2008 Kasım Anneleri

apple mrb. medarta gittiğine göre çukurambarda mı oturuyorsun. ben de o civarda oturuyorum ve bayındıra gidiyorum. dr um halime hanım. başka bi dr denemediğim için memnunum aslında ama bazen düşünüyorum internet olmasa sadece drun verdiği bilgilerle hamileliğimi geçirsem hiç bir şeyden haberdar olmazdım herhalde diye.benim drum çok rahat bi insan aslında bi bakıma bu özelliği iyi çünkü insanın kafasını karıştırmıyo. ben özel sigortamla gidiyorum. senin drun mu doğumu bayındırda aptıracak yoksa bayındırın başka bi druna mı gideceksin doğum için. sevgiler

canım orda oturmuyorum doktorum medartta ama kendı gırcek doguma bayınıdrda olcak
egerkı ayrıntılı ıcın belkı bayındıra gıderım doktoruma sorarım tabe

Beklemek ve Apple, teşekkür ederim cevaplarınız için. Gerçekten de insan aynı sorunları bir başkasının da yaşıyor olduğunu öğrenince rahatlıyor.
Beklemek, benim de aynı oluyor akıntı sorunu. Renk de aynı ama asla leke ya da kan gibi değil. Kaşıntının içeride olmaması da iyi bir şey diye düşünüyorum. Ama bu durumu en kısa zamanda doktora da soracağım.

evet canım benimde aynı leke kan allahıma şükürler olsun ki hiç yok şimdiye kadar olmadı inşallah olmazda ama kaşıntılar hiç hoş değil ve ıslaklık benim birde kızım var onda bu kadar akıntım olduğunu hatırlamıyorum yani akıntım vardı ama bu kadar ıslaklık kaşıntı falan olsa kesin hatırlardım ah yine oldu falan diye bende dr.a gidince soracağım en azından bir ilaç verirde biraz rahatlarız

Hilal Merhaba,
Jineklinige gideceksen sonuna kadar tavsiye ederim. Kesinlikle memnun kalacagin konusunda seni temin ederim. Ben 5 yıldır oraya gidiyorum ve iki mikromu da orada yaptırdım. Hepsi hem yardımcı ureme hem de gebelik takibinde cok iyiler. 5 tane doktor var hepsi de birdirinden iyi. Muhtemelen sana bir doktor sectireceklerdir. Tavsiyem Sedat Beydir, cok beyefendi ve her konuda sana yardımcı olabilecek bir doktordur. Ayrıca amniyo degerlendirmesi konusunda da Ankara'da ustune yok, benden soylemesi...
Sevgiler

ayy bende hep oraya gıtmek ıstıyordum ama sıgortamız kapsamıyor
cok ıyı bı yer oldugunu bılıyorum tanıdıgım oraya gıttı baskenttede dogum yaptı ama doktorunun doguma gırmesı ıcınde para verdıler

10. hafta...selam kızlar kasık ağrıları 2-3 gündür bendede var içerden çimdikler gibi bazen daha yoğun bir ağrı sonra sakinleşiyor.. ayrıca akıntı değilde ıslaklık kokusuz renksiz bende yaşıyorum ben jel kullandığım için ondan dolayı olduğunu düşünüyordum... ayrıca zaten hamilelikte yumurtlama dönemindeki gibi akıntı olurmuş hemde daha yoğun bir şekilde..kasık ağrılarımda bebişler (ikizler)geliştiği için oluyordur..

canım bence gidip gelme şartların zor değilsegit.beklemek çok zor insan strese giriyor.ikili test nasıl yapılıyor bilmiyorum ama eğer ultrosonla yapılıyorsa ne güzel bebegini sık sık görmüş olursun.bende şu anda seninle aynıyım 1 hafta önce gittim bir daha ki 12 gün sonra nasıl geçcek bilmiyorum.ben ikili test yaptırmayı düşünmuyorum.allah herkeze sağlıklı bebekler nasip etsin

Deryahakancım,

En son 7+2 sin diye gittiğinde bebek 10+2 olacak diye birşey yok.Bu dönemde bebekler önde gidiyorlar.Büyük ihtimal senin bebek 10+5 felan olur belki daha fazla.

