2008 Kasım Anneleri

ana kız polip seninki 1 bucuk saat boyama mı yapıyor benimki 10 dakka bile yapmıyor alıyor eline karalıyor ne var ne yoksa anne seni çiziyim mi diyor bişeylerr dahha karalıyor bitti.allah selamet versin

mucizem hg canim..anca uyudu sipam,aksama pirasa var bende..ne zor be sebze pisirmek yika yika felaik geliyor.sirkeye koydum simdide.

o 1,5 saat boyama yapan oglusa masallah,benimkisi 5 dk otursa biz sevindirik oluyorz..

ana kız polip seninki 1 bucuk saat boyama mı yapıyor benimki 10 dakka bile yapmıyor alıyor eline karalıyor ne var ne yoksa anne seni çiziyim mi diyor bişeylerr dahha karalıyor bitti.allah selamet versin

mucize bizde öleydik hatta daha berbat acaba hiperaktifmi diye korkuyorduk ama okula gittikten sonra çok değişti.tek okulda din dersine girmiyordu herkez oturunca sıkılıyormuş arda kafasına göre takılıyordu o sırada.bugünlerde onada giriyomuş bi süre dinliyormuş.bak seninkide okulda değişecek büyük ihtimalle

az kaldı anaokulu yaşı 5 e düşecek seninkide bencillik değil ayrıca.hoş öle bile olsa çocuk milleti az palazlandımı yeterince bencil oluyor zaten sende oluver ne olurki
ciddimisin ehhh o zaman kaldı 2,5 yıll ..:))))

ellerine kalem versem benimkilerde resim yapıyor güya.. çiziyor anne bak ma (araba)diyor kaan.. bakıyorum azcık karalamış yuvarlak bişeyler yapmış olmuş araba oda başarı.. geçen oyun hamuru alıyordu babamız yok dedim hem yerler benimkiler renkli renkli hemde her yer hamur olur çekem azcık büyüsünlerde öle alalım dedim...kalemi bile tüm duvarlarda kullandılar sağolsunlar bahara badana var yine..

çilek hoşbulduk canım ay bende sinir oluyorum sebze yıkama işine özellikle ıspanak yıka yıka haşatı çıkıyor

polip inş bizimkide öyle olur.sırf kuralları öğrensin paylaşmayı öğrenssin diye gönderdim zaten ay çocuk başkasının evine gittiğimizdede bu benim diye sahipleniyor herşey onun ona göre bende yaşayarak birlikte hareket etmeyi öğrensin istedim.ama mudire hanım anlattığımız herşeyde bizi suçladı hep çocuk haklı bizim eğitilmemiz gerekmiş :KK43:((

oyyy benim pasam cok güzel surat yapiyoryaaa,nanakalrini ciziyor:) kucucuk sac yapiyor iki nokta yani göz diyor.harika yapiyor..birde balik ciiziyor bunlarda pullari diyor:)) benden iyi ciziyor ben cinali bile yapamam.

iyi kız çilek seninkine de maşallah benimkii bir yuvarlak çiziyor birde ço güzel karalıyor

off ya iki haftadır koyuyom poşete vveriyom adamcazın eline gömleğini pantlonunu öyle olmassına rağmen yine dağ gibi ütü yapıyorum hiç de sevmiyorum ütü yapmayı

utu muuu
bırısı utu masasını kurup benım utuledıklerımı yerlerıne kaldırdıktan sonra hıc gık demem bır sure yaparım
ama o yerlestırme ısı yok muuu
sınır oluyorum
utuledıklerımı havalandırmadan yerlestırmemek gıbı bır huyum var kı bır de kontrolden gecırıyorum
tamamen kendıme ezıyet edıyorum bılıyorum

din dersimi polis?bu yastami?niyeki?

