2008 Kasım Anneleri

çok yanlış yapıyosun canım nane hamilelerin kesinlikle almaması gereken bir bitki adaçayı , maydonoz ve kimyon da tabiiki.kızlar gözünüzü seveyim bitki nasılsa yararlıdır deyip içmeyin bu dönemde bitkiler haplardan daha zararlı bize çünkü bir bitkinin 30 tane etkisi oluyo ve hepsini bilmiyoruz oyüzden bitkilerden uzak durun ben öyle yapıyorum hangisi yararlı hangisi zararlı bilemem oyüzden hiçbirini kullanmıyorum.

canım benimde karnıma çok kramp giriyo bugünlerde bende korktum çok.biraz sıkıntılı günler geçiriyorum ve hiç moralim yok devamlı ağlıyorum herşey üstüme üstüme geliyo deprasyona giriyormuşum gibime geliyo artık hiçbirşeyden mutlu olamıyorum şimdi bile ağlamaya başladım çok sıkıntılıyım ya offffffffffffffff:a015:

canım normalde çok sevdiğim çayı bile içerken suçluluk duyuyorum çok açık ve bir bardak içitiğim halde.. bu ara herhangi bir bitki çayıda içmiyorum ama o gün gerçekten çok kötüydüm yerimde duramıyordum resmen... hamilelikten öncede buna benzer bir durum yaşamıştım ve eşim bana yine nane yapmıştı onun etkisiyle uyuyabilmiştim bu seferde rahatlamak için içtim.. bazı yemeklerde ve salatalarda yiyorum ama hiç tehlikeli olacağı aklıma gelmedi özellikle nanenin .. bundan sonra daha dikkat ederim.. bebişlerimin sağlığı önemli...saolasın...

bu arada hamillikte arada bir böyle ruh hali içinde olmamız normal ama sen yinede elinden geldiğince bazı şeyleri kafana takmamaya çalış böyle durumlarda bebişini düşün karnını okşa onunla konuş bu seni rahtlatacaktır eminim.. bazen ben öyle yapıyorum.a.s.

canım benim ya seni çok iyi anlayabiliyorum... benim kayınvlidemle bir sorunum yok ama yakınımızdaki bir akraba kendini benim kayınvalidem gibi görüp zamanında az karıştırmadı ortalığı arkamdan çok lafımı etti felan..aynı dediğin gibi birde hastalığın arkasına sığınıpta bilinçli yapmaları yokmu sinir oluyordum ama hem eşimin hem kayınvalidemin benden yana olduklarını bilmek beni çok rahtalatmıştı.. hani delidir ne yapsa yeridir boşver bir kulağından girsin diğerinden çıksın diye söylemişlerdi bana..sen de aynı şeyi yap.. he de gitsin.. umarım hamileliğinide düşünüp seni biraz olsun rahat bırakır.. çok şükür uzaktasınız.. bu iyi olmuş en azından...

Atatanem çok üzüldüm canım benim yaaa. Seni çok iyi anlıyorum, o anlarda neler hissettiğini. Bugünlerde ben de çok kötüyüm. Kayınvalide gibi büyük sebeplerim yok ama en ufak bir laftan alını, hıçkırarak ağlamaya başlıyorum. Gören de kolumu kesiyorlar falan sanır, o kadar kötü oluyorum. Ve ağladıkça baş ağrısı yoğunlaşıyor. Ne için üzüyoruz bebeklerimizi, çoğunlukla hiç için ama elden de gelmiyor sakinleşmek. Hep pozitif düşünmeye çalış canım...

haklısınız ama işte içimi kararttı kaç gündür oyüzden çok mutsuzum şuan eşimede bunu anlatamıyorum kasıtlı yapıyorum zannediyo annesiyle alakalı değil de bir insanın kendisini mutsuz hissetmesinin nasıl bişey olduğunu anlatamıyorum ona

Canım bazen erkeklerin anneleri hakkındaki olumsuz şeyleri görmeleri çok zor oluyor. Aslında belki bıraksan görecek ama sen söyleyince onlar sanki kasten bunları sen söylüyorsun sanıyor. Elbette şu an senin yanında olması gerekiyor. Baksana bir de kadın hastaymış. Eminim sen bir şey söyleyince eşin de onun hastalığını bahane ediyordur. Onlar sanıyor ki annelerin hepsi masum...

yok canım öyle değil allahtan iki kardeşte annelerinin bazı şeyleri kasten yaptığını biliyolar ve eşim şuan beni annesinden korumak için herşeyi yapıyor ben üzülmeyeyim diye.problem o değil çok şükür ama ben kendimi kapana kısılmış gibi hissediyorum mutsuz ve depresif bir halim var eşim bunu anlamıyo çoğu zaman bir insanın kendini depresyonda hissetmesini yani.mesela yarın eltimler denize gidicekler bizi de çağırdılar okadar ihtiyacım varki herşeyden uzaklaşmaya eğlenip kafamı boşaltmaya ama eşim 30 tane bahane uydurdu buna canım çok sıkıldı çok bunaldım çünkü.neyse az önce aradı bende anlattım nasıl hissettiğimi ve çok gariptir ilk defa beni anladı gidelim ozaman dedi.ama işte beni kötü hissettirmese illa olmaz

