- 27 Nisan 2007
- 4.654
- 6
-
- Konu Sahibi AnlamadanDinlemeden
- #1.081
Kızlar nazar mı değdi size hepiniz hasta olmuşsunuz. Hepinize geçmiş olsun.
Nazlı Melek bebeklerini görmüşsün hayırlı olsun. Ultrason resimlerinden alırsan bize de gönder. İkiz bebekleri görmek çok keyifli oluyor. Bir lerde okumuştum. İkiz bebekler bu haftalarda bile birbirlerini farkedip, birbirlerine dokunmak için çaba sarf ediyormuş. Bizim tekliler de tırmanıyormuş, takla atıyormuş hatta köprü bile kuruyorlarmış. Pazartesi doktordayım. Çok merak ediyorum. Ben de o hareketleri yaparken görebilecek miyim acaba bebeğimi diye. Hepiniz muayeneleri ve ultrasonda gördüklerinizi böyle detaylı anlatınca benim ve doktora gitmeyen diğer arkadaşlar için deneyim gibi oluyor. Ultrasonda karşıma ne çıkacağını artık biliyorum mesela. O sırada şaşırıp kalacağıma şimdi kendimi hazırladım göreceğim yaramaza karşı :)
Aynısını 2li tets konusuna da yazdım:
Kızlar bizim ultrason sonuçlarımız çok iyi.Burun gelişimi çok güzel.Ense 1,5 mm çıktı, oda çok güzel fakat kan testine 1/254 trizomi21 riskli çıktı.Canım ona sıkkın benim.
Doktor amniyosentez önerdi.Ama bebek bence iyi demiş.Alt sınır 1/250 ve altı.Bizde sınıra çok yakınız.
Ben amniyosentez düşünmüyoruz.Üçlü testimi 2 farklı yere yaptırmayı düşünüyorum şimdilik.
Bu hafta tekrar gidicem doktora ultrasonda tekrar baktırcam bebeğime.Bundan sonra zaten 2 haftada bir giderim artık bebeğimi görmeye.
Bana dua edin olur mu?
Aklıma geldikçe gözlerim yaşarıyor.Elimde değil.
Ben bebeğime güveniyorum ama onun iyi olduğunu düşünüyorum.Yine de sınıra yakın çıkmak çok üzücü.
Bi kaç gündür siteye giresim gelmedi bu yüzden.
Testi eşim aldı,ben gitmedim.Doktor bence bu sonucu hiç gösterme bile üzme demiş.
Eşimde o ne meraklıdır eninde sonunda soracak,unutmaz demiş.
Teşekkürler arkadaşlar desteğiniz için.
3lü testlerin sonucuna göre amniyosentezi belki düşünebilirm.
Şu an kesinlikle düşünmüyorum.İnşallah düşünemme gerek kalmaz da.
Çok zormuş bebek beklemek cidden.
Eşimden gizli gizli ağlıyorum elimde değil.
Aynısını 2li tets konusuna da yazdım:
Kızlar bizim ultrason sonuçlarımız çok iyi.Burun gelişimi çok güzel.Ense 1,5 mm çıktı, oda çok güzel fakat kan testine 1/254 trizomi21 riskli çıktı.Canım ona sıkkın benim.
Doktor amniyosentez önerdi.Ama bebek bence iyi demiş.Alt sınır 1/250 ve altı.Bizde sınıra çok yakınız.
Ben amniyosentez düşünmüyoruz.Üçlü testimi 2 farklı yere yaptırmayı düşünüyorum şimdilik.
Bu hafta tekrar gidicem doktora ultrasonda tekrar baktırcam bebeğime.Bundan sonra zaten 2 haftada bir giderim artık bebeğimi görmeye.
Bana dua edin olur mu?
canım arkadaşım öncelikle dualarımızın seninle olduğunu bil ama canını sıkıcak evham yapacak bir değer değil inan bana ama iki ayrı yerde yaptırmanda yarar var makinalardan dolayı bi kaç arkadaşımın ve hatta kardeşimin eşindede aynı sınıra yakın değerler çıktı biz çok korktuk çünkü akraba evliliğide vardı amniyosentezden önce tekrar farklı bir merkezde ikili test yaptırdık ve mak. hata çıktı çok şükür yiğenim şimdi 9 aylık ve emeklemeden yürümeye bile başladı maşallah o kadar zeki ve sağlıklı ki inşallah hepimiz bebeği sağlıklı dünyaya gelir ama senin strese girmen ağlaman üzülmen inanki onu da rahatsız eder biliyorsun herşeyi hissederler meleği üzme annesi o sağlıklı bir şekilde dünyaya gelecek .........sevgiyle ve sağlıkla kal...........
Aklıma geldikçe gözlerim yaşarıyor.Elimde değil.
