- 9 Nisan 2008
- 2.747
- 78
Canım göz göre göre sezaryen istenirmi sakın yapma ne olur.Allahın verdiği doğal bi olayı bütün dişilerin yaptığı olayı gerçekleştirmek varken,riske gitmen yazık değilmi?Bende korkuyorum ama sezeryandan kesinlikle daha çok korkuyorum.Bile bile büyük ameliyata gireceksin.Güzel bişey olsa kimse sancı çekmez normal doğurmak istemez yatar yatar kalkar ameliyata,ama çok daha zorlu çok daha riskli bir olay.Dün komşumun eltisi anlattı sancısının en son aşamasıymış sezeryana almamız lazım demişler olmazz olmazzz normal doğurucam ben demiş,o sırada acil hasta gelmiş o tarafa doğru yonelmış hemşireler felan ,2 dk içinde çocuk doğmuş nasıl sevinmiş kadın.Daha öncede yazdığım gibi hem normal doğum yapan hem sezeryan olan arkadaşlarımdan hemen hemen hepsi sezeryanı batsın aman aman normal doğum gibi varmıymış.İki ay uy diyosun bitiyor.Mahfetti sezeryan beni diyorlar.Saatlerce sancıdan bağırmayacaksın zaten yavaş yavaş başlıyor biliyorsunn sancın gitgide şiddetleniyor,yengem hemşire doğumhanede felan çalıştı yıllarca en sıkıntılı anların en fazla 2 saat sürer diyor,tabi bazılarınında 10 dk.Biraz sıkarsın dişini sancı aralarında uyuklarsın bile diyor.Hıı bide doğum hikayelerini okuyormuş oda benim gibi,doğumhanede işe başlayacağını öğrendiği zaman çok korkmuş kıyamet günü gibi sahneler beni bekliyor demiş.Ama kesinlikle ilgisi yok dedi.bağıranlar var elbet ama yaptıkları acıdan değil korkudan bilinçsizlikten dedi.Yanlarına gidip ilgilendiğim yapması gerekenleri söylediğim zaman hepsi sustu diye anlattı.
canım haklısın..ben de aynı düşüncedeyim..ama inanır mısın doğumdan bahsedince bile ağlamaya başlıyorum..bilinçli değil yani...acayip korkuyorum ve bunu rahatlatabilmemin yolu da yok..az önce annemle konuştum telefonda ağlayarak...arkadaşımın biri erken doğum yapmış 4 hafta....ondan bahsederken doğum konuu açıldı ve yine hüngür hüngür oldum ben...o kadar korkuyorum ki anlatamam...etrafımda sezeryan ve epidural sezeryan yapan bir sürü arkadaşım var..hepsi de çok memnun...kesinlikle sezeryan yap diyorlar...ben zaten epidural istiyorum...biraz önce benim doktoruma giden bir arkadaşımla konuştum hatta kızı 1 yaşına girdi..ben çokmeenunum ağrım falan da yok dedi...kesinlikle epidural yap diyor...siz nasıl sezeryandan korkuyorsanız ben de normalden çok korkuyorum canıom...