2008 Kasım Anneleri

cnm mahallenın baglı oldugu saglık ocagına gıdıyosun kayıt yaptırıyosun hamıle oldugunu soyluyosun vede hamılelıkte 2 ası vurulman gerek ben ılkını haftaya vurulcam

bak cnmm
GEBELİKTE YAPILMASI GEREKEN AŞILAR

Eğer bir sağlık ocağı tarafından takibiniz yapılıyorsa, size 4.aydan itibaren, 2 doz tetanos aşısı önerilecektir. Doğumun steril koşullarda yapılması, tetanoz riskini büyük ölçüde ortadan kaldırır. Ama bu hizmet ayağınıza kadar gelmişken, değerlendirmeniz faydalı olur.Ayrıca oluşan bağışıklık, doğum sonrasında bebeğiniz için de koruyucu olacaktır. Bu aşıyı yaptırmanızı tavsiye ederim.

Hepatit B aşısı için de benzer şeyler söylenebilir.Bu mikrobun taşıyıcılığı ülkemiz koşullarında çok yüksek olmakla birlikte,steril şartlarda yapılacak doğum Hepatit B mikrobu ile karşılaşma riskinizi büyük oranda ortadan kaldırır.Şu an rutin aşı programında olmamakla birlikte,doğumunuzu genel hastanelerde gerçekleştirmeyi düşünüyorsanız, bu aşıyı yaptırmanızı tavsiye ederiz.Toplam 3 dozda yapılır.

Gebelik esnasında antijen aşıları yapılabilir, ama canlı aşılar kontrendikedir, yani yapılması sakıncalıdır. Tetanoz ve Hepatit B haricinde, yapılması planlanan aşılar hakkında mutlaka önceden bilgi alınız.

yakında teste gidecek anne adaylarımızı rahatlatacak minik bi hatırlatma:

Her zaman hatırlayın: Bebeklerin önemli bir kısmı sağlıklı doğar ve hayatlarını sağlıklı bir şekilde sürdürürler.

Gebeliğinizin herhangi bir döneminde yapılan takiplerde bir sorun şüphesi belirdiğinde bile bu şüphelerin çoğu sonradan boşa çıkmakta ve bebek sağlıklı olarak dünyaya gelmektedir.

İhtimallerin sadece ihtimal olduğunu unutmayın (örnek: 11-14 testinde veya üçlü testte Down sendromu ihtimali yüksek olsa da, amniyosentez sonrasında çoğu bebeğin sağlıklı olduğu ortaya çıkmaktadır).

sevgiyle kalın..a.s.

bende c.tesi günü olacam aşımı bu haftaymış aslında ama aşı kalmamış o yüzden gelecek cumartesi Bide korkarım iğneden ki sormayın bayılıyorum ağrıda yaparmış bazen
yandık yani

Çitooosss çok sevindim canım cinsiyetini öğrenmene. Ama sen niye öyle sevinmedin yaaa. Hani böyle büyük bir coşkuyla söylersin falan diye bekledim.. Bence erkek olduğu için kesin de olabilir.

Apple sen de doktordan gelir gelmez bize yaz cinsiyetini olur mu. Ne güzel kaç kişi kaldık acaba cinsiyet öğrenmeyen...Darısı da bizim başımıza..

Deryacım, teşekkür ederim canım, tavsiyen için. Benim de aklıma geldi hani sadaka gibi bir şey verelim diye ama etrafımda pek öyle birini göremiyorum birkaç gündür. En kısa zamanda yapacağım bu ufak kaza için. Bu arada kaza sırasında biz de minibüste değildik canım. Allah sizi korusun böyle korkulardan...

kızlar bende kontroldeydim bugün ve geldim çok şükür geçen kontrolden sonra günlerce ağlamıştım ağlamaktan gözlerim şişmişti ama yavrum bugün beni mutlu gönderdi çok sağlıklı görünüyordu dr.um çok inceleyici bir dr. olduğu için 40-50 dakika bebeğimi inceledi beyinciğinden omuriliğine kalp odacıklarını bile gösterdi bize çünkü bizim ense kalınlığı çıktığı için kalbinde ayrıntılı incelenmesi gerekiyor demişlerdi gerçi o 22.haftada bakılacak ama dr.um içim ve içi rahat etsin diye onlara bile baktı çünkü ultrasonu çok ayrıntılı bir makina ve bana renkli bir şekilde 3 boyutlu bile gösterdi yavrumun poposunu dizlerini etleriyle gördüm çok tatlıydı ve bu seferde erkek olduğunu tekrar söyledi oğlumlu buluşmamızdan haberler bu kadar darısı bütün kontrol tarihi bekleyenlerin başına ben çok mutluyummmmmmmmmmmmmmmmm

