2008 Kasım Anneleri

Kızlar dün gece inanamadığım bir şey oldu. Uzanmış yatıyordum, dizlerim kıvrıktı, öyle rahat sallana sallana oturuyordum. Birden bebişin olduğu yerde bir şey hissettim. Hani dedikleri gibi kelebek kanat çırpıyormuş ya da mısır patlatılıyomuş gibi bir şey. İlki çok güçlüydü. Ardından bir dakika içinde hafif kıpırdanışlar oldu. Annenin bebeğin bu aylarda olan hareketlerini hissedemeyeceğini söylüyorlar bunu biliyorum ama ben bunun bağırsak hareketi olmadığına eminim kızlar. Siz ne diyorsunuz. Hiç böyle bir durum yaşayanınız oldu mu?

canım aynı şeyleri bende hissediyorum ve benimde 2.cocuğum olacak bu kısmetse ara sıra her zaman değil bir çırpıntı oluyor sanki veya küçük bir itekleme gibi gaz hareketleri daha farklı bu farklı yeni nesil bunun imkansız olduğunu söylüyor ama büyükler bana artık duyuyor olabilirsin diyorlar. Çünkü onlarda kendi hamileliklerinde böyle şeyler yaşamışlar. dün akşam bende uzanmış yatıyordum elim tabi malum karnımda göbeğe gelmeden çok aşağılarda bir yerde karnım gergin olduğu için sanırım hissettim böyle sanki rahmim elime geliyordu aynı bölgenin sol yarısına elimi koyduğumda normal bir yapı ama sağ tarafımda daha farklı hissettim ve çekindim hemen elimi çektim bebeğim oradaysa ezmeyeyim onu diye:)) Kızlar biz doğurana kadar kafayı yiyeceğiz herhalde

kızlar ben bişey sorucam ben 10+5 haftalığım
en ufak bir zorlama da benim sol kasığım ağrıyor
sağ tarafta hiçbirşey hissetmedim bu güne kadar sizinde öyle mi acaba
hep sol tarafın ağrıması ne demek

kızlar ikl test ne zaman yaptırılıyor.12-14. hafta mı? drum 2. kontrole gittiğimde benden istemedi.diğer kontrolum 21 mayısta.o zamana 14 haftalık falan olucam heralde.geç olmaz mı?

teşekkürler maytap.insan fazla araştırınca da kötü oluyor aslında.

ah sorma be canm en büyük derdim bi ara kalp atışını görecekmiyim sendromu vardı bende gördüm şükürler olsun ama bu defa gittiğimde pıt pıt kalbinin atışını seyretmekten ne koluna bakabildim ne bacağına ayyyyyyyy bütün gün net başında bişeyler okuyup okuyup kendime uyduruyorum yakında ruh hastası falan olursam şaşırmam yaanitatlicadiarzu

kızlar ben bişey sorucam ben 10+5 haftalığım
en ufak bir zorlama da benim sol kasığım ağrıyor
sağ tarafta hiçbirşey hissetmedim bu güne kadar sizinde öyle mi acaba
hep sol tarafın ağrıması ne demek

Bendede biraz hareket edince oluyo canım.ama sağ sol hiç dikkat etmedim.

kızlar ikl test ne zaman yaptırılıyor.12-14. hafta mı? drum 2. kontrole gittiğimde benden istemedi.diğer kontrolum 21 mayısta.o zamana 14 haftalık falan olucam heralde.geç olmaz mı?

Canım 11.,14 haftalar diyor.
14. haftadada yaptırabilirsin.

kızlar yaa şimdi eylül annelerinin cinsiyet sayfasına baktımda 2li tarama testi yaptırırken 11+ yada 12 + haftalarda kesin kız yada kesin erkek dedi dr falan demiş çoğu.ayyy heyecan yaptım bende 12+3 de gidicem 2liyi yaptırmaya belli olurmu acaba ayy eli ayağı düzgün olsunda ama insan rengine göre bişi almak istiyo ben daha 2 pijama aldım biri sarı biri yeşil :))))

Benim doktor söylemez gibi geliyor ya bakalım artıkın...

