumuz söylenemez.....
şimdilik aklıma gelenler bunlar anacım daha gelirse sorarım engin fikirlerinize ihtiyacım vara.s
O kadar çok şey saydılar ki sebep olabilecek..
Birincisi ve en önemlisi bağırsaktaki bakterilerin mesaneye girmesi imiş. Yani yanlış temizlemekten, önden arkaya değil arkadan öne temizlemekten kaynaklanıyormuş. Kızlarda anüs ile üretra girişi birbirine çok yakın olduğundan, bakteri girişi çok daha kolay oluyormuş. Ben bu konuya çok dikkat ediyordum, zaten doğum yaptığım hastanede eğitim veren hemşireler en önce bunu söylemişlerdi.
Altının uzun süre ıslak kalmasından olabilirmiş.Ki ben buna da çok dikkat ederim.
Altını temizlerken kullandığımız sabun ve şampuanlar bu enfeksiyona sebep olabilirmiş.
Bu şampuan ve sabunlar vajinada yaşayan yararlı bakterileri öldürüp enfeksiyon oluşumuna zemin hazırlarmış.
Dediğin gibi,soğuk su ile temizlemek sebep olabilirmiş.
Hatta hatta altını temizlerken kullandığımız pamuk bile sebep olabilirmiş, sonuçta steril değilmiş.. Sağol Esra
acı elma yağı işe yarıyom çok bastırıyomusun sürerken canım
esrako geçmiş olsun güldüm ama helal et bide başıma gelirmiş
sedacım bebişin çok tatlı arada resmini yollasana prensesimin
örtme işini aynen burko gibi yapıyorum,yastık kullanmıyor,çoğunlukla odasında yatıyor,bezden bir kitap aldım onun resimlerini gösterip okuyorum ama gece değil gündüz bir de picasso ve van gohun hayatlarını ve eserlerini anlatan iki kitap var onların resimlerine bayılıyor resmen konuşuyor onlarla..tesadüfen keşfettim.günaydınnnn....uyumak uyumak uyumak istiyorummmmirmirmirmirmirmirmirmirmirmirmirmir
selin sabaha kadar nerdeyse uyumadı hep kımıl kımıl kafasını bir oyana bir buyana sallıyor sesler çıkarıyor ama gözler kapalı hep bir kımıltı şeklindeydi beşinde sallamaktan kollarım tutuldu sabah okadar zor geldiki yataktan kalkmak ama iş beni bekliyor malesefklava: birde burnu tıkalı selinin serum fizyolojik kullanıyorum ama fayda etmiyor onun yerine kullansam bilemiyorum......
geçmiş olsun Allah esirgesingünaydın kızlar uzun süredir yazamıyordum aslında kk giremiyordum net arızalıydı burçin perşembe günü verem aşısı oldu hayatımızın bütün düzeni bitti diyebilirim yavrum çok srsıldı birde burnu tıkalı damla kullanıyorum ama ne fayda dünden beride iştahı yok mama yemiyor emmek istiyor ama sütüm az geliyor.
dün bir alışveriş merkezine gittik kızlarımla burçin arabasındaydı biraz kucagıma aldım sırtı dinlensin diye keşke almasaydım gören herkes aaa bebege bak ne kadar güzel gözleri var maviş maviş demezmi manyak insanlar bir maşallah deyin bari kızıma nazar degdi zannedresem bütün gün uyuyamadı hastalandı yavrum neyse bugün banyo yaptırıcam aşıdan sonra yıkamayın demişlerdi
benim tuhaf kızımın emme değil yalama huyu var.resmen kedi gibi elini yalıyor dili bir görmen lazım o da yetmiyor bizim elbiselerimizi yalıyor..kızlar sizin bebeklerde elini emiyor mu?
3 gündür berat buna başladı,emziği atıyor elini başlıyor emmeye,işaret parmağı kıpkırmızı oluyor.
ama bir mutlu oluyor şapır şapır sesler çıkarıyo çok komik sanırım parmakları bal katkılı oğlumun lülülülülülücokacimcoook
bizimki o çıngırağı hiç iplemiyor bu ara dönenceyi de iplemiyor varsa yoksa onunla konuşacaksın resim göstereceksinkızlar berat'ı gündüzleri anakucağına yada koltuğa yatırıyorum şimdi ana kucağında.
