2008 Kasım Anneleri

Nazlımelek sen ne zaman gidiyorsun doktora. Seninkiler de göstersinler ama annesi yaa. Bu arada Sakura'yı gerçekten çok merak etmeye başladım ben de. İnşallah güzel haberlerini alırız. En azından bir iyiyiz deseydi de içimiz rahat etseydi...

beklemek canım bu güzel bilgiler içeren yazın için çok teşekkürler.bende ayın 14 ünde doktora gidecektim.ama bu haftasonu gitmeyi planlıyorum.çünkü iş değiştirdim ve eski iş yerimden faydalandığım 6 aylık süre bu ay sonu doluyo.bu hafta gidersem bide ay sonunda gider ve bir aylık muayene ücretini indirimsiz ödememiş olurum.yeni iş yerimde 90 günü doldurmadan ssk dan faydalanamıyorum çünkü..
doktoruma gidince bu aşı meselesini bende sorucam.ve o ne derse uygulayacağım.çünkü sonuçta güvenip gidiyosak herşeyi kafamıza göre yapmamalıyız.3 lü testten banada son gittiğimde bahsetmemişti. yapacakmı bilmiyorum.başka testler falanda gerekirse(ki 5. ayda detaylı ultresonda bebeğe bakılacağını sölemişti) bunlar içinde ay sonunda gittiğimde fazladan para ödememiş olurum..süprizzzzz

canım bende 16. haftanın içinde gideceğim 10 gün felan var işde.. inşallah bu gittiğimde benimkilerde gösterirler kendilerini..:içelim:sırnaşık şey. evet azalıyor artık çok az kişi kaldık öğrenemeyen..:uhm:
sakurayı bende kaç gündür çok merak ediyorum ya seside çıkmadı hiç..onada çok dua ediyorum inşallah bebişleride kendide iyidir...benneyaptımki

benm doktorum 18 hafta diyor inşallah tuturmaz 15 gün sonra diye E baktım tuturuyor bende tutururum kalkmam burdan bekler hastaların derim azcık zınarırım mecbur söyler heraldesengözlerimebaksanab söylemezse cok zınaırırm naniknanik

kızlar bebişleriniz hareket etmeye başladımı 2. bebişi olanlar özellikle merak ediyorumda benim 2. ne zaman hareket edecelk diye 16 haftada hissediyormuşsun doğrumu acaba

canım 2. bebişi olanlar daha kolay hissedebiliyormuş.. 13. haftadan sonra..
ben ikiz oldukları için 13. haftanın sonlarına doğru hissettim seyirmeleri...

gebelik boyunca yapılması gereken testlerle ilgili aşağıdaki yazıyı buldum..
sizinle paylaşmak istedim:

İlk muayene erken gebelik haftalarında yapılmışsa Toxo IgG ve IgM ile Rubella IgG ve IgM istenebilir ancak mutlak zorunlu değildir. HBsAg'nin gebeliğin son haftalarında yapılması tercih edilir.

Bu ilk antenatal muayeneden sonra genellikle birer ay aralıklarla anne adayı tekrar antenatal muayenelere çağırılır. 28. gebelik haftasından sonra 31., 34., 36. gebelik haftalarında ve sonra doğuma kadar birer haftalık aralarla kontroller devam eder (Bu şema doktordan doktora çok önemli değişiklikler gösterir).

16-20. gebelik haftaları arasında bebek iyice geliştikten sonra "tepeden tırnağa" inceleme amacıyla bir ultrason yapılır. Yine 16-18. gebelik haftaları arasında üçlü test adı verilen kan incelemesi ile Down sendromu (mongol bebek) ve nöral tüp defekti (kabaca bebeğin beyin ve omurilik kanalının açık kalması şeklinde tarif edilebilir) riski belirlenir.

24.-28. gebelik haftaları arasında ailesinde şeker hastalığı olanlarda ya da yüksek risk faktörü olanlarda OGTT, diğer gebelerde PPG ile gizli şeker hastalığı belirlenilmeye çalışılır (http://gebelik.org/dosyalar/diabet.html)

Yine bu gebelik haftalarında tam kan sayımı tekrarlanarak anne adayına verilen kan ilaçlarının etkinliği değerlendirilir.

36. gebelik haftasına gelindiğinde tam kan ve tam idrar tekrarlanır ve HBSAg incelemesi istenir. Bu Hepatit B virüsü taşıyıcılığını gösteren bir testtir ve taşıyıcı olanlarda bebeğe mutlaka doğumda serum verilmesi ve bebeğin aşılanması gerekir.

40. gebelik haftasına gelindiğinde bir problem olmasa da doğum olana kadar haftalık ya da üç günde bir takipler devam eder.

Özellikle 40. haftadan sonra henüz doğum olmayan durumlarda ileri incelemeler gerekebilir. (http://gebelik.org/dosyalar/postterm.html) (http://gebelik.org/dosyalar/iylkhali.html)

Yukarıda anlatılanlar hiçbir risk faktörü olmayan anne adayları için geçerlidir. Risk faktörü olanlarda ya da gebelik esnasında normaldışı bir durum gelişenlerde takip şeması tamamen değişir.

kızlar ben yeni bi konu açmaya çalıştım ama beceremedim galibafisfisfis
buradan yazayım dedim:
uzun yolculuk yapmak istemiyorum ama denizede girmek istiyorum..
istanbul a yakın denizi temiz bildiğiniz yerler varsa buradan paylaşırmısınız?a.s.

biz 3-4 sene önce günübirlik saros körfezine giderdik. tekirdağ üzerinden arabayla 3 saat civarı sürüyor. denizi inanılmaz temizdi. ama yol çok uzun gelir mi şimdi bilemedim.

sağol morcadı orayı bende düşündümde..hiç gitmediğim için işte sizin tavsiyelerinizi değerlendiricem..
işe yeni girdiğim için bu sene senelik izin kullanamıcam.vede uzun yolculuk istemiyorum..
cuma akşamından gidip pazar akşamı dönebileceğim bi yerlere gitmek istiyom.
havuzda yasak ya şimdi..fisfisfis

Merhaba kızlar nasılsınız?