Merhaba Kasım anneleri,
Kimse yok galiba bugün?

Benim 2 gündür bulantım hafifledi ama dün sol kasığıma ara ara bir sancı girdi? Böyle olan varmı?Neden dersiniz?

Korkuyorum böyle değişik şeyler olunca..

merhaba darkincim, nasilsin gorusmeyeli, ben uzun suredr yoktum buralarda netin basinda oturamadim ne zamandir. kuuck mu buyukmu bilmiyorum ama bi kaza atlattim ama doktrum baya buyuk bisi atlatmsin dedi. seninle ve arkadaslarla paylasmak istedim bugun anca kendime gelebuldim bir haftadir cunku.

yagmurlu bi havada ayagim kaydi ve merdivenlerden dustum hemde baya kotu. dustugum yerde kala kaldim kalkamadim bi iki saniye ve yalnizdim yanimda kimse yoktu aklima ilk gelen bebegim oldu onu kaybettim sandim ve oyle korktum ki aglamaya basladim oldugum yerde. dustugum yer binanin ciksindaki dis kapi merdivenleriydi ama baya basamak vardi. kendime gelir gelmz kalktim ve yukari cikip uzandim esimi aradim geldi hemen ve doktora gittik. Rahimde yirtilma olmus olabilir dedi doktrum ve ultrasonda kontrol etmeye basladi hemen. kesede yirtilma yok dedi kanmada olamdi sukur ama yinenede tedbir olsun diye uc igne verdi. oyle agirlardiki sormayin bir haftadir hala kalcalarimin ustune oturamaiyorum ama sukur bebegim saglikli cok hareketliydi o gun.

iste boyle 12+5 bugun benim. gecen hafta cinsiyeti gozukmedi ama herseyden onemlisi sagsalim ve eli ayagi duzgun gelisnde yavrulamriz onemli olan o. benimde genelde sol tarfimda uzun suredr agrilarim var canim. nedenini bende bilmiyrum ama sizdede oyle oldugunu okuyunca rahatladim dogrusu demeki genelde oyle oluyor. :) bide ara sira rahim bolgesine ani agrilar giriyor son zamanlarda. rahim kasilmasi diye dusnuyrum ama oldugum yere kitliyor beni. oyle bi agri yani.

hepinizi oprum arakdaslar. allah kazasiz bellasiz bi hamilelik gecirmemizi nasip etsin ins. Dustugumde ayagimda sandaletlerim vardi onlarin alti duz oluyor ya. yaz geldi sizde dikkatli olun oldumu. allaha ement olun

Herkese selam kasım anneleri!!nasılsınız bakalım?
kanamam vardı hatırlarsanız..durmuştu.perşembe günü iş yerinde biraz yruldum yine oldu..ben de cuma günü doktoruma gittim endişelenecek bi durum yokmuş ama.yine de bir ay heyet raporu aldım.kanama olunca çok strese giriyorum valla.

bu aralar ruh halim de çok depresif..sürekli ağlama isteği filan oluyor sizde de var mı bunlar?

merhaba darkincim, nasilsin gorusmeyeli, ben uzun suredr yoktum buralarda netin basinda oturamadim ne zamandir. kuuck mu buyukmu bilmiyorum ama bi kaza atlattim ama doktrum baya buyuk bisi atlatmsin dedi. seninle ve arkadaslarla paylasmak istedim bugun anca kendime gelebuldim bir haftadir cunku.

