2008 Kasım Anneleri

kıslar mrb benım bır sorum olcaka benım kalbım çarpıntı yapıyor cok sankı boyle bırsye olacagında ınsan heyecanlanır adrenalı yukselırya o sekılde boyle nefes almakda zorlanıyorum sızede oluyormu boyle sey cok garıp cok bunaltıyor benıı

benımde oluyor bazen kalbım agzımda atıyor gıbı bazende agzımdan boyle nefesle o carpıntı azalıyor gıbı oluyor bende bır anlam veremıyorum

kıslar mrb benım bır sorum olcaka benım kalbım çarpıntı yapıyor cok sankı boyle bırsye olacagında ınsan heyecanlanır adrenalı yukselırya o sekılde boyle nefes almakda zorlanıyorum sızede oluyormu boyle sey cok garıp cok bunaltıyor benıı

selam arkadaşım bana da oluyo bu söylediğin sebebini bilmiyorum bende gidince sormak lazım ama bence kalbimiz artık 2 kat çalışıyo bebişe de kan pompaladığı için bizim sarfettiğimiz ufak bir efor bile çarpıntı yapıyo olabilir.hatta az önce odaları topluyodum malum pazartesi çocuğun oyuncakları kıyafetleri falan neyse toplarken biraz hızlı hareket ettim herhalde hemen çarpıntım oldu.kafamçokkarıştı.çoğumuzda olduğuna göre normal bir durum herhlade

selamlar, gülçiçek bendede oluyordu şimdi azaldı ama bir ara kapı çalsa kalp çarpıntısıyla kalkıyordum..ara ara yine oluyor bir yere giderken her zaman gittiğim yolda nefesim kesiliyor kalbim çarpıyor hemişliktendir normaldir yani..
bu arada kızlar aranızda crınone jel kullanan varmıydı? doktorunuz kaç haftaya kadar kullandırdı acaba.... ben şimdi kullanıyorum 4 tane kaldı ve 10 hafta dolacak bitince hemşirenin birde 11 haftaya kadar kullan dedi.. 5 gün içinde tekrar almak istemiyorum ama bana bir fikir verin..

slm kizanciklar nasilisniz bakim biz iyiz allaha sükür ama bendede sanki dogum yapacak kadinlar gibi carpinti oluyor bende sirf bende oluyor diye herhalde kimseye demedim abrtmayim diye ama magnesium alinca sankia azaldi carpintim

slm kizanciklar nasilisniz bakim biz iyiz allaha sükür ama bendede sanki dogum yapacak kadinlar gibi carpinti oluyor bende sirf bende oluyor diye herhalde kimseye demedim abrtmayim diye ama magnesium alinca sankia azaldi carpintim

kaç haftalıksın meloş ben 10 hafta 5 gün de biz hala folikle devam başka bişiye gerek görmedi dr

kızlar merhabalar aslında daha öncesindede cildim kuru olduğu için her duştan sonra kullanıyordum ama şimdi karnım büyümeye başlayınca her sabah duş alsamda almasamda kullanıyorum gerçi vücut nemli olunca daha iyi olur gerçi ben hamileliğimden dolayı çalışmaya ara verdim yani evdeyim onun içinde her gün ılık duş alıyorum sayılır ve vücüdum nemli oluyor

kızlar vaktiniz olursa her sabah ılık duş alamaya çalışın bebeğiniz hem suyu çok severmiş banyodan korkmazmış hemde sabahları uyandığımda hamile kaldığımdan buyana sersemlik oluyor sanki tansiyonunuz düşer yada yükselince hafif bir uyku hali gibi olur yaa öyle bir durum yaşıyorum onun için duş alınca kendimi iyi hissediyorum zaten :)) yaz boyunca sıcaklardan bunaldıkça kendimizi duşta bulacağız ister istemez

selamlar, gülçiçek bendede oluyordu şimdi azaldı ama bir ara kapı çalsa kalp çarpıntısıyla kalkıyordum..ara ara yine oluyor bir yere giderken her zaman gittiğim yolda nefesim kesiliyor kalbim çarpıyor hemişliktendir normaldir yani..
bu arada kızlar aranızda crınone jel kullanan varmıydı? doktorunuz kaç haftaya kadar kullandırdı acaba.... ben şimdi kullanıyorum 4 tane kaldı ve 10 hafta dolacak bitince hemşirenin birde 11 haftaya kadar kullan dedi.. 5 gün içinde tekrar almak istemiyorum ama bana bir fikir verin..