Bak anlatınca o da seni anlamış. Demek ki tek yapman gereken açıkca konuşmak ve kendini ne kadar çaresiz hissettiğini, en büyük desteği ondan görmen gerektiğini anlamasını sağlamak. Bazen her şey bizim istediğimiz gibi olmuyor. Bak birçoğunuza çok komik gelebilir ama ben de eşim araba kullanırken çok korkuyorum. Kaç defa diyorum biraz yavaş kullan diye ama sanki ben hiç hamile değilmişim gibi eskisi gibi kullanıyor ve ben çok tedirgin oluyorum. Söylediğimde de gözünü kapat ya da sen arkaya otur diyor ve ben gerçekten o an çıldırıyorum. Benzer konular değil çok farklı şeyler ama gerçekten beni çıldırtıyor bu hareketleri.

atatanem eşinin senin yanında olması güzel ama ne de olsa erkekler işde hemen anlayamıyorlar.. bizim gibi hassas değiller ama yinede ellerinden geleni yapıyorlar bizim için boşver bak ne güzel gezmeye gitmeyide kabul etmiş.. şimdi bunlardan sıyrıl biraz neşelen olurmu...

bu arada şu bitki konusunu araştırdım ve yeni bir forum açtım..hepimizin işine yarayacak...

slm kızlar nasılsınız bakalım bir gün giremiyorum neler neler oluyor
okumaktan gözlerim şaşı oldu onca sayfayı birde ayrı ayrı sizlere cevap vermek için
alıntı yapıyorum ve sonrasında pc nin gazabına uğruyorum kilitleniyor
aynı sayfaları tekrar okumak da kolay değil walla aklımda kaldığı kadarıyla yazıyım bari:

broke canım hadi gözün aydın kızın geliyor demek hayırlısı olsun sonuçlarında temiz çıkmış
darısı bize artık bakalım benim 3 lü testim nezaman olacak ama 12 haziranda kontrolümüz var ve 15+5
olacağız cinsiyetini bu sefer öğreniriz inşallah

darc cım canım hayırlı yolculuklar inşallah güzel haberlerle dönersin sabırsızlıkla bekliyoruz
birde alışveriş yaparsın keyfin yerine gelir çok güzel bebişe bişeylar almak ona daha çok yak-
laitığını anlıyorsun ben büyük zevk alıyorum zaten kadınların alışveriş tutkusu yok mu aahhh bizlerr

atatanem bebeğini düşün ve kafana bişi takma bende başlarda çok taktım yaptıkları dedikleri
insanı çileden çıkartıyor allah tan eşim her zaman yanım daydı onu n benim yanımda olmasını bile çekemiyorlardı çok şükür şimdi gerekmedikçe görüşmüyorum sürekli bahaneler buluyorum
görüşmemek için üstelik aynı şehirde oturuyoruz sadece muhitler farklı eşim arada gidip görüyor ailesini
ama ben dedim ya gerekmedikçe görüşmüyorum ve eşimle gidip eşimle dönüyorum
inan tedavim süresince hiç görüşmedim moralim bozulmadı kafayı takmadım ve bu sayede hamile kaldım ben buna çok inanıyorum çünkü 3 aşılama ve okadar ilaç tedavisinin ardından onların bana karşı olan tavırları o kadar canımı sıkıyordu ki iki defa hamile kalmama rağmen kimyasal düşük yaşadım dr um çok stresli olduğumu söylerdi onun için bu sefer doktorumun sözünü dinledim ve beni üzecek kişilerden olaylardan uzak durdum ve çok şükür ilk tüp denememde hamile kaldım ve şuan 14 haftalığız biliç altına öle yerleşmişki onlarla görüştüümde bebeğime bir şey olacakmış gibi geliyor
dediğin gibi bu dönemlerdede çok hassasız herşeyden nem kapar oldum bende çok duygusallaştım
onun için seni mutsuz ediyorsa gözüşmeme ye çalış en azından dene canım ama bebeğini kimsenin
üzmesine izin verme

bu arada arkadaşlar o kadar çok kasık ağrılarım oluyor ki iki gündür bıçak saplıyorlar sanki önceleri kısa süreli oluyordu şimdi çok uzun sürüyor büyüdüklerinden mi kaynaklanıyor acaba birde sürekli oturur vaziyetteyken kramp ve sancı giriyor geziniyorum ama geçmesi bi hayli zaman alıyor
ve ben çocukluğumda merdivenlerden düşmüştüm kuyruk sokumu çıkması var bel ağrısını bir yana attım kuyruk sokumum çok ağrıyor bi çaresi yokmu ki gece bile bu ağrı uykudan uyandırıyor beni
aranızda bu durumda olan var mı

