2008 Kasım Anneleri

selam fıstıklar..
mail geldide az önce içim karardı..
sizin bu tarz şeyler yedirmediğinize eminim çocuklarımızada etrafıda bilinçlendirelim..

MSG ( ÇİN TUZU) DENEN ZEHİR

*****' un hazır çorbalarının üzerinde"hiç bir
koruyucu madde içermez" yazıyor diye alıyordum.Özellikle son çıkardıkları
çorbalar çok kolay yapılıyordu ve gerçekten de çok lezzetli oluyordu.Bu
maili okuduktan sonra hemen mutfağa gidip ***** çorba paketlerinin
içeriğine baktım.Maalesef içeriğinde MSG denilen madde var.

""" MSG Nedir ..??? """ Dikatlice Okuyalım ve Paylaşalım...!ar.
Sağlık Bakanlığı'da bunu onaylayıp "Türk Gıda Koteksi'ne uygundur"izni
veriyor.Şimdi anlıyorum ki ince bir çizgiye dikkat etmek gerekiyor.Şöyle ki
"hiçbir katkı maddesi yoktur" la" hiçbir koruyucu madde içermez"dikkat
etmediğimiz ama çok önemle dikkat etmemiz gereken iki ayrı ama önemli
bilgi..Sizlerle paylaşmak istedim...

MSG NEDİR?...
halimvural
biyolog
il halk sağlığı lab.
müdür yardımcısı
SİVAS

ÇOK Onemli:
Bu msg denen illeti piyasalarda, daha masum bir ifade tarzı olsun diye ÇİN
TUZU adıyla satıyorlar.

Piyasada bazı dönerciler de bunu kullanıyorlar.
O kadar lezzetli oluyor ki, bir döner yiyecegine 2-3 döner yiyesin geliyor.

Ayrıca ithal olarak gelen BÜTÜN GIDA MADDELERİNDE BU MSG VAR
(Peyniri,eti,konservesi vs vs.)

MSG NEDİR?...

MSG adında bir yiyecek katkı maddesi var.

MONO SODYUM GLUTAMAT

Yiyeceklere katıldığında, o yiyeceğin tadının beyin tarafından güzel
Olarak algılanmasını sağlıyor. Tatlı, tuzlu, acı fark etmiyor.
Hangi yiyeceğe katılırsa lezzetliymiş gibi geliyor. O yüzden gıda
üreticilerinin bir çoğu MSG'yi karlı olduğu için kullanıyorlar.
MSG ZARARLI MI ?
Buna okuduktan sonra siz karar verin.
Bu madde Nörotoksin. Sinir hücrelerine zarar veriyor. Merkezi sinir sistemi tahribatı ve
buna bağlı olarak ALZHEİMER, PARKİNSON, HUNTİNGTON hastalıkları, SARA (Epilepsi)
Retinal dejenerasyon (Göz retina tabakası hasarı) Yağ birikimi, doyma mekanizmasında bozukluk, obezite.
Büyüme hormonu baskılanması.
Pankreas hasarı, insülinde artış, ve buna bağlı diyabet.
Böbrek ve karaciğerde ciddi hasarlar.
Bu madde hamilelerde plasenta
bariyerini geçebiliyor, anne karnındaki bebek de aynı tahribatlara maruz kalıyor.
Özellikle çocuklarımızın hatta büyüklerin de çok severek yediği CİPS'lerde çok kullanılmakta.

