2008 Kasım Anneleri

Sevgili Dark ve Nazlımelek,
Sanırsam galiba Crinone ya da muhadili jelden bahsediyorsunuz. Bu jeli ben de kullanıyorum. Bilmeyenler için söyleyim ben mikro enjeksiyonla tedavisi sebebi ile kullaniyorum. Doktorum Crinone’nun klinik olarak 8 haftalik (embryo yasi) olmasi yeterli dedi. Yani tam 10+3’de yarin ilaci kesmem lazim. Bugun 10+2’yiz ve biz doktorumla ilacin icinde 15 adet olmasindan dolayi 1 tane eksik gelecegini hesaplamistik, bunun cok onemli olmadigini onemli olan embryonun 8 haftayi doldurduktan sonra kullanmanin faydasinin olmadigini soyledi. Ayrica ben estrofem adli estrojen hormonu içeren bir ilac daha kullaniyorum onu da ayni sekilde 10+3’de kesecegim. Sadece PKO’lu olmamdan kaynaklanan sebeple Glucophage içiyorum bunu 12 haftanin sonuna kadar devam edecegim. Yani en onemlisi su Crinone cini bugun sona erdi ve cok ama cok mutluyum. Insallah bir aksilik cikmaz. Herhangi bir tahlile gerek kalmadan kesebilirmisiz. Bakalim hepimiz icin hayirlisi....

Bu arada Nazlimelek ben de ikizlerime hamileyim. Yalniz tek taraft agelistiklerini yazmissin... Bunun ne sakincasi olabilirmis ki? Benimkiler sagli ve sollu yerlesmis durumdalar ve her iki tarafimda da kasilma ve agrilarim oluyor. Zaten ikiz annesi olacagimi da her iki tarafta yasadigim kasilmalardan anlamis doktoruma soylemistim ama ilk muayenede bizi yaniltip tek kese kendini gostermisti. Bir hafta sonra her ikisini de gorduk cok sukur. Senin gebeligin nasil gidiyor? Sikintilarin var mi? Bir de bir soru daha: Sen de ikiz annesi oldugundan ikili tarama yapilmayacaktir sana herhalde diye dusunuyorum, ancak baş popo mesafesi ve ense kalinligina detayli u/s ile bakilacak o kadar, degil mi? Cunku kan testlerinin ikizler icin gecerli olmadigini soyledi bana doktorum, acaba Istanbul’da daha mı farklı bir uygulama var ki, merak ederim sekerim ben vallaha?
Sevgiler
selam canım, bende micro ile hamileyim..aslında doktorun yanında onunda onayı ile bana 10. haftaya kadar kullanmam söylendi bu jeli.. öncesinde toplama aşamasından 8. haftaya kadar progesteron ampül iğne kullandım 8den sonrada 10 haftaya kadar jel kullanmam gerektiği söylendi.. ikinci kontrolümde gittiğimde deneyimli bir tüp bebek hemşiresi 11. haftaya kadar dedi.. doktorun yanındai lk söyleyen hemşirede bitene kadar dedi kafam karıştı..zaten çok şükür şimdilik herşey yolunda old. için beni tüp bebek bölümünden gebelik bölümüne transfer ettiler..:)) jelim 10+2de bitecek benimde...bırakmam sorun teşkil etmez o zaman...
tebrikler canım seninde ikiz olacak demek ne güzel.. tek tarafta gelişmesinin bir zararı yok canım.. ilk önce büyük kese göründü sağda hemen altındada küçük kese görünmüştü..ben ilk kontrolümde aynı senin gibi oldu sayılır benim iki kese vardı ama birinin kalp atışları gelişimi 7 haftalıktı öbürü çok küçük ve içinde bişey gözükmüyordu doktorum gelişebilirde küçülebilirde dedi 2 hafta sonra minişim kardeşine yetişmiş kalp atışları gelişimi iyiydi aralarında bir hafta hesapladı doktor bunun bir sorun yaratmayacağını söyledi.. çok şükür şimdilik gebeliğim iyi gidiyor mide bulantılarım yok denecek kadar az..kilo durumum iyi 2 kilo vermişim iştahsızlıktan ama sorun yok dedi çünki ikiz gebeliklerde zaten daha fazla alınıyormuş...
ikili test içinse önce tüp bebek bölümü ilgili bölümden (fetal metaryel bölümüydü sanırım)randevu almamı istediler gittim randevu aldım..sonra gebelik bölümündeki doktorda ikiz old. bildiği halde hesapladı ve sen ikili test için randevu al şu tarihe dedi bende aldım deyince iyi o zaman onun için geldiğinde nasılsa burayada gönderecekler seni dedi..ayrıntılı bişey söylemedi..bakalım 9 mayısta gittiğimde ne yapacakları belli olacak yani..
kendine iyi bak canım.yerimseniben