şimdi çıngırağını ana kucağının sapına bağladım öyle şaşkın bakıyor ki aynı dönence görmüş neva gibikaydirigubbakcemile3
napsın garibimin dönencesi yok bununla idare ediyor delikafadulden
evet canım öyle.3.aydan snra açarlarmış elleriniSELİNDE ellerini acayip emiyor.... çok hoşuna gidiyor fırsatını bulsa yumruğunun hepsini ağzına sokacak....
selinin elleri genelde yumruk halinde sizinde öylemi acaba??????
Bugun iste ilk gunum, oglumu kayinvalidemle evde biraktim, simdiden cok ozledim, insallah iyi bakar, aklim hep onda, nasil dayanicam aksama kadar bilmiyorum(
kadriye niye asidan sonra yikamayin dediler ki?
Oy kıyamam çok geçmiş olsun . Bazı hödükler maşallah demsini bilmiyor maalesefgünaydın kızlar uzun süredir yazamıyordum aslında kk giremiyordum net arızalıydı burçin perşembe günü verem aşısı oldu hayatımızın bütün düzeni bitti diyebilirim yavrum çok srsıldı birde burnu tıkalı damla kullanıyorum ama ne fayda dünden beride iştahı yok mama yemiyor emmek istiyor ama sütüm az geliyor.
dün bir alışveriş merkezine gittik kızlarımla burçin arabasındaydı biraz kucagıma aldım sırtı dinlensin diye keşke almasaydım gören herkes aaa bebege bak ne kadar güzel gözleri var maviş maviş demezmi manyak insanlar bir maşallah deyin bari kızıma nazar degdi zannedresem bütün gün uyuyamadı hastalandı yavrum neyse bugün banyo yaptırıcam aşıdan sonra yıkamayın demişlerdi
çok geçmiş olsun inşallah toparlanırsın bir an evvel. Mevlüdünüzde kabul olsun bizimkide kısmetse bu perşembe.dün eve geldikten sonra kabus gibi birkaç saat geçirdim..midem bulanıyo ama nasıl kötü oldum eylülü emzirmek işkence geldi bana en sonunda ne var ne yok çıakrıdm rahatladım...daha açılış olmadıhani dicem yoksa korku sarcak evham yapcam yok noldu anlmadım...çok kötü korku sardı beni ne yapcam bilmiyorum ...
SELıNDE ellerini acayip emiyor.... çok hoşuna gidiyor fırsatını bulsa yumruğunun hepsini ağzına sokacak....
selinin elleri genelde yumruk halinde sizinde öylemi acaba??????
Bugun iste ilk gunum, oglumu kayinvalidemle evde biraktim, simdiden cok ozledim, insallah iyi bakar, aklim hep onda, nasil dayanicam aksama kadar bilmiyorum(
Allahtan topik var işe başlayınca buradan yazışırız teselli olur çalışanlar birbirimize destek oluruz.Aynı dili konuşanlar değil aynı duyguları paylaşanlar iyi anlaşır diye bir söz var ya çok doğru
üstüne sadece penye battaniye örtüyorum üşüyomudurki acaba :bbo:arkadaşlar size birkaç sorum var.....
inanmıyorummm ilk kez mi dışarı çıktınız şaka gibi yaa nasıl dayandın melek ben olsam tımarhanelik olurdum heralde :1shok:dün ilk kes dışarı çıktık arabasına koyduk ...
hemde nasıl emiyor mememi öyle emmiyor veletkızlar sizin bebeklerde elini emiyor mu?
kıyamam sana canım benim rabbim sabır versin çok zor olmalı saat kaçta evde oluyosun akşamları?Bugun iste ilk gunum, oglumu kayinvalidemle evde biraktim, simdiden cok ozledim, insallah iyi bakar, aklim hep onda, nasil dayanicam aksama kadar bilmiyorum(
he hee sinema odası derken kafanda ne canlandırdın kız küçük bi oda ve sinema perdesi var sadece bizde öyle isim koyduk oraya yatakodasınada sevişme odası deriz mesela delikafaduldenSinema oda sı mı???:1shok:Jakuzin, Türk hamamın falan da vardır seninyerimseniben
bizede bi gün yıkamayın demişti doktorumuz neden bende bilmiyorum :bbo:kadriye niye asidan sonra yikamayin dediler ki?
