2008 Kasım Anneleri

yooo değil ben yedim walla.sadece ciğeri yediğin zaman üstüne başına sakın değdirme çünkü elini sürdüğün yerde bebeğinin aynı yerinde leke çıkar derler ve çıkar da.tecrübeyle sabit.oyüzden hemen elleri iyice yıkamak gerekir.başka bi zararı yok

ayy canım bende işkembe yedim :icecream:
çiğer için tededdütlerim vardı ama kalktı ayy bende o olaydan cok korkuyorum acaba yanlışla değmişmiyimdir diye düşünüyorum annem adetim geçikince hemen demişti ama insanlık dalgınlıga gelıp degmişmiyimdir acaba benneyaptımki

ya kızlar ben daha önce böyle lekelerle ilgili bi konu açmıştım burda da herkes olmaz öyle şey demişti. nar veya kiraz gibi boyayıcı şeyler yerken el surata değilirse de iz olur bebekte diyolar. be hamile kaldığımı öğrenmeden hemen önce ve öğrendikten sonra nar yerken yüzüme bulaştırmıştım. bebişimim yüzünde leke olur mu kesin.

sevgili dark ne zamandır siteye giremiyordum misafirlerim çoktu ikili testine çok üzüldüm ama hiç canını sıkma çünkü bu bir ihtimal binde birde olabilir yüzde 1 de seni çok iyi anlıyorum ama hiç üzülme ben inanıyorumki üçlü testin çok iyi çıkacak ve bütün bu sıkıntıları kızgınlıkla anacaksın kendine ve bebişine iyi bak

nar falan sanmıyorum leke yapsın.ama et ve ciğer kesin yapıyo biliyorum çünkü benim arkadaşımın annesi denemek için hamileyken bacağına ciğer sürmüş arkadaşımın bacağında aynı yerde kahverengi bişey sürülmüş gibi iz çıktı aynen.kesin doğru yani.bi de helal almadan hiçbişey yemeyin bebekte izi çıkar derler.mesela geçerken bi bahçenin içindeki ağaçtan meyve koparıp yerseniz sahibinin haberi olmadığı için haram yerine geçermiş.başkasının evinde ev sahibinin haberi olmadan ağzına bi lokma bile atmamak gerekmiş çünkü izi çıkıyomuş.bide aşerdiğiniz şeyleri mutlaka yiyin.yemezseniz bebekte onun da izi çıkıyo

Ata tanem canım makarna istiyor. Günlerdir fırsatım olup yiyemedim. Şimdi makarnanın nasıl izi çıkacak bebişimde :) Kurdela makarna izi çıkıyormuş bir de :)))

kızlar benim annemde ciğer yemiş leğen kemiğinin orasını kaşımış benim tam orada hafif bir leke var yani birazcık esmer oranın rengi küçük ama..
bende kvi yerken çok huylandım elime yüzüme değdim bebeğin yüzü tüylü olurmuş felan diye duymuştum.. :))

burgu makarna resmi çıkıcak:))benim yengem hamileyken canı deli gibi çilek çekmiş kış olduğu için yiyememiş bebeğinde ensesinde tam olarak bir çilek lekesi vardı boyu bile birebir çilekle aynıydı.ona göre ben sööliim de üzerime kalmasın

aslında bu lekelere kimimiz batıl inançta desek çıkıyor kızlar annemde kardeşime hamileyken kaynanasıyla beraber oturuyorlarmış ve balık kızartırken canı çekmiş oda bitane yemiş mutfağın kapısı açılıncada korkudan elini beline koyvermiş hemen ( önceden yemek pişirirken falan üstünden yemek ayıp sayılırmış ya yada korkudan bak bak hem pişiriyo hemde yiyor derler diye ) ve kardeşimin belinde balığa benzer açık kahve bir leke var...
bende geçenlerde gül koklamıştım annem bir kızdı şimdi bebeğin burnunda ya gül çıkarsa diye korktum valla ... hiç bilmiyordum ve aklıma dahi gelmemişti

ama ciğer çilek nar ve yerelmasının izlerinin çıktığını biliyorum kaynanam hamile kalır kalmaz tembihlemişti gülü söylemedi söylese onuda koklamazdımm çocuğum güllü doğarsa sorarım ben ona:)))

Kızlar süpersiniz wallahi ya :))))
Öldüm gülmekten sizi okurken.Ya çubuk makarna izi çıkarsa nolcek şimdi :)))

Bence tesadüftür kızlar onlar.Eşim bana da ciğer,sarma yedirmiyordu ama ben zorla yedim.Yedikten sonra inşallah bi tarafımı ellememişimdir :))

Ecremim sağol canım.İyi çıkması için bol bol dua ediyorum.iyi çıkacağına da çok inanıyorum ben.
Hepimize sağlıklı bebekler doğurmayı diliyorum.

:teytey:slm bende kasım annesiyim.kasım 13 dedi doktorum.daha cinsiyetini öğrenemedik.inşallah bu hafta sonu gidecem ozaman söyliyecek.Allah hepimize sağlıklı bebekler nasip etsin.
Hoşgeldin canım aramıza.

