2008 Kasım Anneleri

evet canım çoooookk uzun bir süre benim artık içimde huzursuzluk başladı gerçi bu perşembe gidecem ama hayılısı bebeğimi sağlıklı görümde ne yapalım alışacaz bu 5 haftalık beklemeye :sm_confused:

Ne kadarlık oldunuz siz canım?
Bende yarın gidiyorum.İnşallah ikimizde güzel haberlerle döneriz.

biz 12+5 günlük olduk canım inşallah güzel haberle dönerizz ben çok heyacanlıyım iki gün nasıl geçecek bilmiyorum perşembe akşam saat 17.00 da gidecem ben beklemek zor çok zor

Canım ya maşallah büyümüşsüzünüz.Yaklaşık 1 hafta kadar var aramızda.
benim az kaldı süprizzzzz yarın 11 de randevum ama eve geç gelebilirim.
bende günlerdir bu günü bekledim durdum.:emir_bebek:

:1rolleyes::1rolleyes:slm arkadaşlar,1 haftanın üzerine bugün bakabildim forma baya birikmiş yazılarınız.alışkanlık oldu bende zaten okumayınca merak ediyorum.çünkü insan kendinden bişeyler buluyor.kendisinde hissedip noluyo diyip korktuğu bir şeyi sizlerin notlarında okuyunca he bu da oluyomuş normal demekki diyip rahatlıyor insan.Bu arada ben dr gittim bebişi gördük maş.iyiydi.ve rahatladım dr gidene kadar hep endişe içinde oluyorum acaba iyimi duruyomu diye allaha çok şükür iyiydi.ama ben heycandan hiç bişey anlamıyorum eşim net bişekilde ğörüp sevincten uçarken ben saf saf bakıyorum neresi nasıl diye anlayacanız heycandan tam net göremiyorum ve çıkınca siniir oluyorum.şimdi birdahiki randevu için gün sayıyorum.dr 4 aydan sonra karnında hissetmeye başlayınca rahatlarsın dedi.inş o günleride görürüz.bu arada benim bi derdim de crinone jel bana acayıp stres yapıyor bu konuda dr mun beni anlamadığını yanlış biir şeyler ollduğunu düşünup iyice moralim bozuluyor ve daha 1 ay daha kullanmam gerekiyor.allah hepimizin yardımcısı olsun.

Sevgili Dark ve Nazlımelek,
Sanırsam galiba Crinone ya da muhadili jelden bahsediyorsunuz. Bu jeli ben de kullanıyorum. Bilmeyenler için söyleyim ben mikro enjeksiyonla tedavisi sebebi ile kullaniyorum. Doktorum Crinone’nun klinik olarak 8 haftalik (embryo yasi) olmasi yeterli dedi. Yani tam 10+3’de yarin ilaci kesmem lazim. Bugun 10+2’yiz ve biz doktorumla ilacin icinde 15 adet olmasindan dolayi 1 tane eksik gelecegini hesaplamistik, bunun cok onemli olmadigini onemli olan embryonun 8 haftayi doldurduktan sonra kullanmanin faydasinin olmadigini soyledi. Ayrica ben estrofem adli estrojen hormonu içeren bir ilac daha kullaniyorum onu da ayni sekilde 10+3’de kesecegim. Sadece PKO’lu olmamdan kaynaklanan sebeple Glucophage içiyorum bunu 12 haftanin sonuna kadar devam edecegim. Yani en onemlisi su Crinone cini bugun sona erdi ve cok ama cok mutluyum. Insallah bir aksilik cikmaz. Herhangi bir tahlile gerek kalmadan kesebilirmisiz. Bakalim hepimiz icin hayirlisi....

