2008 Kasım Anneleri

canım tansiyonum büyük 11.2 küçük 7.3 e yükseldi.ben normalde düşük tansiyonluyum 10 a 6 normali bendeki.azcık yükseldimi mahvoluyorum düşün istifraya kadar gitti.annem yüksek tansiyon hastası ben de hiçbişey yokken yükselince korktum çünkü hiç iyi değil.önceden çok üzülünce yada stres olunca çıkardı.şimdi bişey yokken oldu.doktorumu da aradım hiçbişey yeme ilaçlarını da içme sadece uzan dinlen dedi.tekrar çıkarsa hastaneye gel dedi.sanırım gece de devamlı yükseldi ölçmedim ama öyle bir baş ağrısı çektim ki düşmanımın başına vermesin allah.resmen ağrıdan beynim oynuyodu.3-4 kere girdi.ama allaha şükür şuan iyiyim tansiyonum da normale döndü.ağır bişeyler yemiyorum hafif bi kahvaltı yaptım çünkü kafamdaki ağrı pusuda bekliyo en ufak bişeyde çıkıvercek ortaya sanki.aman kızlar dikkat edin tansiyonunuza benim gibi olmayın dünyam sarsıldı wallahi.kafamçokkarıştı

ayy canım umarım düzelirsin kendıne dıkkat et herzamanda yukselmıscek dıye kendıne telkın vermeye calıs bence ınsallah duzelırsın

:nazar:

canım tansiyonum büyük 11.2 küçük 7.3 e yükseldi.ben normalde düşük tansiyonluyum 10 a 6 normali bendeki.azcık yükseldimi mahvoluyorum düşün istifraya kadar gitti.annem yüksek tansiyon hastası ben de hiçbişey yokken yükselince korktum çünkü hiç iyi değil.önceden çok üzülünce yada stres olunca çıkardı.şimdi bişey yokken oldu.doktorumu da aradım hiçbişey yeme ilaçlarını da içme sadece uzan dinlen dedi.tekrar çıkarsa hastaneye gel dedi.sanırım gece de devamlı yükseldi ölçmedim ama öyle bir baş ağrısı çektim ki düşmanımın başına vermesin allah.resmen ağrıdan beynim oynuyodu.3-4 kere girdi.ama allaha şükür şuan iyiyim tansiyonum da normale döndü.ağır bişeyler yemiyorum hafif bi kahvaltı yaptım çünkü kafamdaki ağrı pusuda bekliyo en ufak bişeyde çıkıvercek ortaya sanki.aman kızlar dikkat edin tansiyonunuza benim gibi olmayın dünyam sarsıldı wallahi.kafamçokkarıştı

11/7 de yüksek tansiyon teşhisi koyulmaz ama seni etkilemiş biraz da olsa yükselmesi..bence de isitrahat et bol bol..geçmiş olsun..

çok şükür Allah dualarımızı kabul eti canım
merak etme 15 gün sonrası içinde dua etmeye başladım bile
ben sonucun iyi olacağına eminim canım arkadaşım kendine ve bebeğine iyi bak

çok teşekkür ederim canım benim bugün görümcemin kontrolü vardı yeni doğum yaptı bende takıldım peşlerine gittim belki bebeğimi gösterirler bana diye dr.baktı hala sağlam kalbi atıyor bu yaptırdığım işlemden sonra düşük ihtimali var ya insanın aklı takılıyor işte ama o iyiydi ancak dr. bana senin burada ne işin var evde yatman gerekiyor dedi bende şimdi kızımı almaya bile gidemedim okula evde yatıyom kalkıyom bakalım artık herşey güzel olsunda ben 9 ay yatayım dimi

kızlar merhaba.. bayadır giremedim ama bugün okumadığım tüm mesajlara baktım. öncelikle BEKLEMEK sana çok geçmiş olsun diyorum. Allah bebeğini sana bağışlasın.
ve ATA TANEM sana da geçmiş olsun diyorum. istirahat et stres yapma. geçecek eminim ki.

