2008 Kasım Anneleri

Öğlen olmuş neredeyse ama herkese günaydın...

Hasta olanlar varmış, herkese geçmiş olsun.. Ben de normalde hiç grip olmam, hamileyken oldum.. Ilık suya limon sıkıp içmek iyi geliyor arkadaşlar tavsiye ederim..

Bu arada bir şey soracağım kızlar size.. Kordon kanının aldırılıp saklanması konusunda ne düşünüyorsunuz? Konuyu araştıran var mı hiç?

gunaydın kızlar bugun benımde pek tadım yok basım ve bogazım agrıyor galıba hasta olacam bende ogrenemedım cınsıyetını ogrenenler acaba hangı usg de baktı benımkı normalden bakıyor usg ye sızınkı 4 boyutlumu acaba??

hisemcim hiç bir bilgim yok canım, ama sanki kardeşi olup rahatsızlığı olursa bu kordon kanı işe yarıyormuş diye hatırlıyorum yada öyle kalmış aklımda..

applecim bende merak ediyorum cinsiyeti öğrenenler ayrıntılıdamı göründü yoksa normal ultrasondamı bilgi verirlerse iyi olur... bende kontrole gittiğimde normalde gözükürmü acaba diye düşünüyordum...

bı tanıdıgımıza 1 ıncı ayında soylemıs doktoru annem senınkı nıye 4 . aya kadar beklettı dıyor o benden daha cok meraklı

Nazlımelekcim, sadece kardeşi değil, kendisi ve düşük bir ihtimal aile fertleri için kulalnılıyor ki, kullanıldığı hastalıklar kan kanseri, ilik kanseri, alzhemier gibi çok öenmli hastalıklar.. Ben bu konuyu ciddi ciddi düşünüyorum açıkçası.. ben biraz araştırdım aslında.. hamileliğin yedinci ayında başvuruyorsun. istersen onlar, şstersen kendi doktorun ameliyat sırasında kordon bağından kök hücre alıyor ve özel saklama koşullarında bu bir ömür saklanıyor.. İlk alınması için ve bir yıllık saklanması için 1000 Euro ödüyorsun, sonrasında her yıl için 300 Euro.. bence bu kadar önemli bir olay için çok değil..

Bu arada benim doktorum 15+2 günlükken normal ultrasonda (renklisi ultrasonu da var doktorun ama cinsiyetini syah beyazda bakıp söyledi) gördü cinsiyetini.. Aslında bu iş hem çocuğun pozisyonu hem de doktorun deneyimine bağlı biraz..

hisemcim çok önemliymiş gerçekten.. bilgiler için teşekkürler (teşekkür butonu yok olmuş gelince ayrıca teşekkür edeceğim...)
o zaman iyi bizimde normal usgde görürler inşallah..
applecim doktora görede değişiyordur bu durum her doktor hemen söylemek istemiyor..

Kordon kanını saklamayı ben de düşünüyorm kızlar. Fakat bunu özel hastanelerin yanı sıra üniversite hastaneleri de yapıyor. Aslında onları da bir araştırmak lazım.

benim dr.um normal ultrasonda bakıyor ve görünmüştü sizinkilerde muhtemelen görüyordur da söylemiyorlardır benimkide söylemem diyordu çok erken yanılıyoruz sonra diyordu ultrason nekadar iyi olursa olsun yanılınabiliyor diyordu ama ense kalınlığı yüzünden uzun uzun bakmak zorunda kalınca annem birşeyler gördü ve dr.da kabul etti ozaman söyledi kendileri söylemeyi tercih etmiyorlar tabi düz ultrasonda olsa bazı yerlerinkinin görüntü kalitesi iyi olmuyor oda bir sebep olabilir bilemiyorum

bı tanıdıgımıza 1 ıncı ayında soylemıs doktoru annem senınkı nıye 4 . aya kadar beklettı dıyor o benden daha cok meraklı

canım o tanıdığın dr.uda biraz atmış ama yani 1.ci ayımızı hatırlıyorumda yuvarlak bir kesecikti yani 4-5 haftalık gebelik oluyor 7 haftada kalbi için gittiğimizde yine bir çizgi gibiydi anca 2,5 aylık olunca ben doğru dürüst gördüm bebeğimi o zaman söyledi zaten dr hem üzülme biliyorum merak ediyorsundur ama geç olsun gönlüne göre olsun bir öyle bir böyle diyorlar bana kızımda erkek demişti dr.um kız çıktı bunada şimdi erkek dedi ama ben hala hiçbirşey almıyorum bu ay gittiğimde tekrar erkek derse kabul edeceğim çokta inandırıcı bulmuyorum ikili test döneminde söylenen cinsiyetleri ben uzun zaman burada bile söylemedim oğlum olacak diye ama şimdilerde diyorum işte bakalım salı günü dr.a gideceğim ne diyecek