Bu arada Nazlimelek ben de ikizlerime hamileyim. Yalniz tek taraft agelistiklerini yazmissin... Bunun ne sakincasi olabilirmis ki? Benimkiler sagli ve sollu yerlesmis durumdalar ve her iki tarafimda da kasilma ve agrilarim oluyor. Zaten ikiz annesi olacagimi da her iki tarafta yasadigim kasilmalardan anlamis doktoruma soylemistim ama ilk muayenede bizi yaniltip tek kese kendini gostermisti. Bir hafta sonra her ikisini de gorduk cok sukur. Senin gebeligin nasil gidiyor? Sikintilarin var mi? Bir de bir soru daha: Sen de ikiz annesi oldugundan ikili tarama yapilmayacaktir sana herhalde diye dusunuyorum, ancak baş popo mesafesi ve ense kalinligina detayli u/s ile bakilacak o kadar, degil mi? Cunku kan testlerinin ikizler icin gecerli olmadigini soyledi bana doktorum, acaba Istanbul’da daha mı farklı bir uygulama var ki, merak ederim sekerim ben vallaha?
Sevgiler[/QUOT a.s. SLM şakura crinone jeli kullanırken seninde içinde birikme gibi bir sorunun oldumu bende böyle bir durum var sertleşip birikiyo ve vajinanın ağzına kadar geliyo bende bu durum vesveseye sebep oluyor valla kanamam olsa bu jelin tıkaması yüzünden farkedemem diye korkuyorum.daha önce sanırım dark buna benzer bir durum olduğunu söylemisti ama tam hatırlayamıyorum herkezde budurum aynımı diye merak ediyorum. bebişime zarar verirmi diye korkuyorum.a.s.

kızlar bişi sorcam yaa kafam çok karıştı en son dr kontrolüm 7+2 de olmuştu dr um 3 hafta sonra gel demişti ve 3 hafta 10+2 ye tekabül ediyor bu haftada ikili test için erken dönem öyle değilmi sonuçta 11-14 haftalar arası yapılıyor ......şu anda 9+3 üm 5 mayıs pazartesi randevu almayı üşünüyorum ( 3 hafta sonra gel dedi yaa) acaba diyorum 10 gün kadar daha beklesemde 11.haftaya mı gün alsam çünkü ikili test için en erken 1 hafta sonra yine çağıracak ........aslında bebeğimide çok özledim onu çok merak ediyorum büyüdümü acaba el kol hareketleri olmaya başladı mı ? diyede meraklanıyorum sizce ne yapıyım beklemeden bu hafta alıyım randevuyu ve gidiyim sonrasında test için çağırırsa yine giderim dimi ooofffffffffff yaaaaaaaa kararsız kaldımaslında bu arada benimde jel im bitmek üzere tekrar alsam mı diye de kararsızım nekadar süreye kadar kullanmam gerektiği hakkında bişey söylenmedi

kızlar bişi sorcam yaa kafam çok karıştı en son dr kontrolüm 7+2 de olmuştu dr um 3 hafta sonra gel demişti ve 3 hafta 10+2 ye tekabül ediyor bu haftada ikili test için erken dönem öyle değilmi sonuçta 11-14 haftalar arası yapılıyor ......şu anda 9+3 üm 5 mayıs pazartesi randevu almayı üşünüyorum ( 3 hafta sonra gel dedi yaa) acaba diyorum 10 gün kadar daha beklesemde 11.haftaya mı gün alsam çünkü ikili test için en erken 1 hafta sonra yine çağıracak ........aslında bebeğimide çok özledim onu çok merak ediyorum büyüdümü acaba el kol hareketleri olmaya başladı mı ? diyede meraklanıyorum sizce ne yapıyım beklemeden bu hafta alıyım randevuyu ve gidiyim sonrasında test için çağırırsa yine giderim dimi ooofffffffffff yaaaaaaaa kararsız kaldımaslında bu arada benimde jel im bitmek üzere tekrar alsam mı diye de kararsızım nekadar süreye kadar kullanmam gerektiği hakkında bişey söylenmedi

canım bence gidip gelme şartların zor değilsegit.beklemek çok zor insan strese giriyor.ikili test nasıl yapılıyor bilmiyorum ama eğer ultrosonla yapılıyorsa ne güzel bebegini sık sık görmüş olursun.bende şu anda seninle aynıyım 1 hafta önce gittim bir daha ki 12 gün sonra nasıl geçcek bilmiyorum.ben ikili test yaptırmayı düşünmuyorum.allah herkeze sağlıklı bebekler nasip etsin

