2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

biz iyiyiz perşembe mevlütümüz var ama babası kızını çook özlemiş malum izni

olmadığından gelemiyorr...burasıda cok yoğun sürekli bebek görmeye geliyorlar..

bugünde aşı yaptırdık burda 3 aşı birden yavrum yıktı ortalığı gözünden yaş geldi içini

çeke çeke ağladı çok üzüldüm ama onların iyiliği için bu aşılar....burdaki sağlık ocağı

ateşlenir die ilaç yazdı ama bizim sağlık ocağıda bu aşılar artık eskisi gb değil ateş

yapmaz die ilaç vermiyordu ne yapayım yaaa

çok gecmıs olsun, o asıdan bende cok korkuyorum.. resmen o gun gelsın ıstemıyorum :KK43: ben goturmeden yarım saat once agrı kesıcı ates dusurucu surup ıcırmeyı dusunuyorum,en azından ona boyle yardımcı olabılırım.

ben senın yerınde olsam aczaneden amelıyat maskesı alırdım.. en azından senı emerken nefesın ona gelmez.. bı nebze korumus olursun kuzunu

evde yalnızım..eşim akşam geliken getircek..nefesimi vermemeye çaşıyoırum bakalım ne kadar başrılı olcam..

dide hakkatene kolik galiba yaa. şimdi okudum belirtileri aynen.. çok üzücü bişey yaa.. akşam olmasını istemez oldum oğlumun canı yanacak diye. bu arada bende ankaraya yolculuk yapcam galiba. baktım kk da bi sürü gezen var bebişlerle cesaret aldım sizden.:)

-tatlicadiarzu-
bu tip aynı evdeki halim ya
kendimi çok kötü hissediyorum ama hiçbişey yapasım yok

serapcım gecmiş olsun lenaya
SAOL CANIM ÇOK ZOR OLDU AMA BİZ< ATLATTIK..
dide hakkatene kolik galiba yaa. şimdi okudum belirtileri aynen.. çok üzücü bişey yaa.. akşam olmasını istemez oldum oğlumun canı yanacak diye. bu arada bende ankaraya yolculuk yapcam galiba. baktım kk da bi sürü gezen var bebişlerle cesaret aldım sizden.:)
GECMİŞ OLSUN ....gez tabi ya şimdiden alışsınlar yoksa çıtkırıldım olurlar hem sanada ii gelir
çok gecmıs olsun, o asıdan bende cok korkuyorum.. resmen o gun gelsın ıstemıyorum :KK43: ben goturmeden yarım saat once agrı kesıcı ates dusurucu surup ıcırmeyı dusunuyorum,en azından ona boyle yardımcı olabılırım.

sorma evrim yaa cidden çok zor bi aşı yavrum ağlamaktan helak oldu çok yoruldu geldiğinden beri gözünü açamıyo serildi resmen 2 gün yıkamayın dediler emziriyorum ama gözler kapalı..cok canı yandı coook biz atlattık artık sıra sizde

gezmek iyi geldi bizimkine sen de git..kolik çok sinir bızucu neler çektik..ama dedim ya geçiyor.sakin olmaya çalış hep sakin sakin konuş bebişinle.sinirlendiğin an eşine devret sakinleş.çok önemli.
benim izinde 5 ekimde bitiyor 10 gün rapor alıp 2. döneme kadar ücretsize ayrılacağım inşallah geçinebiliriz inşallah

inşallah ek ders olmayınca zır bir de tek maaşa düşersk daha fena

gezmek iyi geldi bizimkine sen de git..kolik çok sinir bızucu neler çektik..ama dedim ya geçiyor.sakin olmaya çalış hep sakin sakin konuş bebişinle.sinirlendiğin an eşine devret sakinleş.çok önemli.

inşallah ek ders olmayınca zır bir de tek maaşa düşersk daha fena

mecburen 6 aylık oluncaya kadar tek maaşla idare edecez
benim okul kasaba 1saate yakın yol sürüyor
sabah 7:45te çıkıp ancak 4te eve girebilkiyorum
bakacak kimsede yok el mahkum idare etcez

kızlar ya sizin bebekler tvye bakıyormu??
önceleri ben tvye baktığını çakmadım dikiyor gözlerine boş boş dedim geçen gün baktım resmen kafayı kaldırmış bakıyor kapattım tvyi ağlamaya başladı
nası yanii ya dedim bi parça velet ne anlar tvden sizinkilerde bakıyormu?