Zaten ikili test 11-14.haftalarda yapılıyor.Sen 11 in içinde olacaksın.

Bencede uzak değilse gideceğin yer,çok zahmetli olmuyorsa bende git diyorum.

Doktor senin gideceğin zaman o takvimde olacağını bilerek gel demiştir.

slm kızlar ilginiz için teşekkürler zaten arayıp pazartesiye randevu aldık 3 haftadır bekliyoruz bi kaç gün daha bekleyemiyecem zaten çağırırsa tekrar gidecez yani bebeğimiz yapcaz fedakarlık artık kolay bulmadık dimi :))

gidişlerimiz zor oluyor o yüzden tereddütde kaldık aslında gitmişken ikili test de olsun diye düşünmüştük ....biz izmitte oturuyoruz hastane istanbul bakırköy de randevu saatine yetişmemiz için 2.5-3 saat önceden çıkmamız gerekiyor malum istanbul trafiği ve o bölgede oturanlar bilirler günün her saati yoğun bir trafik akışı oluyor ee dönşte okadar dersek bütün günümüzü doktor a ayırmak zorunda kalıyoruz inşallah dr um bir an önce göztepede medical park a geçerde okadar yol ve trafik stresini çekmek zorunda kalmayız

9+4 üm ve iki gecedir kasık ağrısı yaşıyorum ve birde jelden olduğunu düşünmüştüm başlarda ama sanırsam yumurtlama gününde olduğumdan kaynaklanıyor renksiz kokusuz su kıvamında akıntılar oluyor bazenıslak dolaşmaktan nefret ediyorum ilerde mantara dönüşmesinden korkuyorum ıslaklıkdan dolayı o yüzden günlük ped kullanmaya başladım

Akıntı bende de var,bende jelden olduğunu düşünüyorum.Değişik bir kokusu var,ağır ama az bir koku.Çok iğrenç geliyor bu koku bana.Zaten burnum çok hassas.Evin içinde olmadık kokular duyuyorum :)

Ama akıntılar normalmiş kızlar.

Deryacım çok uzakmış doktorun cidden.Artık hangisi kolay olursa onu yapın yani ciden işiniz zor.

Bugün 12+1 olmuşum kızlarrrrrrrr,

Bebişler bu dönemlerde hızlı gelişiyorlarmış.Bugün ensesi baş popo mesafesi felan ölçüldü.Hepsi iyiydi.Burun gelişimi çok güzel dedi doktor.Karnına baktı.

Bizim yaramaz güneşlenir pozisyondaydı ve ayaklar havada.Bacak arası gözükmüyodu.Ama eşim bişey yoktu dedi :) Kızmış ona göre.Ama kemikli yapısını da erkeğe benzettik :)
Hayırlısı olsun artık.

Doktor 3 hafta sonra bakalım cinsiyete dedi,eşim cinsiyetini sorduğunda da kız yada erkek diyo :)))

Ya dört boyutlu ultrasonda görünce kanım kaynadı,sevesim koklayasım geldi.Çok güzel bir duyguymuş.

Kızlar maşallah deyin bebişime.

Hepsine maşallah......

dark geldin mi doktordan bebişin nasıl büyümüş mü güzel haberlerini bekliyoruz
Geldim canım büyümüş maşallah.Baş popo mesafesi 5buçuk cm olmuş.
Herşeyi şimdilik iyi kan testi verdim.En erken 1 hafta da çıkarmış.İnşallah o da iyi çıkar.

Darkcıgım Acıdan bahsedince yorum yapmadan edemedim...
Sekerim benim bebekler kıpkırmızı dogacak herseyi oyle acı yiyorum ki anlatamam sana...