günaydin kizlar benim dogum tarihim 1 aralik diye hesap etti doktorum yeni benim hesabima görede 30 kasim diye cikiyordu hep yani ben bu bölümden ayrilmak zorundayimsenağlama kusuruma bakmayin kizlar ama arada gelipsizleri ziyaret edecegim kib öptüm canlarim

Takvimlerde bir sorun var sanırım. Ben hiçbirinizin çizelgesini göremiyorum. Benimki de yok tabii ki.

Bu arada hepinize selam. Ben de yoktum birkaç gündür. Gelince yazdıklarınızı bir çırpıda okudum. Aramıza yeni arkadaşların katıldığını gördüm çok sevindim. Bu arada hamile olmadan önceki süreçte birçoğunuz birbirinizi tanıyorsunuz sanırım.

Bulantılarınız ne alemde? Benimkiler bayağı azaldılar. Hala tatlı yiyemiyorum ama. Bebişimin tatlıya, çikolataya alerjisi var sanırım hemen bulanıyorum. Bu arada cinsiyet merakı dorukta sanırım. Eğer bebeklerimiz erkekse 3. ay kontrolünde doktorun söyleyebileceğini öğrendim. Tabii ki kesin olmamakla birlikte :) Benim kontrolüm 8 Mayıs'ta. Umarım hepimizin bu kontrelleri ve ikili test sonuçları da olumlu geçer. Görüşmek üzere kızlar..

günaydin kizlar benim dogum tarihim 1 aralik diye hesap etti doktorum yeni benim hesabima görede 30 kasim diye cikiyordu hep yani ben bu bölümden ayrilmak zorundayimsenağlama kusuruma bakmayin kizlar ama arada gelipsizleri ziyaret edecegim kib öptüm canlarim

canım neden ayrılasın ki zaten doğumlar 38.haftada oluyorlar genelde o yüzden sen aralığı bulmazsın merak etme:)) hem onların yanında fazla büyük kalacaksın yaşadığın özellikler bizimkilere daha yakın olur sanırım

selam arkadaşlar
bende 10+ 3 haftalık hamile bir kasım annesi olarak aranıza katıldım..
2 yıllık evliyim şimdi meleğimi bekliyorum..ama daha tadını çıkarmaya başlayamadım nedense ..habire aksilikler çıkıyo..ilkk haftalarda yaşadığım kanama ardından kesenin şekil bozukluğu ardından kan tahlilindeki rubella derken birtürlü şu hamişlik nasıl bişey anlayamadım..ama hepsi geçti şükürler olsun birde şu rubella testi bugün belli olacak o da bir netleşse herşey yoluna girecek..herkese selamlar...