Kızlar şimdi doktorumu aradım bu aşı mevzusunu ilk kez duydum çünkü. Daha yeni görüşmüştük bahsetmedi bana . Aşı varmış ne aşısı bu ne zaman kim yapar dedim. Evde mi doğurcan dedi bana:) bu sağlıksız koşullarda doğurabilcek olan veya evde doğum yapacaklar için gerekli dedi çünkü bebeğin göbeğini jiletle falan kesiyorlar dedi ama sana gerek yok biz hasteye gelen kimseye yaptırmıyoruz dedi. İstersen sağlık ocağında yaptırabilsin yine de dedi ama 6.ayda yapılması gerekir dedi Bilginiz olsun. Bende karar veremedim geçen gün arkadaşım sağlık ocağında aşı yaptırmış bebeğe çok ateşlenmiş aşı bayatmış meğerse. insan korkuyo ya gerek yoksa yaptırmasammı ki? Sizler ne düşünüyorsunuz kızlar?

canım ben kızımı istanbuldaki hatırı sayılır özel hastanelerden birinde doğurdum ve dr.um orada yapacağımı biliyordu yinede bana bu aşıları yaptırmıştı çünkü kendisinin dr.luk hayıtında bu şekilde hastanede doğum yapıp enfeksiyondan dolayı hayatını kaybeden bir kadın olmuş ve o gün bugün bu aşıyı ihmal etmeden tedbir olsun diye yaptırıyorum demişti
ama hatırladığım kadarıyla o 4.ayda değil 6 ay civarı falan oluyor iki doz olarak vuruluyor ve ikinci doz 1 ay sonra vuruluyor ben yapılmasından yanayım ne varki ben bugün dr.uma aşıyı tekrar vurdurmam gerekiyor mu gerekmiyor mu onu soracaktım ama unuttum işte çünkü ilk doğumum 2003 ocaktı bu 2008 kasım olacak neredeyse 6 yıl aşı etkisini kaç yıl koruyordu onu tam bilemiyorum kimileri 5 yıl diyor kimileri 10 yıl bakalım artık gerekiyorsa ben yine vurduracağım hem bize ne zararı varki allah korusun doğum haricinde de başımıza steril olmayan bir ortamda bir olay gelebilir bir trafik kazası bile olabilir paslı çivi bile batabilir yürürken insanın bir tarafına ben yapılmasından yana olanlardanım

Beklemek çok sevindimmm canım benim yaa :) Çok güzel haberler bunlar. Dark'tan sonra sen de bir kez daha yüzümüzü güldürdün.

bende çok sevinçliyim canım inan ultrason yapılırken kıpkırmızı oldum ve asla rahat değildim sanki her an bir yerinden birşey çıkacak en sonunda dr.uma dedim siz uzun uzun bakınca ben korkuyorum diye gülüyor eşimde o an dedi zaten yüzünden hiç rahat olmadığın belli için içini yiyor yüzünden anlaşılıyor dedi düşün artık dışarıya bile yansımış iç rahatsızlığım:dance::teytey:

beklemek çok sevindim canm .ne güzel bu günlerde herkes görüyo bebişini bende cts ye randevu aldım.bakalım hayırlısıyla bi iyi olduğunu öğrenseydim bebişin.bu ay bayağ yorucu ve gergin bir aydı benim için .inşallah iyidir yawrum.aynı şekilde bende o kadar geriliyorumki etrafıma abile negatifliğimi bulaştırıyorum.oğluıma hamileyken de bu ütr testler falan yapılıyordu ama ben rahattım nedense cahil cesurdur ya ondan herhalde.sırnaşık şey.hatta drum 2 li testi iyi çıkanlara 3lüyü önermiyor bakalım bana ne diicek ben konuşucam yaptırmsam olmazmı diye.çünkü kendimi germekten başka bişi olmuyo.1 hafta bide bekliicem sonucunutatlicadiarzu

kasım anneleri
bende nasip olursa yarın gidiyorum kontrole.Cinsiyetinide öğreneceğim büyük bir ihtimalle.Ne olur dualarınızı esirgemeyin...Sorunsuz güzel haberlerle geleyim.Ne bileyim içim öyle sıkkınki...Sağlıcakla sıhhatle kalın...

