2008 Eylülde Anne Olacaklar/arşiv

Ahh canım valla k.velideme dua ediyorum o konuda.. Tek çocuk bir de benim eşim..
Ama mutfak alışverişi ve salata olayını 9 yaşından beri eşime bırakmış.. sorumluluk alsın diye.. Kavonozlara bakarmış ne bittiyse ya da azaldıysa eşim alır gelirmiş.. Hala da bizde de salatayı hep eşim yapar.. O yüzden eşimin hakkını yiyemem.. Allah razı olsun ondan..
:nazar:

Yardım etmeyen koca çok zor valla,ben diyorum eşime zaten oğlumu senin gibi yetiştirmicem diye alıştırcam inşallah ilerde onuda annesine yardımcı olsun ileridede eşine yardım eder bu konuda en büyük görev annelerin zaten o yüzden senin kayınvaliden çok doğru yapmış canıma.s.

HAFTANIN ÖNERİSİ
Ultrasonografi bebeğinizin kilosunu +/- %12.5'lik hata payıyla oldukça başarılı bir şekilde değerlendirebilmektedir. Ancak siz elbette bebeğinizin boyunu da merak ediyorsunuz. Halbuki ultrasonografi cihazları boy ölçümü yapamazlar ve bebeğin kemik ölçümü (uyluk kemiği=FL) normal olduğu sürece boyu da normaldir. Şimdi size büyük ihtimalle (yabancı siteler de dahil) başka hiç bir sitede bulamayacağınız bir formül vereceğiz: Size verilen ve üzerinde ultrasonografi ölçümlerinin olduğu kağıtta yazan FL (uyluk kemiği) değerini 7 rakamı ile çarpın ve bebeğinizin şu andaki boyunu +/- %5 hata payıyla hesaplayın. Bu formül 24. haftadan itibaren geçerlidir.
Örnek:
FL: 51 mm.
51mmX7= 357mm= 36 santimetre

HAFTANIN ÖNERİSİ
Ultrasonografi bebeğinizin kilosunu +/- %12.5'lik hata payıyla oldukça başarılı bir şekilde değerlendirebilmektedir. Ancak siz elbette bebeğinizin boyunu da merak ediyorsunuz. Halbuki ultrasonografi cihazları boy ölçümü yapamazlar ve bebeğin kemik ölçümü (uyluk kemiği=FL) normal olduğu sürece boyu da normaldir. Şimdi size büyük ihtimalle (yabancı siteler de dahil) başka hiç bir sitede bulamayacağınız bir formül vereceğiz: Size verilen ve üzerinde ultrasonografi ölçümlerinin olduğu kağıtta yazan FL (uyluk kemiği) değerini 7 rakamı ile çarpın ve bebeğinizin şu andaki boyunu +/- %5 hata payıyla hesaplayın. Bu formül 24. haftadan itibaren geçerlidir.
Örnek:
FL: 51 mm.
51mmX7= 357mm= 36 santimetre

çok güzel bir bilgi saolll canım.. Çok işimize yarayacakk
Bu formule göre benim oğlum 2 hafta önce yaklaşık 32cm boyundaymış.. :nazar::teytey:

bu arada kızlar bugün meleğimi görmeye gittim çok iyiymiş dedi doktorum maşallah sorun yok 34 cm 900 gr mışş öle dedi tabiii bu ölçüler hep tahminiii bende net diil yanii yanılma payları var aşağı veya yukarı olabiliyorlar

çok güzel bir bilgi saolll canım.. Çok işimize yarayacakk
Bu formule göre benim oğlum 2 hafta önce yaklaşık 32cm boyundaymış.. :nazar::teytey:

rica ederim canım ohhh maşallah bebişin boylu poslu olcek benimki bana çektiyse kısa olur herhalde ben 1:60 ım çünkiii ama eşim 1.78

