2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

canim bizim burasi soguk oluyor kalorifr yansada gece soguk, tulumunun icine bir kat daha alt tulumu ince giydiriyorum..penye battaniyeyle ya sariyorum ya ortuyorum, ustune besiginin minik yorgani var onu ortuyotum eger kulak ve burunlari soguksa bi katta orme battaniyesi var onu ortuyorum yarim..

yastik cok cok ince bi yastigi var onu kullaniyorum ama sana bi oneri bebek yastigini yataginin altina koy boylece reflu ve kusma icin egim yapmis olursun..
teo cok kusuyor o yuzden yan yatma yastigina yatiriyorum ben..

besigi bizim odada 6. aya kadar oyle kullanicam sonra telsizle odasina yatiricam..sadece sarki ve ninni soyluyorum..cok konusuyorum birde onun ordek sarkisi var sacma sozlerden olusan:)onu soyluyorum, bayiliyor...

Eğer açsa, canı yanmışsa ya da bir sıkıntısı varsa elini emiyor, hatta elini yumruk yapıp tamamını ağzına sokmaya uğraşıyor. Sıkıntının şiddetine göre... Ama iyi hissediyorsa eli aklına bile gelmiyor.

Bebiş bizim odada beşikte yatıyor. Üstüne bir battaniye ve polar polar battaniye örtüyorum. Buralar soğuk. Sabah uyandığımda elleri soğuk oluyor. Eldiven giydiriyorum yatarken, ama sağ elinde eldiven durmuyor. Ne yapıp edip onu çıkartıyor. Üşüyormu diye ben de tedirginim.

Çok geçmiş olsun.

Acı elma yağı ne işe yarıyor, ne yapıyorsunuz:uhm:

örtme işini aynen burko gibi yapıyorum,yastık kullanmıyor,çoğunlukla odasında yatıyor,bezden bir kitap aldım onun resimlerini gösterip okuyorum ama gece değil gündüz bir de picasso ve van gohun hayatlarını ve eserlerini anlatan iki kitap var onların resimlerine bayılıyor resmen konuşuyor onlarla..tesadüfen keşfettim. geçmiş olsun Allah esirgesin
benim tuhaf kızımın emme değil yalama huyu var.resmen kedi gibi elini yalıyor dili bir görmen lazım o da yetmiyor bizim elbiselerimizi yalıyor..
bizimki o çıngırağı hiç iplemiyor bu ara dönenceyi de iplemiyor varsa yoksa onunla konuşacaksın resim göstereceksin
SELİNDE ellerini acayip emiyor.... çok hoşuna gidiyor fırsatını bulsa yumruğunun hepsini ağzına sokacak....

selinin elleri genelde yumruk halinde sizinde öylemi acaba??????
evet canım öyle.3.aydan snra açarlarmış ellerini
Bugun iste ilk gunum, oglumu kayinvalidemle evde biraktim, simdiden cok ozledim, insallah iyi bakar, aklim hep onda, nasil dayanicam aksama kadar bilmiyorum(

üffff beni de aynı şeyler bekliyor.aklıma geldikçe kasvet sarıyor her yanımı.Sibel ne güzel yazmış ama herşey onlar için.

kadriye niye asidan sonra yikamayin dediler ki?

verem aşısından sonra bize de öyle dediler 3 gün yıkanmazmış.hepatit de yıkanabiliyormuş.bilmem neden

Aidaa canim aci elme(adacayi) yagi gaz icin birebir.ben kullaniyorum ve cok memnunum..hatta gecen gece surmeyi unutup uyku sersemi surunce biraz fazla surmusum, butun gece oda ve teoman yag yag koktu, biraz keskin bir kokusu var karnina va ayak tabanlarina bi kac damla masaj seklinde suruyorsun..gazinida kakasinida guzel yapiyor..

Allahtan topik var işe başlayınca buradan yazışırız teselli olur çalışanlar birbirimize destek oluruz.Aynı dili konuşanlar değil aynı duyguları paylaşanlar iyi anlaşır diye bir söz var ya çok doğru

esra cinema club da yatak da var de mi? buzlu badem ve röpdöşambrımı da hazır et anam.

cumartesi yeo ya donence aldik, ilk gordugunde didenin tabiriyle "ufo gormus koylu" gibiydi, bi sok yasadi hah dedim super artik yatakta oyalanicak tek basina ama uzun surmedi, hic iplemiyor, iki bakiyor agliyor, pek sevmedi...bu cocugu yatakta tek basina oyalanmaya nasil alistiricam bilmem..

Oy kıyamam çok geçmiş olsun . Bazı hödükler maşallah demsini bilmiyor maalesef

çok geçmiş olsun inşallah toparlanırsın bir an evvel. Mevlüdünüzde kabul olsun bizimkide kısmetse bu perşembe.