yeo hee dido görmesin :lepi:cumartesi yeo ya donence aldik, ilk gordugunde didenin tabiriyle "ufo gormus koylu" gibiydi, bi sok yasadi hah dedim super artik yatakta oyalanicak tek basina ama uzun surmedi, hic iplemiyor, iki bakiyor agliyor, pek sevmedi...bu cocugu yatakta tek basina oyalanmaya nasil alistiricam bilmem..
yok yerde yatırcam seni delikafaduldenesra cinema club da yatak da var de mi? buzlu badem ve röpdöşambrımı da hazır et anam.
cumartesi yeo ya donence aldik, ilk gordugunde didenin tabiriyle "ufo gormus koylu" gibiydi, bi sok yasadi hah dedim super artik yatakta oyalanicak tek basina ama uzun surmedi, hic iplemiyor, iki bakiyor agliyor, pek sevmedi...bu cocugu yatakta tek basina oyalanmaya nasil alistiricam bilmem..
saat 5 te cikip 6 da ancak olucam evde saat 8de evden ciktim sabahüstüne sadece penye battaniye örtüyorum üşüyomudurki acaba :bbo:
yatak odasında beşiğinde uyuyor
yastık kulanmadım hiç
masal kitabından ne anlar ayol bu veletler delikafadulden
kıyamam sana canım benim rabbim sabır versin çok zor olmalı saat kaçta evde oluyosun akşamları?
:
gördüm gördüm YEO yazmış puhaaaaa
bence bu mesajda bir yanlışlık var eylem.yanlış yazmış olabilirler yani harf hatası yapılmıştır.su vermeyle ilgili de mi soru sordun..pek anlaşılır değil.yani özetle sütü biberonda saklayın ama cam mı olsun dediler?Oy kıyamam çok geçmiş olsun . Bazı hödükler maşallah demsini bilmiyor maalesef
çok geçmiş olsun inşallah toparlanırsın bir an evvel. Mevlüdünüzde kabul olsun bizimkide kısmetse bu perşembe.
benimki çok acıkınca yapıyor yumruğunu sokmaya çalışıyor mememi verince nasıl kapıyor anlatamam :))
Allah kolaylık versin çok zor çok benim 12 güğn oldu ilk gün aradım bi kere telefonla ağladığını duydum bi daha aramadım bi şey diyeceksem kayınvalideme eşi,mi arıyıp ona söylüyorum oda annesine.Bide kayınvalidem ağladı ağpladı uyuduyu sakız yapmıştı ağzına bi daha bana ağladığını söyleme dedim o oldu söylemedi kimse senin gibi bakamaz çocuğuna ama emin ol babaannesi elden iyi bakar .
BURKO DİDE SÜT SAKLAMAK ZORUNDA OLAN ANNELER ; az önce doktor sitesine soru yazdım süt saklamak ve su içirmekle ilgili hemen cevaplandı. Cevap şöyle ; merhaba hatıra hanım 2 saate bir 100-150cc alabilir,biberonda saklayabilirsiniz fakat cam biberon olmalı,su anne sütü alma miktarını azaltır.sevgiler
cam biberon diyorlar yahuu aklım çok karıştı çoooooooooook
kasımın 7si izin bitiyor rapor alabilirsem aralık da başlarım.6 aylık yapıp bakıcıya vermek için de aralıkta kayınvalidem ve kayınpeder gelip baksa ocak'ta bakıcıya versem diyorum.Kayınvalidem çok iyi bakar çok titizdir yapma dediğin şeyi asla yapmaz.sen ne zaman basliyorsun??
yeo hee dido görmesin :lepi:
yok yerde yatırcam seni delikafadulden
maminin röpdöşambırı var sana bikaç numero büyük gelir ama delikafadulden