Son düzenleme:
Merhaba Eylül. Benim bebeğim de 10+3. Aramıza hoşgeldin. Şimdiye kadar yaşamış olduklarının ciddi bir şey olmadığına sevindim. Umarım bundan sonra bizlere güzel haberler verirsin. Bir şey anlayamadım deme çünkü önümüzde çoook uzun bir yol var daha...

slm kızlar. yeniler aramıza hoşgeldiniz. dün dr a gittim. 11+3 teydim dün. çok çükür herşeyi normal görünüyo. kıpır kıpır bi hareketli maşşallah.veee dr cinsiyet tahminin de bulundu. KIZ. tabi yanilma payı var bu hafta dedi. 5 hafta sonra tekrar gidecem inşallah. o zaman kesinleşir dedisağlıklı sıhhatli olsun cinsiyet önemli değil ama insan yine de merak ediyo. hiç bişey alamadım daha minnoşuma. inşallahhep böyle güzel haberlerimizi paylaşırız

herkese merhaba kızlar...oo yavas yavaş cinsiyetler belli olmaya başlamış net olmasa da..benim kontrolüm de 20 mayısta..nasıl sabredicem o zamana kadar ben yaaa..her gün görsem ya da hergün pıt pıt kalbinin attıgını dinlesem..

kızlar ikil test fiyatı hakkında bilgisi olan var mI?pahalı br test mi?ben çapada yaptıracağım.ferrum fort kan hapı kullanıcam artık,iğrenc tatlı şuruptan sonra.sevgiler.iyi bakın bebişlerinize:)

acaba çapa güvenli olur mu? bi de nasıl yapılıo bu test?nete baktım ama anlamadım pek.kan testi mi,ultrason mu?nasıl bişey?

Canım bende Nazlımeleğin anlattığı şekilde diye okudum.
Hem kanda serbest beta hcg ye bakılıyor hemde ultrasonda bazı ölçümler yapılıyormuş.

Fiyatını bilmiyorum.Ben yarın gitcem yaptırırsam yazarım sana.

hamişler bende yarın gidicem dr ye ikili test yaptırmaya.bugün öğrendim fiyatı 70,00YTL imiş.ve sonuçlar 1 hafta sonra çıkıyormuş fisfisfis biraz uzun bir zman değil mi yaw? gerçi düzcede bakamıyorlar.burdan ankaraya göndercekler normaldir CADIARZU

selam arkadaşlar
bende 10+ 3 haftalık hamile bir kasım annesi olarak aranıza katıldım..
2 yıllık evliyim pkosluyum ve gebe kalamıyordum....1 yıl süren tedaviler neticesinde şimdi meleğimi bekliyorum..ama daha tadını çıkarmaya başlayamadım nedense ..habire aksilikler çıkıyo..ilkk haftalarda yaşadığım kanama ardından kesenin şekil bozukluğu ardından kan tahlilindeki rubella derken birtürlü şu hamişlik nasıl bişey anlayamadım..ama hepsi geçti şükürler olsun birde şu rubella testi bugün belli olacak o da bir netleşse herşey yoluna girecek..herkese selamlar...

Hoşgeldin aramıza canım,inşallah iyi olur bebeğin.
bende 2,5 yıldan sonra hamile kaldım 2 başarısız aşılamam oldu.
İnşallah bu günler birer mazi olacak.Çok çok güzel günler yaşayacağız..:emir_bebek:

slm kızlar. yeniler aramıza hoşgeldiniz. dün dr a gittim. 11+3 teydim dün. çok çükür herşeyi normal görünüyo. kıpır kıpır bi hareketli maşşallah.veee dr cinsiyet tahminin de bulundu. KIZ. tabi yanilma payı var bu hafta dedi. 5 hafta sonra tekrar gidecem inşallah. o zaman kesinleşir dedisağlıklı sıhhatli olsun cinsiyet önemli değil ama insan yine de merak ediyo. hiç bişey alamadım daha minnoşuma. inşallahhep böyle güzel haberlerimizi paylaşırız

Bende son ultrason görüntüsüne göre yarın 11+3 olacağım tabi bebek daha fazla görünebilirmiş.Yarın kontrolüm var.İnşallah bend senin gibi kıpır kıpır bir aramaz görüğrürm.

