• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2008 Kasım Anneleri

belkı de bekar ogluna dugum masrafı bırıktırme derdınde
kımbılır
bence kızmadan agzını yokla
anlat durumunu acık acık hıssettıklerını
bakalım onun etegınde ne taslar var
dokulmesını sagla

Maytabım bak sana bir kaynana örneği veriyim.Babaannem şeker hastasıydı.Diyeti vardı. Doktor haşlama et yiyeceksin demiş.Yıllar önce ilkokuldaydım ben.Bizde zengin değiliz.Eskiden kola bile lükstü. Babamdan et istedi.Babam param yok dedi.Akşama alıp gelmiş.Annem bi güzel haşladı getirdi. Gözümüzün önünde yedi ve bir lokma vermedi.Üç kardeşiz ilkokul çağında.Neler var dostum.Bi bilsen.. Rahmetli oldu gitti.Annem mevlütlerini okutur, hiç es geçmez.Kimbilir kaç kere dayak yedi onun yüzünden..

abisi zaten elinden geleni yapar kaynım evlenirken .gerekçesi o zaten oğlana bişeyler yapayım .umreye giderkende eşim karşıladı masrafını anlamıyorumki derdi ne .valla kusura bakmasın ama yetti artık

doğru canım neler var.eski kaynanalar betermiş zaten onlşara hiç girmiim:)
yok benim takıldığım adının kira olması yemin ederim başka bi şey değil.aklım almıyo benim dimağam almıyo bu ismi.oğlun yani sonuçta

ogluna bırıkım derdınde tamam da
bır oglunu dusunurken dıgerını sıkıntıya sokmak hıcte adıl degıl
kıradakı evın gelırını ayırabılır kucuk ogluna
hem boylece ıkı cocuguna da esıt davranmıs olur

anlamıyorum buyukler neyı dusunerek hareket edıyorlar
demek kı allah korkusu olan da olmayanda haksızlık yapma rıskı altında
allah yardımcın olsun
bence ogluyla muhatap olsun sen mudahıl olma
sonra ana ogul ıyı olurlar gelın soyle demıstı derler

benım babaannemde bıze oglumun paralarını hep sız yıyorsunuz derdı
kım yıyecektı bılmem kı
babaannemın bakımını da sadece babam ustlenmıstır yanı dıger cocuklarına muhtac etmez onu dusun
harclıgından erzagına herseyını babam karsılar
ve hala evlatları ıcın yaptıgı harcamalarda var gozu kadının

maytabım ya bi insanın kendine yetecek kadar parası varsa neden ister ki daha fazla nerde harcayacak bu parayı,nerde yiyip içecek eşin herşeyini karşılıyormuş zaten sizde sıkışıksınız bu cevriye de hakikateli cevriye ya ben hayatta isteyemem yavrumdan kira onlar kazansın gençtir çoluğu çocuğu var derim bence de cevriye çok yüz almış sizden boşa demiyorlar bişey yazcam da olmicak sen kötü bi insan olsan evine barkına sokmasan,ihtiyaçlarını karşılmasan senden iyisi olmaz bu dünya böyle canım umarım cevriye de vazgeçer bu davranışından...

ya sanırım yaşlılar bi zaman sonra doyumsuzlaşıyorlar aslında kendilerine dur demenin tam sırası bu zamanlar bak loremin babannesi de aynıymış:(
benim babam da dedim diyaliz hastasıydı tam 5 sene haftada üç gün köyden aldı 15 km uzaklıkta bi hastahaneye götürdü minibüslerle evinin her eksiğini gördü dedem vefat etti babannemin yeri vardı babam oraya ev yapmıştı babannem babamın para olarak sıkışık olduğunu bildiği halde 58000tl para ödetti ve babama ödeyeceksin herkes hakkını alacak dedi babam biraz zaman var dedi vermedi ve babamın kardeşleri bi kere daha yanlarına uğramadı onlarınnnn

valla lavişcim dediğim gbi canım adının kira olması beni çok kızdırııyo .yoksa ihtiyacım var dese ki yokkk verilir yada ihtiyacı olsa ona gerek bile kalmaz .benim eşim eli açık bi insan cömert annesinden de hayatta esirgemez.çinekop seviyo diye kilosu 25 liradan alıyoduk 2 kilo hemde işsizken.bu sadece bir örnek .annemide çağırlım diye ben söylerim hep.ama demekki iyilikten maraz doğarmış.

evet oncekıler cok yokluk cekmısler
sımdı aldıgımız hersey onlara cok buyuk ısraf gelıyor
hos bazen bakıyorum da gercekten cok bol yasıyoruz toplum olarak
ınsanlar kıradan, gıdadan kısıyor ama gıyım kusam makyaj ve sıgaradan kısmıyor nedense
nereye gıdıyoruz anlamıyorum

evine hoşgeldin meleğim :) burası senin evin gibi ama polipe bacı karıştırdı galiba,biz hep burdayız bekleriz filan yazmış sana..polipeciğim bizler burda olmasak ta burdayızdır,biz seni bekleriz cicim :112:

dünümde olmayanlar, yarınım için akıl vermesin. Hakkımda bilginiz yoksa, fikriniz de olmasın!!

sanırım ne demek istediğimi bizler anladık
sizi seviyorummmmmm :69:

evet maytap adı neden kıra
yanı sız bana mınnetlısınız mı demek ıstıyor
yanı kardesıne sen bırsey yapmadın aslında ben kıra gelırımle mı yaptım demek ıstıyor
neden ozellıkle kıra

maytabım gerçekten çok can sıkıcı bi durum lorcim sana da katılıyorum canım haklısın yaptığımız herşey israf ne kadar ortak noktamız var ya:)))bende hayatı dolu dolu yaşamk istiyorum tabi ki yatırımlarımı da yapıyorum ama dediğim gibi herşeyi ölüçülü yaşamaya çalışıyorum

hepsı yapılmalı elbet lavısım
yatırımlar ıcın hayat ertelenmemelı
ama hayat felsefem rahatlık da olmamalı bence
bugun tamam yarın allah kerımdır benım mantıgım degıl hıcbır zaman

bılemıyorum ben garantıcıyımdır tamam bıraz ama hayatımı da ertelemem
gezerım alırım eglenırım yerım ama her gun degıl
bunların da yerı var
gelırıme gore bunlar lukse gırıyorsa cok sık yapmam ama hıc te yapmamazlık da yapmam tabıı

slm kızlar hastayız ailecek
eşime doktor iğne bile verdi:(
bende buğra da antibiyotik kullanıyoruz
dün işe falan gelemedim ne var ne çok:)

Derin geçmiş olsun dicem ama geçmiyo valla.10 Gün oldu geçeli halen boğazımda akıntı var.Anılda da öyle.Kocamda öksütüyo fena..Ne menetmiş bu:(

geçmiş olsun derincim ama çevremde herkez hasta ve kolay kolay geçmiyor bu kış karda yağmadı ya mikroptan kırılıyor ortalık Allah tüm hastalara acil şifalar versin

saolun kızlar valla aynen doktor bile kar yağsın diyor
ama yağacağı yok galiba :((
sürekli hastalık var ailede gezip duruyor bir onda bir bunda
yeğenimle hastanede karşılaktık:))
o da hasta bize bulaşmasın diye görüşmedik bir süre
biz hastayken de ona bulaşmasın demiştik
ama olmadı yine onlarda hasta tekrar:))
ne biçim bişeymiş hakkaten

Back