Hazır köfte harçları, Et suyu tabletleri, Hazır çorbalar, Dondurmalar, renkli yoğurtlar ve benzeri bir çok üründe var.
Şimdi diyeceksiniz ki, Madem bunca zararı var, neden kullanıyorlar?.
Küreselleşen dünyada, ticaret de küreselleşti. Küresel ticaret devleri insaf, merhamet
gibi duygularla asla çalışmaz. Onların amacı çok kar etmek, çok daha büyümektir.
Bu mamuller, albenisi olan renklerde ve janjanlı ambalajlarda sunulur.
Televizyon, gazete ve duvar reklamlarında onlara sıkça rastlarsınız.
Sadece maddesel tadıyla değil, görsel yollar ile de beyinlerimize kazınır adeta.
Basit bir hesap yaparsak, ucuz zannedilen bu ürünleri çok pahalıya tükettiğimizi görürüz.
Mesela Cips. Semt pazarlarında 3 kg . patatesi 1 TL ye alabilirsiniz. Oysa ki 50 gram CİPS 1 liradır.
Yani 1 kg . Cipsi, 20 ytl.den tükettiğimizin farkında bile değiliz.
Olumsuz etkileri de cabası. bu mamulleri üretenler !....
Kendi ürettiklerini asla yemezler, içmezler. Onların gıdaları organik ve doğaldır.
Son zamanlarda organik tarım yapan çok güçlü özel şirketler türedi,
burada itina ile yetiştirilen ürünleri semt pazarlarında göreniniz var mı? Ben henüz rastlamadım.
Gelelim genel sağlık boyutuna;
Son 25 yıla dikkatle göz atacak olursak, çocuk yaşta diyaliz cihazına
bağlı yaşamaya mahkum edilenler, çok küçük yaşta şeker hastalığı ile tanışan çocuklar, obez çocuklar, asabi çocuklar, 9-10 yaşında buluğ çağına girenler, çeşitli nedenlerle engelli
doğanlar ve bu sayının ülke nüfusunun % 12'sine çıkması ve benzerleri. Ve sizlerinde aklınıza gelebilen yeni hastalıklar.

Hastalıkları üretenler, ilaçlarını da ihmal etmediler. Bu da madalyonun diğer karlı yüzüdür. Karbondioksitli meşrubatlardan, sakıncalı hazır gıdalara varana kadar bir çok yerde çeşitli uyarılar yazıldı, çizildi. Durumun ciddiyetini anlayabilenimiz var mı? Bu sorunun cevabı, tüketim miktarıdır.
Şimdiki eğitim sistemimiz endüstri, tarım, genel kültür alanında yetersiz kaldığından,
yeni nesiller tehlikenin farkında değildirler. Emperyalist devletler, egemen olmak istedikleri toplumun eğitimli olmasını istemezler. Onlar için önemli olan kendi halkları ve elde edeceği yeni sömürü kaynaklarıdır.
Her yıl eskiyen, yaşam kaynakları azalan, küresel ısınma ile kuraklık tehlikesi yaklaşan bir dünyada, Küresel güç olan emperyalist devletlerin acımasızlığının arttığı bir dünyada, Dengelerin ve haritaların değiştirilmek istendiği bir dünyada yaşadığımızı asla unutmamalıyız.
Dünyanın en güzel coğrafyasında yaşadığımızı da asla unutmamalıyız.
Gelin bu güzelim yurdumuza hep beraber sahip çıkalım.
YARIN ÇOK GEÇ OLMADAN !.....

LÜTFEN ... MÜMKÜN OLDUĞUNCA ÇOK KİŞİYE GÖNDERİNİZ
--
AYŞE ATAR
UNIVERSAL HOSPITAL BODRUM
Hemşirelik Hizmetleri Direktörü
Kalite Yönetim Temsilcisi

bu arada sefer ayının ilk günü bugün kızlar sadaka vermek çok sevap..
inşallah bir yıl boyunca en hafifi yoksulluk olmak üzere 70 çeşit kaza ve beladan muhafaza ediyormuş..

merhabaynnn kızlar

benı dusunen merak eden arkadaslara tsk ederım
cok sukur daha ıyıyım burnum aksa basım agrısada benı ısımden uzaklastıran sebeb bu degıldı
sahsı ıslerım vardı resmı kurumlarda
evın mı var derdın var ısıne donduk resmen
kıracı, yonetıcı ve beledıye arasında sıkısmıs bır mevzuya malsahıbı olarak el koymak zorunda kaldım
hallettım sayılır ama gunum oldu valla prosedur ıslerınde

neysem bugun hava herne kadar guleryuzlu baksa da bıze
cok ama cok ruzgarlı
bu arada dayanamayıp bır canta aldım kendıme
katmerlı zarardayım yanı anlayacagınız

amınmella yazının tumunu okuyamadım genıs anımda okuyacagım
demek bugun 1 safer olmus bıle
bır de duası vardı onun dıye hatırlıyorum
hatırlattıgın ıcın tsk ederım canım

yasmınım bu kombı ıcın sen servısı degıstır canımcım
yoksa bunlar senı daha cok gocebe edecek gıbı gorunuyor

sedam hersey hakkınızda hayırlısı olsun
gercekten ablan ıcın zor ama gecıcı durum en azından

