2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

tam mmler iilesmisken okadar emdiki bugun yara etti yine ya..napayım emsin 1 gun emmedi sutum kactı stresten

lal ıhlamur ictim incirsuyu ictim doldular bide sıcak suyla yıkadım iice oda ii geldi yani dus aldım

valla canım dur bakalım daha neler duycaz neler görcez.... bizde geçen bir tanıdığa oturmaya gittik yaşlı bir komşusu vardı.... banada dedi bebeği her banyodan sonra ters çevirip sallayacakmışık akannehir bende neden dedim olurmu öyle şey biz dedim selin bir kere tıkandı kıpkırmızı oldu hemen ters çevirdik dr. a gittiğimizde söyledik yanlış öyle yapmayın dedi ki biz zorla kaldık ne yapıcağımızı şaşırmıştık:sinifsinif: sonra o yaşlı teyze aaa olurmu hiç dedi her banyodan sonra sallarsın bebeğin bi kemikleri varmış eyeleri diyorlar sanırım işte bebeğin eyeleri batar ters aşağı sallarsan düzelirmiş.... işte biz yanlış tutarsak yada oturur vaziyette tutarsak eyeleri batarmış çocuk ondanda durmazmış ağlarmışkafamçokkarıştı öyle yani..... sonra tepki verincede sen kaç tane çocuk büyüttün biz bilmem kaç tane büyüttük bak bakalım birşey olmuşmu gayette sağlıklılar diyip çıkıyorlar:eek:lmaz: bilmiyorum artık kimin yaptığı doğru kiminki yanlış.....ben herkesi geçtim kayınpederimden korkuyorum adam benden çokbiliyor sanki bütün çocuklarını o büyütmüş kayınvalidemle benim yaptıklarıma bile karışıyor.... o verin birşey olmaz bunu verin birşey olmaz vur deyince öldürüyor anlayacağız dr. azar azar meyve sularından verebilirsiniz dedi benim kayınpeder kolayını bulsa çocuğa bardakla verecek:mymeka: ayy sağ sağlim büyütsek şu çocukları allahın izniyle....

sibel onu bende sallamak değilde banyodan sonra sırtını yağlayınca sağ kol sol ayak şeklinde birleştiriyorum. anneannemde yaparmş annemde çekiştirmiyorum masaj anlamında yağıyla beraber hafif esnetiyorummm .

çok saolun kızlar. şimdi tavuk suyuna çorbamı pişireim. bugün ne yesem die çırpınıorum. biraz beslenip geleyim :)

lalcim benimde yemek yemediğim zaman ve tabi dinlenemediğim zaman boşalıyor.

dün bir an inmedi kucağımdan kızım. emzir-altını değiştir halinde öğlenden akşamın 10 una kadar debelendik. göğüslerim resmen sündü. göğüs kalkanından sızan sütleri biberonda biriktiriyorum genelde. onuda verdim hala bağırıyodu. şımarma durumları bizdede var galiba.

Teyzelerim ben Deva. Banyo yaptım mis gibi oldum, hadi koklayın beni kaydirigubbakcemile2 alkisalkisalkis

mis kokulum sıhhatler olsun sana....

Grnt024.jpg

Pirinci elinde ufalayıp bebişin ağzına tıkan ablayla kıyaslanamasa da,
bizim de sevgili eşimin, pek muhterem abisinin kıymetli zevceleri, dışardan geldikleri kıyafetle, ellerini de yıkamadan bebişi eline aldı, o da yetmezmiş gibi arap bacı dudaklarıyla bebişin yanağından bir löpçük öptü ki... ayyy deliriyordum o esnada, öpülür mü bebek öyle beee... hem de elini yüzünü bile yıkamadan... hemen akabinde elinden kaptım kadının, o tekrar almak istedi, ben de dışardan geldiniz diye vermek istemiyorum dedim... bozulduysa bozuldu... bozulmasın kardeşim... ya da insanlar kendilerine laf söylettirmesin... 2 tane çocuğun var senin de, bilmen lazım...

mesela bir komşumuz var, yaşlı bir teyze, bebek görmeye geldi, inanın bebeğe tam tamına 3 saniye baktı, hem de uzaktan, 5 dakika da oturup bizimle konuştu ve gitti sonra... işte dedim budur... çok takdir ettim teyzeyi..

mucizem zaten ilk andakiler kaçıyo ikinciye bende yetişiyom sonra kimin bozulduğu beni ilgilendirmiyor.

sıra yusufla bize geldi birazcık anlatayım uyku düzenimiz hala oturmadı hatta abartısız sabahladığım oluor ve genelde hergece haftada uyuduğum gün sayısı yani şöyle iki üç saatilk uyku seansımız 1 veya 2 geceye denk geliyor bu sıpa beni çok yordu gazman ya tek sorun gaz problemi nursey metsil hala devam bir öğün geciktireyim yandığımızın resmidir bunlar çok önemli değilde asıl önemli vede ÜZÜCÜ OLAN ARTIK YUSUFU ANNE SÜTÜYLE BESLEYEMİYORUM YAVRUM ÖNCEDEN GECELERİ VE GÜNDÜZLERİ MAMA ÖNCESİ BESLENİRDİ AMA ARTIK ODA YOK SÜTÜM ÇEKİLDİ SEBEBİDE TAŞINMA ESNASINDA ANNEMLERDE KALAMK ZORUNDAYDIM VE O ARADA ABİM EŞİNDEN AYRILMA GİBİ BİR PROBLEM OLDU VE GECE GÜNDÜZ ONLARIN MEVZUSU STRESİ ONLARI KURTARDIK AMA OLAN BİZE OLDU SÜTÜM GİTTİ ARTIK DİREK MAMAYLA BESLENİYOR YAVRUM

deryacım hoşgeldin güle güle oturun yeni evinizde. sütün tekrar gelmezmi uğraşsan.
gelmesede canı sağolsun yusuf bebeğin öyle düşün. rahat olmaya çalışsan en azından bundan sonra. belki faydası olur.