Canım ben 172 yim.babası da 180 oğlan da bize çekerse biraz boylu olur diye tahmin ediyorum
a.s

OHHH MAŞALLAH MAŞALLAH BOYLU POSLU AİLE OZAMAN BEBEĞİN KESİN UZUN BOYLU OLUR İNŞALLAH AMAN KISA OLMASIN ZATİİ YA BEN ÇOK MAĞDURUM U KONUDA TOPUKLU GİYİNİYOM EŞİMLE AYNI BOYDA GÖRÜNİM DİYE ALLAHTAN TOPUKLU SEVİYOM BEN AMA ŞUAN MALUM GİYİNEMİYOM TOPUKLULARI EŞİMİN YANINDA ÇOCUK GİBİ DURUYOM BİDE DUBAAAAAAAAAAAAAAAAA:roflol:

selam hamişler...................
bende yazılarınızı okuya okuya ancak bitirdim.........
aşkımla alışverişe çıktık malum maaş aldık :))
bebişlerimize birer paket bez ıslak mendil,çamaşır deterjanı,yumuşatıcı (bebek için)birkaç bişeyler aldık daha erken ama olsun sıra gelmez unutulur hastane çıkışları zıbınları yıkanıp ütülenip çantasına öyle hazırlanması gerekiyormuş şimdiden hazır olsun istedik..........

burası çok sıcak yoruldum.......
ben biraz uzanayım görüşürüz.kızlar

ben kaçtım kızlar bugün yorulduk 2 doktor gezdim sabahtan önce dişçime donra kadın doğum doktoruna arabada otur doktorda yürü gez otur kalk uzanayım aaccık ayaklarım şişti gene byyyyyyyyyyyyyyyy

hoşgeldinn elimec... sağlıkla kucağına alırsın inşallah bebeğini..

Son düzenleme:
bende devamlı şişiyorum..dün bi çin yemeği canım çekti aman allah..beni mafetti..vuucdum acayıp ödem yapıyo..daha iki ay sonrasına nasıl olucam acep..sanırım kaldıramam biyerimi kolay kolay..bugunden itibaren yemek işlerine nokta...kuvvetli ama az yicem...daralıyorum..şişiyorum..yüzüm gözüm şiş...allah yardım etsin bize şükürki haziranı yarı yağışlı geçirdik..önümüzde en yoğun son trimestır var..bakalım...eylülü sağlıkla görmek nasip ola...

heyooooooooooooooooooo nabersiniiss ben geldiiimmmmm:teytey::teytey:

napıyonuss bakemmm ,, size hedaye verimmmm

benden sizeee bez pasta hedayeeeeeeeeeesırnaşık şeysırnaşık şey

cok güsell dimiii prenses bebişlerede bunun pembesii olsunnn:asigim::icecream:

bebekbezi2bvn2.jpg

sereeeeeeeeeen h.g.
nasılsın neler aldın oğluşuna hafta sonu anlatsanaaaŞeniz

hoşbuldukk canummmmmmmmmmmm:1hug:

iim cok sukur biraz karnım gerılıyo agrılarım oluyo okadar agırlastık valla iicene kıss:icecream: zaman yaklaşıyoo:teytey:

cnm c.tesı annemle gittik havuzlu hana ama ben cok begenmedşm dogrusu yani ucuz ve cok çeşit var diye teeeeeeeee oralara gitmeye gerek yok valla ayrıca cok çeşit her bebek mağazasında var ve fiyatlarda cok cok ucuz diil pazarda bile aynıları var düşün ama gitmişken bi kaç bişi alim dedim sonra ordan çıktı şark han'a girdik mevlüt için çok şık keseler aldık sade ve şık cok güzel aranjmanlar vardı ama inan cok pahalıydı ve milletede dağıtılacak okadar para vermeye değmez dedim küçük keseler aldık ve ortasına ayakkabı şeklinde süsünü aldık onlar yapışacak içinede renkli badem koydukmu tmm işte:dance:
sonra ben b.çekmeceye gittim orda bebek mağazaları var ordan aldım bi kaç bişeyler dün resim çekemedim görümcemler vardı ama bu akşam hepsini çeker yarın burda yayınlarım cnmm