kızlar merhaba nasılsınız benim canım sıkıldı biraz ya
kayınvlidenin bir arkadaşı var bugün görüştük kayınvalideyle
ve arkadaşıyla işte konu isimden açıldı bende eylül ecrin
koyacağız dedimsırnaşık şey dio ki öyle dandik isimler koyma ben
hiç sewmem dio:1shok:sanki herkes bittide bir tek o kaldı
sormadığımız:bbo:bende dedim ki ay sana sormayı nasıl unuttuk biz ya
dedim kimseye sormadık sana mı kaldı dedim ay aptal kadın yaananiknanik
moralim bir bozuldu ben eşimle karar vermişim bi o kaldı sanki ya
hala sinirlerim tepemdeKötü Kazeninsanlar haddi olmayan şeylere neden
karışır anlamıyorum ya bi huzur verin atıklülülülülülü

Canim Bence Hiç Takma Boşver Ecrin In Anlami Allahin Hediyesi Demek Ve Bence çok Güzel Eğer Kizim Olacak Olsaydi Birini Ecrin Koyacaktim Bende.insanlar Haddini Aşiyor Bazen Işte.

hay allahım yaa insanlar ne kadr boş konuştuğunun farkındamı acaba.ecrin Allahın hediyesi demek.dandik isim demek de ne oluyor anlamadım.bende kızım olsaydı ismini ayşe ecrin koyacaktım.tabii benimde işime karışan çok oldu.şimdi mehmet akif koyucaz ne o öyle eski isimmi koyucan çocuğa.hay allahım yaa eşim bile muhalefet olunca onada diyorum al sen taşı çocuğu ismini de sen koy.:1closedeyes:

Selam kıslar !! Dün gece çok zor bi gece gecirdim aksam hafif bi baş agrım wardı fakat gece 3 te felaket bi baş ağrısıyla uyandım yaklaşık bi saat yatakta döndüm nefesim kesildi ağrıdan ilaçta almadım offf simdi bile ara ara ağrı girio hiç başım agırmazdı neden böle oldu yaaaaa (

cnm cok gecmıs olsun benımde ara ara bas agrım oluyo doktorum agrısı kesıcı vermıstı onceden basım agrıyo dıye ıstemedım tabı ben baska sebeblerden agrı kesıcı verdı ama ıyı gelıyo basıma mınoset kullanıyorum bende

selamlar kızlar,
deryacım geçmiş olsun canım arada benimde oluyor ama çok kısa süreli beni zorluyacak şeklide değil yani.. doktoruna gittiğinde bunuda danış istersen yada dahada artarsa ağrıların telefonla sor.. ihmal etme..
asorticim boşver canım dışardaki üçüncü şahısların sizi üzmesine izin verme.. bir kulağından girsin birinden çıksın canım.. sen ve eşin karar verdikten sonra başkalarına lafa düşmez bence...
yağmurcum sanda geçmiş olsun canım... senin baş ağrısı bayağı atkiliymiş seni uykudan kaldıracak kadar .. çabuk geçer inşallah ılık bir duş alsaydın rahatlatıyor gerçekten.. belki gündüz dışarda güneşte felan kaldıysan oda yapar...
kızlar dikkat edin kendinize..
hepimizde ayrı biir dert varmış kızlar bende de bir dert var.. dudak ve burun çevremde kızarıklık ve yanma var bazen pull pul oluyor dünden beri sanki acı biberi yemişimde oralara sürmüş gibiyim sürekli yoğun nemlendircili bir krem sürüyorum fayda etmiyor vazelin biraz yumuşattı.. bir arkadaşında böyle olup bir krem kullanmıştı ama adını yazmadı unuttu galiba...
birde akşam göğüs ucum sızlıyordu bir arkadaşım göğüs ucu için bitkisel bir krem vermişti emzirme döneminde de kullanılıyor onu sürdüm geçirdi rahtlattı beni...

Selam kızlaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrr,
Biz geldik.Kızımız iyiydi çok şükür.(Maşallah diyelim)
Uyuyordu minik kuzum yolculuk biraz sarstı galiba uykusuz kalmıştı bebişim.

Doktor ultrasona göre bir sorun görünmüyor dedi.Yine de isterseniz amniyosentez yapabilirsiniz dedi.Bana kararımızı sordu.Bende düşünmüyoruz amniyosentez dedim.

Bundan sonraki haftalarda ne öneriyorsunuz dedim.22. haftada tekrar bir ayrıntılı ultrason yaptırabilirsin dedi.Zaten 22 de Konyaya gidecektim ben de.

Bu arada 3lü test yaptırmadı.Gerek yok dedi.Kafanızı karıştırır sadece dedi.
Bizde kızımız iyi diye tamam dedik yaptırmadık.

Yeni ciciler aldık.Resimlerini çektim ama biliyorsunuz ki ben biraz zor ekliyorum.Bu akşam fırsat olursa hemen eklerim ilgili konuya.Eğer fırsatım olmazsa da en kısa zamanda ekleyeceğim.

16+5 iz bugün.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…