Ben bugünde acı yedim süper yemeyenlere tavsiye ederim :)))

sakuracum sen benden 3 gün öndesin bende tam 10. haftadayım bugün... bebek bezini hiç o açıdan düşünmedim doğrusu çok haklısın bakalım bebişlerin tenine uyumlu olacakmı.. aslında biz ilk defa bişey almanın heyecanıyla karar verdik dayanamadık yani.. iki arkadaşım var ikiside farklı bezleri kullanıyorlar ikiside memnun ve tecrübeyle anlamışlar bunu zaten.. açıkcası öncelikle giyeceği ve ihtiyaçları olacak şeyler daha önemli şimdi belki bir iki önden alırım kıza ve erkekeğe uyumlu olacak şekilde... cinsiyetleri belli oluncada eksiklerimizi tamamlarız diye düşünüyorum..uyarın için saolasın canım...

Canım fazla alma bezini bende senin gibi önceden alsak diye düşünüyordum.Ama her bebek her bezi kabul etmiyormuş.Deneyip yanılarak doğrusunu bulacağız.
Sen şimdilik sarı,yeşil kıyafetler yada her iki bebektede kullanacağın şeylerden al.Ben mesela bottibebenin broşürüne bakıp önce bunları bunları alayım diyorum.

Gerçe benim burdan alışveriş yapmam pek de mümkün değil.Fiyatlar çok da uygun değil.Yazın Adanadan yaparım alışverişi diyorum.hem cinsiyetde inşallah belli olur.

Arkadaşının dediği gibi yeni doğan bezleri pek bulunmuyor bazı yerlerde.Ama buluruz merak etme :KK66:

Kızlar size soracağım önemli bir şey var. Gerçi bu tür şikayetleri daha önce cevaplandırdınız. Birkaçınızın olduğunu hatırlıyorum. Bugün kasığımda çok farklı bir ağrı hissediyorum. Özellikle ayağa kalktığımda ve yürüdüğümde bükülüyorum sancıdan, yürüyemiyorum. Bıçak batması gibi sağ tarafımda çok kötü bir sancı.
Bunun yanı sıra bir de akıntı var. Kanama ya da leke değil ama koyu sarı renkli bir akıntı. Ne olduğunu anlayamıyorum. Bir hafta sonra kontrol var ama dr.umu da her dakika aramak istemediğimden önce size sorayım dedim. Biliyorum bebek gelişirken sancı hissedeceğiz ama bu çok garip ve sert bir sancıydı. O yüzden de panik oldum...
İçeride yaramazlık yapıyolar ne olsun .Bendede aynı batma var canım.Kesin bunlar yaramazlık yapıyo:emir_bebek::emir_bebek:
Panik olma,tecrübeliler normal diyorlar bunlara.

10 hafta..selam kızlar, hale, dark, süar ne güzel bebişlerinizi göreceksiniz şimdiden bol şanslar.. kontrolleriniz ve testleriniz güzel çıkar inşallah ve bebişlerinizin belki cinsiyetleri bile belli olur..:))

bu arada kızlar bebişler için biz daha bişey almayı düşünmüyorduk 3 ay dolmadan.. belki bana güleceksiniz ama geçen marketde gezerken molfixin hoşgeldin bebek diye yeni doğanlar için bezinden aldık içinde 44lü bez paketi,büyük ıslak mendili ve bebek bakım rehberi vardı.. bir arkadaşım 1 numara bez her yerde kolay bulunmuyor ben zor buldum demişti bizde alış veriş yaparken görünce dayanamadık aldık.. zaten bizimkiler ikiz olacağı için şimdiden stoklasak iyi olur heralde...:))
Göstermedi canım bizim yaramaz.Ayaklarını dikmiş havaya kapamış önünü.Eşim görememeiş,kıza benzetti,kemikli oluşunu da erkeğe benzetti.3 hafta sonra gösterirse bakacağız inşallah.
Test şimdilik iyi,kanda 10 güne kadar çıkar.
12+1 olmuşuz bugün.

kızlar hepinize selam...Allah nasip kısmet ederse bende kasım annesi olacağım..Şu an bebeğim 13 haftalık görünüyor.Bende nasip olursa cuma günü ikili tarama için kan vereceğim.Allahım herkesin gönlüne göre sağlıklı sıhhatli bebişler versin...:))

İnşallah iyi çıkar canım sonucun.
Ben 60 ytl verdim kan testi için.Fark bedeli olarak.