AMİN SAĞOL walla bu beslenme işi beni çok geriyor ve bian önce bahçeli ev istiyorum oda olmadı yaza burda belediyenin kiraladığı hobi bahçeleri var onlardan kiralıycam çocuğuma kendi yetiştirdiğim şeyleri yediricem allah izin verirse.bu konuda ben biraz şanslıyım arda eve giren paketli hiç birşeyi yemiyor bilinçlimi bilinçsizmi bilmiyorum ama yemiyor.yazın annannemin kendi koyunlarının sütünden yaptığı yoğurttan sonra eve aldığımız süt..ş ın falan hiç bi yoğurdunu yediremedik.meyve suyunu ağzına sürmüyor.Ama benim kompostoları içiiyor.Çikolatada çok seçici 1-2 markanın bazı çikolataları haricinde çikolata yemiyor.bisküvi de öyle bazen petibötlerden yiyor yani bizim markete gidince onu isterim bunu isterim diyen bi çocuğumuz yok ama dondurmayı seviyordu yazın tatildede çok yedi dondurmadada varmış bu çin tuzu yazdıklarına göre yazık...
cips denen şey bizim eve girmedi zaten Allah yardımcımız olsun ama bunu bide ilkokul zamanı var korkuyorum

evet lorecim işte bu duası şu an tam vakti öyle ikindi aradı sefer ayı boyunca hergün öğle ikindi arası okumak gerek..

05/OCAK/2010 çarşamba
Safer ayının ilk çarşambası öğle ve ikindi arasında
aşağıdaki duayı 100 defa okumak sünnettir.
ve çok çok ehemmiyetlidir.

"YA DAFİAL BELAYA İDFA' ANNEL BELAYA
FALLAHÜ HAYRÜN HAFİZAN
VE HÜVE ERHAMÜRRAHİMİN
İNNEKE ALA KÜLLİ ŞEY'İN KADİR"

Meali: “Ey belâları def eden Allahım! Belaları bizden uzaklaştır.
Allah muhafaza edicilerin en merhametlisidir.
Muhakkak ki senin kudretin her şeye yeter.” Âmin

organık hatun polıpe demek hobı bahcesıyle ılgıleneceksın maasallah dıyeyım sana

tsk ederım amıncım
daha evvel bılmıyordum ama ogrendıkten sonra hesapladım ve fark ettım kı
2 kez kolumu bır kez bacagımı kıran bır mınnak olaraktan
bu hadıseler safer ayında basıma gelmıs meger
allahtan onlarla kurtulmusum dıye de sukrettım tabıı

sadece son mesajı okudum
amincim öyle bir işe vesile oldun ki
aslında dibimizde var bir sürü fakir ama
bilemiyoruz kim olduklarını
neyse bu vesile ile fakire yardım edicem akşam inş.
erkek bebeği varmış ve leğende yatıyormuş((
giysi götürcem ve para
kardeşimde vercek allah yardımcısı olsun
kaçarak evlenmişler
ne para ne pul
bir de çocuk üstüne buyrun bakalım
cahillik ama o bebenin günahı nee

bugünde büroya bi adam geldi daha öncede gelmişti meczup denilen türden sanırım dışarda yatıp kalkıyor ne bileyim bişey vermedim sanki gidip şarap alcakmış gibi duruyordu:97:versemiydim ki takıldım şimdi neyse onun kısmeti değilmiş başkasına artık

selam cicişler herkeslere merhaba
nasılsınız yavrılarım ben iyiyim şükür şuanda daha da iyiyim birkaç gündür hastanelerde dolanıyorum yaklaşık 3 haftadır br göğüs ağrısı ve çarpıntıylA uğraşıyorum onun için kardiyolojiye gittim 3 gündür gidip geliyorum EKG-Ritm Holter-Efor testi derken bitti niyahet damar tıkanıklığından korktular ama bişey çıkmadı çok şükür turp gibiyim

tabi aralarda derslerime de gidip geliyorum, eymende iyi çok şükür bir iki gün memeyi bıraktırmak için uğraştık ama annesi oğlu kadar tutarlı değil malesef kıyamıyorum bi türlü halbuki gece de o kadar problem çıkarmadı sabaah 5e kadar sorun yok 5-5.30 arası artık ağlıyor aranıyor o zamanda dayanamayıp veriyorum pofff bakalım ne olacak