:1rolleyes::1rolleyes:slm arkadaşlar,1 haftanın üzerine bugün bakabildim forma baya birikmiş yazılarınız.alışkanlık oldu bende zaten okumayınca merak ediyorum.çünkü insan kendinden bişeyler buluyor.kendisinde hissedip noluyo diyip korktuğu bir şeyi sizlerin notlarında okuyunca he bu da oluyomuş normal demekki diyip rahatlıyor insan.Bu arada ben dr gittim bebişi gördük maş.iyiydi.ve rahatladım dr gidene kadar hep endişe içinde oluyorum acaba iyimi duruyomu diye allaha çok şükür iyiydi.ama ben heycandan hiç bişey anlamıyorum eşim net bişekilde ğörüp sevincten uçarken ben saf saf bakıyorum neresi nasıl diye anlayacanız heycandan tam net göremiyorum ve çıkınca siniir oluyorum.şimdi birdahiki randevu için gün sayıyorum.dr 4 aydan sonra karnında hissetmeye başlayınca rahatlarsın dedi.inş o günleride görürüz.bu arada benim bi derdim de crinone jel bana acayıp stres yapıyor bu konuda dr mun beni anlamadığını yanlış biir şeyler ollduğunu düşünup iyice moralim bozuluyor ve daha 1 ay daha kullanmam gerekiyor.allah hepimizin yardımcısı olsun.

. SLM şakura crinone jeli kullanırken seninde içinde birikme gibi bir sorunun oldumu bende böyle bir durum var sertleşip birikiyo ve vajinanın ağzına kadar geliyo bende bu durum vesveseye sebep oluyor valla kanamam olsa bu jelin tıkaması yüzünden farkedemem diye korkuyorum.daha önce sanırım dark buna benzer bir durum olduğunu söylemisti ama tam hatırlayamıyorum herkezde budurum aynımı diye merak ediyorum. bebişime zarar verirmi diye korkuyorum.a.s.[/QUOTE]

Canım jel o şekilde geri geliyor ve bu normalmiş.sakın onu stres yapma.Kaldı ki kanaman olsa hmen çamaşırında görürsün tıkama felan olmaz.
Az kaldı bende severek kullanmıyorum ama sanırım bu son haftam benim jelle beraber:)

Deryahakancım,

En son 7+2 sin diye gittiğinde bebek 10+2 olacak diye birşey yok.Bu dönemde bebekler önde gidiyorlar.Büyük ihtimal senin bebek 10+5 felan olur belki daha fazla.

Zaten ikili test 11-14.haftalarda yapılıyor.Sen 11 in içinde olacaksın.

Bencede uzak değilse gideceğin yer,çok zahmetli olmuyorsa bende git diyorum.

Doktor senin gideceğin zaman o takvimde olacağını bilerek gel demiştir.

Kasım Anneleri..

Ben diyorum ki buraya yazı yazarken arada haftanızı da yazın.Çünkü takvimler hep ilerliyor.Yazdığımız bir yazıda haftayı da yazarsak.İlerde bunu ne zaman yaşamıştım olmaz.

Ben çünkü tedavi sürecimi hep yazardım.Ve o ay adet siklüsünü şaşırdım, allahtan gün gün buraya yazmışım herşeyi dedim.Öyle işe yarıyor ki sonradan bu tarihler.

Burdada hangi gelişmeyi hangi hafta yaşadığımızı daha iyi takip ederiz.Bizden sonrakilerde bunları okurken hafta hafta gelişmeleri izleyerek daha çok aydınlanırlar.

10 hafta..selam kızlar, hale, dark, süar ne güzel bebişlerinizi göreceksiniz şimdiden bol şanslar.. kontrolleriniz ve testleriniz güzel çıkar inşallah ve bebişlerinizin belki cinsiyetleri bile belli olur..:))

bu arada kızlar bebişler için biz daha bişey almayı düşünmüyorduk 3 ay dolmadan.. belki bana güleceksiniz ama geçen marketde gezerken molfixin hoşgeldin bebek diye yeni doğanlar için bezinden aldık içinde 44lü bez paketi,büyük ıslak mendili ve bebek bakım rehberi vardı.. bir arkadaşım 1 numara bez her yerde kolay bulunmuyor ben zor buldum demişti bizde alış veriş yaparken görünce dayanamadık aldık.. zaten bizimkiler ikiz olacağı için şimdiden stoklasak iyi olur heralde...:))

. SLM şakura crinone jeli kullanırken seninde içinde birikme gibi bir sorunun oldumu bende böyle bir durum var sertleşip birikiyo ve vajinanın ağzına kadar geliyo bende bu durum vesveseye sebep oluyor valla kanamam olsa bu jelin tıkaması yüzünden farkedemem diye korkuyorum.daha önce sanırım dark buna benzer bir durum olduğunu söylemisti ama tam hatırlayamıyorum herkezde budurum aynımı diye merak ediyorum. bebişime zarar verirmi diye korkuyorum.a.s.