SELıNDE ellerini acayip emiyor.... çok hoşuna gidiyor fırsatını bulsa yumruğunun hepsini ağzına sokacak....

selinin elleri genelde yumruk halinde sizinde öylemi acaba??????

benimki çok acıkınca yapıyor yumruğunu sokmaya çalışıyor mememi verince nasıl kapıyor anlatamam :))

Bugun iste ilk gunum, oglumu kayinvalidemle evde biraktim, simdiden cok ozledim, insallah iyi bakar, aklim hep onda, nasil dayanicam aksama kadar bilmiyorum(

Allah kolaylık versin çok zor çok benim 12 güğn oldu ilk gün aradım bi kere telefonla ağladığını duydum bi daha aramadım bi şey diyeceksem kayınvalideme eşi,mi arıyıp ona söylüyorum oda annesine.Bide kayınvalidem ağladı ağpladı uyuduyu sakız yapmıştı ağzına bi daha bana ağladığını söyleme dedim o oldu söylemedi kimse senin gibi bakamaz çocuğuna ama emin ol babaannesi elden iyi bakar .

BURKO DıDE SÜT SAKLAMAK ZORUNDA OLAN ANNELER ; az önce doktor sitesine soru yazdım süt saklamak ve su içirmekle ilgili hemen cevaplandı. Cevap şöyle ; merhaba hatıra hanım 2 saate bir 100-150cc alabilir,biberonda saklayabilirsiniz fakat cam biberon olmalı,su anne sütü alma miktarını azaltır.sevgiler
cam biberon diyorlar yahuu aklım çok karıştı çoooooooooook

sen ne zaman basliyorsun??

üstüne sadece penye battaniye örtüyorum üşüyomudurki acaba :bbo:
yatak odasında beşiğinde uyuyor
yastık kulanmadım hiç
masal kitabından ne anlar ayol bu veletler delikafadulden
dün ilk kes dışarı çıktık arabasına koyduk ...
inanmıyorummm ilk kez mi dışarı çıktınız şaka gibi yaa nasıl dayandın melek ben olsam tımarhanelik olurdum heralde :1shok:
hemde nasıl emiyor mememi öyle emmiyor velet
kıyamam sana canım benim rabbim sabır versin çok zor olmalı saat kaçta evde oluyosun akşamları?
Sinema oda sı mı???:1shok:Jakuzin, Türk hamamın falan da vardır seninyerimseniben
he hee sinema odası derken kafanda ne canlandırdın kız küçük bi oda ve sinema perdesi var sadece bizde öyle isim koyduk oraya yatakodasınada sevişme odası deriz mesela delikafadulden
kadriye niye asidan sonra yikamayin dediler ki?
bizede bi gün yıkamayın demişti doktorumuz neden bende bilmiyorum :bbo:

sabah bir uyandım tabii nevanın ağlamasıyla.kızım bu gece minderinin üstünde benim yanımda babası salonda yattı.Neyse uyandığımda biraz geç olmakla birlikte komidinin üzerinde koca tripodu ve kamerayı farkettim bir baktım kayıtta.Salifo işe giderken saat 7:40'da açıp gitmiş bize de mesaj bırakmış.az önce izledim nevanın uyku halleri çok hoş ben onun her mıkırdamasına nasıl da zıplamışım.uyanıp üstü açık mı diye kontrol etmişim hiç hatırlamıyorum.Annelik değişik hasletler peyda etmiş bendekaydirigubbakcemile3

yeo hee dido görmesin :lepi:
esra cinema club da yatak da var de mi? buzlu badem ve röpdöşambrımı da hazır et anam.
yok yerde yatırcam seni delikafadulden
maminin röpdöşambırı var sana bikaç numero büyük gelir ama delikafadulden

nurdan neva da iplemiyor yazmıştım yukarıda.tek başına oyalandığı yer manzaraya hakim olduğu mama sandalyesi ve rengarank ve resimli olması sebebiyle oyun minderi.işte bir de resimli kitaplara bayılıyor sayfalarını çevirebilse çok iyi olurdu ama benim çevirip konuşmam gerekiyor.

saat 5 te cikip 6 da ancak olucam evde saat 8de evden ciktim sabah

gördüm gördüm YEO yazmış puhaaaaa

:))

ya bisi sorcam veletler odalarinda tek basina uyurken siz merak etmiyonuzmu, ben her dk kontrole giderdim sanirim(

bence bu mesajda bir yanlışlık var eylem.yanlış yazmış olabilirler yani harf hatası yapılmıştır.su vermeyle ilgili de mi soru sordun..pek anlaşılır değil.yani özetle sütü biberonda saklayın ama cam mı olsun dediler?
sen ne zaman basliyorsun??
kasımın 7si izin bitiyor rapor alabilirsem aralık da başlarım.6 aylık yapıp bakıcıya vermek için de aralıkta kayınvalidem ve kayınpeder gelip baksa ocak'ta bakıcıya versem diyorum.Kayınvalidem çok iyi bakar çok titizdir yapma dediğin şeyi asla yapmaz.
yeo hee dido görmesin :lepi:

yok yerde yatırcam seni delikafadulden
maminin röpdöşambırı var sana bikaç numero büyük gelir ama delikafadulden

ben de şişko bir insanım bişe olmaz belinden sıkarım iyice..töbe töbe

son 5 gundur surekli kayinvalideme sunu soyle bunu boyle yapalim diye gosteriyorum yine kendi bildigini okuyor, ya her yarim saatte bir bebegin altini aciyor, hem degistirmek içcin hemde hava alsin, diye usutucek yavrum..
mama saatini oturmak istiyorum her dk ac bu diyor...
yani keske yapma dediklerimi yapmasa sanslisin o konuda didecim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…