2008 Kasım Anneleri

günaydın kızlar,
peynirden sonra bu arada zeytine sardım tabi peynirsiz olmaz asla ama zeytinide çok yemeye başladım kahvaltıda.. zeytin yeyince neolurmuş kızlar merak ettim şimdi...:))

cimcimecim geçmiş olsun.. doktora danışmadan laç kullanma. bende demir hapından sonra ishal oldum iyimi iki gündür öyle valla herkes kabızlık yapar diyordu bende niye böyle oldu acep..:bbo:

sakuracım canım gece yada sabah yazarsın diye düşünmüştüm ama haber yok hala nerdesinnnnn:sm_confused:

slm kızlar bişey sormak istiyorum,14 haftalık hamişim,haftasonunda beri grip,pazar akşamından beri de ishalim,doktorumu aradım test vermemi sööledi,dün gittim hastaneye ama aksilik bir türlü veremedim,aynı durumda olan bi arkadaştan reflor tavsiyesi aldım,onun gittiği doktor zararı olmayan bi ilaçtır demiş, arkadaşta 1-2 günde faydasını gördü,ben de bugün eczacımdan aynı ilacı istedim,o kafamı karıştırdı biraz.hamilelere ellerinden geldiğince ilaç önermediklerini ama zor durumda kaldıysam kullanabileceğimi,doktor tavsiyesinin şart olduğunu sööledi ama kafam karıştı bir kere.kendiliğinden geçmesini de bekleyemiyorum çünkü haftasonu 5 saatlik yola gitmeyi planlıyorum,bu ilacı kullansam mı acaba?:uhm:

canım grip için bişey bilmiyorum ama ishali anında kesen bir yöntem biliyorum.uyguladım ve şak diye geçti.napçaksınız biliyomusunuz 8tane karanfili (bayat olmıycak ama) alıp suyla teker teker yutun çiğnemeyin.anında ishale veda ediyosunuz.şiddetle tavsiye ediyorum.kabız olanlar ben bişey farkettim doktorum midem bulantım için emedur fitil verdi.fitili nezaman atsam 10 dk sonra karnıma sancılar girmeye başlıyo ve wc ye koşuyorum ve ne varsa hepsini boşaltıyorum sanki lağman yapılmış gibi bütün boşaltım sistemim çalışıyo ve rahatlıyorum.bunu da söyleyeyim.hatta dün midem çok bulantı kabız falan da değilim buarada dayanamadım bi fitil attım 10 dk sonra lavabodaydım.haberiniz ola çok zor durumda kalan olursa deneyebilirsinizlaelaelaelaelae

buarada karanfili doktoruma sordum afferin kzı dedi çok iyi bir antiseptiktir hiç zararı yok dedi gönlünüz rahat olsun yaneee

ata_tane'cim bu karanfil olayını bende biliyorum ve evet işe yarıyor.. a.s benim doktorum da ilaçtan ziyade doğal yöntemlere yönel diyor...
yanlız bişeyide belirtmeden geçemeyeceğim...karanfil v.b diğer doğal yöntemler haricinde LÜFEN ilaç konusunda birbirimize öneride bulunmayalım... çünkü kendimize iyi gelen karşımızdakine iyi gelmeye bilir... bunu asla unutmamalıyız... en azından bebişlerimiz için...a.s.a.s.a.s.a.s.a.s.

arkaşlar hepinize merhabalar.. ya çok farklı bi konuya değincem şimdi.ben akşam rüyamda bebeğimi gördüm kızlar ya.doğum yapmışım meleğim kucağımda evimize gidiyoruz onu nasıl kokluyorum varya resmen o bebek kokusunu duydum.ya o kdar kötü oldum ki bilio musunuz hala rüyanın etkisindeyim ben :1shok: işe geldim ama inanın sabahtan beri ne yaptığımı bilmiyorum..günler çabuk geçiyor aslında ama daha bi hızlı geçse sanki..çok özledim artık meleğimi görmek istiyorum :teselli:

arkadaşlar hepinize çook teşekkür ederim benim de içim rahat etmedi ve ilacı kullanamadım,doktorumu tekrar aradım o da ısrarla hastaneye gitmemi istedi tahlil vericem ,bugün iş çıkışında gidicem inşallah,karanfil demişsiniz bu bildiğimiz çubuk karanfillerden mi?

iyi geceler kızlar, kimsecikler yok ama bir bakayım dedim..
darkcım kendini toplamana çok sevindiim canım.. göreceksin üçlü testde hiç bir sorun çıkmayacak Allahın izniyle.. hem iki yerde yaptıracağın için daha emin olacaksın.. kendine iyi bak canım..

sakuracım seni merak ettim bugün doktora gidecektin.. inşallah bebişlerini sağlıcakla görmüşündür sana elde sallamışlardır şimdi...:)) yarın güzel haberlerini almak dileğiyle .. sevgiler..

