Sevgili Dark ve Nazlımelek,
Sanırsam galiba Crinone ya da muhadili jelden bahsediyorsunuz. Bu jeli ben de kullanıyorum. Bilmeyenler için söyleyim ben mikro enjeksiyonla tedavisi sebebi ile kullaniyorum. Doktorum Crinone’nun klinik olarak 8 haftalik (embryo yasi) olmasi yeterli dedi. Yani tam 10+3’de yarin ilaci kesmem lazim. Bugun 10+2’yiz ve biz doktorumla ilacin icinde 15 adet olmasindan dolayi 1 tane eksik gelecegini hesaplamistik, bunun cok onemli olmadigini onemli olan embryonun 8 haftayi doldurduktan sonra kullanmanin faydasinin olmadigini soyledi. Ayrica ben estrofem adli estrojen hormonu içeren bir ilac daha kullaniyorum onu da ayni sekilde 10+3’de kesecegim. Sadece PKO’lu olmamdan kaynaklanan sebeple Glucophage içiyorum bunu 12 haftanin sonuna kadar devam edecegim. Yani en onemlisi su Crinone cini bugun sona erdi ve cok ama cok mutluyum. Insallah bir aksilik cikmaz. Herhangi bir tahlile gerek kalmadan kesebilirmisiz. Bakalim hepimiz icin hayirlisi....
Bu arada Nazlimelek ben de ikizlerime hamileyim. Yalniz tek taraft agelistiklerini yazmissin... Bunun ne sakincasi olabilirmis ki? Benimkiler sagli ve sollu yerlesmis durumdalar ve her iki tarafimda da kasilma ve agrilarim oluyor. Zaten ikiz annesi olacagimi da her iki tarafta yasadigim kasilmalardan anlamis doktoruma soylemistim ama ilk muayenede bizi yaniltip tek kese kendini gostermisti. Bir hafta sonra her ikisini de gorduk cok sukur. Senin gebeligin nasil gidiyor? Sikintilarin var mi? Bir de bir soru daha: Sen de ikiz annesi oldugundan ikili tarama yapilmayacaktir sana herhalde diye dusunuyorum, ancak baş popo mesafesi ve ense kalinligina detayli u/s ile bakilacak o kadar, degil mi? Cunku kan testlerinin ikizler icin gecerli olmadigini soyledi bana doktorum, acaba Istanbul’da daha mı farklı bir uygulama var ki, merak ederim sekerim ben vallaha?
Sevgiler