Beyazmeleğim iyi olmana çok seindim canım.çay kahve de çarpıntı yapar canım,çok tüketme.Özellikle Türk kahvesi bana da çok çarpıntı yapar,günde 2 taneden fazla ve geç saatte içmem o yüzden.sende dene istersen bunu.
memeolayına gelince haklısın insan kıyamıyor ama artık kocaman oldular tatlışım,yine de oğlumu çok üzme annesi

sağol safişim valla çay kahve fazla tüketen biri de değilim ama neden oldu bilmiyorum
doktor ritm holter'e bakınca damar tıkanıklığından şüphelendi o bizi baya korkuttu ama allahtan temiz çıktı sonraki durumlar rahatladık

valla oğlumu fazla üzmüyorum zaten üzemiyorum ondan önce ben dayanamıyorum :)

geçmiş olsun beyaz melek senin kalp sağlamdır ya yoksa o kadar heyecana nasıl dayanacaktı dimi:92:
saphira hoşgeldin çok boşaldı buralar
:97:

Slm karular tekrardan
Saphiş beyazım meleğim animellam pasikom hoşgeldiniz hatun kızlar
Mellacım ben daha öncede okumuştum bu yazıyı ama bilmediğimizo kadar çok şey var ki içinden çıkmamız imkansız ötesi elimizden geldiğince dikkat etmemiz gerekir o ayrı
Bayazım meleğim polip hatuna katılıyom turp gibinsin maşallah
Pasinim ii olmana sevindim cnm tekrar geçmiş olsun

OKUYUN KIZLARBiraz önce yengemi aradım birkaç yorumda bulundu bana ve kafam çok karıştı derki kendüsü;
Sedacım ben senin yerinde olsam ev için satış ilanı verir satılana kadar bekler satılıncada sadece bir nakliyat parası ile işlemleri bittirir evime geçerdim
Şimdi sen biriktirdiğin 10 bin tlyi taşınma işleri depozito kira vs ye vericeksin ayrıca ev satılana kadar da her ay 800 tl kira ödeyeceksin bence yazık günah senin yerinde olsam ev satılınca b.düzünden evimi alır öle giderdim şimdi burdaki ev satılınca ve siz ordan satın alınca tekrar taşınma masrafı olacak kaldı kii bu 1 sene de olabilir sonuç itibari ile taşınmak için boşa giden 10 bin tl ve ev alana kadar heray ödenecek 800 tl para emeğinize yazık olucak bence otur orda ve satılınca gidip satın almak için ev ara dedi kafam karıştı kızlar pekte haksız değil

sedoşum sağol canım benim

face de yazdım olaylardan biraz uzak kaldım ama anladığım kadarıyla yengen haklı
size doyum olmaz bana hiç olmaz ben derse kaçıyorum hatunlar öptüm hepiciğinizi

10BİNMİ CİDDİMİSİN
of çok para eğer o kadar masrafı olacaksa haksız değil yengen bide cebinden aylık800 çıkacakki site aidatı falan ayrıca alınır belki mantıklı aslında ama he deyincede satılmazki kış günü

Kızlar bakn şimdi şuan için 3500 tl gidiyor bunun 1400 depozito ve bunu çıkarken geri alıcaz
Giden para şuan için 1200 artı satılana kadar ödenecek aidatı ile beraber 760 tl
Karar verdim evet biraz mantıksız ve zararı olacak ev satılana kadar bi 10 bin tl gider ama sıkıldım artık şimdi eve gidipte
Dersem ki böle yapalım bir sürü konuşma vs olucak zaten başım ağrıor hır güre gelemicem vardır bir hayrı inşallah
Hakkımızda hayırlısı deyip bir adım daha atıcam her adımımda olumsuz olmaz ya belki de bu iyi olucak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…