2008 Kasım Anneleri

kızlar merhaba
bir kaç gündür giremiyordum siteye nasılsınız?
Darkcım üzülme canım dualarımız seninle merak etme herşey yolunda gidecek
sende böyle düşün aksini aklından bile geçirme

arkadaşlar hepiniz kendinize dikkat edin
bazen kendimizi kaptırıp hamiş olduğumuzu unutuyoruz sonrada ya tansiyonumuz düşüyor
yada halsiz kalıyoruz boşverin bu günlerin tadını çıkarın bol bol dinlenin
bebişleriniz ve siz çok önemlisiniz
sevgiler.....

dark üzme sakın kendini canım.bu testlerin kesin güvenilirliği yok.allah bize neyi uygun görmüşse nasibimiz odur.inşallah kötü bişi yoktur canım.

kıslar hepınıze cok tşk ederım de haklarım sadece ıhbar tazmınatı varmıs onu verdıler kıslar yanı analık tazmınatını sordum yok gıbı soyledıler yanı onlarda tam acıklama yapmadılar artık ımzaladım artık olan oldu kıslar ne yapalım yazımız buymus bıraz zor gunler beklıyor ama hamılelıgımı en azından stresız gecırecegım ona cok sevınıyorumm canlarım hıpınız bebıslerınıze de kendınıze de ıyı bakın tamam mıa.s.:a015:

dark geçmil olsun canım.inşallah 3lü test sonucun çok güzel çıkacak.pozitif düşün mümkün olduğunca.arkadşlar lütfen dikkat edin kendinize.bebeğinize.beslenmenize

darkcım .geçmiş olsun ama inş.bebeğinde hiç birşey yoktur.sınıra yakın olması birşey var anlamına gelmez.doktorun sana söyleme ihtiyacı bile duymamış.bence kafanı karıştırma allaha tevekkül et.bebeğine ve kendine eziyet etme..iyi düşün iyi olsun inş.dualarımız seninle..................

Bol şanslar canım bebeklerimiz gelene kadar hepimizin bol şansa ihtiyacı olacak sanırım.

saol canım bırazdaha ıyıyım ama darka uzuldugumden kendımı unuttum ınsallah sonucları temız cıkar

Canım benim ya.Üzülme artık ne bana ne kendine.ben daha iyiyim bugün.Beklemek ve gerekli testleri olmaktan başka seçeneğim yok.
Bugün üniversite hastanesindeki aşılama yapan doktorumu arayayıp onun görüşlerini alacaktım.Arayamadım.Gel derse onun yanına Konyaya gideceğim.3lü testide orda da yaptırmayı düşünüyorum.

Sağol canım,hareket için çok erken değil mi CADIARZU

En erken 3 aylıkken diyorlar ya ondan çok şaşırdım.Ben de hep karnımı tutuyorum daha tık yok :)

Arkidisler Korktugum Basima Geldi Cikartilar Isten Beniiii Bugun Son Gunum Hepiniz Kendinize Iyi Bakin
Opuyorum Hepinizi

Gülçiçekcim,
aramızda olmandan çok mutluyduk.İşten ayrılmak zorunda kalmana çok üzüldüm.İnşallah senin ve bebeğin için hayırlısı olmuştur canım.Arada yanımıza uğramayı unutma.Kendine ve bebişe dikkat et.

Sevgili arkadaşlarım,
Kezbancay,
Fater,
ddm,
neshe1976,
çitos,
deryahakan,
apple,
tuzbuz,
hale87,
Sakura,
brooke,
ata_tanem24,
nazlımelek,
mucize,

Ve varsa adını yazamadığım diğer arkadaşlarım.tekrar hepinize teşekkür etmek istiyorum gerek desteğinizle gerekse dualrınızla beni ylnız bırakmadınız.

Çok şükür bugün moralim daha iyi.bebeğimiz iyi olduğuna inanıyorum.Gerekli tüm testleri 2 farklı yerde yaptıracağım artık.Bu bana kapak olsun :))) Ama nerden bileyim kötü çıkacağını da 2 yerde birden yaptırayım ki
Zaten sonuçlar gelene kadar 2li test zamanı geçmiş oluyor bazen.Neyse hakkımızda inşallah hayırlı olan olur.

Hepimizin bebeleri ve bizler sağlıklı oluruz.Sizleri seviyorum mucukssss

Darkçığım,
geçmiş olsun canım. Bence de bebeğin sağlıklıdır Allah'ın izniyle üzülme. Daha üçlü testin var inşallah onun sonuçları güzel çıkar için tamamen rahatlar. kendine ve bebeğine iyi bak a.s.

gunaydın kızlar bugun otobus yerıne mınubuse bındım tabı oturarak ısıme geldım ne kadar rahatım :teytey:
akşam da cıkısta ekrar otobuse bındın ve gene fenalastım :bbo:
artık kendımı yormak yok gulcıceksız gecırdıgım ılk gun canım arkadasım bugun ıkılı test ıcın gıdıcektı onu cok ozluycem :çok üzgünüm:

darkcım zaten değişik bi hareketti hissettiğim öyle tekme gibi falan dışarıdan hissedilen bişey değildi yani.içeride hareket ettiğini hissettim.hatta o kısım bisüre hafiften ağrır gibi oldu bisüre.sanki yılan kıvrıldı gibi oldu tam da tarif edemiyorum ama çok net hissettim.ama birinin eli osırada göbeğimde olsaydı bişey hissetmezdi çünkü içerden oldu olan:))))ama eminim o olduğuna ya zaten ben takvime göre şuan 11 haftalığım ama hesaplamalar karışıyo doktor başka diyo ultrason başka diyo takvim başka diyo bende saldım gitti kafam karıştı daha çok:))))

:teytey:slm bende kasım annesiyim.kasım 13 dedi doktorum.daha cinsiyetini öğrenemedik.inşallah bu hafta sonu gidecem ozaman söyliyecek.Allah hepimize sağlıklı bebekler nasip etsin.

bu ağrıların çok normal çitos .benim ikinci geliyor.bir tane oğlum var 9 yaşında şimdi yeniden bebek geliyor kasım annesi olacam.benimde kasıklarıma ağrı oluyor bu normalmiş.adet kesildiği için oluyormuş ilk üç aydan sonra normale girer diyor doktor.