benimki de bakıyor ama kapatınca ağlamıyor

mecburen 6 aylık oluncaya kadar tek maaşla idare edecez
benim okul kasaba 1saate yakın yol sürüyor
sabah 7:45te çıkıp ancak 4te eve girebilkiyorum
bakacak kimsede yok el mahkum idare etcez
heyet raporu alamıyor musunuz
ben heyet raporu almaya çalışacağım.22 ekimde doğum iznim bitiyor.sonra 40 gün olarak ki defada heyet raporu almaya çalışacağım.olur inşallah

slm kızlar
yaa benim deoğlum çok pis huy edindi yüzüstü yatmazsa uyumuyor.yüzüstü yatınca da ben korkuyorum ççünkkü başını çevirebiliyor.başında bekliyorum iyice uykuya dalana kadar bekliyorum sırtının üstüne yatırıyorum,iyice dalmamış olursa hemen uyanıyor.
bi de yüzüstü yatarsa vücudu kalbine baslı yapar diyolar ne kadar doğru acaba?kafamçokkarıştı

canım bence bu huyunu hemen değiştirmeye çalış çünkü benim bi arkadaşımda oğlunu yüz üstü yatırıyodu onunkide uyumuyodu başka türlü..ve özellikle hep sağ taraf yüzünün üstüne yatıyodu..şimdi 2 yaşında ve sağ yüzü içeride doğru hafifi basık....nasıl bebeklerin başını hep bi tarafa yatırısak o tarafı daha basık oluyoya.. yüz kafadan daha hassas olduğu için şeklinin değişmesi daha kolay..bebişlerimiz heryeri özellikle kafası ve yüzü şekil değiştirmeye çok müsait daha yumuşacık oldukları için...daha fazla ilerletmeden bu alışkanlığını müdahele et istersen...

heyet raporu alamıyor musunuz
ben heyet raporu almaya çalışacağım.22 ekimde doğum iznim bitiyor.sonra 40 gün olarak ki defada heyet raporu almaya çalışacağım.olur inşallah

canım ben rapor almayı düşünmüyorum açıkcası sadece 10 gün alcam sınıf öğretmeniyim ben. ben raporlu olsam yerime öğretmen girmeyecek ,dersleri boş geçecek çocukların, o kadar çocuğun perişan olmasını istemiyorum.napalım çok şükür en azından bir maaşımız daha var idare etcez

arkadaşlar bebeklerinize su veriyomusunuz...?? ben bazen veriyorum bi kaç çay kaşığı.. bi zararı olurmu die endişelendim.. sizler veriyomusunuz anne sütü ile beslenen bebeklere ??

zaten doktorlarda önce içirin diyorlar evrimcim biz rahat atlattık. ama sevimsiz bir gündü... şimdiden herkese geçmiş olsun.

dün saçımı boyattım olmuşmuuu??
kaç aydır tarzan modunda gezdiğim için aynaya bakınca bi garip oluyorum

güle güle kullan canım bakımlı olmak gerek saldık iyice . annem gelsin toparlancam bende...

Herkese selam,
Bayramda Trabzon'a gitmiştik, cuma günü döndük, daha yeni yeni kendimize geliyoruz. Yolda oğlum çok usluydu, sarsıntıdan olucak sürekli uyudu. Ama Trabzon tam bir kabustu. Sözde mevlüt yapıcaktım ondan bile vazgeçtim. Hava malum hep yağmurluydu. Evde tıkıldık kaldık. Veee kayınvalidesiyle yakın olanlara allah kolaylık versin diyorum başka da bişey demiyorum. Beni bırakın kocamı çok bunalttılar.. İkinci gün dönelim diye tutturdu. Rüzgar gak diyor koşuyorlar, noldu noldu niye durmuyo, bişey mi oldu. Yooo diyorum bebek bu bazen ağlayabiliyo. Onları sakinleştirmekten oğluma bakamıyordum o derece yani..Hele bi gece Rüzgar azıcık mızıldandı, tıutturdular doktora götürelim diye. Allah allah niye ki dedim. Öyle böyle değil acaip pimpirikliler. Sen nasıl 3 çocuk büyüttün dedim. Hep kucağımda büyüttüm hiç ağlatmadım diyor..Bide tutturdu sürekli yıkayalım yıkayalım diye. Hava yağmurlu zırt bırt niye yıkayıp üşüteyim çocuğu.

Ay bide çok komik. Ben ne zaman Wc'ye gitsem ya da duşa girsem hemen alıyo bebeğin altını değiştiriyo. Bezin bantları sıkmasın diye bol bol bağlıyor. Onun değiştirdiği tam 3 kere beline çiş geçti. Allahtan erken farkettim yoksa üşütecektim çocuğu. En son eşim annesine kızdı anne sen değiştirme bak belleri ıslanıyor diye..Saat başı altını değiştirelim diye tutturuyo. Nedenini buldum ama. Eskiden hazır bez yoktu. Çiş yapınca hemen değiştirmek gerekiyordu bebek ıslak kalmasın diye..Şimdikiler malum çok güzel emiyo ıslak kalmıyo. Onlar mecburen çok sık değiştiriyorlardı ordan kalma bi alışkanlık olmalı. Bu üşüycek diye kat kat battaniyelere sarıyor.Oysa Rüzgar çok alışkın değil, ben çok sıkı giydirmiyorum alışsın diye. Sonra pat diye soyuyo üstünü değiştireyim diyo. (Sebep te değişik değişik giyinsin diye. Yni çocuk kustu, üstü kirlendi diye değil. Sebepsiz üst değiştiriyoruz).Sıcaktan bi anda soğuğa geçince üşüyor yavrucak..
Öyle böyle geçti..Allahtan kendi annem çok karışmıyordu bana yoksa büyüklerle bebek bakmak çok zormuş. Ama biz dönerken ağladılar çok üzüldüm, alışmış bebeğe:KK43:(

ne doluymuşum meğer..uzakta olduğum için bir kere daha şükrettim..