sen nasılsın neler yaptın aldınmı bişiler bakemmm:icecream:

merhabaaa güzel eylül annelerii ve minik bebişlerrr herkesse güzel günlerr. aramıza yeni katılan arkadaşlarr hepiniz hoşgeldinizz güzel paylaşımlar diliyorumm. mürekkepbalığı ve betüll sizleri uzun zamandır göremiyorduk arkadaşlarr inşllah iyisinizdir.

eveeeeeeeet öğle paydosunda aldım bugün biberon dr.brownsun ,emzik nuk marka ve de mothercare den 3'lü patik almadan duramıyorum kiiii zaten canım sıkılıyor işyerinde napim üffffff

eveeeeeeeet öğle paydosunda aldım bugün biberon dr.brownsun ,emzik nuk marka ve de mothercare den 3'lü patik almadan duramıyorum kiiii zaten canım sıkılıyor işyerinde napim üffffff

kıs sizin oralarda mothercare nerde var:uhm: ay b.çekmece ve merter cıvarında yokmu mothercare bi bulamadım buralarda yaww

bide biberon cammı plastıkmı ben cam daha saglıklıdır dıyoum ama plastıkte kullanıslımı acabaa:uhm:

kıs sizin oralarda mothercare nerde var:uhm: ay b.çekmece ve merter cıvarında yokmu mothercare bi bulamadım buralarda yaww

bide biberon cammı plastıkmı ben cam daha saglıklıdır dıyoum ama plastıkte kullanıslımı acabaa:uhm:

serencim ben hep floryadaki fly ınn alışveriş merkezindekine gidiyorum oradaki mothercareden alıyorum ,fisfisfis aldığım biberon plastik heralde ama baya kalın mika gibi yani

Ben geldimm bir de oğluşum geldii tabi anasıylaa :roflol:

glikoz testi ve idrar kültürü sonuçlarımı aldım.. glikoz 92 çıktı dr senin için süper bir rakam dedi... çünkü benim anne tarafında dedem dayım teyzem annem herkesde şeker hast. var...
idrar kültürümde temiz çıkmış.. doktor maşallah çok ii gdiyorsun dedi... Bu sabah tartılmıştım da kilomu da sordu.. 10 günde 0,5 kilo almışım dedim.. Ona da gayet ii dedi.. :nazar::nazar:
:teytey::teytey: içim rahatladı vallaa
Darısı sizlere olsun inşallah arkadaşlarr :teytey:

Ben geldimm bir de oğluşum geldii tabi anasıylaa :roflol:

glikoz testi ve idrar kültürü sonuçlarımı aldım.. glikoz 92 çıktı dr senin için süper bir rakam dedi... çünkü benim anne tarafında dedem dayım teyzem annem herkesde şeker hast. var...
idrar kültürümde temiz çıkmış.. doktor maşallah çok ii gdiyorsun dedi... Bu sabah tartılmıştım da kilomu da sordu.. 10 günde 0,5 kilo almışım dedim.. Ona da gayet ii dedi.. :nazar::nazar:
:teytey::teytey: içim rahatladı vallaa
Darısı sizlere olsun inşallah arkadaşlarr :teytey:

Süpermiş sonuçların canım yaa tebrikler valla,benim annemdede var şeker bende ondan korkuyorum inşallah bendede çıkmaz diye haftaya gidicem bende kontrole bişey çıkmasın diye dua ediyorum hayırlısı olur umarım ama senin gözün aydın kilo konusundada iyisin maşallah benim bu ay kilo aldı başını gitti canım sürekli bişeyler istiyo inşallah hepimiz için en iyisi olsun:icecream:

X