günaydin kizlar...bu sabahta uykusuzuz anlasilan..benim yaramaz simdi yeni bir huy edindi..bilmiyorum sizinkilerdede varmi..gece uyaniyor emziriyorum..gazini cikariyorum ve uyumasi icin tekrar yatagina yatirdigimda basliyor gülmeye ve sirinlik yapmaya..onu öyle görünce dayanamiyorum ama uykusu acilmasin diye de birsey yapamiyorum..günden güne soytariliklara basladi hanim efendi...o gülünce sanki dünyalar benim oluyor..

bizde gece 4 te uyandık oda da gece lambası beni hayal meyal görüyodur bende kısık sesle konuşuyorum geceleri gülücükler saçıyor etrafa.

biz bugün aşı olduk, sol omuz, sağ bacak, sol bacak, karma verem vs. yarım kaşık calpol verdim aşıdan hemen sonra ateş yapabilirmiş nöbetteyim bu gece. şimdilik iyi gibi. tabi 6-9 gaz nöbetimizi ihmal etmedik. nurse harvey geldi bugün internetten almıştım. bir kaşık verdim gaz çıkarıyor ama işe yarayıp yaramadığını anlamak için henüz erken, devam edeceğim...

burko medela mini elektrikli pompa tavsiyen için teşekkürler...

defnedemla inşallah ateşsiz atlatırsınız bu geceyi
bizde kibar kibar öksürüyoruz
bakalım yarın belki dra gideriz
ben kaçtım herkese ii geceler
oğlum uyandı bakayım

evroş ne demek cnm önemli değil :) bende artık uyusam iyi olacak tabii özde hanım uyutursa babası koltukta kızım yerde uyuyor şimdi bu kız ilginç 2 beşiği var ama yerde, oturma odasında koltukta, yada bizim yatakta uyumayı tercih ediyor yeter ki kendi beşiği olmasın :) iyi geceler herkese a.s.

4v0g35.jpg
geçen böyle yatırdım çok sevdi ne zamn yüzüstü yatırmaya başlayacağız ani beşik ölümlerine neden olduğunu duyduğum için yatıramıyorum en fazla yarım saat gözetimim altında yatıyor..
aynı pozdan bu gün ben de çektim tıpkısınn aynısı..bu gün 4 saat rekor kırdı benim kız uyuyyarak hemi de bu pozisyonda..ama boğulma önleyici yastık vardı.gaz sancısından ötürü yüzüstü yatırdım çok iyi geldi.babası hep böyle yatarmış doktor korkmayın yatırın dermiş..ben sık sık kontrol ettim tabiki.
canım ben çok a yüzüstü yatırdım toplasan şimdiye dek 10 dakikayı geçmez...
hep yan yatırmaya çalışıyorum... halbuki ben bebekken hep yüzüstü yatmışım...
o zaman bilnmiyo muydu acaba bu?
ben sanırım her daim bi sağa bi sola yatırmaya devam edeceğim...
salifo da hep yüzüstü yatmış ala da öyle yatar ve horlar
gene kustu peynir şeklinde :KK43: hem de emeli çok olduğu halde...

iyi geceler kızlar sizlere...
peynir şeklinde kusmalar iyi beslendiğinin göstergesiymiş..korkma yavrum
evroş ne demek cnm önemli değil :) bende artık uyusam iyi olacak tabii özde hanım uyutursa babası koltukta kızım yerde uyuyor şimdi bu kız ilginç 2 beşiği var ama yerde, oturma odasında koltukta, yada bizim yatakta uyumayı tercih ediyor yeter ki kendi beşiği olmasın :) iyi geceler herkese a.s.

aynen şu an salih kanepede neva yerde minderinde uyuyor..ne tesadüf..

ben de kekimi yaptım pişmek üzere.poğaçaları fırına vereceğim yarın da kurrabiyeleri pişirirsem iyi..bir de temizlik var..yarın akşam 3 aile gelecek.7 ane de çocuk olacak..ne yapacam bilmem

EVROŞŞŞŞ ben önemli bir şey mi kaçırdm..boyalı pipi ve surat gibi? nerede yaaaaaa bulamıyom

evroş defne geçmiş olsun..erkenden doktora götürmek en iyisi..bizim şuruplar bitecek hala ses çatallanıyor zaman zaman..o kadar da dikkat ediyorum..

Bu üstümdeki gadın da 5 kişilik yer kaplıyor :KK43: Bı süre kullansın bakalım, allahtan kızı pek şeker, yoğsam katlanamazdım bu ticker'a laelaelaelaelae

X