2008 Kasım Anneleri

canım selam bu benim 3. hamileliğim onun için hissedebiliyorum ben erkenden bide tecrübe olduğu için bağırsak hareketleriyle bebişin hareketlerini ayırt edebiliyorum .bak geçen cts benimki dalga dalga 2-3 saniye kıpırdandı ondan sonra durdu bide dün oynadı onun haricinde gerçekten hareket etse bile hiisetmemeiz çok normal çünkü miniminnacık daha onlar.eğer ilk gebeliğinse 2 haftaya kadar tam olarak hissetmeye başlayabilirsin.3 hafta önce dr bana sordu hissediyorsun dimi diye dediğim gibi hem tecrübe hemde 2 ve daha üstü hamilelikte daha erken hissediliyor .

teşekür ederim kızlar bende bir sorun mu var ki
diye düşünüyordum bu arada escapeciğim
umarım ii haberlerle gelirsin
benim bebeğimde oynamıyooo
gerçi kızlar geç oynuyormuş 5.ayın başında falan
başlıyormuşş

kızlar güzel bi yazı okudum sizinlede paylaşmak istedim:
Brenda, yamaç tırmanışı yapmak isteyen genç bir kadındı. Bir gün cesaretini toplayarak bir grup tırmanışına katıldı.
Tırmanacakları yere vardıklarında, neredeyse duvar gibi dik, büyük ve kayalık bir yamaç çıktı karşılarına. Tüm korkularına rağmen, Brenda azimliydi. Emniyet kemerini taktı, ipi yakaladı ve kayanın dik yüzüne tırmanmaya başladı.
Bir süre tırmandıktan sonra, nefeslenebileceği bir oyuk buldu. Orada asılı dururken, gruptan yukarıda ipi tutan kişi dalgınlığa düşerek ipi gevşetiverdi. Aniden boşalan ip, hızla Brenda'nın gözüne çarparak lensinin düşmesine neden oldu.
Lens çok küçüktü ve bulunması neredeyse imkansızdı. Lens, yamacın ortasında bir yerlerde kalmıştı ve Brenda artık bulanık görüyordu. Ümitsizlik içinde Brenda, lensini bulması için Allah'a dua edebilirdi yalnızca... Ve içten içe düşünüp dua etmeye başladı.Allah'ım! Sen bu anda buradaki tüm dağları görürsün. Bu dağlar üzerindeki her bir taşı ve yaprağı bildiğin gibi, benim lensimin yerini de biliyorsun. Onu bulmama yardım et..
Patikalardan yürüyerek aşağı indiler. Aşağı indiklerinde, tırmanmak üzere oraya doğru gelen yeni bir grup gördüler. İçlerinden biri "Aranızda lens kaybeden var mı?" diye bağırdı..
Brenda'nın sonradan öğrendiğine göre, lensi bir karınca taşıyordu ve karınca yürüdükçe yavaşça kayanın üzerinde hareket edip parlayan lens kızların dikkatini çekmişti.
Eve döndüklerinde Brenda lensini nasıl bulduklarını babasına anlatacak ve bir karikatürcü olan babası da ağzıyla lens taşıyan bir karınca resmi çizerek karıncanın üzerindeki baloncuğa şunları yazacaktı:
Allah'ım! Bu nesneyi neden taşıdığımı bilemiyorum. Bunu yiyemem ve neredeyse taşıyamayacağım kadar ağır. Ama istediğin sadece bunu taşımamsa, senin için taşıyacağım...
BU YÜKÜ NİYE TAŞIYORUM demeyin...

günaydın kızlar bugün nasılsınız ya bişe sorucam kaç gündür benim burnum tıkanık neden
olabilir ya grip falanda diilim ama neden olur ki hiç böle olmazdı

canım aynı problemi nezamandır yaşıyorum oyüzden doktorum deniz suyu spreyi verdi hatta o da bana alerji yaptı kaçgün burnum gripli gibi durmadan aktı.bunun üzerine dr bana otrivine pediatric verdi ve şak diye burnumun akması da kuruması da kesildi hemde çok ucuz ama mutlaka böyle bir problemin varsa doktoruna sor ona göre hareket et yani bu lacı da sor mutlaka sakıncası varmı diye.bir de geceleri yattığın odada buhar makinesi çalıştır dr öyle dedi.