Bebişler bu dönemlerde hızlı gelişiyorlarmış.Bugün ensesi baş popo mesafesi felan ölçüldü.Hepsi iyiydi.Burun gelişimi çok güzel dedi doktor.Karnına baktı.

Bizim yaramaz güneşlenir pozisyondaydı ve ayaklar havada.Bacak arası gözükmüyodu.Ama eşim bişey yoktu dedi :) Kızmış ona göre.Ama kemikli yapısını da erkeğe benzettik :)
Hayırlısı olsun artık.

Doktor 3 hafta sonra bakalım cinsiyete dedi,eşim cinsiyetini sorduğunda da kız yada erkek diyo :)))

Ya dört boyutlu ultrasonda görünce kanım kaynadı,sevesim koklayasım geldi.Çok güzel bir duyguymuş.

Hepsine maşallah......

10+1 hafta..canım benim ne güzel bebeğini iyi görmüşsün..darısı bizlerin başına..benim randevum 20 mayısta..sabretmekte çok zorlanıyorum...tekrar gözünaydın..

ayy canım bende kız ıstıyorumŞenizŞeniz ama once saglıklı olmasıı :emir_bebek:

ben de kız isteyenlerdenim..eşim tabii ki erkek istiyor..tabii sağlıklı olması önemli olan ama insan bi tarafından yine de kız olsun istiyor di mi? çocuk mağazasına gittim her yer pembe pembe ama erkekler için öyle çok fazla bişey yok..hepimizin allah gönlüne göre versin..

ben de kız isteyenlerdenim..eşim tabii ki erkek istiyor..tabii sağlıklı olması önemli olan ama insan bi tarafından yine de kız olsun istiyor di mi? çocuk mağazasına gittim her yer pembe pembe ama erkekler için öyle çok fazla bişey yok..hepimizin allah gönlüne göre versin..

ya hayret ettim eşime.doktor dün kız deyince nasıl sevindi anlatamam.bende erkek ister diye tahmin ediyordum ama cidden kız istiyormuş yani.allahım nasıl bir mutluluk bizde anlatamam.hemen bi mağazaya girdik.bebek reyonu..bebek ayakkabılar..ve evet gördüm işte küçücük minicik pembe bir babet :1shok: allahım nelerde yapmışlar sanki genç kız ayakkabısı.hemen aldık tabi.yatagımın yanına koydum.arkadaşlarımda almışlardı patik.bi arkadaşım mavi çünkü o erkek istiyor bi arkadaşımda sarı almıştı.ee bizimki de pembe renk renk oldu.sabah eşim diyor ki ya hepsi sende şu pembeyi de benim oraya koyayım.bende olmaz dedim al sen şu maviyi koy sırnaşık şeysırnaşık şey öyle değil mi ama laelaelaelaelae

Hayırlısı olsun artık.

Hepsine maşallah......

Maşallah canım çok sevindim.

Bu arada kızlar,
Ben Mesa'da dogum yapmayı planlıyorum...
canım mrb. jineklinik nerde. özel sigortalara bakıyodur herhalde. mesa da burcu hanım varmış çok iyiymiş ama şu an doğum izninde kasımda belki dönmüş olurmuş. ama dönse bile hamilelik sürecimizi de bilen bi dr doğume yaptırması daha iyi bence.mesela sen jinekliniğe gidiyormuşun ya pat diye doğum anı mı gideceksin mesaya yoksa daha önce muayenelere falan da mı gideceksin. aslında mesa hem yeni hem ferah hem de güzel bi hastane. yeni doğanı ultrasonu falan da çok iyiymiş. ben bayındıra devam edecek gibiyim bayındır hakkında kötü bişey duyan var mı aranızda

Kızlar ne güzel haberlerle gelmişsiniz doktordan. Hale kızına çoook sevindim. Dark sanki senin bebeğin de kız olacakmış gibi. Nerden çıktı deme ne bileyim içime öyle doğdu :) Sağlıklı olsunlar da gerisi hiiç önemli değil. Maşaallah bebişlerinize kızlar.