Sanmıyorum ama benim doktor bir tahmin yürütsün :1no2:
5 hafta sonra çok değil mi yaaaaaa

İnşallah bana o kadar ileri bir tarih vermez.20 gün bile geçmek bilmedi..

arkadaşlar ben en son bebişimi tam 10 haftalıkken gördüm yani geçtiğimiz cumartesi günü ..inanılmaz bir mucize bu o küçücük şey ellerini kollarını oynatıyo,yerinden hopluyo ,elleri kafasına götürüyo şaşkınlığımı gizleyemedim ve allahın büyüklüğünü bir kere daha anladım..
allah herkese nasip etsin..

hamişler bende yarın gidicem dr ye ikili test yaptırmaya.bugün öğrendim fiyatı 70,00YTL imiş.ve sonuçlar 1 hafta sonra çıkıyormuş fisfisfis biraz uzun bir zman değil mi yaw? gerçi düzcede bakamıyorlar.burdan ankaraya göndercekler normaldir CADIARZU

Bende yarın gidiyorum.Haber veririrz artık gelişmeleri.

Uzun ama ankaraya gidiyorsa normal.

Sanırım bizim burdanda Ankaraya gidecek.

kizlar benim hamilelik cizelgem gittmis ne yapmam lagzim geri gelmesi icin:1shok:

Canım 1 Aralık dendiyse o tarih daha öne gelir sen bizi bırakma hemen.1 gün dediğin ne ki,bebişler hızlı büyüyor şimdi :)
Takvimler herkesin yok.Geri gelir bi kaç güne.Çünkü arada ben kendiminkini yada diğerlerinkini bi görüyorum bi kayboluyor.

Takvimlerde bir sorun var sanırım. Ben hiçbirinizin çizelgesini göremiyorum. Benimki de yok tabii ki.

Bu arada hepinize selam. Ben de yoktum birkaç gündür. Gelince yazdıklarınızı bir çırpıda okudum. Aramıza yeni arkadaşların katıldığını gördüm çok sevindim. Bu arada hamile olmadan önceki süreçte birçoğunuz birbirinizi tanıyorsunuz sanırım.

Bulantılarınız ne alemde? Benimkiler bayağı azaldılar. Hala tatlı yiyemiyorum ama. Bebişimin tatlıya, çikolataya alerjisi var sanırım hemen bulanıyorum. Bu arada cinsiyet merakı dorukta sanırım. Eğer bebeklerimiz erkekse 3. ay kontrolünde doktorun söyleyebileceğini öğrendim. Tabii ki kesin olmamakla birlikte :) Benim kontrolüm 8 Mayıs'ta. Umarım hepimizin bu kontrelleri ve ikili test sonuçları da olumlu geçer. Görüşmek üzere kızlar..
Evet canım tedavi görenler özellikle birbirini tanıyor :))
Birçoğunuzla yeni tanıştım ama. Ben tatlı yiyorum da zararlı olur diye fazla yemiyorum.Dün canım bi acı çektiiiiiii tatlicadiarzu
Anca bu öğlen yiyebildim.
Ben bakayım yarın doktor bir fikir yürütecek mi cinsiyetle ilgili :)

canım neden ayrılasın ki zaten doğumlar 38.haftada oluyorlar genelde o yüzden sen aralığı bulmazsın merak etme:)) hem onların yanında fazla büyük kalacaksın yaşadığın özellikler bizimkilere daha yakın olur sanırım

Bencede aralığa kalmaz hem 1 aralıkmış.Kayma ihtimali yüzde 99 yani :)

Sevgili Dark ve Nazlımelek,
Sanırsam galiba Crinone ya da muhadili jelden bahsediyorsunuz. Bu jeli ben de kullanıyorum. Bilmeyenler için söyleyim ben mikro enjeksiyonla tedavisi sebebi ile kullaniyorum. Doktorum Crinone’nun klinik olarak 8 haftalik (embryo yasi) olmasi yeterli dedi. Yani tam 10+3’de yarin ilaci kesmem lazim. Bugun 10+2’yiz ve biz doktorumla ilacin icinde 15 adet olmasindan dolayi 1 tane eksik gelecegini hesaplamistik, bunun cok onemli olmadigini onemli olan embryonun 8 haftayi doldurduktan sonra kullanmanin faydasinin olmadigini soyledi. Ayrica ben estrofem adli estrojen hormonu içeren bir ilac daha kullaniyorum onu da ayni sekilde 10+3’de kesecegim. Sadece PKO’lu olmamdan kaynaklanan sebeple Glucophage içiyorum bunu 12 haftanin sonuna kadar devam edecegim. Yani en onemlisi su Crinone cini bugun sona erdi ve cok ama cok mutluyum. Insallah bir aksilik cikmaz. Herhangi bir tahlile gerek kalmadan kesebilirmisiz. Bakalim hepimiz icin hayirlisi....