Dark dediğin gibi ciğer yemenin sakıncasından bahsediyorlar ama bu leke yüzünden değil tabii ki. Sadece A vitamini olduğu için ve fazla A vitamini almamamız gerektiği için bunu söylüyorlar. Tıpkı havuç gibi. Ben midyenin de kurşun içerdiği için yemenin sakıncalı olduğunu biliyorum ama iki gün önce dayanamadım ve yedim. Sadece bir kez diye de kendimi avuttum ama yedikten sonra pişman oldum.

Bu arada kızlar Sakura'nın kontrolü nasıl geçti. Ben de merak ediyorumm. Sakuraaaa nerdesiiin?

günaydın kızlar
ayy şu leke korkusu bendede başladı deryahakan bende gül kokladım ne olcak şimdi kafamçokkarıştı

allahın iznyle birşey olmaz bebklerımız tertemız melek gibi doğacaklar inşallah:sm_cool:

bak şimdi şakurayı bende merak ettim canım nerelerdesınnnnnnnnnnnn

:nazar::nazar:

Nazlıcım, julianne ve Appleciiimm,
İlginize coook tesekkur ederim.
Gerci bunlari ikili test konusunda da yazdim ama yine de buraya da yazayım.

İkizlerimin birinin ensesi 1,4 diğeri ise 1,3 cıktı. Boyları da baş popo mesafesi yaklasık aynı, 4,7 ve 4,6 cm. Hemen hemen gelişimleri aynı gidiyor ve ranza gibi alt alta yatıyorlar. Herikisinin de cok iyi oldugunu soyledi doktor.
Ama henuz kucuk olan rahim içinde cok kıvrık olduklarından aslında boyları daha uzunmuş. Henuz rahimde yer olmadigi icin bu sekilde kendilerine yer bulmaya calisiyorlarmış kuzularım benim. Su anda ilk riski egale etmiş durumdayız bundan sonra 3 lü tarama yerine yapılacak olan ayrıntılı u/s’de risk arastırması yapılacak. Eger 3lü taramamız da boyle cıkarsa herseyin yolunda gittigini konfirme edecegiz Allahımın izniyle.
Kan tahlili yapılmadı ama extra Calcium alacagim. 4. aydan itibaren de haftada birkac gun Demir baslayacagimizi soyledi doktorum.

3lü test yine yapılmayacak ama ayrıntılı u/s yapilmasi lazımmış bu nedenle bundan 29 gün sonraya bebeklerimle yine randevum var. (10 Haziran) Doktorumun kliniğinde bu tur taramalara musait cihazlar var, Ankara'daki 4 boyutlu u/s nin birisi onda.

Aaaa bu arada unuttum soylemeyi,
4 boyutlu u/s yaptı doktorum, bebeklerimin yuzunu, poposunu, ellerini, ayaklarını heryerini tek tek renkli bir sekilde gorduk. Ama cinsiyeti ben baksam da anlamadım. O da soylemiyorum bunu 4. ayda soyleyelim istersen dedi.
Doktorumuzun ve bizim onem verdigimiz sey (bizim kromozomlarımızda bozukluk oldugundan) bebeklerin cinsiyeti değil sağlığı. Zaten doktorum Ankara'da ikiz taramasında en iyi olanı.

Allahım bebeklerimizi korusun ve saglikla kucaklarımıza gelsinler inşallah.

Nazlıcım, julianne ve Appleciiimm,
İlginize coook tesekkur ederim.
Gerci bunlari ikili test konusunda da yazdim ama yine de buraya da yazayım.

İkizlerimin birinin ensesi 1,4 diğeri ise 1,3 cıktı. Boyları da baş popo mesafesi yaklasık aynı, 4,7 ve 4,6 cm. Hemen hemen gelişimleri aynı gidiyor ve ranza gibi alt alta yatıyorlar. Herikisinin de cok iyi oldugunu soyledi doktor.
Ama henuz kucuk olan rahim içinde cok kıvrık olduklarından aslında boyları daha uzunmuş. Henuz rahimde yer olmadigi icin bu sekilde kendilerine yer bulmaya calisiyorlarmış kuzularım benim. Su anda ilk riski egale etmiş durumdayız bundan sonra 3 lü tarama yerine yapılacak olan ayrıntılı u/s’de risk arastırması yapılacak. Eger 3lü taramamız da boyle cıkarsa herseyin yolunda gittigini konfirme edecegiz Allahımın izniyle.
Kan tahlili yapılmadı ama extra Calcium alacagim. 4. aydan itibaren de haftada birkac gun Demir baslayacagimizi soyledi doktorum.

