2008 Kasım Anneleri

canım seni çok iyi anlıyorum ve aynen senin gibi düşünüyorum. benim mide bulantılarım çok oluyor o yüzden balık et filan yiyemiyorum. önceleri vicdan azabı duyuyordum ama yiyemiyorum. ne yapayım:bbo:

ferplex adlı kan yapıcı şuruba başladım.minik şişeler halinde.tek içimlik.içen var mı?günde 2 tane içcem ay sonuna kadar sonra tek şişeye incek.

ay annesinin kuzusu 10 haftalık oldu.nasıl da kıpırdıyordu eli bacakları dün ultrasonda.allahım bir anca önce kasım gelse de kavuşsak bebişlerimize.

ay annesinin kuzusu 10 haftalık oldu.nasıl da kıpırdıyordu eli bacakları dün ultrasonda.allahım bir anca önce kasım gelse de kavuşsak bebişlerimize.

Neşe renkli ultrasonda mı baktınız, yoksa normal ultrasonda da kıpırdadığı görülüyor mu? Ben de çok heyecanlıyım. İki hafta sonra doktor randevum var. 11 haftalık olacak. Acaba görecek miyim, oynadığını.

ton balığı yemenin hamilelikte sakıncalı olduğunu biliyodum ben.bi doktorunuza danışın isterseniz.içinde cıva olduğu için yeme demişti bana doktorum:bbo:

evet arkadaslar ton baligi veya havuc A vitamini icerdigi icin doktorlar tuketmemize izin vermiyorlar
A vitamini almamiz bebegimizin beyin sagligi icin iyi degilmis hamilelikte

Benim doktorum ton balığı konusunda bir uyarıda bulunmamakla birlikte haftada iki sınırını aşmamaya çalış demişti. Ayrıca ton balığında diğer büyük balıklara oranla civa oranı daha az bulunur. A vitamini konusunda ciğeri de aynı kategoriye koyabiliriz. Fazla tüketilmemesi konusunda herkes hem fikir sanırım.

julianne normal ultrasonda bakıldı.ben büyüdüğünü tahmin ediyordum internetten baktıgım kadarıyla ama hareket ettiğini görmek ve kalp atışını duymak müthiş.sen de görürsün canım hayırlısıyla inşallah.

Kızlar çok derinlerde yaşayan balıklarda civa yüklemesi fazla olduğundan tavsiye edilmiyor.Ton balığı da böyle bir balık mı bilmiyordum.Ama demekki öyle ki fazla civa barındırıyormuş.

Havuç ve A vitamini neden zararlı?Anlayamadım?Bende ne zamndır harıl harıl havuç istiyorum,faydalıdır diye.

2 gündür bulantım yok diye rahattım.Ama bu akşam yeniden başladı.

arkadaşlar ben hergün 4-5tane ceviz yine aynı sayılarda badem fındık kuru kayısı yiyiyorum zekayı geliştiriyormuş.birde kive baya faydası varmış sanırım..

merhaba bende cevizi ve kuru uzumu karıstırıp yıyorum kıvıde yerım bulantılarım ara ara oluyor akşam saatlerinde fazlalaşıyor agır bıseyler yıyıce oluyor genelde gobegımde buyumeye basladı :)

merhaba bende cevizi ve kuru uzumu karıstırıp yıyorum kıvıde yerım bulantılarım ara ara oluyor akşam saatlerinde fazlalaşıyor agır bıseyler yıyıce oluyor genelde gobegımde buyumeye basladı :)

günaydın cnm oo senın başladımı ben artık hamıle pantolonu gıyıyorum hem kendımı alıstırıyorum hem daha rahat oluyor kıslar bende aldım eve cevız fındık ama oylece evde duruyorlar kıvıyı hıc sevmem zatennn hıc duzenlı beslenmıyorummmmmm

Kızlar dün gece inanamadığım bir şey oldu. Uzanmış yatıyordum, dizlerim kıvrıktı, öyle rahat sallana sallana oturuyordum. Birden bebişin olduğu yerde bir şey hissettim. Hani dedikleri gibi kelebek kanat çırpıyormuş ya da mısır patlatılıyomuş gibi bir şey. İlki çok güçlüydü. Ardından bir dakika içinde hafif kıpırdanışlar oldu. Annenin bebeğin bu aylarda olan hareketlerini hissedemeyeceğini söylüyorlar bunu biliyorum ama ben bunun bağırsak hareketi olmadığına eminim kızlar. Siz ne diyorsunuz. Hiç böyle bir durum yaşayanınız oldu mu?