Topladım canım,herşeyin hayırlısını dilemekten başka şimdilik elimden birşey gelmiyor.Detaylı ultrason olmuyorsa zaten Konya ya Üniversite hast. ne gitmeyi düşünüyorum.

Ya bende kabızlık yaşıyorum hemde çok kötü ne yapsak kızlar ya??Kuru kayısı ve kompostosu işe yaramıyor yediğim an kusuyorum.bende demire başlamadım daha başlarsam halim harap galiba...

Sağol bitanem geçecek inşallah ve herşey güzel olacak.
Teşekkürler mesaj için sende kendine iyi bak.

İnşallah arada uğrar Gülçüçek.Hepimiz onu özleyeceğiz.

Aman canım sende dikkat et kendine.Akşamda keşke minibüse binseydin,denk gelmiyor mu?

Ya bende bi yerde hamilelerin ciğer yemesinin biraz sakıncalı olduğunu okumuştum.Kızlar bu yazdığınız nedenlerle değil ama.

Gerçi nedenini de hatırlayamadım şimdi ama biraz araştırırsanız bulursunuz.

ben zaten bi kez yedim fazla da yiyeceğimi sanmıyorum.Yersem yersemm belki bi kez daha olur.

iyi geceler kızlar, kimsecikler yok ama bir bakayım dedim..
darkcım kendini toplamana çok sevindiim canım.. göreceksin üçlü testde hiç bir sorun çıkmayacak Allahın izniyle.. hem iki yerde yaptıracağın için daha emin olacaksın.. kendine iyi bak canım..

sakuracım seni merak ettim bugün doktora gidecektin.. inşallah bebişlerini sağlıcakla görmüşündür sana elde sallamışlardır şimdi...:)) yarın güzel haberlerini almak dileğiyle .. sevgiler..

yaa kızlar korkutmayın beni. şu leke meselesini kafamdan silmiştim ne güzel. bi kaç örnek de ben versem mi diyorum ama daha fazla canınızı sıkmak istemiyorum. zeytinle ilgili de bu tarz şeyler söylüyolar. ben nar yerken baya bi bulaştırmıştım yüzüme yaa.kayınvalidem şöyle söylemişti,eşime hamileyken çilek yemiş iki kaşının ortasına dokunmuş, güya çilek mevsiminde eşimin aynı yerde iki kaşının ortasında kızarıklık olurmuş... çilek mevsimindeyiz bakıyorum bakıyorum ama göremiyorum o kızarıklığı nedense. acaba hurafelere kendimizi çok mu kaptırıyoruz

Dark dediğin gibi ciğer yemenin sakıncasından bahsediyorlar ama bu leke yüzünden değil tabii ki. Sadece A vitamini olduğu için ve fazla A vitamini almamamız gerektiği için bunu söylüyorlar. Tıpkı havuç gibi. Ben midyenin de kurşun içerdiği için yemenin sakıncalı olduğunu biliyorum ama iki gün önce dayanamadım ve yedim. Sadece bir kez diye de kendimi avuttum ama yedikten sonra pişman oldum.

Bu arada kızlar Sakura'nın kontrolü nasıl geçti. Ben de merak ediyorumm. Sakuraaaa nerdesiiin?

günaydın kızlar
ayy şu leke korkusu bendede başladı deryahakan bende gül kokladım ne olcak şimdi kafamçokkarıştı

allahın iznyle birşey olmaz bebklerımız tertemız melek gibi doğacaklar inşallah:sm_cool:

bak şimdi şakurayı bende merak ettim canım nerelerdesınnnnnnnnnnnn

walla onu bunu bilmme de ciğer doğru çünkü annem yapmış aynı hatayı we nası değidiröişse orasına :) tam göğsümün altında war lekem hemde ciğer gbi de ben meywe yerken hi çdikkat etmiyom yha sadece manyak derecede canım şeftali çekti eşim buldu getirdi sakın bi yerini elleme dedi bende ellemedim burnum kaşındı ben yedim eşmi kaşıdı

slm kızlar bişey sormak istiyorum,14 haftalık hamişim,haftasonunda beri grip,pazar akşamından beri de ishalim,doktorumu aradım test vermemi sööledi,dün gittim hastaneye ama aksilik bir türlü veremedim,aynı durumda olan bi arkadaştan reflor tavsiyesi aldım,onun gittiği doktor zararı olmayan bi ilaçtır demiş, arkadaşta 1-2 günde faydasını gördü,ben de bugün eczacımdan aynı ilacı istedim,o kafamı karıştırdı biraz.hamilelere ellerinden geldiğince ilaç önermediklerini ama zor durumda kaldıysam kullanabileceğimi,doktor tavsiyesinin şart olduğunu sööledi ama kafam karıştı bir kere.kendiliğinden geçmesini de bekleyemiyorum çünkü haftasonu 5 saatlik yola gitmeyi planlıyorum,bu ilacı kullansam mı acaba?:uhm:

cimcime'cim eğer doktorun tavsiye etmediyse kullanma.. nolur mecbur kalsan bile doktorunun haberi olmadan ilaç kullanma... bebişini düşün canım benim...a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…