[COLOR="black"]kızlar bu arada bende ikili testimi yaptırdım. ense kalınlığı normal dendi. çok şükür. sonuçları da bir kaç günden alacakmışız. bebeğimi de gördüm. allahım ne hareket ne hareket inanamadı. bana ilk gösterdiği yer poposu oldu. çok komikti. çok haretketli bir bebek olduğunu söyledi doktor.[/COLOR]

teyzeleri maşallah deyin bebeğime.. ayrıca %80 de kız dedi.. minik kızım meleğim geliyor yani:))))))))

canım hayırlısı olsun allah meleğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah hepimize de tabiiki.kızlar şimdi ben 12. haftada doktora gidince benim bebeğimde hareketli mi olucak?tabii biz daha hissedemiycez dimi o hareketleri.bi anlatsanıza nasıl oluyo merak ediyorum benim gitmeme daha 2 hafta var

kizlar bebeginin hareketini hisseden var mi
herkes bana soruyor ben daha hicbirsey hissetmedim
acaba normal mi daha hissetmemek

ya sanırım 5. aya girilince net hissediliyomuş ama benimki kulaktan dolma tabii.benimki de 10 haftalık daha çünkü

iyi akşamlar arkadaşlar
2 gündür hastanede müşahede altındayım kanama nedeniyle..şiddetli kanamam oldu ve şu anda eve çıktım ..1 ay kadar sanırım annemde kalıcam..bebeğim tehlikede kızlar dualarınızı eksik etmeyin ..herkese mutlu günler diliyorum ...
sevgiler...

Bugün çok kötü oldum kıslar ben !! Sabah 10 gibi kalktım kahvaltı hazırlarken birden karnıma aniden bi ağrı saplandı sonra midem hafif bulanmaya basladı ve etraf bi anda ışıl ışıl oldu dönmeedi basım ama her yerim uyustu etrafı cok aydınlık felan görmeye basladım ve kısa kısa nefesim gitti geldi ya cok kötüydü allahtan evde temizlik yapan kadın wardı az daha yere düsüodum tuttu beni :KK43: Azcık uzandım ve gecti ya acaba aclıktan felan mı oldu tansiyonum felanmı düstü acaba ? Yoksa baska bişimi war doktorumuda arama geregi duymadım hiç böle olan warmı ?? Eger yinelerse arıcam :KK43:

Bugün çok kötü oldum kıslar ben !! Sabah 10 gibi kalktım kahvaltı hazırlarken birden karnıma aniden bi ağrı saplandı sonra midem hafif bulanmaya basladı ve etraf bi anda ışıl ışıl oldu dönmeedi basım ama her yerim uyustu etrafı cok aydınlık felan görmeye basladım ve kısa kısa nefesim gitti geldi ya cok kötüydü allahtan evde temizlik yapan kadın wardı az daha yere düsüodum tuttu beni :KK43: Azcık uzandım ve gecti ya acaba aclıktan felan mı oldu tansiyonum felanmı düstü acaba ? Yoksa baska bişimi war doktorumuda arama geregi duymadım hiç böle olan warmı ?? Eger yinelerse arıcam :KK43:

yagmurummm iyi sindi mi şimdi bebiş??

iyi akşamlar arkadaşlar
2 gündür hastanede müşahede altındayım kanama nedeniyle..şiddetli kanamam oldu ve şu anda eve çıktım ..1 ay kadar sanırım annemde kalıcam..bebeğim tehlikede kızlar dualarınızı eksik etmeyin ..herkese mutlu günler diliyorum ...
sevgiler...

dualarım seninle allah bebeğini sana bağışlasın..

ay canm gecmıs olsun a.s.
halen kendımızı alıstıramadık galıba hamıs oldugumuza bende oyle yataktan bıle anı hareketle kalkıyorum yavaslamamız lazım galıba :asigim:

iyi akşamlar arkadaşlar
sevgiler...

canım benım gecmıs olsuna.s. kendıne dıkkat et annecıgın sımdı sana bakar hemen ayaga kalkarsın ( keske benımkıde yanımda olsa :a015:)