Canım jel o şekilde geri geliyor ve bu normalmiş.sakın onu stres yapma.Kaldı ki kanaman olsa hmen çamaşırında görürsün tıkama felan olmaz.
Az kaldı bende severek kullanmıyorum ama sanırım bu son haftam benim jelle beraber:)

[/QUOTE

çok teşekkür ederim. çünkü içim çok sıkılmıştı. en azından rahatladım. inşallah hepimiz sağlıklı bi şekilde bebeklerimize kavuşuruz.haftalarımızı yazma fikrine katıldığımı da belirtirim.

evet canım çoooookk uzun bir süre benim artık içimde huzursuzluk başladı gerçi bu perşembe gidecem ama hayılısı bebeğimi sağlıklı görümde ne yapalım alışacaz bu 5 haftalık beklemeye :sm_confused:

süarcım benim dr.umda 5 hafta sonra gel dedi bana 7+2 idim o zaman ve 2'li test için beş hafta sonra gel demişti ama inan çok zor geçti normalde haftaya perşembe tam beş hafta olacak ama ben haftaya salı gideceğim yeter artık iki günde iki gündür çatlayacağım o arada birde zona oldum ya çok etkilendim bebeğimi görmek istiyorum onu çok özledim. Bugün de görümcem doğum yapacak şimdi önlüklerini giymiş dr.u bekliyor ne kadar özendim bir bilseniz ne güzel doğuma gitti ya allahım kazasız belasız doğurmasını da nasip etsin inşallah. İşin en güzel tarafı evimize bebek geliyor hiç değilse onunla biraz ilgilenirim zaman daha çabuk geçer

kıslar ben gaz sancısından oluyorumya ne yapcam gecelerı ozellıkle uyuyamıyorum sancıdan dun gece cnm cıktıya genelde kayınvalıdemlerde kalınca boyle oluyor psıkolojık olarak etkılenıyorum karnıma sancı gırıyor anlamadım gıttı cok zor ama sabaha kadar kıvranıyorum sancıdan

10 hafta..selam kızlar, hale, dark, süar ne güzel bebişlerinizi göreceksiniz şimdiden bol şanslar.. kontrolleriniz ve testleriniz güzel çıkar inşallah ve bebişlerinizin belki cinsiyetleri bile belli olur..:))

nazlı melek canım teşekür ederim güzel dileklerin için inşallah seninde herşey yolunda gider sağlıkla meleklerimizi kucaklarımıza alırız hepimiz

Süarcım sana perşembe için bol şanslar şimdiden.Güzel haberlerde dönersin inşallah.ben çıkıyorum canım ,dışarıya çıkacakmışız.Görüşürüz.

darkinlife teşekkürler canım sana da bugün için bol şanş güzel haberlerle dönmeni dilerim sen ve bebeğin allaha emanet olun canım

süarcım benim dr.umda 5 hafta sonra gel dedi bana 7+2 idim o zaman ve 2'li test için beş hafta sonra gel demişti ama inan çok zor geçti normalde haftaya perşembe tam beş hafta olacak ama ben haftaya salı gideceğim yeter artık iki günde iki gündür çatlayacağım o arada birde zona oldum ya çok etkilendim bebeğimi görmek istiyorum onu çok özledim. Bugün de görümcem doğum yapacak şimdi önlüklerini giymiş dr.u bekliyor ne kadar özendim bir bilseniz ne güzel doğuma gitti ya allahım kazasız belasız doğurmasını da nasip etsin inşallah. İşin en güzel tarafı evimize bebek geliyor hiç değilse onunla biraz ilgilenirim zaman daha çabuk geçer

canım dr.um beni 5 hafta sonra çağırdığında ben 9 haftalık olmuştum beş haftanın dolmasına daha çok var ama ben erken gitmeye karar verdim onun için perşembe gideceğim ikili test için geç kamış olacağım dr.umun söylediği tarihte gidersem
buarada geçmiş olsun çok dikkatli olmamız lazım biz hamilelerin ama bu havalar insanı çok şaşırtıyor
görümcenin bebeğinide allah analı babalı büyütsün canım sağlıklı sıhhatlı büyümesini nasip etsin

kızlar hepinize selam...Allah nasip kısmet ederse bende kasım annesi olacağım..Şu an bebeğim 13 haftalık görünüyor.Bende nasip olursa cuma günü ikili tarama için kan vereceğim.Allahım herkesin gönlüne göre sağlıklı sıhhatli bebişler versin...:))

X