tabi canım ya eskiden zaten bir tek üçlü yapıyorlardı bana kızımda öyle olmuştu şimdi sıktı yani 2 li 3 lü yok birde biri diyordu 4lü mü ne varmış e pes yani test test içimiz dışımış test olacak ben gerçi 2li bile yaptırmadım biliyorsun ense kalın çıkınca direk cvs ve artık test derdim yok çok şükür tek beklediğim 22. hafta dopler umarım oda güzel çıkar hepimizin yavrularını allahım korusun şimdi asansörde çıkıyordum bebişimin popuşu geldi gözümün önüne renkli 3 boyutlu gösterdiya sanki elimin altındaymış gibi hissetmim yerim ben onu ya çok tatlılar çok allahım hepimize hayırlı evlatlar versin inşallah arkadaşlar ve hepimize sağlık tabiki

senin adına çok sevindim cnm darısı başımıza:1hug:

selamlarrrr,
kızlar bende bugün sağlık ocağına gittim ve kaydımı yaptırdım.. hemşire 5. aydan sonra tetanoz aşısı yapılıyor dedi.. bana 5,5 aylıkken bir doz bir ay sonrada ikincisi yapılacak... temmuzun 10 gibi gideceğim aşı için... bu arada gitmişken yüzümde pulllanmalar oluyordu ve biber sürmüş gibi acıyordu onun için doktora girdim. bana sabun yada kremini değiştirdiysen onlar yapar dedi bende birkaç kere sabunla yıkadım ve dışarı çıkıyorum diye kremimi değiştirmiştim bu ay..belli oluyor yüzünden tahriş olmuş bende de oldu geçenlerde aynısı dedi doktor.. gebelerin kullanabileceği su bazlı bir krem verdi birde bebeanten ve demir hapımda bitmişdi onuda yazdırdım..

çitoscum oğlan geliyormuş gözünüzaydın..
beklemek canım senin adına çok sevindim bebişinin herşeyi normal çıkmış gözünüzaydın..
applecim doktor randevun bugünmüş güzel haberlerini bekliyoruz...
hilala canım sende yarın gidiyormuşun seninde herşey normal çıkar inşallah..
bebişleriniz sizlere el sallasın kızlar...:)))
sakurayı bende çok merak ediyorum kaç gün oldu uğramayalı.. inşallah kendide bebişleride çok iyilerdir...

hiç boşuna canını sıkma canım.her doktora giden arkadaşımız güzel haberlerle dönüp bizimle paylaşıyo..seninde iyi haberlerle döneceğine eminim..
bekliyoruz..a.s.

hayır arkadaşım içine sıkıntıyı sakın yaklaştırma herşey güzel olacak de ve öyle olsun düşünce gücümüzü küçümsemeyelim sende çok güzel haberlerle geleceksin düşün ben dün akşam çok huzursuzdum sabah yine öyle heyecan korku ultrason çekilirken kıpkırmızı oldum ve eşim bile farketti dışarıdan çok endişeli görünüyorsun huzursuzsun diye ama bak allahıma şükürler olsun herşey güzel çıktı sende hiç sıkıntı yapma kendine sakın sakin ve mutlu ol

kızlar geçenlerde benide sağlık ocağından aradılar 6. ayında tetenoz aşın var diye bigün sonrasıda dr a gitmiştim söyledim aşı olacağımı haber verdiler diye dr um kesinlikle yaptırmayacaksın dedi niye dedim gerek yok kanıtlanmış bişi değil zaten ve gebeliğini riske mi atmak istiyorsun dedi şaşırdım
kardeşime de yaptırmamıştı doktoru bir arkadaşım daha olmadı bu iğn eyi ama tanıdığım diğer hamile arkadaşlarım yaptırdılar bende yaptırmayacağım

aslında hastanelerde doğum yapıyoruz ne olur ne olmaz dimi tedbirimizi almakda yarar var ama bilemiyorum yanii..........

aranızda doktoruna sorupda yaptırmayın diyeniniz varmı??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…