ayçamm geçmiş olsun. sebepsiz üst değiştirme benim annemdede mevcuttu. değişik giyecekmiş havası değişecekmiş ben çamaşıra ütüye yetişemediğimden epeyce uzatıyorum giyme süresini:)))) sayılı gün çabuk geçiyor allahtan :lepi:

ça ça ça ayçaaaa hoşgeldin tatlımmm
orcinal babaanneyide ayrıca kutluyorum
peki bebeğe bişeyler yedirmeye kalkışmadılarmı??
pilav-şekerli su-reçel-çikolata vss :sinifsinif:

tabi canım benim kızım alıştı ya pilav istiyor durmadan git çatlak teyze versin yavrum diyorum bende hihoyyyt

çok ilginç oldu kadın yan dairede oturuyor.Eşi polis Konyalılar alt kat komşumun çocuğuna bakacaktı sonra memlekete gitti bakamadı o sırada okullar açıldığı için alt komşum başka birini buldu..sonra üst komşunun kğluna bakacaktı ki üst komşu benim öğretmen arkadaşım..üst komşu bu kadını aramış telefonla ama bu memleketteyken telefon çekmemiş ulaşamayınca başka birini bulmuş..dün de ben bu kadının boş tabağı vardı pasta börek götürdüm hem hastaydı geçmiş olsun dedim.işe başlayacak mısın dedi ben de bakıcı bulmam lazım dedim..buna da söyleyemedim bakar mısın diye hep gönlümden geçen kişi olmasına rağmen.demin geldi ve bakıcı bulmadıysan ben bakabilirim dedi..iki kişi baktırmak istedi onlara nasip olmadı bana nasipmiş demek ki diye düşündüm ve çok sevindim.fiyat söylemedi bana bıraktı zaten kasım aralık gibi başlayacağım..böyle işte.zaten burada kimseyi tanımıyorum bir de buralı olmasın istemiştim..tek sorun sigara içiyor.onu da mutfakda içiyor senin için balkonda içerim dedi..püff sigara içmesydi keşke..Ama ben bu kadını beğeniyordum dışardan hep çocukları da çk terbiyeli kendisi de bakımlı falan bir de hemen yan daire başlayacağım bu kadınla artık..dua edin bana

çok sevindim didomm allah gönlüne göre vermiş. inşallah kızın için iyi olur.

bebeği rahatsız olan herkese acil şifalar diliyorum. takip edemedim hiç sizleri ama anladığım kadarıyla sıkıntı çekenlerimiz çok. bizim şimdilik tek sıkıntımız uyku düzenimiz olmayışı ve akşam saatlerinde kızımın çok canını yakan gaz sancıları. aslında gaz sancısı olduğundan da emin değilim.

nazancım sen nurse harvey veriyodun ne oldu bizde üç gündür veriyoduk ama bugün elimizde patladı yine gaz krizi arabada gezdirmece ancak uyuttuk sen devam ediyomusun?

gun aydııın herkese..

cumartesi mevlüdümüz çok guzel geçti. oglum uslu durdu çok şükür ama biraz agladı ve bende budurumdan çok menun oldum çünkü çok uslu dursaydı fena nazar olurdu malum herkes iyi niyetle bakmıyor uslu bebklere..
buhengamede bitti ..

allah kabul etsin canım..

biz bugün işe başladık biz çünkü annem olmadığı için kızımla gittik ilk iş gününde kızım akşama kadar uyudu okulda ama akşamda üç saatlük gaz nöbetiyle acısını çıkardı. gündüz ne zaman çok uyusa gaz sancısı o kadar şiddetleniyor akşamları, yatıyor hareket yok gaz birikiyo yarında gitcez uyuduğunda dürtüklüycem hatta depüklüycem .. nurdana sevgiler...

arkadaşlar bebeklerinize su veriyomusunuz...?? ben bazen veriyorum bi kaç çay kaşığı.. bi zararı olurmu die endişelendim.. sizler veriyomusunuz anne sütü ile beslenen bebeklere ??
ben hiç vermedim 6 aylık olana kadar verilmez diye duymuştum anne sütü verenler için
biz bugün işe başladık biz çünkü annem olmadığı için kızımla gittik ilk iş gününde kızım akşama kadar uyudu okulda ama akşamda üç saatlük gaz nöbetiyle acısını çıkardı. gündüz ne zaman çok uyusa gaz sancısı o kadar şiddetleniyor akşamları, yatıyor hareket yok gaz birikiyo yarında gitcez uyuduğunda dürtüklüycem hatta depüklüycem .. nurdana sevgiler...
hayırlı olsun canım ilk iş günün faceteki fotolarına bayıldım denizinnn

]

hayırlı olsun canım ilk iş günün gaz sancıların az olur inşallah

kızlar adet oldunuz mu
47.günümde kanamam başladı.adet olur gibi oldum.6-7 gün sürdü.bittikten on gün sonrada 2-3 gün kahverengi lekeler geldi.şimdi bu neydi.hangisi adet?

X