selam kızlar ben geldim.yazılarınızı anca okudum tam 12 sayfa:1rolleyes:
ya bu arada dün sabah ben işe gittim.kahvaltımı yaptım temizlikçi gelmemiş odamı siliyordum ki bi çalışanımız var müdür gibi bişi o geldi odama ve patronun beni işten cıkardığını söyledi :1shok: şok oldum halbuki önceki gün hiçbi sorun yoktu.sebep de patrona sormadan avans vermemmiş.ben şimdiye kadar işçilere avans verirken patronuma hiç sormadım çünkü onun talimatı ayın 15. gününden sonra kim ne kadar avans isterse ver..neyse bahane olmuş işte demekki çıkartmayı düşünüyorlardı.1 ay sonra tam 1 senem doluyordu tazmnat falan için herlade bir de doğum olayı var neyse nedeni tam iyi anlayamadan çıktım ordan eşyalarımı bile alamadım..çok moralim bozulmuştu dün.zaten ayrılmak istiyordum hep ama onların beni bu şekilde çıkartması cok zoruma gitti.eve geldim anneme uğradım çok ağladım gözlerim şişti acaip bi baş ağrısı bende kafayı yicektim.sonra teyzemler falan gelmiş kusenime cagırdılar oturmyaa orda herkes moral verdi baya ii oldum.akşam eşimde eve gelince daha ii oldum calısmamı hiç istemiodu cok mutlu olmus..dun o sinirle eve geldim bütün evi bastan asagı sildim süpürsüm güsel bi temizlik yaptım hırsım anca geçti :)) sabah ta geç kalkınca evimi de temiz görünce ii ki çıkartmışlar dedim yoksa bana kalsaydı iş 4 ay daha çalısırıdm heralde :)) artık eskisi gibi nette olcamıcam ama ara ara gelirim.bu arda bu aksam doktora gidiyorum 18.15 de randevum var.eşim gelemiyor işinden dolayı kayınvaldemle çıkcam çıkmışken de alışveriş yaptırcam ona sırnaşık şey
umarım herşey yolundadır kızlar hepinizi kocamnnn öpüyorum Şeniz

Aaaa hale nasıl şaşırdım. Nasıl oldu böyle birdenbire. Gerçekten de bahane olmuş adama avans verme işi. Canım benim sen üzme canını, nasıl olsa önünde çalışacağın çooook seneler var. Evde geçirirsin hamileliğini ve bebeğin güzelce büyüyünce de daha güzel bir iş bulursun. Umarım her şey dilediğin gibi olur. Bizi habersiz bırakma, gelmeye çalış sık sık..

Hayirlisi Olsun Hale. Hamileliğin Yüzünden Seni çikarmişlardir Kesin.boşver Takma. Iyi Olmuş Bi Yerde:) Bende Bazen Evde Olmayi çok Istiyorum Ama Herhalde Alişkin Olunca çalişmaya Sikilirim. Ama Yine De Güzel Evde Olmak Dinlenmek...arada Girersen Görüşürüz Kendine Iyi Bak.byee

ilk saatler cok uzuldum yanı böyle bi bahaneyle.anlamadım bile ne oldugunu her fırsatta benden cok memnun oldugunu soyleyen adam bu bahen yuzunden cıkartması ılgınc geldı..nyse akmıorm fazla evde de gusel vakıt gecırıorum.hayırlısı olsun herseyın...

halecim bende duyunca hem şaşırdım hemde üzüldüm ya... nasıl sana bişey demden öyle çıkarırlarki aklım almadı . ama boşver madem şu anda evinde daha huzurlusun, eşinde bu duruma çok sevinmiş iyi o zaman boşver gerisini.... sanırım tazminat süren dolmadan çıkarmışlarki herhangi bir ödeme yapmak zorunda kalmayalım diye ne işverenler var ya.....
hayırlısı olsun güzelim ama burayıda boşlama sık sık uğra yinede...