3lü test yine yapılmayacak ama ayrıntılı u/s yapilmasi lazımmış bu nedenle bundan 29 gün sonraya bebeklerimle yine randevum var. (10 Haziran) Doktorumun kliniğinde bu tur taramalara musait cihazlar var, Ankara'daki 4 boyutlu u/s nin birisi onda.

Aaaa bu arada unuttum soylemeyi,
4 boyutlu u/s yaptı doktorum, bebeklerimin yuzunu, poposunu, ellerini, ayaklarını heryerini tek tek renkli bir sekilde gorduk. Ama cinsiyeti ben baksam da anlamadım. O da soylemiyorum bunu 4. ayda soyleyelim istersen dedi.
Doktorumuzun ve bizim onem verdigimiz sey (bizim kromozomlarımızda bozukluk oldugundan) bebeklerin cinsiyeti değil sağlığı. Zaten doktorum Ankara'da ikiz taramasında en iyi olanı.

Allahım bebeklerimizi korusun ve saglikla kucaklarımıza gelsinler inşallah.

Bebeklerinin sağlıklı oldukarına sevındım sakuracım sen hangı hastaneye gıdıyorsun canım

:nazar:

günaydın kızlar,
peynirden sonra bu arada zeytine sardım tabi peynirsiz olmaz asla ama zeytinide çok yemeye başladım kahvaltıda.. zeytin yeyince neolurmuş kızlar merak ettim şimdi...:))

cimcimecim geçmiş olsun.. doktora danışmadan laç kullanma. bende demir hapından sonra ishal oldum iyimi iki gündür öyle valla herkes kabızlık yapar diyordu bende niye böyle oldu acep..:bbo:

sakuracım canım gece yada sabah yazarsın diye düşünmüştüm ama haber yok hala nerdesinnnnn:sm_confused:

nazlımelek mrb. zeytim yiyince bişey olmuyo canım. yediğin zeytini yüzüne deydirirsen ya da elini yüzüne deyersen orda siyah leke oluyomuş güya.yaa 9 ay bişeyler yiyip biyerine dokunabilir bence herkes. sonra da bebekte oluşan herhangi bi doğum lekesine ''aaa ben hamileyken şunu şunu yemiş tam şurama dokunmuştum ondan oldu demek ki bu leke'' diyolardır bence. yoksa 9 ay hangi birine dikkat edeceksin ki.di mi

sakuracım herşeyin yolunda gitmesine çok sevindim... ben 4-5 sayfa önceki mesajımda yazmıştım sen benden hafta olarak öndesin ikisininde enseleri ölçülür diye çok şükür güzel çıkmış..
benim yaptırdığım kan testi benimle ilgili idi hepatit, kızamıkçık, idarar kültürü, felan işde.. çok şükür atlattın sen, bende önümüzdeki salı gideceğim inşallah benimde normal çıkar... ikiside tekrar ölçülecek.....
brooke canım, dediğin doğru her şeyi yiyoruz hangi birine dikkat edeceğiz gerçekten..

canım hani kuru karanfil varya evlerde oluyo ağzın falan kokunca ağzına atıyon çiğniyon sanki ucunda tomurcuk var kupkuru çıtır çıtır oluyo o işte.ama yut çiğneme anında kesiyo

merhaba cici kasım anneleri...ben biraz daha iyileştim malum kanamam vardı..ama şu anda yok allaha şükür..ama tabi hala dinlenmedeyim..evime geldim sonunda..11-14 testlerim vardı geçen hafta kanamadan dolayı yapılmadı..bu hafta cumartesi 13 haftayı geçmiş olacak bebeğim ve ense kalınlığı ile ikili testleri yapılacak..günlerdir dua ediyorum birşey çıkmasın diye..allahım herkese sağlıklı evlatlar nasip etsin inş...

Son düzenleme:
Sakura çok sevindim kontrolünün sorunsuz geçmesine. Sanırım aramızda başka bu ay kontrolüne gidecek kimse kalmadı. Güzel haberlerle zaman daha iyi geçiyor.

Bu arada hale acele etme. Nasıl olsa aramızda bebeğini ilk kucağına alacak olan isimlernden biri de sensin. Kıymetini bil vallahi. Bu aralar durmadan doğum hikayelerini okuyorum. Demek ki aramızda ilk doğum hikayesi seninkini okuyacağız.

bu arada benim takvimim görünmüyor neden acaba ..ekstra birşeymi yapılıyor ..linki ekledim takvim bölümüne değişiklikleri kaydettim ama resim görünmüyo..bana yardımcı olabilecekmisiniz...

X