Ben bebeğime güveniyorum ama onun iyi olduğunu düşünüyorum.Yine de sınıra yakın çıkmak çok üzücü.
Bi kaç gündür siteye giresim gelmedi bu yüzden.
sevgılı darkcım cok uzuldum ama doktorun bence bebek ıyı demıs bu onemlı bır nokta benım doktorumda sonuc 100 de 100 garantı vermez dedı ama cok rısklı bırsey cıkarsa amnıyo yaparız dedı benımde sonuclarım bugun cıkacak
bu arada bugun otobuste bayıldım bırden ter bosaldı kendıme zor geldım halen cok kotuyum :bbo:
sevgılı darkcım cok uzuldum ama doktorun bence bebek ıyı demıs bu onemlı bır nokta benım doktorumda sonuc 100 de 100 garantı vermez dedı ama cok rısklı bırsey cıkarsa amnıyo yaparız dedı benımde sonuclarım bugun cıkacak
bu arada bugun otobuste bayıldım bırden ter bosaldı kendıme zor geldım halen cok kotuyum :bbo:
günaydın kızlar,
dün kontroldeydik bizde bebişlerimle.. ilk yapılan kan ve idrar testlerimde çok anormal bir durum yok şükür.. birazcık kansızmışım oda her hamilede oluyor heralde...ben çok üşüyüp parmaklarım morarıyordu resmen..onun için ilaç yazdı demir hapıdır muhtemelen.. rubella diye duyuyordum sizlerden pozitif çıkmış endişelendim ama oda zaten kızamık için aşılı old. gösteriyormuş, rahatladım.. birazcıkda idrar yolu enfeksiyonu çıktı onun içinde iki kullanımlık sandoz gibi bir ilaç yazıyorum dedi gece yatarken içecekmişim 3 gün sonrada ikincisini işte testler yönünden son durum bu..
gelelim ense kalınlığı ölçümü ve ultrasona, muayeneye girdim karşımda ekranı görünce sevindim beişlerimi göreceğim diye sonra doktor bakmaya başladı büyük bebişim nasıl hareket ediyor ay çok sevindim öyle görünce eli ayakları herşeyi netdi..:dance: sıra ölçüme geldi bir arkadaş yazmış aynen benimkide sırtını dönmezmi biraz önce hareket eden bebek öyle kaldı..:)) biraz daha hareket edip sırt üstü dönsünde ensesini ölçelim diye biraz doktor ablamız dışardan pıt pıtladı ama yok inatçı ölee kaldı.. sonra biz diğer bebişe baktık ondada hafif hareket vardı ama bir hafta küçük old. için ensesini ölçemeyiz çok küçük daha bu dedi... aleti çalıştırdı kalp seslerini dinledik onunda pıtı pıtı.. sonra büyük olana tekrar döndük nihayet sırt üstü duruyordu yandan güzel gözükünce hemen ölçümü yapıldı normal çıktı şükür onunda kalp atışlarını dinledik..diğer bebiş için 10 gün sonra tekrar randevu verdi 20 mayısa gidince ikisininde tekrar daha net ölçülecek..sonra ultrason resimlerini eşime gösterdim çıkınca baktı büyük olanın kafasını yakından çekince ense kalınlığı için burnu felan belliydi eşim aa bana benziyor bu ufaklık dedi çok hoşuna gitti ama sekreter resimler bizde kalacak dosya için dedi.. 10 gün sonra gidince kendim içinde alacağım.. işte kızlar bizde son durum böyle.. bu arada bebişler sağdaydı hep sağ kasıkdan bakılıyordu ortaya doğru gelmişler doktora sordum yer değiştirirler onlar dedi gülerek..
Nazlıcığım Merhaba,
Birkaç gündür yoktum. Sanirim ikili taramaya girenlerin sayısı da bir hayli artmış bu arada. Senin sonucların da hayırlı olsun, şükürler olsun birisi için ense kalınlığını almışsın. Dilerim diğer küçük bebeğin için de hayırlı haberler alırsın.
Yalnız sana yapılan kan testleri ile ilgili bir şey sormak istiyorum. Bu kan testleri Rubella (Kızamık değil KIZAMIKÇIK demektir) ve idrar taraması şeklinde mi yoksa ek olarak bebeklerin sağlıklarına yönelik testler de var mıydı? Çünkü Ankara’daki doktorlar ikiz gebelere bebeklerde oluşan defektlere ilişkin bir test yapmadıklarını söylüyorlar, benim de kafam karıştı. İki bebek olduğundan kan test sonuçları referans vermiyor dedi doktorum, ayy ne bileyim işte endişe bir aldı mı, sen de bilirsin bu evham denen illeti....
Sevgiler