günaydın kızlar,
dün kontroldeydik bizde bebişlerimle.. ilk yapılan kan ve idrar testlerimde çok anormal bir durum yok şükür.. birazcık kansızmışım oda her hamilede oluyor heralde...ben çok üşüyüp parmaklarım morarıyordu resmen..onun için ilaç yazdı demir hapıdır muhtemelen.. rubella diye duyuyordum sizlerden pozitif çıkmış endişelendim ama oda zaten kızamık için aşılı old. gösteriyormuş, rahatladım.. birazcıkda idrar yolu enfeksiyonu çıktı onun içinde iki kullanımlık sandoz gibi bir ilaç yazıyorum dedi gece yatarken içecekmişim 3 gün sonrada ikincisini işte testler yönünden son durum bu..
gelelim ense kalınlığı ölçümü ve ultrasona, muayeneye girdim karşımda ekranı görünce sevindim beişlerimi göreceğim diye sonra doktor bakmaya başladı büyük bebişim nasıl hareket ediyor ay çok sevindim öyle görünce eli ayakları herşeyi netdi..:dance: sıra ölçüme geldi bir arkadaş yazmış aynen benimkide sırtını dönmezmi biraz önce hareket eden bebek öyle kaldı..:)) biraz daha hareket edip sırt üstü dönsünde ensesini ölçelim diye biraz doktor ablamız dışardan pıt pıtladı ama yok inatçı ölee kaldı.. sonra biz diğer bebişe baktık ondada hafif hareket vardı ama bir hafta küçük old. için ensesini ölçemeyiz çok küçük daha bu dedi... aleti çalıştırdı kalp seslerini dinledik onunda pıtı pıtı.. sonra büyük olana tekrar döndük nihayet sırt üstü duruyordu yandan güzel gözükünce hemen ölçümü yapıldı normal çıktı şükür onunda kalp atışlarını dinledik..diğer bebiş için 10 gün sonra tekrar randevu verdi 20 mayısa gidince ikisininde tekrar daha net ölçülecek..sonra ultrason resimlerini eşime gösterdim çıkınca baktı büyük olanın kafasını yakından çekince ense kalınlığı için burnu felan belliydi eşim aa bana benziyor bu ufaklık dedi çok hoşuna gitti ama sekreter resimler bizde kalacak dosya için dedi.. 10 gün sonra gidince kendim içinde alacağım.. işte kızlar bizde son durum böyle.. bu arada bebişler sağdaydı hep sağ kasıkdan bakılıyordu ortaya doğru gelmişler doktora sordum yer değiştirirler onlar dedi gülerek..

iyi akşamlar arkadaşlar
sevgiler...
eylül canım geçmiş olsun, dualarımız seninle inşallah sende sorunsuz atlatacaksın bu durumu.. kendine iyi bak iyi dinlen..
yağmurcum sabahları böyle şeyler olması normal... açlıktan veya tansiyon düşmesinden olmuştur..... kasıklarına değilde karnına girdiyse ağrı oda muhtemelen gaz sancısıdır.. bazen banada oluyor dediğin gibi hafif mide bulantısıda yapıyor sonra lavaboya çıkınca rahatlıyorum..ama yok bu farklı diyorsan doktorunu aramaktan çekinme derim ben..

iyi akşamlar arkadaşlar
sevgiler...

canım çok geçmiş olsun dinlen sakın kalkma yataktan.bebişinede kendine de çok iyi bak allah nazarlardan korusun sizi:nazar:

Kızlar nazar mı değdi size hepiniz hasta olmuşsunuz. Hepinize geçmiş olsun.

Nazlı Melek bebeklerini görmüşsün hayırlı olsun. Ultrason resimlerinden alırsan bize de gönder. İkiz bebekleri görmek çok keyifli oluyor. Bir lerde okumuştum. İkiz bebekler bu haftalarda bile birbirlerini farkedip, birbirlerine dokunmak için çaba sarf ediyormuş. Bizim tekliler de tırmanıyormuş, takla atıyormuş hatta köprü bile kuruyorlarmış. Pazartesi doktordayım. Çok merak ediyorum. Ben de o hareketleri yaparken görebilecek miyim acaba bebeğimi diye. Hepiniz muayeneleri ve ultrasonda gördüklerinizi böyle detaylı anlatınca benim ve doktora gitmeyen diğer arkadaşlar için deneyim gibi oluyor. Ultrasonda karşıma ne çıkacağını artık biliyorum mesela. O sırada şaşırıp kalacağıma şimdi kendimi hazırladım göreceğim yaramaza karşı :)

ya ben nekadar hazırlasam da genede görünce çok şaşırıyorum son gördüğümde kuzu kuzu sırtı dönük yatıyodu.şimdi gittiğimde iyice belirgin olucak boyu uzamış hareket ediyo olucak bende ağzım açık bakakalıcam:)))alışamıyom bitürlü sanki hergidişimde aynı boyda olcak gibi geliyo büyüdüğünü görünce çok şaşırıyorum.büyümese anormal halbuki ama işte alışmadık ya:)))

X