Yenilikler,yeni haberler var mı? Bende bişey yok.İyiyiz çok şükür.Cumartesi yada pazartesi doktoruma gitcem tekrar.Aslında cumartesi gitmek istiyorum ama geçen cumartesi de doktordaydım.Tam bir hafta olmuş olacak.En az 10 gün geçsin diye pazartesiye bekleyeyim diyorum.Çok sık ultrasona girmek istemiyorum.

Hadi gözün aydın applecığım.Yanılma az olur sanırım.Erkekler çoğalsdı mı ne? Aman kızlarımıza iyi sahip çıkalım walla,gözüm korktu :1shok:

Pamukum ve julianne size de bol şanslar yarınki muayenelerinizde.Juliannecim inşallah doktorun insafa gelir de bi ipucu verir.

Azo ve Beklemek faydalı paylaşımlarınız için teşekkürler.
Demekki neymiş tetanoz canlı bir aşı değilmiş ve olunmasında fayda varmış.

Ben bugünlerde sütümü biraz ihmal ettim (

Ama her gün biraz fındık,badem,ceviz yiyorum.Beyin gelişimi için faydalıymış.

[

ewt yaa bende yaklaşık on gündür süt içemiyorum
peynir ve yoğurt yiyorum gün içerisinde midemde boş yer
kalırsada ayran içiyorum sabahları aç karnına ceviz badem ve
kayısı yiyorum ama keşke sütte içebilsem annem ve eşim
sağolsunlar ilk haftadan hemde günde 2 bardak süt içirdiler
zorla şimdi de tiksindim hiç içemiyorum zaten hiç sevmezdim

azo ve beklemek bilgiler için sağolun doktorumun sözünden
çıkmayacağım ve yaptırmayı düşünmüyorum aşıyı ama
bu hafta dr a gittiğimde özellikle sorcam neden yapılmasını istemiyorsunuz diye
bakalım nasıl bir açıklama yapacak sizlerle paylaşırım

apple erkek dediyse bence doğru tahmindir hayırlı
olsun canım hayırlı yazılar yazsın rabbim

merhaba kızlar
ben muhtemelen Aralık annesi olucam yani ultrason 02 Aralık veriyo BDT'ni fakat hiç belli olmaz Kasım sonu da olabilir dimi ? :))

Ben de Kasım annelerini de takip etmeye karar verdim... Alah hepimize hayırlısıyla sağlıklı sıhhatli bebekler, hayırlı evlatlar nasip etsin inşaallah...

kasım anneleri hepinize günaydın...
bugün çok mutluyum.Dün doktora gittim.Bebeğim gayet iyiymiş.Ayrıntılı ultrasona girdim.Veeeeee %80 kızım olacakmış.Yani iki kız annesi olacağım...Hepinizi öpüyoruummmmm:))))

günaydıııııııııııın..
hilalcim hayırlı olsun minik kızınyerimseniben
c.tesi bende gitmeyi düşünüyorum doktora.inş. bizim dr da busefer söler cinsiyetini..
ya aslında haftaya gitmem lazım ama bekleyemicem.bebişimi çok özledim ve merak ediyorum.inş. önce sağlığı yerindedir..
sonrada tabi cinsiyeti belli olura.s.

kıslar günaydın hepinize a.s.hilalcim kızın olacakmış allah saglıklı bi evlat verir inşallah.kıslar iki gündür acayip mutluyum ben ya artık bebegimin hareketlerini cok rahat hissetmeye başladım genelde karnım acıktıgı zaman daha cok hareket ediyo acayip bi duygu anlatamıyorum ya onu karnımda hissetmeye başlamak ben burdayım diye bana tepki vermesi cok güzel ya ben cok sevdim bu hamilelik işini..sizde yok mu daha bi kıpırtı ya inanın cok güzel bi duygu:sm_cool:

gunaydın kızlar
darkınlıfe ve derya hakan dıleklerınız ıcın tesekkurler edıyorum evet kasım bebıslerının buyuk oranı erkek kızlar az erkekler arasında cekısme olcak fıstıklar ıcın :roflol:

hılalcım gozun aydın hayırlı saglıklı bebıs olur ınsallah aılesıne :asigim:

Ben de Kasım annelerini de takip etmeye karar verdim... Alah hepimize hayırlısıyla sağlıklı sıhhatli bebekler, hayırlı evlatlar nasip etsin inşaallah...
Aramıza hsg yesimcim .. a.s.

Hayırlı olsun hilalcim gözünaydın bnmde %80 kız demisti gecen gittigimde ama bakalım bu gidisimde kesinlesicek :uhm:

Hayırlı haberlerle gelirsin ins azo bende haftaya gidicem test icin hadi bakalım ins hepimiz güsel haberlerle geliriz :teytey:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…