saolun kızla cok tesekkur ederım hepınıze.benım de aklıma o geldı 1 ay sonra dolcaktı yılım ondan olabılrı..neyse kızlar ben cıkıyorum dr ye gıtcem ya dusa falan gırıım anca hazırlanırım.hepinizi öpüyorum kocamn sık sık girmeye calısıcam.dikkat edin kendınıze ve meleklerınıze...

a.s.

ya canım neden bukadar çok verdin bu testlere para sen.ben ikili test dışında bir lira bile vermedim o da 80ytl.ssk yokmuydu sizde yoksa doktorun ssk doktoru değilmiydi?

kızlar sakın topuklu giymeyin ama dümdüz de giymeyin.doktorum özellikle söyledi dümdüz giyersen de belin çok ağrır 2-3 cm topuklu giy dedi hatta gittim ayakkabı aldım oyüzden

kızlar hepimize nazar değdi benimle başladı boğaz ağrısı.acaba netten geçiyomu hepinize benmi bulaştırdım:dance:geçmiş olsun canım ılık tarhana çorbası iç bol limonlu bana çok iyi geldi.çok sıcak içme sakın ne içiyosan ılık iç.

canım sende biz hastalar grubuna katılcan gibi önlemini al şimdiden bak beklemek'e de söyledim ılık çorba çok iyi geliyo.bol bol meyve yiyin vitamin alın vücut dirençsiz kalmasın

canım sende miiii?çok üzülüyorum yaa bakın boğazlarınıza vikis sürün ve bağlayın ben 3 gün öyle gezdim dün geçti boğazım sonunda bol vitamin şart buarada doktorum strepsils pastil ve tantum ağız gargarası al dedi gerçekten çok yumuşattı boğazlarımı gargara bayağı mikrop temizliyo boğazdan.bunları yaparsanız 2 güne geçer boğaz ağrınız.geçmiş olsun canım

halecim resmen şok oldum işverenin çok ahlaksız bir adammış bunun vebalini asla ödeyemez terbiyesiz adam.ama senin için rahat olsun evde ayaklarını uzatarak dinlenerek geçir hamileliğini stres yapmadan.o patronun da 3 kuruşun hesabını yapmış tazminat falan ama allah ondan 30 katını çıkarır inşallah yatıcak yeri yok bunların.çok kzıdım yaa neyse sen moralini bozma rahat ol herşeyin hayırlısı demek gerek bunda da hayır vardır emin ol.

kızlar buarada merak etmeyin minik yeğenim çok iyi afacanlığa başladı bile koşturuyo zıpır allaha çok şükür.
buarada doktorum deniz suyuna alerjim olduğunu ve ne hale geldiğimi öğrenince çok üzüldü bitane fıs fıs verdi acayip iyi geldi bana şuan burnum hiç akmıyo geceyi de çok rahat geçirdim allaha şükür düzeldim allah kimseye vermesin.düşünesize kimin denize alerjisi olurki benim gibi alaturkadan başka:)))

Bu arada test parası ya da muayene ücreti demişken benim de aklıma bişey geldi. Üniversite hastanesine gidiyorum ya kızlar, orada da yeni bir uygulama başlatmışlar. Çok olduğu için ya da başka bir şeyden söylemiyorum ama her şey ücretsiz olması gerekirken, ikili test için 25 YTL aldılar. Bunun adı da öğretim görevlisi ücretiymiş. Bu parayı o testi yapan öğretim üyesine veriyormuşum. Bu çok garibime gitti. Ayrıca kan testlerim için de ücret aşımı olmuş ve 50 YTL ödedim. Çünkü SSK hepsini karşılamıyormuş. Ne zaman hakkıyla sağlık hizmeti alacağız bu ülkede çok merak ediyorum. Doğmamış çocuklarımızı bile ne yapacağımızı hangi hastaneye götüreceğimizi düşünüyoruz. Halbuki bunun zaten bize en iyi koşullarda sağlanmış bir hizmet olması gerekirdi... Oysa devlet hastanelerinin birçoğu içler acısı...

Bu şekilde olması sinir bozucu gerçekten ama boşver canın sağolsun.. kızların da dediği gibi tazminat yüzündan yapmışlardır.. zaten özel sektörde çalışan kimin garantisi var ki.. tazminat vermemek için mutlaka bir yolunu da bulup çıakrtıyorlar işten.. güzel tarafına bak.. rahat rahat hamilelik geçirecek, bebişin için daha iyi beslenip daha çok dinleceksin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…