2008 Kasım Anneleri

ben de bebişimi gerçekten çok istememe rağmen şu an karışık şeyler hissediyorum.
arkadaşlarımın bebiş haberlerini aldığımda daha çok sevinmiştim.
Şimdi biraz korku birazda tedirginlik var içimde

Kasım annelerinin sayısının giderek artması ne güzel bir şey. İnsan kendisini yalnız hissetmiyor. Etrafıma sürekli bunları anlatsam sanırım sadece hamilelikten konuşan sıkıcı bir insan olacağım. O yüzden burada sizinle paylaşmak çok rahatlatıyor.

aslında bu durum istememezlik ve sevinememe durumu değil sadece endişe korku belirsizlik vede hamileliğin verdiği duygusal gitgellerden kaynaklanıyor.bence hepimiz suan sağlıklı bir şekilde bebeklerimize kavuşabilmenin derdindeyiz.inş.da öyle olur.

Arkadaşlar bence ilk çocuğunu kucağına alacaklar için bu tedirgin, korku ve karmaşık duygular çok normal. İlk öğrendiğimde ben de aynı şeyleri hissetmeye başlamıştım. Hatta zamanla daha çok hissetmeye başladım. Çünkü artık tek başımıza değiliz. Üstelik sürekli duygularımız da vücudumuz gibi değişiyor. kaç yaşlarında olduğunuzu bilmiyorum ama bebiş, bana büyüdüğümü hissettirdi. Sadece yaş olarak değil, anne olmak bir anlamda da büyümek anlamına geliyordu. Bu nedenle bana biraz ağır geldi.
Ama artık ona o kadar alıştım ki, bu sabah duyduğum çam kokusunu onun da duymasını gönülden isteyerek içime soludum. Sonra da ona 'Acaba bu kokuyu sevecek misin ya da bu çiçekleri. Seni bekleyen ne kadar çok güzellik var bir bilsen' dedim. Bilim adamları 'o daha duymaz' dese de onun beni duyduğunu da biliyordum. Yaşanan bu anlar ona alışmanızı daha çok çabuklaştırıyor...İnanın

Komikmiş cidden :))
Bazen çok iyiyim bazen de çok bastırıyor bulantılar.Yan etsiki varmıymış canım,nelermiş?Bebeğe zararı yok değil mi?

bende mutfak lavabo kokusuyla ölüyorum (

Kabızlık için aç karna sabah ballı ılık su içebilirsin.
Yada kuru kayısı,erik de iyi geliyor.Ben kayısı yiyorum arada.

İnşallah sende de işe yarar.
3. aydan sonra azalıyor heralde genel olarak bulantılar.daha 1 ay var.

Az kalmış benim haftaya salı günü randevum .Offf çok vaaaar.Bebişimi özledim :)
Gaz bende yok canım ve nasıl geçer bilmiyorum rahat ol napalım naniknanik

Ben seviniyorum ama eşim kadar aman da aman durumları yok bende.henüz karnım elime gelmiyo ondan mı acaba?

Hoşgeldin aramıza bu arada.Gelişmelerini paylaş bizimle.
İnşallah güzel bir hamileleik geçirirsin.

Kendini zorlama ve fazla yeme.Yoksa çıkartmak çok kolay oluyo

Bende bugün bi koca bardak süt içtimmmmm :içelim: Yaşasınnn:hooray:

mrb arkaşlar talı minnoşların tatlı anneleri. nasılsınız bugün? günler ilerledikçe şü tekvimlerimizdeki sayılar da artıyor ya o kadar hoşuma gidiyor ki. günlerin çabuk geçmesini bu kadar çok istememiştim bu zamana kadar. şu anda hiç birimiz bilmiyoruz bebeklerimizin cinsiyetini. Allah hayırlısını versin hepimize bu gece rüyamda bi oğlum olduğunu gördüm. aslında kızları da çok severim hiç özel bi beklentim yok ama baştan beri rüyada görenler de hep oğlan görüyo bebeğimi benim de içime öyle doğuyordu. hayırlısı ama o kadar tatlıydı ki. gerçek gibiydi. başını omzuma yaslayıp uyudu. yaa rüyada bile çok güzeldi. Allah sağlıklı sıhhatli hayırlısıyla kavuşturur bizi bebeklerimize inşallah.

hayır olsun arkadaşım genelde insanın hissettikleri çıkıyor ama bilmiyorum bende çok merak ediyorum. benim bir kızım var 5 yaşında şimdi neyim olacak yeni bir kızım mı yoksa bir oğlum mu bilmiyorum ama allahımdan en önce onun çok sağlıklı olmasını diliyorum. Onlar öyle tatlılar ki kızda olsa oğlanda olsa insan uğruna canını hiç düşünmeden verebilir. o yüzden çokta önemli değil ama insan merak etmeden de duramıyor:))

bebeğimin kalp atışı çok yavaş!