Bu arada Nazlimelek ben de ikizlerime hamileyim. Yalniz tek taraft agelistiklerini yazmissin... Bunun ne sakincasi olabilirmis ki? Benimkiler sagli ve sollu yerlesmis durumdalar ve her iki tarafimda da kasilma ve agrilarim oluyor. Zaten ikiz annesi olacagimi da her iki tarafta yasadigim kasilmalardan anlamis doktoruma soylemistim ama ilk muayenede bizi yaniltip tek kese kendini gostermisti. Bir hafta sonra her ikisini de gorduk cok sukur. Senin gebeligin nasil gidiyor? Sikintilarin var mi? Bir de bir soru daha: Sen de ikiz annesi oldugundan ikili tarama yapilmayacaktir sana herhalde diye dusunuyorum, ancak baş popo mesafesi ve ense kalinligina detayli u/s ile bakilacak o kadar, degil mi? Cunku kan testlerinin ikizler icin gecerli olmadigini soyledi bana doktorum, acaba Istanbul’da daha mı farklı bir uygulama var ki, merak ederim sekerim ben vallaha?
Sevgiler

aslında bende bitirebilirim ama yarınki kontrolde bakalım doktor ne diyecek.Bizde yarın 11+3 oluruz heralde.Hızlı büyümediyse.
Ya Sakura bende riyamda güya bebek ikizmiş ama diğeri onu gizlemiş diye gördüm geçen.Eşim ikizi çok istedin heralde dedi :)) Walla olsa fena olmazdı dedim :))
Neyse hayır olsun rüyam.

Kızlar benim gibi canı acı yemek isteyen var mı aranızda?

slm darkinlife bende perşembe gideceğim dr.ma banada enson gittiğimde 5 hafta sonra gel demişti çok uzun birsüre insan merak ediyor ama bir problem yoksa normalmiş beş hafa sonra çağırması ilk başta benimde çok canım sıkılmıştı
ve benimde canım sürekli acılı ekşli şeyler istiyor sürekli şalgam istiyor banim canım

slm darkinlife bende perşembe gideceğim dr.ma banada enson gittiğimde 5 hafta sonra gel demişti çok uzun birsüre insan merak ediyor ama bir problem yoksa normalmiş beş hafa sonra çağırması ilk başta benimde çok canım sıkılmıştı
ve benimde canım sürekli acılı ekşli şeyler istiyor sürekli şalgam istiyor banim canım

Merhaba canım.Ama 5 hafta da zor geçmez mi?
Bizim doktor 20 güncü galiba.Ona giden 5 aylık başka bir arkadaşa sordum da onuda 20 günde bir çağırıyormuş.

Evet ya acı yedim ama nasıl rahatladım walla :)) Özlemişimde ne zamandır yemiyordum.Aslında çok da severim acıyı.EEe Adanalıyık sınuçta :)

Merhaba canım.Ama 5 hafta da zor geçmez mi?
Bizim doktor 20 güncü galiba.Ona giden 5 aylık başka bir arkadaşa sordum da onuda 20 günde bir çağırıyormuş.

Evet ya acı yedim ama nasıl rahatladım walla :)) Özlemişimde ne zamandır yemiyordum.Aslında çok da severim acıyı.EEe Adanalıyık sınuçta :)

evet canım çoooookk uzun bir süre benim artık içimde huzursuzluk başladı gerçi bu perşembe gidecem ama hayılısı bebeğimi sağlıklı görümde ne yapalım alışacaz bu 5 haftalık beklemeye :sm_confused:

X