yagmurlu bi havada ayagim kaydi ve merdivenlerden dustum hemde baya kotu. dustugum yerde kala kaldim kalkamadim bi iki saniye ve yalnizdim yanimda kimse yoktu aklima ilk gelen bebegim oldu onu kaybettim sandim ve oyle korktum ki aglamaya basladim oldugum yerde. dustugum yer binanin ciksindaki dis kapi merdivenleriydi ama baya basamak vardi. kendime gelir gelmz kalktim ve yukari cikip uzandim esimi aradim geldi hemen ve doktora gittik. Rahimde yirtilma olmus olabilir dedi doktrum ve ultrasonda kontrol etmeye basladi hemen. kesede yirtilma yok dedi kanmada olamdi sukur ama yinenede tedbir olsun diye uc igne verdi. oyle agirlardiki sormayin bir haftadir hala kalcalarimin ustune oturamaiyorum ama sukur bebegim saglikli cok hareketliydi o gun.

iste boyle 12+5 bugun benim. gecen hafta cinsiyeti gozukmedi ama herseyden onemlisi sagsalim ve eli ayagi duzgun gelisnde yavrulamriz onemli olan o. benimde genelde sol tarfimda uzun suredr agrilarim var canim. nedenini bende bilmiyrum ama sizdede oyle oldugunu okuyunca rahatladim dogrusu demeki genelde oyle oluyor. :) bide ara sira rahim bolgesine ani agrilar giriyor son zamanlarda. rahim kasilmasi diye dusnuyrum ama oldugum yere kitliyor beni. oyle bi agri yani.

hepinizi oprum arakdaslar. allah kazasiz bellasiz bi hamilelik gecirmemizi nasip etsin ins. Dustugumde ayagimda sandaletlerim vardi onlarin alti duz oluyor ya. yaz geldi sizde dikkatli olun oldumu. allaha ement olun

canım çok geçmiş olsun aman dikkat çok şükür ikinizede bişey olmamış

benimde genelde sağ tarafımda ağrı oluyor ama kısa süreli bebeğimiz büyüdükçe bu tür kasılmalar ağrılar olabilirmiş hiç endişelenmeyelim

bu arada arkadaşlar karnım büyümeye hızla devam ediyor çatlaklar olmasın diye şu anda sürekli bebeyağı kullanıyorum aynı şekilde göğüslerimede sizinde hala göğüslerinizde hassasiyet devam ediyor mu ??

ve bebeğimin kalp atışlarını hissedebiliyorum sizde hissettiniz mi hiç:emir_bebek::emir_bebek:

Geçmiş olsun canım ya ...Aman dikkat et.Neyseki sen ve bebeğin iyiymişsiniz çok sevindim iyi olmanıza.
Sendedemi oluyo sol tarafta ağrı.Demekki gelişmeyle ilgili bir şey.
Bende çarşamba gitcem doktora bana dua edin bebeğimi özledim :KK43:(

zehracim çok geçmiş olsun. çok şükür ikiniz de iyisiniz. benim baştan beri gaz sancım olduğu için karnımdaki sancıları ve ağrıları barsak ağrısı diye tahmin ediyorum ama inşallah sorun yoktur. çok bel ağrısı çektiğim zaman dr um vajinada yoğunlaşan ağrı yoksa sorun yok demişti. hem de vajinada yoğun bi ağrı olsa bile kanama olmadıktan sonra korkma demişti. inşallah biz ve bebeklerimiz sağlıkla devam ederiz yolumuza. sen de Allaha emanet ol canım

Herkese selam kasım anneleri!!nasılsınız bakalım?
kanamam vardı hatırlarsanız..durmuştu.perşembe günü iş yerinde biraz yruldum yine oldu..ben de cuma günü doktoruma gittim endişelenecek bi durum yokmuş ama.yine de bir ay heyet raporu aldım.kanama olunca çok strese giriyorum valla.

bu aralar ruh halim de çok depresif..sürekli ağlama isteği filan oluyor sizde de var mı bunlar?
bende zaman zaman sebepsiz ağlıyorum canım çok normal.Hormonların oyunu bu bize :)
Kanaman için de çok geçmiş olsun.
Aman yorma artık kendini.ben war ya az bir iş yapsam hmen karnım ağrıyo.Hiçbirşey yapmıyorum bende.