Aramıza hoşgeldin ceren.

Dark ben de birkaç gündür uğrayamıyordum. Yazılanları okuyunca çok üzüldüm. Ama sonra moralini topladığını görünce de sevindim. Canım umarım her şey yolunda gidecek. Sadece biraz sabretmek gerekiyor. Üçlü testi iki yerde birden yaptırman önemli. Bu arada kendi gittiğin hastanede 18-22 haftalar arası yapılan detaylı ultrason yapılmıyorsa bunun için iyi bir yer araştırabilirsin. Sen yine de kendini üzme. Sevgiler..

Nazlı Melek demir hapını da aç karnına almayı öneriyor doktorlar. En azından hapı aldıktan yarım saat sonrasına kadar çay ve süt ürünleri yiyip içmezsen de emilimi daha kolay olurmuş. Benim de demir hapı almam gerekiyor ama kabızlık sorunu yaşadığım için şu dönem cesaret edemiyorum. Böyle bir etkisi oldu mu kızlar kullandığınız demir hapının?

canım zaten ilacın üzerine eczacı yazmış sabah akşam bir aç karnına diye ama içini okudum tok diyor.. :uhm: doktorda açıklamadığı için kullanan arkadaşım çay ve süt ürünleri emilimini azaltıyor ben 2 saat sonra içiyordum dedi şimdi öyle içiyorum bende.. gerçekten kafam karıştı ya.. doktoruda yerinde bulamam ki arayıp sorsam üniv. hast. çünki.. neyse netde biraz araştırayım bunu ben... iki gündür içiyorum bende şimdilik ishal durumu oldu afedersiniz idrarımın ve ishalın rengide koyu bu ilaçtan sanırım..

kızlar bulduğum bilgileri sizlerlede paylaşayım dedim..
Gebelikte kansızlığın en sık görülen belirtileri solukluk, halsizlik, baş dönmesi ve çarpıntıdır. Aşırı kansızlık durumunda ise dudak ve ağızda çatlaklar, kulak çınlaması, tırnaklarda kırılmalar, yutma güçlükleri ve toprak yeme gibi anormallikler ortaya çıkar.
Bu nedenle hamileliğin 16.-20. haftalarından itibaren hergün demir içeren haplar alınmalıdır. Demir ile beraber C vitamini alınması demirin emilimini arttırır. En iyisi demir hapının portakal suyu ile içilmesidir.
Dikkat! Demir hapı süt ile birlikte alınmamalıdır. Süt demirin emilimini engeller. Yine mide ekşimesi için alınan anti asitlerde demir emilimini etkiler.
Demir hapları dışkıya siyaha çalan bir renk verirler. Önemli bir durum değildir. Bazan demir doğuma kadar kapatılamayacak düzeyde düşük olabilir. Bu durumda demir içeren iğneler bu açığı kısa sürede kapatır. Bazan kan verilmesi gerekebilir.
İkiz gebeliklerde,
kansızlık belirtileri olan anne adaylarında normalden fazla
dozlarda demir alımı gerekebilir. Alacağınız demirin
bebeğinizin demir depolarının oluşumunda önemli rol
oynadığını unutmayınız.
Demir:
Gebelik sırasında kan hacmi %50 oranında artar ve rölatif bir anemi tablosu oluşur. Bunu ve bunun belirtilerini gidermek için gebelik boyunca düzenli demir alımı çok gereklidir. Ayrıca gebeliğin ikinci yarısında bebek, demir depolarını oluştururken annenin demir depolarından kullanır. Demir eksikliğiyle doğan bebekte halsizlik, meme emememe görülür ve dolayısıyla gelişimi yavaşlar. Günde 60mg. elementer demir (Fe++) alımı önerilmektedir.

Demirden zengin gıdalar; karaciğer, dalak gibi sakatatlar, kırmızı et, yumurta sarısı, kuru meyveler, beyaz fasulye, mercimek, dereotu, ıspanak, maydanoz, badem, fındık, ceviz, yulaf ezmesidir. Ancak gıdalarla demir ihtiyacı karşılamak çok fazla kalori alımı sonucunu doğuracağından gebelikte demir tedavisi önerilir.
C vitamini demir emilimini arttırdığından turunçgiller, domates gibi C vitamininden zengin gıdalardan da alınmalıdır.

merhabalar bende neredeyse 10 yılı aşkındır demir tedavisi görüyorum 12 den yukarı hiçbir zaman çıkmadı ve ferritinim( depo demiri) de bu testimde düşük çıkmış doktorum hapı yazalım dedi demir hapını aç karnına c vitaminiyle alıyordum gerçi hap midemi rahatsız ediyor surup içmeyi tercih ediyorum. Acil şifalar diliyorum sizlere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…