muhteşem bir yazı herşeyin bir sebebi vardır herşeyde bir hayır vardır ve herşeyi buyüzden sorgulamamak lazım

kızlar merhaba nasılsınız?
maşallah keyifler yerinde Allah bozmasın
escapecim dr.dönüşü buraya mutlaka uğra iyi haberlerini duymak istiyoruz

bu arada kızlar çok zor bir gece geçirdim
gece saat dörde doğru midemdeki müthiş ağrıyla uyandım
sanki mideme kor düşmüş gibi nasıl yanıyordu
yatsam yatamıyorum kalksam ayakta duramıyorum kasıldım kaldım
arık dayanamadığım için ağlamaya başladım zavallı eşim neye uğradığını şaşırdı
lavoboya koştum istifra ettim ama midem de boş
böyle yarım saatten fazla kıvrandım bebeğe bir şey oldu sandım çok üzüldüm
neyse 3. kez kusunca biraz rahatlar gibi oldum ağrım azalınca sızıp kalmışım
ama dinlenmek ne mümkün saat 7 de alarmın sesine uyandım işe gitmek zorundaydım işkence gibiydi
bugün geçmek bilmedi
neyse Allah'a şükürler olsun ki şimdi daha iyiyim
neden oldu acaba herhalde midemi üşüttüm
kendinize dikkat edin kızlarrr

geçmiş olsun fatercığım.kendimize artık iki kat dikkat etmemiz gerekiyor.bende üstüste dondurma yiyince bi kaç gün boğazım şişti .dün bol bol oda sıcaklığında su içtim bugün daha iyiyim.allaha emanet olun kızlar yaa napalım anlamadan bişeyler yapıyoruz sonrada pişman oluyoruz.

geçmiş olsun canım.akşamları ağır şeyler yememeye,vitamin ve demir hapını aynı öğünde içmemeye vede yatarken yastığının biraz yüksek olmasına dikkat et.yemekten 2 saat öncede yamamaya çalış..
artık rahimimiz büyüdükçe mideye baskı yapıyomuş ve mide asidi yukarı çıkıp yanma yapıyomuş..
:1rolleyes:

fatercim geçmiş olsun ..
bir hafta öncede ben aynı sorunu yaşadım birebir eşim acile bile götürmeye kalktı ama dediğin gibi çıkarınca biraz olsun rahatladım...

canım doğru dürüst akşsm yemeği bile yemedim ben sanırım üşüttüm biraz soğuk su içmiştim ve de dondurma yemiştim ondan olsa gerek
bu arada tavsiyelerin için teşekkürler canım dikkat edicem

Fatercim geçmiş olsun canım.. Mideyi üşütmemeye dikkat etmek gerekiyor gerçekten.. Şimdi daha iyiymişsin şükür, ama akşam eve gittiğinde nane limon içersen iyi gelir, tavsiye derim.. Çünkü mide üşütmesine birebir..

fatercim geçmiş olsun ..
bir hafta öncede ben aynı sorunu yaşadım birebir eşim acile bile götürmeye kalktı ama dediğin gibi çıkarınca biraz olsun rahatladım...

sana da geçmş olsun canım
dediğin gibi bizde neredeyse acile gidiyorduk
ben kendimden çok bebiş için korktum
Allah'a şükür iyiyim şimdi

fatercim bende o gün soğuk meyve ve birde salatalık yemiştim.. hisemin dediği gibi nane limon iyi geliyor rahatlatıyor bir daha olmaz inşallah ama olursa bunu dene ..
bende çıkarınca eşim hemen nane yapmış onu içip yatmıştım sakinleştirdi midemi...
bende sıcak basmalrım oluyor bu ara ama nedense bugün üşüdüm.. içerde biraz şekerlem yapayım dedim üzerim açık pencere açık üşümüşüm şimdi hırka ile oturuyorum ama akşamları bir ateş çöküyor banada...

Bu arada, aklıma gelmişken söliyim arkadaşlar.. Hepimiz dondurmayı çok seviyor ve yiyoruz sanırım ama bir arkaaşımın doktorunun söylediğine göre dondurmada çok fazla tuz varmış ve normalde ödem olmaması için tuzsun yememize rağmen, çok fazla dondurma yendiği zaman tuzlu yemiş gibi oluyormuş.. O nedenle çok sık yememeye çalışın bence..

kızlar sakuradan ses çıkmadı 2 gündür.. inş. kanamsı geçmiştir..
darkda doktor için ankaraya gitti sanırım onunda sesi çıkmıyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…