------------------------------------------------------------------------------
Arkadaşlar Merhaba,

Bu sabah Acıbadem Hastanesine gittim kontrole.. Bebeğin kalp atışlarını dinledik ilk kez duydum..Ama sevinemedim. Çünkü olması gerekenden çok daha yavaş atıyor. Tıpkı büyük bir insan kalbi kadar seyrek hızda atıyor. Doktor haftaya yine bakalım dedi. Zaten doktorun yüz ifadesini görünce hiçbirşey soramadım.. Her hafta stress dolu bir bekleyiş..Gerçekten çok üzülüyorum. Sonradan hızlanır mı acaba? neden yavaş atıyor olabilir.?Zaten bebek çok yavaş gelişiyor.baş popo mesafesi de çok küçük.Neden böyle acaba? fikri olan var mı arkadaşlar? Tşk.

Bir site var, doktorsitesi adında. Orada da seninkine benzer bir soru vardı. Üç doktor cevaplamış soruyu üçü de '8 haftalık bir bebeğin kalbi yavaş atmaz. Böyle bir tanım yok. Ya atıyordur ya da atmıyordur' demiş. Umarım kötü bir şey yoktur. En iyi cevabı doktorun verecektir. Eğer doktoruna çok güvenmiyorsan bir başka doktordan randevu alıp bir haftayı beklemeden gitsen belki de daha iyi olur.

herkese merhaba...bende bu siteye yeni üye olan kasım anne adaylarından biriyim..aynı duyguları hisseden ve aynı olayları yaşayanların böyle bi yerde dertleşmesi gerçekten çok güzell..
benimde bebeğim tahminen 24 yada 25 kasımda dünyaya gelicek..bebeğimin kalp atışlarını cumartesi günü duydum ve inanılmaz etkilendim..insanın hayatında 1 kez yaşayabileceği çok güzel bişey bu..ahh birde şu mide bulantısı olmasa bebişime daha iyi bakabilsem..şu an resmen vicdan azabı duyuyorum..

merhaba canım hoşgeldin aramıza sağlıklı bir hamililk geçirmeni dilerim benim 11 haftaya girmek üzere ama hala bulantılarım devam ediyor ve bende senin gibi bebeğimi iyi besleyememekten dolayı vicdan azabı çekiyorum inşallah biran önce geçer bulantılarımız

Merhaba julianne,

Öncelikle paylaşımın için çok tşk. Söylediğin siteye üye oldum. Araştırdım ancak böyle bir soru göremedim. Ben de soru yönelttim. Umarım cvp gelir. Yani uzmanlar kalbin yavaş atması bir sorun teşkil etmez mi diyor ? Doktorum öyle bir söyledi ki moralim bozuldu.Ama gerçekten de bebeğin kalp atışı çok hızlı olması gerekirken biz çok seyrek duyduk.
Bu cmt.başka doktora da görüneceğim.Aradan birkaç gün geçmesini bekliyorum.

merhaba arkdaslar

ara sira katiliyrum araniza ama yazdiklarinizi hep takip ediyorum ve cogu zaman ayni sikintilari yasadigimizi gorup oh normalmis deyip rahatliyrum sukur. :)

bugun ikinci kez bebisimizi gorme sansina eristik sukur esimle, omuriligi basi elleri olusmus insan saatlrce baksa yzundeki tebbesum hic gitmez herhalde. zaman cok yavas akiyor sanki cok yavas buyuyor icimde gibi geliyor bana insallah kasimda zamanin nasi gectigini anlayamiyacagiz.

benim bebesim asilamayla oldu 14 suabbta ultrason 10 haftalik gosteryor ama biz dokuz haftalik hesapliyorduk esimle ultrason bir hafta buyuk gosterir diyorlar bilginiz var mi

bide doktorum vitmain falan vermedi sadece folik asitim var bide aspejik diye suda sulandirdigim bi ilac. simdiden haplara bogmak istemiyrum dedi. vitamin kullanmaya baslayan varmi aranizda

Merhaba Zehra,
Benim doktorum geçen hafta itibariyle elevit isimli bi vitamin ve de demir hapı verdi. Genelde standart olarak bu vitaminleri veriyorlar ama senin doktorunun yaklaşımı farklı olabilir tabi. Bi kan sayımı yaptır istersen. Çünkü gebelik demir eksikliği yapar diye biliyorum.

slm kızlar size bi sorum olacak yarın gebelik şüphesiyle dr gidecem 5 gün oldu adet hala olmadım test yaptım negatif çıktı acaba alttan ultrasonla baktırsam kese görünürmü ve hamileysem eger alttan ultrasonla baktırmanın bebege bi zararı olurmu?aslında ben beklemeyi düsünüyordum ama kasık agrılarımdan dayanamıyorum bacaklarıma kadar vuruyor.kızlar hamileyken böyle bişey yasayan varmı?

Başka bir doktora görünmene çok sevindim. Umarım cumartesi iyi haberlerle döneceksin. Özelden siteden aradığın sayfanın linkini attım. Oradan soru ve cevaplara ulaşabilirsin.

bende hemen hemen 7 haftalık hamileyim sadece folik asit içiyorum onun dışında başka bişey vermediler..sadece doktorum dayanamıcak gibi olursan mide bulantısı için emedur içebilirsin dedi..acaba sizin düşünceleriiz neler..kullanan varmı ya da bebeğe bi zararı olurmu accaba?ama inanılmaz kötüyüm zaten 1.70 boynda 49 kiloyum iyice zayıflıyorum günden güne hiçbişey yiemiyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…