2008 Kasım Anneleri

polim gözümden kaçmış bir ara lazım olur almaya kalkarım sen yinede ver şu hamurun tarfini...

şimdi mercimek koydum düdklüye içine havuç patates zaten atıyorumda bugün loremin dediği gibi ekstradan kereviz yaprağı ve brüksel lahanası attım vitaminli olsun kuzulara inş içerler...

şimdide kendimize zeytinyağlı kereviz yapmaya gidiyorum çorbam pişmek üzere...

selam karılar bugün uğrayamadım işlerim vardı
kimsede kalmamış kayıtlı misafirimiz canbor ve kayıtsız 3 misafirimiz ve ben hayır kaydolun sizde muhabbet edelim nedir yani oku oku çık yazmayınca zevksiz olur sanki:))

GÜNAYYDIINNNNN
HERKESE MUTLU SAĞLIKLI GÜZEL BİR GÜN DİLİYORUM.

akşam 10 da yatınca bizim kız dikildi erkenden bende ilk günaydını diyim dedim.bu gün ben yine öğlene kadar betülle okulda olcaz.ordanda gezmeye gitcez .3gün pek yoğunuz yani.çok konuşup sayfaları biriktirmeyin tamam mı ben akşam gelince zor oluyor oku oku bitmiyor:)))

gunaydın gunaydın gunaydın
kasım ayında ay gıbı yuzler dunyaya getıren guzel analar

bugun uykumu almıs vazıyette ıse gelmıs durumdayım
dun kocıs ve oglum benı almaya geldıler
bırkac ısımız vardı hallettıkten sonra yemege gıttık
zaten yemek yapmaya gonlum yoktu ıyı oldu
ama eve gıdınce bu aksama hazır olsun dıye kuru fasulyeyı pısırdık bırlıkte
etı cıkarmıstım dıye ertelemedık
beraberce yaptık kaldırdık
kuzum pek sık sakız cıgner oldu bu sıralar sakız yetıstıremıyorum sıpacıga

neysem cılegımmm
ben de su mucverın tarıfını alabılırmıyım
bır kez denedım ve husranla sonuclanmıstı
sık yapılan ve garantılı bır tarıf olursa denerım demıstım
ayrıntılı soylersen sevınırım

Günaydın hatunlar.3 Gündür uykusuzdum,sabah geç kalkmışım alarma rağmen.Apar topar geldim:KK43: Akşam bizde kardeşime gittik.Anıl kuzenlerine gitmeye can atıyo.Koştular oynadılar ve 3 yaşındaki kuzeniyle çarpıştılar kafa kafaya.Anılın hafif kaşı şişti, kuzeninin alnı:)) Anne gitmeyelim evimize diyo.. Havalar ısınsın bol bol gezeriz.Dün annem terlik almış Anıla.Çiş çalışmalarına başlıcaz bugün:)

gecmıs olsun anıl pasaya da kuzenıne de
hadı bakalım sız baslayın tecrubelerınızden faydalanalım bızde

cocuklar yasıtlarıyle bır arada olmaktan cok mutlular
hele de dısarıdayken

günaydın canlar
anılıma geçmiş olsun
benide arkadaşım kahfaltıya çağırdı ama gelemem dedim öğleden sorna memoyı bırakıp çıkıcam hem eve dönmesi bidaha zor olucak dönsemde memo dışardan babaanneye gelmeyi sevmiyo başka gün dedim ,bulsamda bende lazımlık alsam tostosuma habire eli bezinde çekiştirip duruyo hadi tuvalete diyorum toolet haaaayyıy diyo delü uşak nası olcak peki

günaydın kadınlar

yaw benim dana akşam 8de sızdı sonrada uyumadı uyutmadı gece bağırttı beni bol bol:84:
vicdan yapıyom böle zamanlarda ama ayaktada duracak halimde yoktu hoş şimdi katmerli oldu hepten sallanıyom

pasin benim işgüzarda sakız sever oda bugünlerde coştu ekmekçiden şakıj alcam diyo tüm bozuklukları atıyor cebe:nazar:

yasmin geçmiş olsun kafayı küttürmeden olurmu ufak kazalar iyidir Allah büyüğünden korusun.çiş içinde kolay gele 8gün veriyorum ben anıla daha fazla sürmez...