Ben hala kullanıyorum canım Jeli 11.haftayı doldurdum 11+2 yim bugün.
Benim doktor 3. aya kadar kullanacağımı söyledi.Bir hafta daha kullanacağım yani sonra bitiyor çok şükür.
Benim jelde seninki gibi yarım kalacak kalanları sana vereyim :KK66:)
5 gün çok da farketmez ama 3 ay kullanacaksan benim gibi al.bence sen al kullanırsın 12. hafta sonuna kadar daha.hem senin ikiz değil mi daha temkinli olmakta fayda var.

kızlar merhabalar aslında daha öncesindede cildim kuru olduğu için her duştan sonra kullanıyordum ama şimdi karnım büyümeye başlayınca her sabah duş alsamda almasamda kullanıyorum gerçi vücut nemli olunca daha iyi olur gerçi ben hamileliğimden dolayı çalışmaya ara verdim yani evdeyim onun içinde her gün ılık duş alıyorum sayılır ve vücüdum nemli oluyor

kızlar vaktiniz olursa her sabah ılık duş alamaya çalışın bebeğiniz hem suyu çok severmiş banyodan korkmazmış hemde sabahları uyandığımda hamile kaldığımdan buyana sersemlik oluyor sanki tansiyonunuz düşer yada yükselince hafif bir uyku hali gibi olur yaa öyle bir durum yaşıyorum onun için duş alınca kendimi iyi hissediyorum zaten :)) yaz boyunca sıcaklardan bunaldıkça kendimizi duşta bulacağız ister istemez

Bende alcam canım çarşambaya bebe yağı ve kullanmaya başlayacağım.
Oo nerde hergün ılık duş alma lüksü.Buzz gibi hava.Hasta olurum ben walla.
zaten eşim pimpirikli izin vermez hergün bana hasta olurum diye.
Banyoyu hamam gibi yapmadan beni sokmuyor :)
Yaz gelince yaparız artık Adananın sıcağında cup cup cup 3 öğün sudan çıkmayız :)

Benimde sol bazen sağ kasık tarafına ağrı giriyor.Kızlar sanırım eşi gelişiyordur şimdi.Tecrübeliler öyle diyorlar bilmiyorum artık ..

Bende çarpıntı olmuyor şimdilik çok şükür.İnşallah sizlerde iyi olursunuz kızlar.tansiyondan olmasın o çarpıntı??

Bulantılar ne alemde.benim 2 gündür hafifledi yine.İnşallah bir daha gelmeezzzzzz:bbo:

EWT CANIM TÜPBEBEK bölümünde çıkıyor bende sevinerek bura ya geldim cetvelim gelmiş diye senin yazını görünce hayal kırıklığına uğradım açıkcası inşallah düzelir

sen adana damısın dark cım çok güzel bir kıyı kentidir gerçi seneler oldu gitmeyeli nekadar çok değşimiştir dimi ??

benimde bulantılarım azaldı inşallah tekrar yoğunlaşmaz gerçi benim öle çıkarma ya kadar giden bulantılarım hiç olmadı ama sürekli elimde ve çantamda krakerlerlede gezmakten bıkmıştım ekşili şeyler yiyordum bulantı geçsin diye bu seferde mide ekşimesi başlıyordu şimdi iyiym çok şükür bu araada bugünde fazla yemek yedim sanırım midem ağzımda hazımsızlık oldu karar aldım bundan sonra az ve sık yemek yicem çok kötü oldum çünkü

EWT CANIM TÜPBEBEK bölümünde çıkıyor bende sevinerek bura ya geldim cetvelim gelmiş diye senin yazını görünce hayal kırıklığına uğradım açıkcası inşallah düzelir

sen adana damısın dark cım çok güzel bir kıyı kentidir gerçi seneler oldu gitmeyeli nekadar çok değşimiştir dimi ??

benimde bulantılarım azaldı inşallah tekrar yoğunlaşmaz gerçi benim öle çıkarma ya kadar giden bulantılarım hiç olmadı ama sürekli elimde ve çantamda krakerlerlede gezmakten bıkmıştım ekşili şeyler yiyordum bulantı geçsin diye bu seferde mide ekşimesi başlıyordu şimdi iyiym çok şükür bu araada bugünde fazla yemek yedim sanırım midem ağzımda hazımsızlık oldu karar aldım bundan sonra az ve sık yemek yicem çok kötü oldum çünkü
Yok canım aksaraydayım da adanalıyım.Şimdi burası soğuk baya.Adana yanıyordur ne güzel :)
Malesef takvim hala düzene girmemiş.Bi geliyor bir gidiyor.Yakında düzelir ama ..

benim iştah arttı sanki dün biraz daha.

hahahahaahah çokkkk sevindiim yaaa benim cetvel gelmişşş darısı sizlerereee

Zaten doktorlar da az ve sık sık yeyin diyorlar.bende çok acıkınca midem hemen bulanmaya başlıyor.Ya da senin gibi birden çok yediğimde de çok kötü oluyorum canım.