yaa kızlar çok komik ama eşimin iş yerinde hocası eşimi rüyasında gördüğünü çok tatlı bi oğlumuz olduğunu görmüş üstelik hamile olduğumu da bilmiyodu. sonra eşim beim hamile olduğumu söylemiş ama dr kız dedi demiş. o da çok şaşırmış. hem de bizim cinsiyet tahmininden 2 gün sonra oluyor bu. herkes rüyasında oğlan görüyodu. bi de hani tahmin yaparlar ya yüzüne bakıp çoğu arkadaşım oğlan tahmininde bulunuyodu. 5 hafta sonra kesinleşecek ama ben çok merak ediyorum nasıl bekliycem o kadar. kızları çooook çok severim ama herkes oğlana o kadar alıştırdı ki beni oğlanı da çok sever oldum. dr kız diyince de hemen gidip bi t-shirtle capri aldım bebişime pembiş pembiş. şimdi kıza da çok kaptırmak istemiyorum kesinleşmeden. ayy iki arada bi derede kaldım neyse çok şükür başka derdimiz olmasın da heyecanımız böyle şeylerden olsun di mi

canım mrb. jineklinik nerde. özel sigortalara bakıyodur herhalde. mesa da burcu hanım varmış çok iyiymiş ama şu an doğum izninde kasımda belki dönmüş olurmuş. ama dönse bile hamilelik sürecimizi de bilen bi dr doğume yaptırması daha iyi bence.mesela sen jinekliniğe gidiyormuşun ya pat diye doğum anı mı gideceksin mesaya yoksa daha önce muayenelere falan da mı gideceksin. aslında mesa hem yeni hem ferah hem de güzel bi hastane. yeni doğanı ultrasonu falan da çok iyiymiş. ben bayındıra devam edecek gibiyim bayındır hakkında kötü bişey duyan var mı aranızda

Merhaba Brooke,
Evet ben Acıbadem sigortaliyim. Doktorda Acıbadem sigorta var ama sigorta kurallarına gore Mesada sınırsız dogum hakkı kazanmak istiyorsan rutin kontrollerini de Mesa da yaptırmak gerekiyor. Jineklinikteki doktorumu yaklasık 5 senedir tanıyorum ve cok guveniyorum, bu yuzden onunla doguma gitmek istiyorum. Jineklinik Karumun biraz ustunde Iran caddesinde. (Mezzaluna restoranın yanı)
Bu nedenle de Jineklinik'e kendim odeme yapıyorum aksi takdirde rutin kontrolumu kendisinde yaptırdıgım an Mesada sınırsız dogum hakkımı kaybedecegim. İşte sigortanın azizligi...

Mesa'da dogum yaptıgımda Jineklinikteki doktorum oraya gelecek ve sigorta zaten kendisine ek odeme yapacak. Mesa'ya gitmeyi dusunmuyorum rutin kont. için, belki ileride test istendiginde gidip Mesa'da bir doktora muayene olur testleri de oraya yaptırım ve kendi doktoruma gotururum henuz karar vermedim. Gerci ikizlerde kan testi de pek olmuyor ya...

Ama Mesa'nın yeni dogan ünitesini gordum, dogumhanesine kadar baktım, doktorum da Guven Hastanesinde de calistigindan ya Mesa ya da Guven dedigi icin ben Mesa'yı tercih ediyorum. Cok temiz ve ferah.... Ama oradaki Kadın Dogum Uzmanlarından su anda ikisi için iyi referans aldım: Prof. Mete Gungor bir digeri de Uzm. Dr. Tamer .... soyadını hatırlamıyorum ama kesinikle Cemil Kaya degil, hem de kesinlikle....

Bayındır Hastanesi için doktorum: Artık ekip surekli degistiginden ve hastane ekipmanı da guncelligini yitirdiginden Mesa ya da Guven diyor. Bu nedenle ben Mesa'da ısrarlıyım sen de bir dusun istersen... Esimin eski Mesa calisanı olması vesilesi ile acıldıgından beri hemen hemen her bolumune gitmisligim var hepsi de cok iyi diyebilirim. Ayrıca bizim ofisten birisi Mesa da Mete Beyin hatası, pek memnun artık bilemiyorum.
Sevgiler

Son düzenleme:
X