kız çilek niye okulun etrafı çayır çimen değil sizin oralar çok otlak oluyor diye biliyom ben:44:

maytap yok yazdım seni hadi bakalım kapıcı havalar ısındı kim tutar sizi:KK55:

mucizede gesmelerde tozmalarda ymış:KK55:

nazlimo veririm akşama kadar tarifi:87:

nedense cocuktan zıyade ben hazır degılım sanırım tuvalet egıtımıne
gozumde cok buyuyor
ben pımpırıklıyım nedense
halıların komple kalkması lazım bu egıtıme baslamamız ıcın ufak kazalardan korunmamız amacıyla
yazı beklıcem ben ıste

oyun hamuru
◦1 su bardağı un
◦3 su bardağı su
◦Çeyrek su bardağı tuz
◦2 çorba kaşığı sıvı yağ
Renklendirmek için gıda boyası ya da parmak boyası (gıda boyasını pasta malzemeleri satan yerlerden yada aktarlardan satın alabilirsiniz, parmak boyası ise kırtasiye ve oyuncak satan mağazalarda bulabilirsiniz)

Yapılışı

Un ve tuzu yoğurma kabına koyun, suyu yavaş yavaş yedirerek yoğurun.

Hamuru istediğiniz küçüklükte parçalara ayırarak, her parçayı farklı renklerde boyayla karıştırarak tekrar yoğurun.

Plastik saklama kaplarında yada küçük cam kavanozlarda saklayabilirsiniz.

açıkta kalınca kuruyabiliyor ama 1-2 günlükken az nemlendirip sert bi zeminde mutfak mermeri gibi bi yerde yoğurursan eski halini alıyor.1-2 günden sonra atmak lazım hoş o vakte kadar çocuklar hallediyorda.ha bu arada tuzlu olduğundan yiyemiyorlar hadi yedi desek içinde zararlı bişey olmayınca korkmuyorsun en azından(ben sadece gıda boyası kullanıyorum çok bereketli bişey)

nedense cocuktan zıyade ben hazır degılım sanırım tuvalet egıtımıne
gozumde cok buyuyor
ben pımpırıklıyım nedense
halıların komple kalkması lazım bu egıtıme baslamamız ıcın ufak kazalardan korunmamız amacıyla
yazı beklıcem ben ıste

o kadar kasma pasin kız salıver sulasın azcık sağı solu yarın bir gün gece kaçıracak bu çocuk alıştıktan aylar sonra bişeye dalıp çiş yapıverecek.yada benimki gibi annesi gülsün diye gaz çıkartmaya çalışırken kaçırıverecek napcan o zaman :KK9:

ıste ben bu konularda rahat degılım yaa
hassasım bu konularda
klozete alıstırma asamasında bıle sadece ellerını degıl ayaklarını bıle yıkamadan cıkmayan bır zıhnıyetım ben
once benım alısmam mı lazım yanı

bende pipirikliyim pasiko özellikle idrar konusunda herkes öyledir zaten ben şimdi deniicem ve gözlemliicem bakalım alışır gibiyse devam ederim zaten belli eder hazır olup olmadığını eğer hazır değilse yaz ortası sonu gibi tekrar

[ı]ıste ben bu konularda rahat degılım yaa[/ı]
[ı]hassasım bu konularda [/ı]
[ı]klozete alıstırma asamasında bıle sadece ellerını degıl ayaklarını bıle yıkamadan cıkmayan bır zıhnıyetım ben[/ı]
[ı]once benım alısmam mı lazım yanı[/ı]

çocuğun eline ayağına oturduğu kalktığı yere bende titizlenirim belden aşağısını yıkamadan çıkarmam sonra ellerini yıkarım falan filanda
eve takılmam ya işemiş cıçmış neticede suyla sabunla birazda kol gücüyle herşey temizlenir.sende biraz rahat ol çok ıncık cıncık titiz annelerin kuzularına ben çok üzülürüm eskiden beri onların hayatı hep çekilmez gelir bana:KK15:

X