benimde genelde sağ tarafımda ağrı oluyor ama kısa süreli bebeğimiz büyüdükçe bu tür kasılmalar ağrılar olabilirmiş hiç endişelenmeyelim

bu arada arkadaşlar karnım büyümeye hızla devam ediyor çatlaklar olmasın diye şu anda sürekli bebeyağı kullanıyorum aynı şekilde göğüslerimede sizinde hala göğüslerinizde hassasiyet devam ediyor mu ??

ve bebeğimin kalp atışlarını hissedebiliyorum sizde hissettiniz mi hiç:emir_bebek::emir_bebek:

Bende Çarşamba kontrole gidince bebe yağı alcam.
Ama sadece karın göğüsler değil tüm vücuda sürelim.bacaklarda felanda olabiliyormuş bu çatlaklar.Nemli vücuda sürün ki işe yarasın.

Bende bugün kontrol ettim hala ağrıyolar.geçenlerde bi gün sol sızladı.bi gün sağ sızladı.
Normalde kendi kendine sızlamıyo.Ama elleyince ağrıdığını görüyorum.
Bende bazen karnımda kalp atışlarımın hızlı olduğunu görüyorum ama bebekle alakalı mı bilmiyorum.

Hani vücudun bir yeri ağrıyınca elini koyarsın kalbiin sanki orda daha fazla atar ya aynen öyle oldu benimki.

mrb deryacım. çatlak kremi için daha erken değil mi .sana biri mi tavsiye etti yoksa sen mi erken tedbir almaya başladın. benim de bu hafta karnım büyümeye başladı bol olan eteklerim, pantolonlarım şimdi tam oluyo çok ilginç geliyo bana. göğüsler aynen devam bende de. yarın 11+3 te dr a gideceğim. lütfen dua edin. 4 haftadır çok özledim bebişimi. bi de kalp atışını nasıl hissettin. her yerde bu haftalarda hareketkerini bile hisedemezsiniz yazıyor

merhaba arakdaslar;

guzel ve icten dilekleriniz icin hepinize ayri ayri tesekkur ediyrum. rabbim sizlre yasatmasin boyle endiseli durumlari insallah.

bugun benim sol degilde daha cok sag tarfimda bi agri var kasiklarda. ozelikle oturup kalkerken oluyor normaldir diye dusunuyrum ama sununda farkindayim ki hamilelgin ilerleyen her haftasi daha degisk sikayetlerle ve endiselerle belkide biribirimize sorular yonelticege benziyoruz :)) olsun bu gunleri cok bekledik sanirim hepimizde.

ya deryacim bu yagi hergun mu kullnak gerekiyormsu duzenli olrak ve vucud nemli olcak demsiin banyodan sonra surulecek ozaman. bende daha baslamdim. ya masallahinz var bende daha kalp atisi falan duydugum yok veya ben konduramiyrum cunku netten oyle okumsutum. elim surekli karnimda ama daha tik yok bizde :)) gelsimi saglikli olsunda ufakliklarin duyariz elbet. optummmmm

kıslar mrb benım bır sorum olcaka benım kalbım çarpıntı yapıyor cok sankı boyle bırsye olacagında ınsan heyecanlanır adrenalı yukselırya o sekılde boyle nefes almakda zorlanıyorum sızede oluyormu boyle sey cok garıp cok bunaltıyor benıı

ayyy canım benım cok cok gecmıs olsun senn ve bebegının ıyı olduguna cok sevındım ınanırmısın senın yasadıgını ben bazen ruyalarımda kendı adıma goruyorum ve aglayarak uyanıyorum tahmın edersınkı cok kotu oluyorum. Allahım hepımızı ve bebgını korusun tekrar cok gecmıs olsun canım

merhabalar kızlar benımde gobusume bakınca sankı kalbım ordaymıs gıbı atıyor ve sallanıyor acaba kalp atıslarımı bu dıye dusunuyorum. iki gundur yururken anıden kuyruk sokumuma kıramp gırıyor bır anlam veremedım bu hafta sonu doktora gıdıcez ıkılı test ıcın doktoruma sorucam kendınıze ıyı bakın allaha emanet olun

X