kızlar ikil test fiyatı hakkında bilgisi olan var mI?pahalı br test mi?ben çapada yaptıracağım.ferrum fort kan hapı kullanıcam artık,iğrenc tatlı şuruptan sonra.sevgiler.iyi bakın bebişlerinize:)

Ben hala kullanıyorum canım Jeli 11.haftayı doldurdum 11+2 yim bugün.
Benim doktor 3. aya kadar kullanacağımı söyledi.Bir hafta daha kullanacağım yani sonra bitiyor çok şükür.
Benim jelde seninki gibi yarım kalacak kalanları sana vereyim :KK66:)
5 gün çok da farketmez ama 3 ay kullanacaksan benim gibi al.bence sen al kullanırsın 12. hafta sonuna kadar daha.hem senin ikiz değil mi daha temkinli olmakta fayda var.

darkcım saolasın ya.. normalde 10 haftaya kadar demişlerdi bu gittiğimde tüp bebek bölümünden hemşirenin biri bitene kadar kullan 10 hafta oluyor dedi öbürü 11. haftaya kadar dedi kafam karıştı.. bugüm 9+5 dim... 2 taneyle 10 hafta oluyor.. sanırım bir kutu daha alsam iyi olacak dediğin gibi ikizlere bişey olmaması için temkinli davransam iyi olur....
bu arada benimde bebişler sağ tarafta gelişiyorlar.. bazen sol kasığım ağrıyor endişeleniyorum bugün sağdada hafif kasılmlar oldu.. bebişler geliştikçe oluyor sanırım..öyle olunca uzanıp dinleniyorum..

acaba çapa güvenli olur mu? bi de nasıl yapılıo bu test?nete baktım ama anlamadım pek.kan testi mi,ultrason mu?nasıl bişey?
neshecim ikili testde ayrıntılı ultrasonda bebişin ense kalınlığını ölçüyorlarmış birde kan alıp bhcg yani hamilelik değerinle karşılaştırıp down sendromlu olup olmama ihtimalini söylüyorlar bana söylenen bu..
istanbuldaymışın ben marmara üniv. hastanesinde yaptıracağım.. orada herşeye detaylı ve güzel bakıyorlar..

Sevgili Dark ve Nazlımelek,
Sanırsam galiba Crinone ya da muhadili jelden bahsediyorsunuz. Bu jeli ben de kullanıyorum. Bilmeyenler için söyleyim ben mikro enjeksiyonla tedavisi sebebi ile kullaniyorum. Doktorum Crinone’nun klinik olarak 8 haftalik (embryo yasi) olmasi yeterli dedi. Yani tam 10+3’de yarin ilaci kesmem lazim. Bugun 10+2’yiz ve biz doktorumla ilacin icinde 15 adet olmasindan dolayi 1 tane eksik gelecegini hesaplamistik, bunun cok onemli olmadigini onemli olan embryonun 8 haftayi doldurduktan sonra kullanmanin faydasinin olmadigini soyledi. Ayrica ben estrofem adli estrojen hormonu içeren bir ilac daha kullaniyorum onu da ayni sekilde 10+3’de kesecegim. Sadece PKO’lu olmamdan kaynaklanan sebeple Glucophage içiyorum bunu 12 haftanin sonuna kadar devam edecegim. Yani en onemlisi su Crinone cini bugun sona erdi ve cok ama cok mutluyum. Insallah bir aksilik cikmaz. Herhangi bir tahlile gerek kalmadan kesebilirmisiz. Bakalim hepimiz icin hayirlisi....

Bu arada Nazlimelek ben de ikizlerime hamileyim. Yalniz tek taraft agelistiklerini yazmissin... Bunun ne sakincasi olabilirmis ki? Benimkiler sagli ve sollu yerlesmis durumdalar ve her iki tarafimda da kasilma ve agrilarim oluyor. Zaten ikiz annesi olacagimi da her iki tarafta yasadigim kasilmalardan anlamis doktoruma soylemistim ama ilk muayenede bizi yaniltip tek kese kendini gostermisti. Bir hafta sonra her ikisini de gorduk cok sukur. Senin gebeligin nasil gidiyor? Sikintilarin var mi? Bir de bir soru daha: Sen de ikiz annesi oldugundan ikili tarama yapilmayacaktir sana herhalde diye dusunuyorum, ancak baş popo mesafesi ve ense kalinligina detayli u/s ile bakilacak o kadar, degil mi? Cunku kan testlerinin ikizler icin gecerli olmadigini soyledi bana doktorum, acaba Istanbul’da daha mı farklı bir uygulama var ki, merak ederim sekerim ben vallaha?
Sevgiler

X