2008 Kasım Anneleri

bizimki ilk kreşe başladığı hafta sofraya ourdu açtı ellerini pısır pısır bişeyler okudu aklınca amin dedi ellerini yüzüne sürdü

noluyo len dedik amerikan filmlerindeki gibi

biz o konularda eksiğiz biraz günlük rutinde kocayla sofrada falan dua etmeyiz.hapşursak elhamdülillah demeyiz ne biliyim ya eksiğiz işte.bizim yetemediğimiz yerde umarım okullar yetişir

Ben yetebildigim kadar bisiler ögretmeye calisiyorum.Merdivenelrden inip cikarken ep bismillahirrahmanirrahim diyor artik,hapsurunca önce cok yasa sonra elhamdülillah diyor:)bunu annanesi ögretmis:))

yani simdilik bu kadar,babmiz söyleemz hic aama ben yemekte yada disaiya cikarken filan deniz ne diycektin diyorum hemen basliyor bislillahirahmalillahim demeye:))))))))))))))

senin işin daha zor çilek deplasmanda başka bi dil başka bi din artıları çok olacak ama senin yükünde fazla olacak iki milletli iki dilli bi çocuk yetiştireceksin.

maşallah deniz oğlana
bizimkide kışın başlarında dilli dönmeye dönmeye hapsurunca elhamdiililah diyodu biz öğretmediğimiz halde demekki görmuş şimdi söylemiyor .

evet bencede ekstra zor,hem istiyorum buraya cok iyi entegre olsun hem istiyorum kendi dinini vatanini bilsin unutmasin.Babasi tam bi norvecli gibi cok iyi yetistirmisler ama bazi konularda cok eksik(din ) bende aman aman iyiyim demiyorum ama bi tr de yetismisle buradaki cok farkli.

çilek benim babamın dayısı almanyada .çocuklar sanki tam bir alman konuşmaları bile yarım yarım yengeye kalsa hiç türkçe konuşmuycaklar yenge kendini hepten değiştirmiş bence bu çok acı gelip kendi vatanını insanının beğenmemezlik sanki kendi burda yaşamamış gibi bence ölçüyü kaçırmamak lazım öbür türlü ne ordansın ne burdan arada derede biryerde.

polip bizimkinde 2-3-4-5 ayrı ayrı sınıflandırmışlar.dini eğitimi isteğe bağlı 4 yaştan başlıyorlarmış bizimkilerdede sofraya oturunca besmele falan o tarz şeyler öğretiyorlarmış.4 yaştakinde de öğle ağırlaştırılmış kurslarda ki gibi falan değil sarkılarla oyunlarla allahın isimleri peygamberleri isteyene kuran dersi falan öğretiyorlar .zaten bir anda böyle bir geçişe kaarşılar.

çilek bence ufaktan ufaaktan sıkmadan yüzeysel verilebilirr ama yine din dersi şeklinde değil oyunlarla falan bazı şeyler kalıcı olur .bazen bakıyorum da yaş beklenirken oyaş da farkında olmadan birden geçebiliyor.

sizin mevcut fazla sanırım burdaki büyük kreşlerde öyleydi yaşa göre sınıf yapmışlar ama bizimki az nüfuslu ev gibiler hayırlısı olsun bakalım.ütü noldu çene çene:KK53:

hesap veriyorum polip:

6 tane gömlek 1 etek ve kızımın 5 adet penyesini ütüledim.konuşurkene demekki konuşmasaydım hepsi bitecekti .şimdi ütünün suyu bitti ara veriyorum ve bakla ayıklamaya koyuluyorum

hesap veriyorum polip:

6 tane gömlek 1 etek ve kızımın 5 adet penyesini ütüledim.konuşurkene demekki konuşmasaydım hepsi bitecekti .şimdi ütünün suyu bitti ara veriyorum ve bakla ayıklamaya koyuluyorum

maşallak sana avrupa yakasındaki makbule gibi 3dk da bi gömlekmi ütüledin sende

walla gelin bi kampanya başlatalım herifler no ütü elbiseler giysin.o neyse:KK9:benimki geçen yıl bi kot almıştı hah allahım kurtuldum dedim .no wash diye satmışlar sözde anam hem yıkadık hem ütüledik ne anladım ben bundan.ütü başında geçirdiğim vakte acırım

çilek benim babamın dayısı almanyada .çocuklar sanki tam bir alman konuşmaları bile yarım yarım yengeye kalsa hiç türkçe konuşmuycaklar yenge kendini hepten değiştirmiş bence bu çok acı gelip kendi vatanını insanının beğenmemezlik sanki kendi burda yaşamamış gibi bence ölçüyü kaçırmamak lazım öbür türlü ne ordansın ne burdan arada derede biryerde.

Hmmm degisik iste canimya,birde almanya ve holandanin alfabeleri degisik.norvecinki türkce gibi r filan var yani konuslmalari düzgün oluyor.Esimin ailesi hic turklerle beraber oturmamis cocuklar turklere karismasin,okusunlar falan filan diye.o yüzden tun`un turkcesi biz evlendikten sonra dahada duzeldi.

pirasamiz pisti pilavida yapim yiyelim pasayla,babamiz gec gelcek bugun.

Ayy yoruldum:KK43:

Az önce küçük gelin aradı.Gelin yemeği burda yiyelim dedi.Akşam eşimin babamlarla halı saha maçı var. Anılda takılır kuzenleriyle..

Mucize baklayı koca çok seviyo, ben yemem:KK43: Akşama dünden yoğurt çorbası, ıspanak, pirinç pilavı yapmıştım.Barbunyada vardı..Ama yiyemicez..

öz külltür dejenere olmasın gerisi önemli değil cilekcim

benim menü buğun karışık olcak çorba.zey.yağlı bakla,ıspanaklı börek, çay,isteyen istediğinden yesin ben çay vebörek istiyom

çilek afiyet olsun pek severim pırasa yı havuçda attınsa off off çiğde severim ya neyse:KK69:

Kampanya yüzü olacak bi herif lazım benim koca olmaz diyeyim şimdiden:78:

Neysem bende kaçtım hepinize iyi akşamlar olsun
:80:

havucsuz pirasaya pirasa demem ben polis,varr tabi olum olmazmi:))))

ayy baklayida cok severim bol yogurtlu,bu ara istahim tavan zaten yiyorum yiyorum gözüm doymuyor..

yasminoo ne güzel ohh aksam gelindesin,simdiden iyi eglenceler.poliss sanada güle güle.

mucizee corba yapmisin len mönü diye: saka saka afiyet olsun.

X