çileğim 10 çocuk bunlar en küçüğü arda en büyüğü 6 yaş büyüklere sadece hikaye gibi siyer falan anlatıyorlarmış bide hadis öğretiliyormuş arda hepsinden muaf o nerde isterse orda takılıyordu ama bugünlerde oda giriyormuş.konyada tüm özel kreşlerde din eğitimi var biz muaf olduğumuz için çok içeriğini öğrenmedim ama yaşlarına uygun sanırım

nazlı bu yıl 30 tane pilot ilde 5yaş anaokulu 6yaş ilkokul sistemi başladı.sanırım 1-2 yıla tüm yurtta olacak

benimki haffta içi kumaş p.gömlek hergün 1 gömlek haftada 5

haftasonu kanvas ,koot .gömlek dde giydiyği oluyor yani hafta da 6 ggömlek oluyor kot da giyse ütüleniyor kızınkiler benimkiler nevresimler hhavlularr o bu derken ben deliriyorum ama bu ara gömlekleri ve kumaş pont.hep postaladım

Biliyorum konyada her okulda oldugunuda,neyse sasirdim iste.Nebilim daha cok kücükler simdiden karismasin kafalari diye düsünÿorum ben.Cünkü o kadar abuk sorular siruyorlarki,bazen cvp veremiyorum yani dogru cevabi söyleyemiyorum.

polip bizimkinde 2-3-4-5 ayrı ayrı sınıflandırmışlar.dini eğitimi isteğe bağlı 4 yaştan başlıyorlarmış bizimkilerdede sofraya oturunca besmele falan o tarz şeyler öğretiyorlarmış.4 yaştakinde de öğle ağırlaştırılmış kurslarda ki gibi falan değil sarkılarla oyunlarla allahın isimleri peygamberleri isteyene kuran dersi falan öğretiyorlar .zaten bir anda böyle bir geçişe kaarşılar.

çilek bence ufaktan ufaaktan sıkmadan yüzeysel verilebilirr ama yine din dersi şeklinde değil oyunlarla falan bazı şeyler kalıcı olur .bazen bakıyorum da yaş beklenirken oyaş da farkında olmadan birden geçebiliyor.

ayy lore yerleştirme ayrı dert hiç sorma büttün çekmecelerde raflarda ne varsa tekrar iniyor aşşaya ütülediklerinle birlikte tekrar yerleştir uffff bisürü iş dağınıklığı ise ayrı bir dert

nazlı hamuru ben evde kendim yoğuruyorum tarifinide verebilirim bebiklere yaparım dersen

walla çileğim ben çocuğu verirken dedim benimki astronot falan olmasada olur şunu öğrensin böyle hareket etsin demiyoruz bizim tek derdimiz çocuğumuz iyi vakit geçirsin dedik o yüzden onlarda kasmıyor.bazen öğretmenin biriyle laptop başında nette sörf yapıyorlar bazen mutfakda annene si var bitane onunla yemek yapıyo bazende derse giriyor bizim bi standardımız yok yani

maşallah çileğim senin oğlanın resmini gördüm güzel yapıyıor zaten hep o önde bizimkilerin çoğundan maşallah diyeyim yinede:nazar:
konuşmasıda güzel deniz oğlanın kreşe dünden hazır kuzu...

ütü yönünden şanslıyım yaza daha rahat olacağım benim adamın işde gömlek pantolonu var birde ufak tefek bizimkiler genelde hep kot giyer sever spor takılmayı.. nişana bile kot üstü gömlek götürdük abisi dayanamış takım almış kociye..:)))
yazın ise motorlu ekipe geçeceği için o kumaşlar hışır hışır hiç ütü istemiyor yıka giy ...

polim 1-2 seneye her yerde oluyorsa bizim 2,5 yılımız var sevindim bu işe..:))

muciiiii yasonun sana verdigi ismi bi ozele atsana bana,merak ettim :))

polis en iyisini yapmisin,ben kucuk yasta o kadar bunlatilmalari yanlisi diilim.

saol nazlimo..ana dilini iyi kullandigi icin ikinci bi dilde zorluk yasamaz dedi dr.

daa cabuk ögrenir dedi,bakalim artik görcez.

X