arkadaşlar hamilelikte fazla a vitamini alınımı dudak damak yarığı gibi bi takım hastalıklara yol açıyor. ama mesela dudak damak yarığına sebep olması için dudak ve damağın kapandığı hafta fazla alınmış olması lazım. yani 8. haftada a vitamini fazla alındıysa o hafta gelişen organda bi problem olabilir. fazla alındıysa ama unutmayın herşeyin fazlası zarar. havuçta a vitamini var hem de a vitamini önemli bir vitamin ama fazla tükettiğimiz zamann zararlı oluyor. yoksa hamileyken havuç yemekten kaçınmaya gerek yok.ton balığı hakkında söylediklerinizi araştıracam haklı olabilirsiniz. kendimizi çok strese sokmasak iyi olur aslında önemli olan dengeli beslenmek. gün içinde almamızı tasiye ettikleri besinlerin hepsini alabilsek patlarız herhalde. zaten çoğumuz sindirim problemi yaşıyoruz başta ben olmak üzere. ben druma 7. haftamda fazla süt içemediğimi söylediğimde neyse daha kemik gelişimi başlamadı zaten demişti. çok stres yapmayalım ok.sevgiler.

Bende böyle bir şey hisseder gibi oldum ama sonra sanırım bağırsak hareketiydi :1no2:
Ama bu aralar büyüdüğünü farkediyorum.

Anladım canım,haklısın herşeyin fazlası zarar.
Zararlı balıkları araştırmak lazım cidden.Bazıları çok fazla civa yüklü oluyorlarmıoş.Keşke okuduğum zaman kopyalayıp yapıştırsaydım.Şimdi kimbilir hangi sitede okudum.a.s.

SELAM CANM
2. yada daha fazla hamileliklerde 12-yada 13. hafta hareketlerini hissedebilirsin.ama şu bulunduğumuz haftalarda imkansız gibi bişey canm.hayal kırıklığına uğratmak istemem ama onlar bağırsak hareketleri.hamileyken metabolizma daha hızlı çalıştığı için bağırsak hareketleri de daha fazla oluyo.oğlum benim 2. hamileliğimdi 12.hafta ultrasonunda dr bakarken sıçrayıp tekme attığını gördüm ve aynı anda bunu hissettim canm.bakalım bunu ne zaman hissedeceğim.bana da hep oluyo hatta ben bunun için dra bile gitmiştim acaba hamilemiyim de bilmiyorum diye.:1shok:neyse az bi zamanımız kaldı hareketlendiğini hem göreceğiz hemde hissedeceğiz.çok güzel bir duygua.s

kızlar yaa şimdi eylül annelerinin cinsiyet sayfasına baktımda 2li tarama testi yaptırırken 11+ yada 12 + haftalarda kesin kız yada kesin erkek dedi dr falan demiş çoğu.ayyy heyecan yaptım bende 12+3 de gidicem 2liyi yaptırmaya belli olurmu acaba ayy eli ayağı düzgün olsunda ama insan rengine göre bişi almak istiyo ben daha 2 pijama aldım biri sarı biri yeşil :))))

inşallah cnm benım bellı olur surda ıkı haftamıs kalıyor o zamana ben daha hıcbırsey almadım cınsıyetı bellı olsunda dıyorum allahım gonlumuze gore saglıklı bebısler versınnnn

inşallah cnm benım bellı olur surda ıkı haftamıs kalıyor o zamana ben daha hıcbırsey almadım cınsıyetı bellı olsunda dıyorum allahım gonlumuze gore saglıklı bebısler versınnnn

amin canm amin benim için ilk sırayı sağlıklı sıhattli hayırlı uzun ömürlü bi evlat olması alıyo.rabbime hep dua ediyorum sağlıkla kucağımıza almamızı nasip eyle diye cinsiyet bundan sonra geliyo ama oğlumda hep oğlan olacakmış gibi geliyodu içime doğuyodu yaani istemekten ziyade hatta hamile kalmadan önce ibonun bi şarkısı varya bi oğlum olsun adı can olsun diye ben o zaman hep derdim bi oğlum olsun adı fatih olsun diye:))))şimdide içime kız doğuyo bakalım hayırlısı olsunda.abisi gibi akıllı uslu olur inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…